Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"TABURCU OLAN HASTA İÇİN KUTLAMA"
ugün sosyal medyada yine bir kutlama görüntüsü dolaşıma girdi. Görüntülerde alkışların dışında havaya ateş eden bir şahıs görülüyor.
Söz konusu görüntülerin ise, Irak'ta koronayı yenen bir hastanın iyileşme kutlamasına ait olduğu iddia edildi.
Fakat durum...
Keşke günümüzde böyle münazaralar oldukça bu ülke yükselir bakın bunu isviçre uyguluyor hiç problem yaşamıyorlar herkesin kendi fikridir deyip saygı duyorlar ve anayasa bu fikirlerini ekliyorlar.
Umarım her geçen gün bu zihniyet artar da daha sakin kibar ahlaklı bir şekilde münazara girilir...
İşte günümüzde bu düşünce negatifleşerek tapmaya yönelmiş durumda.Gönül ister ki sevgiden ibaret olsun ama ne yazık ki bazıları var ki tapıyorlar efendim.
Heykel yapılabilir saygı minnet göstermek için ama tapılmak için değil..
Budisttin ayrı bir şey ben örnek verdim kuran ayetleriyle.
herife anlatırsın o anlamazsa konuşmazsın.Ben heykelin yapılışına karşı değilim yapabilir sevgi duymak ölümsüzleştirmek amacıdır.Ama günümüzde artık insanlar heykel yapımında bazı negatif düşünceler yüzünden tapılacak hissi veriyorlar...
Bence Atatürk bu konuyu eleştirirdi.Atatürk hepimiz için değerli belki dünya için ama emin olun ki bence de Atatürk bu kadar heykel yapılmasını istemezdi.Onun yerine fakir kişilere geçinimi zor olanlara versek daha iyi olurdu.
Tabii haklısınız sonuçta israftan kaçınılmalıyız.O israf parasıyla ülkemize daha faydalı şeyler için harcanılabilir.
Her şeyin hayırlısı istemek bize düşüyor anlaşılan başka çaremiz yok :)
Her görüşe saygımız sonsuz Fatihin heykeli yapılabiliymidi orası muamme olsada olmasada olabilirdi herhalde amacı ölümsüzletirmek olurdu.
günümüzde partizancılık çok fazla A partisinin yaptıklarını B beyenmiyor B'nin yaptıklarını ne yazık ki A beyenmiyor sonra ne yazık ki bir hiç boşuna...
Doğru söze bir şey diyemeyiz ama onlarda kendi içinde bir çok mezhep dil din ırkı temsil ediyorlardı. İslam hoşgörü dinidir.Benim sadece kızdığım tek nokta şu heykel çok önemli değil benim için heykelleri çok abartarak tapmak çok saçmadır eski zamanlarda heykelleri insanlar "tanrı" niyetiyle...
Beyefendicim dinimizde öyle rönesans heykeller gibi şeyleri yasaklamıştır orası burası açık şeyler için geçerlidir çehre gibi yerlerden bir problem olmaz sadece unutmamak ve saygı duymak için yapılır günümüzde bu hadislerin gelme sebebi o zaman insanlar heykelleri "tanrı" niyetine yapmış...
Bir çok yerde size hak verdiğim oldu ne yazık ki Osmanlı imparatorluğu zaten denizcilik alanında çok büyük gelişmeler gösterememişlerdi buna en iyi örnek sömürgecilik ve kolonizimciliktir.
Osmanlı denizciliğe venedikliler ile tanışıyor vedasınıda ruslar ile yapıyorlar.
Şundan bahsetmek...
Ömrünü uzatsada o ömür içinde çok acılar çekmiştir bilindiği üzere.
sonuçta su kaynakları açmış darülaceza kurmuş,hamidiyi alaylarını kurmuş,hicaza demir yolları yapmış bir insan sonuçta kendisi bunu inkaar edemem ama ne yazık ki bir o kadar kötülüğüde olmuştur beyefedi.
Abdülhamid beye yıldız...
İşte her kesim kendini haklı buluyor oysaki ona göre A partisi hiç haklı değil diyerine göre B hiç haklı değil bu düşünce çok yanlış herkesin hataları olabilir bunu kabul edelim ve buna göre yorum yapalım aşağılamadan saygı duyarak burası özgür bir ülke bu partilerin amacı ülkeyi yönetmek bölmek...
Gerçekler saklana bilir who temsilcisi gerçek vakaları 6-7 ile çarpın demişti.Millet korkmasınlar, paniklemesinler diye saklamışlar da olabilir.Hayırlısı böyle bir şey varsa kokusu çıkar zaten..
Sonuçta A partisi B partici C partisi bu ülkeyi yönetmeye çalışıyor.Umarım ülkemiz en iyi şekilde yönetilir ne yapalım artık bu partizancılık yüzünden boş yere hepimiz birbirimizi suçluyoruz...
Umarım her şey daha güzel olur
Gelen gideni aratır orası kesin ben cumhurbaşkanını çok sevmem ama şu bir gerçekki dış siyasette üstüne yoktur ülkemizi güzel savunuyor onun üstüde büyük yerler dış siyasette ancak bu kadar yapabiliyor.Ama içe gelince tayyip beyin yetersiz olduğunu düşünüyorum.
İşte verilmemiş işin tuhafı buya bize verildi...
Tabi hükümetinizin iyi yanlarıda oldu onu asla inkaar edemem
1592655489
Bunu ispanya uygulamıştır 3 ay boyunca.
1592655529
Doğrudur efendim.İzlemediğim için bir a haber bif fox tv 2side birbirinden farklı şeyler söyliyip duruyor :)
İşte kendi tuttuğu partiyi desteklediği için a haberi aşalamış fox tv yükseltmiş
gönül isterki tarafsız bir yayın yapan kanallarımız olsun ama ne yazık ki yok beyefendi.
Haşa batmadık ama yandaş kanalların bizi avrupadan üstün görmesi yalandır.
Onlara kıyaslarsak durmumuz kötü beyefendi.
basın özgürlüğünde 154.sıradayız 180 ülkeden
doğruları halka açıklayan hiçbir kanal yok ne yazık ki hepsi satın alınmış durumda...
1592655226
Bu yaptığımız iyi birşey ama...
Haklısınız.Sonuçta ülkeyi adam akıllı yönetecek bir kişi lazımdı zaten bilindiği üzere fatih kardeş katlini getiriyor biliyorsunuzdur.
en güçlü olan bu devleti yönetsin diye...
tarihte ne yazık ki acı dolu gururlandırıcı üzücü şeylerde yaşayabiliyor
iyisi ve kötüsü ile sevmek lazım.
Doğru söylüyorsunuz kaba bir yorum yapsamda babasına kıyasla 2 side çok zıttı biliyorsunuz ki 1000 yıl tam hatırlamıyorum halifelik akrabasını bozmuştur.Ve kendisini halife ilan etmiştir.
Yavuz selim biraz daha güçlü kuvvetli idi babasından ama babasına çok haksızlık yaptı.İşte dediğiniz gibi...
Yavuza göre en güçlü olan bu devleti yönetebilirdi aklı vardı.
babası bilindiği üzere çok dindar iyi birisiydi kan savaş gibi şeyleri sevmezdi.Çok merhametli bir osmanlı padişahıydı köleleri serbest bırakıp ona bakmıştır ama oğlu öyle değildi tam tersi azgın ve vahşi idi en güçlü yönetebilir...
Doğru çoğu avrupa ülkesinde semboliktir krallıklar bizim ki dursun daha güzel olur.
zaten osmanlı padişahlarının 2.mahmuttan sonra yetkileri kısıtlanıyordu.
Örnek verdim ümmetçilik türkçülük gibi yanlış anlamayın dediklerinize aynen katılıyorum osmanlıda zaten tehcir kanunu olmuştur ne yazık ki bazı avrupalılar buna ermeni soykırımı demişlerdir ve kabul etmişlerdir.
Dediğimiz gibi saltanatlık iyikide kalkmış millet söz irade dinlemeden padişaha...
Haklısınız.Ama ilk dediğiniz yıkılma sürecine dahada etki edebilrdi biliyorsunuz 1.abdülmecid bunun için tanzimat fermanını yayınlamış ümmetçilik türkçülük vb. şeyleri yapmıştır...
1592648553
İşte bu osmanlıda ki en büyük problemdi her millet kendi bağımsızlığını istiyordu bunada en iyi örnek...
Şu bir gerçek ki mimar sinan bir devşirmedi bir Türk hıristiyandı.
Osmanlı çok geç saniyleşiyor ne yazık ki ilk demiyor yolu 1870-80 gibi geliyor sanırsam abdülhamid zamanında olabilir.
Dediğimiz gibi çok fazla din dil ırk vardı osmanlı'da tek bir dilin kullanması da etkili olmuştur...
Haklısınız.Ama dediğimiz gibi hepsi bir kader.
"Her saltanatın mutlak bir sonu vardır" zaten.
Osmanlı tam bir türk devleti değil bir çok din dil mezhep ırkları temsilen biriktiriyordu.Bazılarını işine gelince size özgürlük tanıyacağız dediklerinde bende işgal ayaklanma çıkarırdım kendi ülkemi...
Çok haklı bir yoruma deyinmişsiniz bir yerinizi düzeltmek isterim 623 yıl olacaktı insanlar hali olabilir.Fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..
Her işte bir hayır vardır.Kader ne ise o gerçekleşir bundan kaçamayız..
En hayırlısı bu imiş.
Haşa kötülemek değil başka bir pencereden yorum yaptım.
Osmanlının iskan politikası vardır biliyorusunuz. yerleştirme oysaki bir çok türkü yerleştirmiştir.
son dediklerinize hak veriyor inebahtı,zenta bunlar osmanlını en büyük kayıpları olmuş ve batışa sürüklemiştir
Osmanlı Avrupa gibi belki...
Osmanlıdaki şehüislamlar resmen kendi kuralarını koyup millete dini böyle gösteriyorlardı..
Osmanlıyı ölüme sürükleyip bilimden uzak kalması aslında şeyhüislamlar yüzündendir.
Hz.Ömerin sözü geldi akılma,
"Dininizi iyi araştırın yoksa yaşadığınızı din zannedersiniz"
Çok saçmaydı gerçekten düşünün türk marşını mozart yapmış etkilenmiş osmanlıdan öyle bestelemiş onu...
Tabi bizde dede dede efendi ünlüdür ilk valtz o yapmıştır..
Bunun hikayesini okumuşsunuzdur aslında çok zengin bir insanı sarı çizmeli mehmet ağa herkese yardım eder iyilik ederdi.Yani şener şen gibi değildi (filimleri)
ama ne yazık ki yokluk içinde ölmüştür....
Ah yok mu o doğu perinçek çok komik bir herif tartışmaları beni öldürüyor büyük ihtimalle o vidoesunu izlemişsinizidr.
Keşke usulce tartışsalardı bizim gibi
Tabiki oldu hicaza demir yolları savaşlar Allah yukarda ama faso fiso övüyorsunuz efendim.Gerçekler sadece övünmeyle olmaz övünen yerler sürekli gerçek kaynak olmaz..
Herkesin dini kendine.Yok şu böyle yok bu böyle herkesin dini kendinedir.Hesabımızı ahirette vereceğiz sen ben biz şu onlar bunlar.Allah günahlarımızı affetsin ne diyelim kusursuz bir insan yok dur şu dünya kabul edelim.
Aslında 5.Murada iyi birisiydi kitap okurdu araştırma yapardı ama ne yazık ki 2.abdülhamidi istediler
1592603262
Atatürk ile ilgili bir kıyaslama yapmış arkadaş onun kendi görüşü saygı duymak lazım.
Dediğiniz gibi 2.Abdülhamit gene iyi yönetti diyorsunuz bende öyle kaanatindeyim ama matematiksel olarak bakarsan osmanlı 33 yıl çok acı çekmiş olmaz mı osmanlı zaten bitmiş ozaman sürünmüştür osmanlı ?
Tabi ki araştırırız sıkıntı olmaz. İyi günler dilerim.Saygılar
1592602878
şiire bakınca domuz dediğini farkettim açıkçası saygısızlık yapmış dediğim gibi iyilikleride olmuş ben inkaar edemem.
2sinide çok severim ama ilber ortaylı daha değerlidir benim için .
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ilber-ortayli/2-abdulhamidi-gercekten-taniyor-muyuz-40230875
dediğim gibi iyisi ve kötüsü olmuştur her kaynaktan arastırırız.
Haşşa efendim nasıl söz o,oda sizin fikriniz saygım sonsuz.Dediğim gibi kusursuz bir insan yoktur.
Osmanlıyı çok severim bir şahlanırım tüylerim diken diken olur ama daima kötü yanlarını da araştırırım sonra elin herifi sen nasıl eleştirirsin der ona tek söz gel sende eleştir :)
Abdülhamit normal bir padişahtı çok överler.
https://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/emin-colasan/abdulhamit-gercekleri-1699324/
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/sinan-meydan/ii-abdulhamit-mi-2281098/
iyisiyle kötüsüyle sevmeye biliriz ama saygımız sonsuzdur.Keza istiklal marşımızın...
Osmanlı tarihin de bir çok övülecek ve bir de çok sorgulanacak kısımlar olmuştur
bunda en çok sorgulanacak kişi 2. abdülhamit olsa gerek onu çok sevmem ama kesinlikle iyi yanlarıda olmuştur şimdi Allah yukarda.
Ne haddime.eleştirilecek yeri varsa eleştirilir övülecek yeri varsa övülür kusura...
Almanların övmesi tuhaf değil açıkcası islamiyet için övüyorlardı islamı kullanarak dünyaya hüküm etmeyi düşünüyorlardı... 1.dünya savaşında da islam halifesini kullanmışlardır zaten.sonra araplarda cabası tabii
1592601542
Osmanlı abdülhamit zamanında daha iyi hallere gelebilirdi ama ne yazık...
salaniyeli ve salaniyesiz şekilde yönetiliridi zaten sancaklar.Zaten 1680 yıllarından sonra osmanlıyı padişah değil sanki ülkeyi yeniçeriler yönetiyordu askeri baskı vardı hep cülüs için zorluyorlardı padişahları...
1592601312
Yo yorumunuza yorum katmak istedim
Napolyonun en kötü yani 18 haziran 1815 kaybettiği waterloo muharebesidir siz siz olun araştırın beyefendi düşman yanınıza gelirse evet hatası oldu dersin.Ama şunu bilki dersin hatasından daha fazla iyiliği oldu ....
Yoksa cahil gibi ortada kalırsın her şeyini araştır.
Doğrudur.
Timur da kendi çapında haklıydı koskoca timuçin gibi olmak istiyordu o yüzden arkasında güçlü veya gelişmekte olan bir devlet bırakmak istemiyordu
Doğru biliyorsunuz ayrıca limni gibi yerleri alabilyordu ve çok dindar bir kişi olmasıydı yanılmıyorsam cezayirden getiren arapları okuma yazma öğretiyordu çok iyi bir insandır kan savaş gibi şeylerden nefret ederdi işte Allah bu oğlu da tam tersi vahşi ve azgın idi Allah da babasının ahını...
İşte çok tuhaf oysaki Kuranı kerimi bastıra bilirlerdi.Şeyhülislamlar osmanlı için felaketti
hazerfeni sürgüne sürükliyen kişilerin en başındaki kişi bir şehyülislamdı....
Aynen öyle.Ama günümüz de çoğu kişiler Tarihten bir zevk almıyor.
Ülkemizin kurucusu Atatürkün,
"Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur " sözü geliyor aklımda
sarı mikrofonu duymuşsunuzdur çoğu 2-3. sınıflara giden öğrenciler 29 ekim 1923 kuruluş tarihimizi bilmiyorlar eğitim...
2.maddenin en büyük nedeni ise osmanlının dine ağırlık vermesi avrupanında tam tersi dine daha az bileme fazla önem vermesi renösans ve reform etkileri de dahil olucaktır buna...
Bu bir zevk meselesi.Malum konu.Böyle şeyleri buralarda paylaşmamak lazım.Doktara gitmenizde bir problem olacağını zannetmiyorum.aynı sigara bağımlılığı gibi bir şey bu.Ailenize danışıp bir doktora gitmenizde çok fayda olacaktır bundan emin olunuz
Ben yakın bir zaman sonra Plants vs Zombies Battle For Neighborville almayı düşünüyorum.
bilgisayarım minumum özelliklerini de karşılasa da kasma donma kaçınılmaz olabilir o yüzden ramımı yükselteceğim 16 çıkarmayı düşünüyorum seninki gibi şu anda 4 gb..
İşte diyoruz ne yazık ki biri koyu chp biri koyu akp gönül ister ki tarafsız yayın olsun ama ne yazık ki recep bey çoğu medyayı satın aldığı için muhalefet te ona karşı böyle bir önlem almış...
Can milletten saklanır ailedan saklanmayacağına inanmıyorum...
Hükümetimiz hiç gitmek istemediği için her şeyi yapar beyefendi şeytanın aklına gelemeyeceği şeyleri yaparlar buna emin olun.
sosyal medyanın şu anda hiçbir yerinde bulamadım büyük ihtimalle kaldırılmış ve gizlenmiştir.Sonuçta olan...
şunu söyliyebilrim mesala single olmak üzere 16gb ram var
dual olarak 16 (2x8)
3-4 hatta 5-10 arası fps artışı yaşarsınız çift kanal ram ve tek kanal ram denir dört kanallı ram de vardır o dahada çok fps artışı sağlar quadra derler
Hatay da olsa gerek yanlış hatırlamıyorsam belediye 33 demişti ama bir asker sosyal medyadan füzeye 96 şehidimiz var diye yazmış
normalde 80 üstü şehit olunca hükümet istifa etmesi lazımdır
Alıştıra alıştıra söylüyor olabilirler de.En ucuz şekilde atlatalım da bu durumu umarım prof. dediği gibi 6-7 katı kadar olup da bize 1340 diye göstermiyorlar'dır...
Puanla alakalı bir iş değil şansız varsa alırlar haberlerde çıkmıştı 2018 tarihinde benim 400 puanım vardı arkadaşım 300 onu aldılar beni almadılar dedi şans meselesi...
Benim için felaketten başka bir şey değildi onca insan hayatını virüsten kaybetti
Avusturalya yandı,savaşlar,barış harekatları,ünlü basketbolcunun ölümü....
ve bir çoğu
Bir nevi haklısınız neden çünkü istanbu'lu bir önceki belediye zihniyeti çok borçladı onu düzeltebilmesi için Ekrem beyin en az 2 yıla ihtiyacı vardır.
Bana göre en iyi belediye başkanı bir kötülüğünü görmedim duymadım işitmedim Mansur yavaştır.
aşure demişken aklıma irmik tatlısı geldi uzun zamandır yememiştim :)
1592502138
Bu arada çayın hep zararını konuşmuşuz biraz da faydasını yazalım...
Çayın faydaları
Çay kalp sağlığı için faydalı olabilir. ...
Çay bağırsak sağlığını iyileştirebilir. ...
İnme Riskini Azaltmaya Yardımcı...
Fazlası bende problem yapıyordu beyefendi
https://www.mynet.com/her-gun-kola-ictiginizde-vucudunuzda-bunlar-oluyor-1170784-myyemek#:~:text=Kolan%C4%B1n%20i%C3%A7eri%C4%9Findeki%20asitli%20yap%C4%B1%2C%20mide,ve%20mide%20asiti%20%C3%BCretmeye%20ba%C5%9Flar.
buradan daha detaylı bilgiler mevcuttur.
Tabi ki bu yorumda haklı olduğunuz yerler çok yüksek gönül ister ki tarafsız kanallar olsun ama birisi A diyorsa bir diğeri B diyor....
basın özgürlüğü düşük olursa o kadar çok partizancılık o kadar çok bilgi yetersizliği ve cahillik baş gösterir.Umarım tez zamanda 100 hatta ve hatta ilk 50...
hiçbir siyasi partiği kötülemeden.Hükümetimiz bilindiği üzere 1 vaka varken okulları tatil etti 1 hafta sonrada çoğu yerleri kapatın emrini verdiler şimdi 2 milyon öğrenci sınava girecek aralarında 1 hasta olursa oradaki çoğu kişiye bulaşacak bence hükümetimiz bu sınavı ertelemelidir.Olan...