Arama sonuçlarınız

1. Ebussuud Efendi

Söyle Rahatla

Doğrudur :)
  2. Ebussuud Efendi

Söyle Rahatla

Sağ kısım 2.abdülhamidi çok sevdiği için o yüzden diyordur :)
  3. Ebussuud Efendi

Dünya Liderleri

Size Göre en iyi Lider kimdir. Halkına destek veren orduya yöneten onları refaha kavuşturan ?
  4. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Normal bir padişah diyelim.Her padişahın yeri ayrıdır tabi ki
  5. Ebussuud Efendi

Bu sistem nasıl?

Teknolojiyle çok haşır neşir değilim baktım fiyatına öyle yazayım dedim..
  6. Ebussuud Efendi

Bu sistem nasıl?

https://www.hepsiburada.com/turbox-atm900057-intel-i5-8gb-ram-1tb-hdd-4gb-ekran-karti-21-5-monitor-masaustu-bilgisayar-p-HBV00000BLMAE?magaza=atombili%C5%9Fim&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc&gclid=Cj0KCQjwirz3BRD_ARIsAImf7LOsZbfAUTWmONA4xxIb_epT4Pp0XqHrLQeXVC9daj7VcAUdE_vhj0saAmoJEALw_wcB
  7. Ebussuud Efendi

Cezaevi tahliye kutlaması kanlı bitti

Bencede şaşırmadım... sıradan bir gün
  8. Ebussuud Efendi

Cezaevi tahliye kutlaması kanlı bitti

"TABURCU OLAN HASTA İÇİN KUTLAMA" ugün sosyal medyada yine bir kutlama görüntüsü dolaşıma girdi. Görüntülerde alkışların dışında havaya ateş eden bir şahıs görülüyor. Söz konusu görüntülerin ise, Irak'ta koronayı yenen bir hastanın iyileşme kutlamasına ait olduğu iddia edildi. Fakat durum...
  9. Ebussuud Efendi

Varank: Yerli otomobil 2022 sonunda yollarda olacak

Keşke günümüzde böyle münazaralar oldukça bu ülke yükselir bakın bunu isviçre uyguluyor hiç problem yaşamıyorlar herkesin kendi fikridir deyip saygı duyorlar ve anayasa bu fikirlerini ekliyorlar. Umarım her geçen gün bu zihniyet artar da daha sakin kibar ahlaklı bir şekilde münazara girilir...
  10. Ebussuud Efendi

Öyle gözüküyor.Onlar uçarken biz öküzün trene baktığı gibi bakacaz anlaşılan
  11. Ebussuud Efendi

Kemal Sunal filmlerinden en komiği hangisidir?

Siz öyle deyince aklıma birileri geldi amma :) bende en çok güllişah ile iboyu severim
  12. Ebussuud Efendi

İşte günümüzde bu düşünce negatifleşerek tapmaya yönelmiş durumda.Gönül ister ki sevgiden ibaret olsun ama ne yazık ki bazıları var ki tapıyorlar efendim. Heykel yapılabilir saygı minnet göstermek için ama tapılmak için değil..
  13. Ebussuud Efendi

Budisttin ayrı bir şey ben örnek verdim kuran ayetleriyle. herife anlatırsın o anlamazsa konuşmazsın.Ben heykelin yapılışına karşı değilim yapabilir sevgi duymak ölümsüzleştirmek amacıdır.Ama günümüzde artık insanlar heykel yapımında bazı negatif düşünceler yüzünden tapılacak hissi veriyorlar...
  14. Ebussuud Efendi

En Sevmediğiniz Video Oyun Geliştiricileri ?

Ea milleti kazıklıyor gerçekten
  15. Ebussuud Efendi

Bu konuda hak veriyorum bazıları varki heykellere tapıyorlar onlarla itibar etmeyiniz Kuran da cahillerle konuşmayın demiş zaten.. :)
  16. Ebussuud Efendi

İnşallah ne diyelim...
  17. Ebussuud Efendi

hiç bir insan kusursuz değildir hataları ve doğruları olmuştur tarihte.Geçmişe dönüp düzeltemeyiz artık...
  18. Ebussuud Efendi

Bence Atatürk bu konuyu eleştirirdi.Atatürk hepimiz için değerli belki dünya için ama emin olun ki bence de Atatürk bu kadar heykel yapılmasını istemezdi.Onun yerine fakir kişilere geçinimi zor olanlara versek daha iyi olurdu.
  19. Ebussuud Efendi

Tabii haklısınız sonuçta israftan kaçınılmalıyız.O israf parasıyla ülkemize daha faydalı şeyler için harcanılabilir. Her şeyin hayırlısı istemek bize düşüyor anlaşılan başka çaremiz yok :)
  20. Ebussuud Efendi

İnşallah ne diyelim.Sonuçta A,B,C... partileri bu ülkeyi yönetmeyi hedefliyor hatalarını doğrularını görmekte bize düşüyor.
  21. Ebussuud Efendi

Her görüşe saygımız sonsuz Fatihin heykeli yapılabiliymidi orası muamme olsada olmasada olabilirdi herhalde amacı ölümsüzletirmek olurdu. günümüzde partizancılık çok fazla A partisinin yaptıklarını B beyenmiyor B'nin yaptıklarını ne yazık ki A beyenmiyor sonra ne yazık ki bir hiç boşuna...
  22. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Tabi ki benimde sizinkine saygım sonsuz ne diyelim her görüş farklıdır sonuçta günümüzde önemli olan edebi bir şekilde tartışmaktır.
  23. Ebussuud Efendi

Doğru söze bir şey diyemeyiz ama onlarda kendi içinde bir çok mezhep dil din ırkı temsil ediyorlardı. İslam hoşgörü dinidir.Benim sadece kızdığım tek nokta şu heykel çok önemli değil benim için heykelleri çok abartarak tapmak çok saçmadır eski zamanlarda heykelleri insanlar "tanrı" niyetiyle...
  24. Ebussuud Efendi

Beyefendicim dinimizde öyle rönesans heykeller gibi şeyleri yasaklamıştır orası burası açık şeyler için geçerlidir çehre gibi yerlerden bir problem olmaz sadece unutmamak ve saygı duymak için yapılır günümüzde bu hadislerin gelme sebebi o zaman insanlar heykelleri "tanrı" niyetine yapmış...
  25. Ebussuud Efendi

Atatürk'ü bütün dünya benimsemiş bence benimsemeyede hakkı olan bir insandır.Heykeli yapılıp ölümsüzleştirilebilir ama tapılacak gibi olmamalıdır.
  26. Ebussuud Efendi

Put başkadır heykel başkadır beyefendi. Heykel saygı duyulacak kişiyi anmak için yapılır.Put tapılmak için yapılır
  27. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Bir çok yerde size hak verdiğim oldu ne yazık ki Osmanlı imparatorluğu zaten denizcilik alanında çok büyük gelişmeler gösterememişlerdi buna en iyi örnek sömürgecilik ve kolonizimciliktir. Osmanlı denizciliğe venedikliler ile tanışıyor vedasınıda ruslar ile yapıyorlar. Şundan bahsetmek...
  28. Ebussuud Efendi

Tartıştığı postacının kulağını ısırarak kopardı

Yam yam olmalı bence
  29. Ebussuud Efendi

Anlaşılan hükümetimiz verdiği tarihleri çok tutturamıyorlar anlaşılan :)
  30. Ebussuud Efendi

Tartıştığı postacının kulağını ısırarak kopardı

Millet deliye hasret biz akıllıya resmen
  31. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Ömrünü uzatsada o ömür içinde çok acılar çekmiştir bilindiği üzere. sonuçta su kaynakları açmış darülaceza kurmuş,hamidiyi alaylarını kurmuş,hicaza demir yolları yapmış bir insan sonuçta kendisi bunu inkaar edemem ama ne yazık ki bir o kadar kötülüğüde olmuştur beyefedi. Abdülhamid beye yıldız...
  32. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Her görüşe saygım sonsuzdur kendisi çok sevmem.Seveni varsa dediğim gibi saygım sonsuz yorumunuz için teşekkür ederim
  33. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Tabi ki bir yorumcunun böyle bir yorum yapmasını bekliyordum :)
  34. Ebussuud Efendi

Sosyal medyada paylaşılan LGS sınav alanları:

Sonra corona yayılmasın ????
  35. Ebussuud Efendi

LGS'de ki matematik rezilliği

İncelemedim
  36. Ebussuud Efendi

dediğim gibi 400 puanla istediği yere giremeyip 300 giren var... işin tuhaf yeride bu ya
  37. Ebussuud Efendi

2018 diyorsanız türkçe kolay matematik çok zordu
  38. Ebussuud Efendi

Mantıken zorlaşıyordu teog daha kolaydı.
  39. Ebussuud Efendi

2018 acayip zordu ama.Sizler yine iyisiniz
  40. Ebussuud Efendi

Kolay olacak hali yoktu zaten mantık yürütürsek..?
  41. Ebussuud Efendi

Hadi hayırlısı
  42. Ebussuud Efendi

Bende sözelciyim tarihle alakam yüksek büyük ihtimalle ayt sözel bölüme gireceğim
  43. Ebussuud Efendi

Tyt ve Ayt girmek şart dostum biri 9-10 diğeri 11-12 konuları var biri 2 yıl diğeri 4 yıl sana vaadediyor. tyt ve ayt o kadar zor olmuyor lgs den
  44. Ebussuud Efendi

İmamoğlu dediğini yaptı! Otogarı böyle görmekte varmış...

Yani haklısın gönül ister ki bir orta yol bulalım ama olmuyor :)
  45. Ebussuud Efendi

İşte her kesim kendini haklı buluyor oysaki ona göre A partisi hiç haklı değil diyerine göre B hiç haklı değil bu düşünce çok yanlış herkesin hataları olabilir bunu kabul edelim ve buna göre yorum yapalım aşağılamadan saygı duyarak burası özgür bir ülke bu partilerin amacı ülkeyi yönetmek bölmek...
  46. Ebussuud Efendi

o hiç bir şey demedi
  47. Ebussuud Efendi

Ülkemizde tarafçılık artıyor umarım kısa zamanda bu sistem biter. yoksa bütün herkes yok içe birbirine düşüp kendilerimizi heba edeceğiz
  48. Ebussuud Efendi

Haklısınız
  49. Ebussuud Efendi

Durumumuz böyle sarımikrofon diye bir kanal var üniversite1.sınıf adam 6x7 kaç olduğunu bilmiyor siz düşünün !!!
  50. Ebussuud Efendi

Erdoğan: Türkiye dünyanın en iyi 10 ekonomisi içinde olmaya çok yakın

2023 yılında 1 lira olması bekleniyor hayırlısı bakalım..?
  51. Ebussuud Efendi

Olan 2018 gençlere oldu deneme amaçlıydı resmen....
  52. Ebussuud Efendi

:D geçmiş olsun şimdiden
  53. Ebussuud Efendi

Eğitim sistemimiz kötü demek ki 1592659415 Yaşarsak tabi ki bir zombi salgını olabilir
  54. Ebussuud Efendi

:D oy hoşt napıyorsun bre susak diyecez :D
  55. Ebussuud Efendi

Neyi nerde yanlış yaptık !!!!!!

Haklısınız..
  56. Ebussuud Efendi

beyefendi sanki biz çok zenginiz bizde işte 17-18.sıradayız ..
  57. Ebussuud Efendi

Ne mutlu sana bea :D
  58. Ebussuud Efendi

Bence kendileri yaklaşıyor bizler uzaklaşıyoruz gibime geliyor
  59. Ebussuud Efendi

Nasada çalışan çoğu kişi hintlidir.
  60. Ebussuud Efendi

Tayyip beye göre var bir bildiği :)
  61. Ebussuud Efendi

Olabilir. 1592658782 Gerçektende 6 veya 7 katı ise vaka sayımız 10000leri görür 1 günde...
  62. Ebussuud Efendi

Evet sizce Neyi nerde yanlış yaptık(Konu farketmez)
  63. Ebussuud Efendi

İnkaar edecekler benden ondan korkup yazamıyor artık.... kavga olup banlanacağız diye
  64. Ebussuud Efendi

ilk 10 biraz zor gireriz böyle giderse...
  65. Ebussuud Efendi

Gerçekler saklana bilir who temsilcisi gerçek vakaları 6-7 ile çarpın demişti.Millet korkmasınlar, paniklemesinler diye saklamışlar da olabilir.Hayırlısı böyle bir şey varsa kokusu çıkar zaten..
  66. Ebussuud Efendi

Allah'ın sevgili kuluymuşsunuz :)
  67. Ebussuud Efendi

Bu konularda çok konuşmak istemiyorum dediğim gibi cumhurbaşkanımız dış da süper içe bakınca soğutucu...
  68. Ebussuud Efendi

İşte korkum bu ya umarım yayılmaz.MSÜ 400 vaka çıktı ondan..
  69. Ebussuud Efendi

Bir beyefendi vardı matematik çok kolay diyordu ama :D
  70. Ebussuud Efendi

Anne baba sevginin abartılmış hali..
  71. Ebussuud Efendi

Bu derslerden kalırsam nolur?

hem belge hem 12. sınafa kadar ve dahil vermezse diplomada alamıyor zaten
  72. Ebussuud Efendi

Umarım vakalarda artış yaşanmaz..
  73. Ebussuud Efendi

Olan gençlere olacak maalesef
  74. Ebussuud Efendi

Büyük ihtimalle çalışmayınca böyle oluyor...
  75. Ebussuud Efendi

Karşı cinste sizi en çok ne etkiler

Kalbi temiz olsun Ahlaklı olsun edepli olsun daha ne istenir ki yüz dediğin geçici gidicidir beyefendi....
  76. Ebussuud Efendi

Yanılmıyorsam belgede vermiyorlar edebiyatı vermezse
  77. Ebussuud Efendi

En güvenilir haber kaynağı FOX TV'nin

Sonuçta A partisi B partici C partisi bu ülkeyi yönetmeye çalışıyor.Umarım ülkemiz en iyi şekilde yönetilir ne yapalım artık bu partizancılık yüzünden boş yere hepimiz birbirimizi suçluyoruz... Umarım her şey daha güzel olur
  78. Ebussuud Efendi

Durun efendim vardır bir bildikleri bir 2023 görelim. Lozan bu arada 2023 bitmeyecektir.
  79. Ebussuud Efendi

Yani öyle düşünüyorum.Allaha şükür amerika gibi para istemiyoruz..
  80. Ebussuud Efendi

Gelen gideni aratır orası kesin ben cumhurbaşkanını çok sevmem ama şu bir gerçekki dış siyasette üstüne yoktur ülkemizi güzel savunuyor onun üstüde büyük yerler dış siyasette ancak bu kadar yapabiliyor.Ama içe gelince tayyip beyin yetersiz olduğunu düşünüyorum.
  81. Ebussuud Efendi

Avrupada ki hastanelerin batma sebebi halkına en iyi hizmeti vermesidir.Bizimkiler yanılmıyorsam evede göneriyor
  82. Ebussuud Efendi

Yani her siyasi partini arkası kirlidir orası apaçık kesin 1592655722 İnşallah beyefendi daha saman üretemiyoruz hadi hayırlısı :)
  83. Ebussuud Efendi

Kimse Bülent ecevitin nerden buldun yasasının kimin kaldırdığını bilmez ? 1592655644 Sana göre biz herhalde beyefendi süper gücüz ?
  84. Ebussuud Efendi

İstendi beyefendi halktan 10 tl beraberlik için
  85. Ebussuud Efendi

İşte verilmemiş işin tuhafı buya bize verildi... Tabi hükümetinizin iyi yanlarıda oldu onu asla inkaar edemem 1592655489 Bunu ispanya uygulamıştır 3 ay boyunca. 1592655529 Doğrudur efendim.İzlemediğim için bir a haber bif fox tv 2side birbirinden farklı şeyler söyliyip duruyor :)
  86. Ebussuud Efendi

İşte kendi tuttuğu partiyi desteklediği için a haberi aşalamış fox tv yükseltmiş gönül isterki tarafsız bir yayın yapan kanallarımız olsun ama ne yazık ki yok beyefendi.
  87. Ebussuud Efendi

O da doğruya.Bizim akrabalardan biri aşırı sağcı ama para verilmedi...
  88. Ebussuud Efendi

Haşa batmadık ama yandaş kanalların bizi avrupadan üstün görmesi yalandır. Onlara kıyaslarsak durmumuz kötü beyefendi. basın özgürlüğünde 154.sıradayız 180 ülkeden doğruları halka açıklayan hiçbir kanal yok ne yazık ki hepsi satın alınmış durumda... 1592655226 Bu yaptığımız iyi birşey ama...
  89. Ebussuud Efendi

E zaten böyle durumda yardım yapılır beyefendi.
  90. Ebussuud Efendi

https://www.google.com.tr/publicdata/explore?ds=ml9s8a132hlg_&met_y=minimum_wage&idim=country:tr:el:es&fdim_y=currency:eur&hl=tr&dl=tr#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=minimum_wage&fdim_y=currency:eur&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:tr:el:es:de:be:al:uk:bg:cz:ee:fr:hr:n...
  91. Ebussuud Efendi

Gönül ister ki beyefendi gelişelim güçlenelim ama nasip olmuyor bilindiği üzere asgari ücretimiz 422 avro sondan 4.cüyüz avruapda gönül isterki asgari ücretimiz 1000-1500 avro olsada zorlanmasak...
  92. Ebussuud Efendi

Ülkemiz elbette birşeyler beceriyor ama ne yazık ki saman üretemiyecek durama geldik.
  93. Ebussuud Efendi

Avrupada durumumuz çok kötü maalesef ekonomide çok kötüyüz beyefendi sağcı kaynaklardan fazla bilgi alıyorsunuz
  94. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Tabi ki avrupada muhteşem kanuni derler 1592654577 Yenilmez türk derler di taki 1571 inebahtiya kadar
  95. Ebussuud Efendi

Osmanlı imparatorluğundaki en büyük hatalar !!!

Çok doğru söylüyorsunuz 1789 yılından sonra bütün imp yıkılmaya mahkum olmuşlardır.Osmanlıda cabası tabi ki
  96. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Haklısınız.
  97. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Haklısınız.Sonuçta ülkeyi adam akıllı yönetecek bir kişi lazımdı zaten bilindiği üzere fatih kardeş katlini getiriyor biliyorsunuzdur. en güçlü olan bu devleti yönetsin diye... tarihte ne yazık ki acı dolu gururlandırıcı üzücü şeylerde yaşayabiliyor iyisi ve kötüsü ile sevmek lazım.
  98. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Doğru söylüyorsunuz kaba bir yorum yapsamda babasına kıyasla 2 side çok zıttı biliyorsunuz ki 1000 yıl tam hatırlamıyorum halifelik akrabasını bozmuştur.Ve kendisini halife ilan etmiştir. Yavuz selim biraz daha güçlü kuvvetli idi babasından ama babasına çok haksızlık yaptı.İşte dediğiniz gibi...
  99. Ebussuud Efendi

Bu zihniyetle biraz süper güç zor oluruz görüyorsunuz şimdi ki arap ülkelerini
  100. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Büyük ihtimalle onu düzletmek için düzeltmemişimdir.
  101. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Yavuza göre en güçlü olan bu devleti yönetebilirdi aklı vardı. babası bilindiği üzere çok dindar iyi birisiydi kan savaş gibi şeyleri sevmezdi.Çok merhametli bir osmanlı padişahıydı köleleri serbest bırakıp ona bakmıştır ama oğlu öyle değildi tam tersi azgın ve vahşi idi en güçlü yönetebilir...
  102. Ebussuud Efendi

Doğru çoğu avrupa ülkesinde semboliktir krallıklar bizim ki dursun daha güzel olur. zaten osmanlı padişahlarının 2.mahmuttan sonra yetkileri kısıtlanıyordu.
  103. Ebussuud Efendi

Örnek verdim ümmetçilik türkçülük gibi yanlış anlamayın dediklerinize aynen katılıyorum osmanlıda zaten tehcir kanunu olmuştur ne yazık ki bazı avrupalılar buna ermeni soykırımı demişlerdir ve kabul etmişlerdir. Dediğimiz gibi saltanatlık iyikide kalkmış millet söz irade dinlemeden padişaha...
  104. Ebussuud Efendi

LGS'ye Gidiceğim

Hadi hayırlısı umarım iyi yere gidersin
  105. Ebussuud Efendi

Haklısınız.Ama ilk dediğiniz yıkılma sürecine dahada etki edebilrdi biliyorsunuz 1.abdülmecid bunun için tanzimat fermanını yayınlamış ümmetçilik türkçülük vb. şeyleri yapmıştır... 1592648553 İşte bu osmanlıda ki en büyük problemdi her millet kendi bağımsızlığını istiyordu bunada en iyi örnek...
  106. Ebussuud Efendi

Şu bir gerçek ki mimar sinan bir devşirmedi bir Türk hıristiyandı. Osmanlı çok geç saniyleşiyor ne yazık ki ilk demiyor yolu 1870-80 gibi geliyor sanırsam abdülhamid zamanında olabilir. Dediğimiz gibi çok fazla din dil ırk vardı osmanlı'da tek bir dilin kullanması da etkili olmuştur...
  107. Ebussuud Efendi

Haklısınız.Ama dediğimiz gibi hepsi bir kader. "Her saltanatın mutlak bir sonu vardır" zaten. Osmanlı tam bir türk devleti değil bir çok din dil mezhep ırkları temsilen biriktiriyordu.Bazılarını işine gelince size özgürlük tanıyacağız dediklerinde bende işgal ayaklanma çıkarırdım kendi ülkemi...
  108. Ebussuud Efendi

Hangi yemeği seversiniz

Bilindiği üzere çok köfte çeşidimiz var hepside bir birinden lezzetli en sevdiklerim izmir köfte ile tavuk köftedir.
  109. Ebussuud Efendi

Hangi yemeği seversiniz

Analıkızı ilk defa duyuyorum sizin yöreye ait olsa yada ben cahilim...
  110. Ebussuud Efendi

Hangi yemeği seversiniz

Doğru söylüyorsunuz.Memleketimizin tadını alamayız bence..
  111. Ebussuud Efendi

Hangi yemeği seversiniz

Tavuka'da bayılırım ula dünyada bizden güzel yemek çeşiti var mıdır acaba..?
  112. Ebussuud Efendi

Çok haklı bir yoruma deyinmişsiniz bir yerinizi düzeltmek isterim 623 yıl olacaktı insanlar hali olabilir.Fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.. Her işte bir hayır vardır.Kader ne ise o gerçekleşir bundan kaçamayız.. En hayırlısı bu imiş.
  113. Ebussuud Efendi

Telefonuma tehdit mesajları geldi

Troller yüzünden ne günlere kaldık demek istedim her yerde ayrı bir trol... 1592646608 Aman efendim makat yerlere saplamasında :D
  114. Ebussuud Efendi

Telefonuma tehdit mesajları geldi

Ne günlere kaldık görüyorsunuz işte....
  115. Ebussuud Efendi

Haşa kötülemek değil başka bir pencereden yorum yaptım. Osmanlının iskan politikası vardır biliyorusunuz. yerleştirme oysaki bir çok türkü yerleştirmiştir. son dediklerinize hak veriyor inebahtı,zenta bunlar osmanlını en büyük kayıpları olmuş ve batışa sürüklemiştir Osmanlı Avrupa gibi belki...
  116. Ebussuud Efendi

:D Şimdi anladım Malatyalılar başka oluyor
  117. Ebussuud Efendi

Yine ve yine kadın cinayeti!

Bence ölene kadar işkence çektirmeli özgecan olayını hatırlıyorsunuz herifi bellediler bir güzel...
  118. Ebussuud Efendi

İdam !
  119. Ebussuud Efendi

Hesap günü yakındır beyefendi.Gün gelecek ve anlayacaklar hatalarını ama iş işten geçmiş olacak...
  120. Ebussuud Efendi

Yemek gibi işlerde .... :)
  121. Ebussuud Efendi

Maço erkeklere bakıyorlar ne yazık ki....
  122. Ebussuud Efendi

:)
  123. Ebussuud Efendi

LGS'ye Gidiceğim

Çok çalışmış arkadaş kolay olmasın diyordu umarım iyi geçmişdir :D
  124. Ebussuud Efendi

Barış Manço deyince...

Küçüklüğümün şarkısıdır 1-2. sınıfta çok dinlerdik domates biber patlıcanda öyle aslında hikayesi acı'dır ama :)
  125. Ebussuud Efendi

Hangi yemeği seversiniz

Bende çok severim ama benim için iskenderin yeri bir başka...
  126. Ebussuud Efendi

Barış Manço deyince...

Bu sözünü çok severim halil ibrahim sofrasında anlatmıştır...
  127. Ebussuud Efendi

Elbette vardır da bize gelmiyordur :D
  128. Ebussuud Efendi

Hangi yemeği seversiniz

Çiğ köfteyi az yerim.
  129. Ebussuud Efendi

Osmanlıdaki şehüislamlar resmen kendi kuralarını koyup millete dini böyle gösteriyorlardı.. Osmanlıyı ölüme sürükleyip bilimden uzak kalması aslında şeyhüislamlar yüzündendir. Hz.Ömerin sözü geldi akılma, "Dininizi iyi araştırın yoksa yaşadığınızı din zannedersiniz"
  130. Ebussuud Efendi

Çok saçmaydı gerçekten düşünün türk marşını mozart yapmış etkilenmiş osmanlıdan öyle bestelemiş onu... Tabi bizde dede dede efendi ünlüdür ilk valtz o yapmıştır..
  131. Ebussuud Efendi

Hangi yemeği seversiniz

Afiyet olsun efendim ...
  132. Ebussuud Efendi

Hangi yemeği seversiniz

Yemekten anlıyorsunuz :D 1592643423 Uskumruyu çok severim emin önü balık ekmekçiler de yemiştim harikuledeydi.
  133. Ebussuud Efendi

Hangi yemeği seversiniz

Fasulye demişken aklıma kuru fasulye geldi oda çok güzel olur ya.... hele ki pilavla
  134. Ebussuud Efendi

Hangi yemeği seversiniz

Makarnaya bayılırım favorimdir. Turşuyu hiç sevmem...
  135. Ebussuud Efendi

Hangi yemeği seversiniz

:D
  136. Ebussuud Efendi

Hangi yemeği seversiniz

Hangi yemeği yerken zevk alırsınız ?
  137. Ebussuud Efendi

Ne gibi bir etkisi var ki size ?
  138. Ebussuud Efendi

Osmanlıda zaten bir çok sanat vardı en bilineni ise hat sanatıydı zaten 1592640725 ama ne yazık ki resimden geri kalmış bir devlettik
  139. Ebussuud Efendi

Güzellik geçiçidir önemli olan iç güzelliğidir...
  140. Ebussuud Efendi

Barış Manço deyince...

Çok manalı sözler gerçekten heleki bir lahburgeri dinleyin çok saçma gelebilir ama altında çok şey yatar...
  141. Ebussuud Efendi

Barış Manço deyince...

Bunun hikayesini okumuşsunuzdur aslında çok zengin bir insanı sarı çizmeli mehmet ağa herkese yardım eder iyilik ederdi.Yani şener şen gibi değildi (filimleri) ama ne yazık ki yokluk içinde ölmüştür....
  142. Ebussuud Efendi

Barış Manço deyince...

Şu anda Allah'ım güç ver bana dinliyorum. bugün bayramı annesi rikkat hanım için yazmıştır...
  143. Ebussuud Efendi

Barış Manço deyince...

Size katılıyorum.Cem karacayı'da çok severdim.2'side erken göçtü bu dünyadan
  144. Ebussuud Efendi

Barış Manço deyince...

Barış mançoyu herkes kolay kolay anlayamaz zaten şarkılarının altında sırlar yatar... 1592635625 Doğrudur.Duydum
  145. Ebussuud Efendi

Barış Manço deyince...

Yanılmıyorsam peygamberimize yazmış diyorlar..
  146. Ebussuud Efendi

Barış Manço deyince...

Barış Manço deyince aklınıza gelen ilk şarkısı hangisidir ?
  147. Ebussuud Efendi

LGS'ye Gidiceğim

Lgs Ve Yks en çok puanlama matematik ondan sonra edebiyat gelir orta okulda türkçe oluyor yani
  148. Ebussuud Efendi

LGS'ye Gidiceğim

Elalem zor olur diye korkar siz kolay hadi hayırlısı :D
  149. Ebussuud Efendi

LGS'ye Gidiceğim

Sınavlarda hedefi becerememeğin en büyük aktörü stres ve kaygıdır..
  150. Ebussuud Efendi

LGS'ye Gidiceğim

Umarım iyi bir sonuç alırsınız 2018 en zor du 2019 çok daha kolay oldu ama 2020 2018 yakın bir zorlukta olabilir...
  151. Ebussuud Efendi

Zaten osmanlı 200 yıl gerideydi avrupa'dan çok bilime önem vermediler....
  152. Ebussuud Efendi

Ah yok mu o doğu perinçek çok komik bir herif tartışmaları beni öldürüyor büyük ihtimalle o vidoesunu izlemişsinizidr. Keşke usulce tartışsalardı bizim gibi
  153. Ebussuud Efendi

Sizden de efendim sonuçta özgür bir dünya da yaşıyoruz sen a dersin ben b önemli olan a ve b değil kişinin tavrı ve ahlakıdır.
  154. Ebussuud Efendi

Daha vardır da bunu hatırlıyorum tek :D
  155. Ebussuud Efendi

Bir ara show tw Donald trump su içti diye haber yapmıştı yanılmıyorsam :)
  156. Ebussuud Efendi

Keşke günümüzde de sempozyum böyle olsa ama ne yazık ki herkes birbirine sövüyor sonra partizancılık ortaya çıkıyor :(
  157. Ebussuud Efendi

yok efendim. :)
  158. Ebussuud Efendi

Gerektiğinden fazla övdünüz gibi geldi de alındıysanız kusura bakmayın artık :) görüşünüze saygım sonsuzdur :)
  159. Ebussuud Efendi

Tabiki oldu hicaza demir yolları savaşlar Allah yukarda ama faso fiso övüyorsunuz efendim.Gerçekler sadece övünmeyle olmaz övünen yerler sürekli gerçek kaynak olmaz..
  160. Ebussuud Efendi

Herkesin dini kendine.Yok şu böyle yok bu böyle herkesin dini kendinedir.Hesabımızı ahirette vereceğiz sen ben biz şu onlar bunlar.Allah günahlarımızı affetsin ne diyelim kusursuz bir insan yok dur şu dünya kabul edelim.
  161. Ebussuud Efendi

Doğru.5 Muradı gerçekten severdim olan ona oldu
  162. Ebussuud Efendi

Doğru konu başka yerlere sapabilir de ama zannetmiyorum snd kullanıcıları akıllıdır
  163. Ebussuud Efendi

İşte efendim beceremediği için süründü dedim ben. bakın keza sizde sağcı bir gazeteyi yazmışsınız normal böyle övmeniz sürekli.
  164. Ebussuud Efendi

Aslında 5.Murada iyi birisiydi kitap okurdu araştırma yapardı ama ne yazık ki 2.abdülhamidi istediler 1592603262 Atatürk ile ilgili bir kıyaslama yapmış arkadaş onun kendi görüşü saygı duymak lazım.
  165. Ebussuud Efendi

Dediğiniz gibi 2.Abdülhamit gene iyi yönetti diyorsunuz bende öyle kaanatindeyim ama matematiksel olarak bakarsan osmanlı 33 yıl çok acı çekmiş olmaz mı osmanlı zaten bitmiş ozaman sürünmüştür osmanlı ?
  166. Ebussuud Efendi

Tabi ki araştırırız sıkıntı olmaz. İyi günler dilerim.Saygılar 1592602878 şiire bakınca domuz dediğini farkettim açıkçası saygısızlık yapmış dediğim gibi iyilikleride olmuş ben inkaar edemem.
  167. Ebussuud Efendi

Sağ sol farketmez hepsini okudum sıkıntı yok benim için sağ kaynaklardada haklı bulduğum yerler oldu
  168. Ebussuud Efendi

2sinide çok severim ama ilber ortaylı daha değerlidir benim için . https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ilber-ortayli/2-abdulhamidi-gercekten-taniyor-muyuz-40230875 dediğim gibi iyisi ve kötüsü olmuştur her kaynaktan arastırırız.
  169. Ebussuud Efendi

Herkesin kendi fikri takmayın kafanıza.İster doğru bulursun ister yanlış.
  170. Ebussuud Efendi

Haşşa efendim nasıl söz o,oda sizin fikriniz saygım sonsuz.Dediğim gibi kusursuz bir insan yoktur. Osmanlıyı çok severim bir şahlanırım tüylerim diken diken olur ama daima kötü yanlarını da araştırırım sonra elin herifi sen nasıl eleştirirsin der ona tek söz gel sende eleştir :)
  171. Ebussuud Efendi

Abdülhamit normal bir padişahtı çok överler. https://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/emin-colasan/abdulhamit-gercekleri-1699324/ https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/sinan-meydan/ii-abdulhamit-mi-2281098/ iyisiyle kötüsüyle sevmeye biliriz ama saygımız sonsuzdur.Keza istiklal marşımızın...
  172. Ebussuud Efendi

Osmanlı tarihin de bir çok övülecek ve bir de çok sorgulanacak kısımlar olmuştur bunda en çok sorgulanacak kişi 2. abdülhamit olsa gerek onu çok sevmem ama kesinlikle iyi yanlarıda olmuştur şimdi Allah yukarda. Ne haddime.eleştirilecek yeri varsa eleştirilir övülecek yeri varsa övülür kusura...
  173. Ebussuud Efendi

Fikrimizi dile getiriyoruz sizde fikrinizi yazabilirsiniz en iyisi en kötüsü diye
  174. Ebussuud Efendi

Doğru 2 gemi yüzünden....
  175. Ebussuud Efendi

Almanların övmesi tuhaf değil açıkcası islamiyet için övüyorlardı islamı kullanarak dünyaya hüküm etmeyi düşünüyorlardı... 1.dünya savaşında da islam halifesini kullanmışlardır zaten.sonra araplarda cabası tabii 1592601542 Osmanlı abdülhamit zamanında daha iyi hallere gelebilirdi ama ne yazık...
  176. Ebussuud Efendi

salaniyeli ve salaniyesiz şekilde yönetiliridi zaten sancaklar.Zaten 1680 yıllarından sonra osmanlıyı padişah değil sanki ülkeyi yeniçeriler yönetiyordu askeri baskı vardı hep cülüs için zorluyorlardı padişahları... 1592601312 Yo yorumunuza yorum katmak istedim
  177. Ebussuud Efendi

Beyefendi osmanlı sonlara doğru verigilerini ağırlaştırmış ve borca sokmuştur devleti.
  178. Ebussuud Efendi

Diğer devletlerde birleşe bilirdi ve savaş açabililerdi ama kazanmamız imkansız gibi bir şeydi zaten
  179. Ebussuud Efendi

Doğru edebiyat ta bile hep istanbul dan bahsederlerdi istanbul refah içinde iken diğer halklar biraz zorluk içindeydi
  180. Ebussuud Efendi

Olabilirdik veya daha kötü halde de olabilrdik.Allah en hayırlısını eylemiş ve bu olmuş...
  181. Ebussuud Efendi

İşte bunlar bölücü tipler herkesin iyi ve kötü yanı olmuştur şu dünyada en kötü şey tarafçılıktır..
  182. Ebussuud Efendi

Napolyonun en kötü yani 18 haziran 1815 kaybettiği waterloo muharebesidir siz siz olun araştırın beyefendi düşman yanınıza gelirse evet hatası oldu dersin.Ama şunu bilki dersin hatasından daha fazla iyiliği oldu .... Yoksa cahil gibi ortada kalırsın her şeyini araştır.
  183. Ebussuud Efendi

Dediğim gibi övülecek yerleride vardı sorgulanacak yerleride vardı bu abdülhamid için değil tarihimizde ki çoğu kişide....
  184. Ebussuud Efendi

Tabi övülecek yanlarıda olmuştur ben hiç birini kötülemek istemem.Dediğimiz gibi hiçbir insan kusursuz değildir
  185. Ebussuud Efendi

Abdülhamide çok övgü gelse de onun hep iyi taraflarını araştırırlar onun da kötü yanları vardır normal bir osmanlı padişahıdır kendisi.
  186. Ebussuud Efendi

'Bekçiler, bekar veya yalnız yaşayan kadınların evlerini gözetleyebilecek'

bu nasıl bir saçmalık böyle oldu birde içeri girse....
  187. Ebussuud Efendi

Tabi bir Fatih zekasıda lazım :) bilindiği üzere yıldırım çok emin olduğu için kaybetti ego yüzünden ...
  188. Ebussuud Efendi

Doğrudur. Timur da kendi çapında haklıydı koskoca timuçin gibi olmak istiyordu o yüzden arkasında güçlü veya gelişmekte olan bir devlet bırakmak istemiyordu
  189. Ebussuud Efendi

Zaten aralarında en iyi osmanlı dayandı...
  190. Ebussuud Efendi

Efendim şu bir gerçek ki ister kabul etsin ister etmesinler fransız devriminden 1789 yılından sonra bütün imp sonları gelmişti zaten
  191. Ebussuud Efendi

WhatsApp, sevmedim bu özelliklerini

en güzeli :D
  192. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Yorumu okurken kafam karıştı doğrudur :D
  193. Ebussuud Efendi

Yo efendim yanlış anlamayınız yaptığı hataları da söylüyorüz her bir devletin hataları da olur ne olur bunu yargılayınız.
  194. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Problem olmaz insanlık hatası :)
  195. Ebussuud Efendi

Atatürk ile ilgili bir anket düşündüm

İlk çıkan bilgilere güvenmeyiniz spoiler yapmak istemiyorum azıcık daha araştırınız.. 1592596576 o siteye bir daha giriniz ve bakınız :D
  196. Ebussuud Efendi

yanlışınız var daha iyi araştırınız :)
  197. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

sarı selim derler hatta
  198. Ebussuud Efendi

Atatürk hakkında ne kadar bilgiliyiz ?
  199. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Aynen öyle çok haklısınız umarım her geçen gün sizin gibi bilgili kişiler artar.Ve tarihimiz şahlanır.
  200. Ebussuud Efendi

1683 yılında 2. viyana kuşatmasında biliyorsunuzdur ki osmanlı silah bakımından 200 yıl geride kalmış olmasıydı...
  201. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Doğru biliyorsunuz ayrıca limni gibi yerleri alabilyordu ve çok dindar bir kişi olmasıydı yanılmıyorsam cezayirden getiren arapları okuma yazma öğretiyordu çok iyi bir insandır kan savaş gibi şeylerden nefret ederdi işte Allah bu oğlu da tam tersi vahşi ve azgın idi Allah da babasının ahını...
  202. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

birisi 50 diğeri 48 yaşında ölüyor ..... 1592594588 yavuzun 1 özelliğini sevmezdim oda babasını sürgüne yollamasıdır
  203. Ebussuud Efendi

bf1

Öncelikle merhabalar, Oyunu minumum gereksinimlerine bakınca benimki çok kötü kalıyor i3 7.nesil 4gb ram ve nivida 920 mx acaba 4gb ramı 16gb rama yükseltsem düşük aylarda kaç fps alırım online oynatabilrmi ? ram yükseltince yüksek oyunlarda etkisini baya gösterebiliyormuş ?
  204. Ebussuud Efendi

İşte çok tuhaf oysaki Kuranı kerimi bastıra bilirlerdi.Şeyhülislamlar osmanlı için felaketti hazerfeni sürgüne sürükliyen kişilerin en başındaki kişi bir şehyülislamdı....
  205. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Aynen öyle.Ama günümüz de çoğu kişiler Tarihten bir zevk almıyor. Ülkemizin kurucusu Atatürkün, "Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur " sözü geliyor aklımda sarı mikrofonu duymuşsunuzdur çoğu 2-3. sınıflara giden öğrenciler 29 ekim 1923 kuruluş tarihimizi bilmiyorlar eğitim...
  206. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Çok doğru söylüyorsunuz ne yazık ki Osmanlı tarihinin iyi ve kötü yanları da olmuştur.Kusursuz bir insan yoktur...
  207. Ebussuud Efendi

Doğru
  208. Ebussuud Efendi

Osmanlı padişahları

Biz ne kadar da sevinsek İstanbulun'un fethisinin acısını 1600-1700 yıllarda çok çekeceğiz...
  209. Ebussuud Efendi

2.maddenin en büyük nedeni ise osmanlının dine ağırlık vermesi avrupanında tam tersi dine daha az bileme fazla önem vermesi renösans ve reform etkileri de dahil olucaktır buna...
  210. Ebussuud Efendi

Size göre Osmanlı neyi nerde yanlış yaptı ?
  211. Ebussuud Efendi

Utandığim problem

Bu bir zevk meselesi.Malum konu.Böyle şeyleri buralarda paylaşmamak lazım.Doktara gitmenizde bir problem olacağını zannetmiyorum.aynı sigara bağımlılığı gibi bir şey bu.Ailenize danışıp bir doktora gitmenizde çok fayda olacaktır bundan emin olunuz
  212. Ebussuud Efendi

Lgs

Haklısınız.Heleki tyt ve ayt konuları bana göre çok kolay olacak diye düşünüyorum..
  213. Ebussuud Efendi

Lgs

2018 zor bir sınavdı şimdikiler dahada kolaylaştırılmış olsa gerek
  214. Ebussuud Efendi

Ram slotu

Zorunla aynı marka olmasına dikkat etmelisin cas hızı da mhz hıza aynı olursa çok daha iyi olur
  215. Ebussuud Efendi

Oynayabileceğim oyunlar

Ben yakın bir zaman sonra Plants vs Zombies Battle For Neighborville almayı düşünüyorum. bilgisayarım minumum özelliklerini de karşılasa da kasma donma kaçınılmaz olabilir o yüzden ramımı yükselteceğim 16 çıkarmayı düşünüyorum seninki gibi şu anda 4 gb..
  216. Ebussuud Efendi

Lgs

Dedim sen olabildiğince dikkat et sosyal mesafeye
  217. Ebussuud Efendi

Osmanlı savaşları

Doğru
  218. Ebussuud Efendi

Osmanlı savaşları

Yanılmıyorsam dünyanın en kısa meydan savaşıydı 2 saate ne yenmiştik
  219. Ebussuud Efendi

Lgs

Tabi ki sosyal mesafeye uymayan cahiller de olacak orada bundan hiç şüphem yok msü sınavlarında gördük..
  220. Ebussuud Efendi

Lgs

Çok fazla stres unutkanlığa sebep olur takma kafana başka şeylerle ilgilen
  221. Ebussuud Efendi

Lgs

Daha gençsin hiç bir şey olmaz maskeni tak sosyal mesafeye uy..
  222. Ebussuud Efendi

Lgs

hiç korkma.Çalıştıysan gerisi gelir sen sadece kendine güven emin ol günümüzde en büyük eksik güvendir.
  223. Ebussuud Efendi

Osmanlı savaşları

Size göre en iyi Osmanlı savaşı hangisiydi
  224. Ebussuud Efendi

Almanları Fransızlardan askerimizin elbisesi kurtardı

Tarihi seven bir insanımdır
  225. Ebussuud Efendi

LGS Sınavına çalıştım ama kendimi kazanamayacakmış gibi hissediyorum.

Türkiye'de eğitim sistemi çok kötü orası kesin .
  226. Ebussuud Efendi

Fenerbahçemizde yaşanan son gelişmeler.

Ölümüne fener o zaman :D
  227. Ebussuud Efendi

Maç sonunda hemen kavga ederler... işin tuhaf tarafı olan onlara oluyor.Futbolcular paraları götürüyor :D
  228. Ebussuud Efendi

:) doğrudur bana sorarlar hangi takımlısın fenerbahçe derim ama gel sor ne futbolcularını bilirim ne maçlarını bilirim....
  229. Ebussuud Efendi

Fenerliyim ama bu kadar da yakın değilim :)
  230. Ebussuud Efendi

A Haber'in inanılmaz petrol fiyat haberi!

Çok haklısınız.Ülkemiz için en hayırlısı dileyelim biz ... giden geleni aratıyor ne yazık ki
  231. Ebussuud Efendi

İşte diyoruz ne yazık ki biri koyu chp biri koyu akp gönül ister ki tarafsız yayın olsun ama ne yazık ki recep bey çoğu medyayı satın aldığı için muhalefet te ona karşı böyle bir önlem almış...
  232. Ebussuud Efendi

Umarım ironidir
  233. Ebussuud Efendi

Sizde haklısınız biri koyu akp biri koyu chp bilindiği üzere RTE sosyal medyanın çoğunu satın aldığı için basın özgürlüğü yok denecek kadar az
  234. Ebussuud Efendi

Ankara bu konuda gerçekten çok şanslı Mansur gibi istanbul'a belediye başkanı lazımdı :)
  235. Ebussuud Efendi

Merak etmeyin gençler aptal değil.Daha bilgili ve daha araştırmacı yandaşçı kanalları izleyip bilgi almıyor :)
  236. Ebussuud Efendi

11. Sınıf Sorumluluk Sınavı?

edebiyat 50 üzerindemi ?
  237. Ebussuud Efendi

Can milletten saklanır ailedan saklanmayacağına inanmıyorum... Hükümetimiz hiç gitmek istemediği için her şeyi yapar beyefendi şeytanın aklına gelemeyeceği şeyleri yaparlar buna emin olun. sosyal medyanın şu anda hiçbir yerinde bulamadım büyük ihtimalle kaldırılmış ve gizlenmiştir.Sonuçta olan...
  238. Ebussuud Efendi

Olabilir okula danışmasının faydası var
  239. Ebussuud Efendi

Yukardakiler daha neler saklıyorlar bunu mu saklamıyacaklar Allaha aşkına kendinizi kandırmayınız.
  240. Ebussuud Efendi

Dual Ram Nedir Nasıl Yapabilirim

şunu söyliyebilrim mesala single olmak üzere 16gb ram var dual olarak 16 (2x8) 3-4 hatta 5-10 arası fps artışı yaşarsınız çift kanal ram ve tek kanal ram denir dört kanallı ram de vardır o dahada çok fps artışı sağlar quadra derler
  241. Ebussuud Efendi

19 hazirandan itibaren 11.sınıfa geçiceğim.Allah yardımcınız olsun sorumluluk sınavında. siz yinede bir okulla görüşünüz faydasını alırsınız
  242. Ebussuud Efendi

Hatay da olsa gerek yanlış hatırlamıyorsam belediye 33 demişti ama bir asker sosyal medyadan füzeye 96 şehidimiz var diye yazmış normalde 80 üstü şehit olunca hükümet istifa etmesi lazımdır
  243. Ebussuud Efendi

N11 vs GittiGidiyor

Umarım eline sağ salim gelir
  244. Ebussuud Efendi

Ne dinliyorsunuz?

245. Ebussuud Efendi

vaka sayısı

Haklısınız sonumuz hayırlı olsun en kısa zamanda en hafif şekilde atlatalım...
  246. Ebussuud Efendi

Öyle diyorlar araştırma yapıp foruma da yazmıştım oysaki maaşları :D
  247. Ebussuud Efendi

vaka sayısı

Alıştıra alıştıra söylüyor olabilirler de.En ucuz şekilde atlatalım da bu durumu umarım prof. dediği gibi 6-7 katı kadar olup da bize 1340 diye göstermiyorlar'dır...
  248. Ebussuud Efendi

Sınavsız liselere girişte lgs puanı etki edermi

2018 yılında öyle idi dostum şimdi ne durumda bilmiyorum 2018 öğrencilerin hepsine yazık oldu .
  249. Ebussuud Efendi

vaka sayısı

Bugün vaka sayımız 1340 https://www.hurriyet.com.tr/gundem/dso-turkiye-yoneticisinden-korkutan-iddia-6-7-ile-carpin-41543709 acaba bizlere vakaları azaltarak millet telaşa kapılmasın diye mi azaltıyorlar ?
  250. Ebussuud Efendi

A habere göre dünya bizi kıskanıyor dostum :)
  251. Ebussuud Efendi

evet Aynen öyle ama dediğim gibi küçük istisnalar oluyor işte o 400-300 olayı gibi
  252. Ebussuud Efendi

Dünyada en çok çay tüketen ülkeyiz ne mutlu bize !

için canım dünyaya geldik bir kere ama fazla içmeyin sonra sorun yapar vallahi :)
  253. Ebussuud Efendi

1987 yılında sorulmuş bir soru

Doğrudur onların bir çoğu sizin gibi düşünse de bir çoğu memur olmuş :(
  254. Ebussuud Efendi

1987 yılında sorulmuş bir soru

Ne olmak istiyordunuz ne oldunuz ?
  255. Ebussuud Efendi

Puanla alakalı bir iş değil şansız varsa alırlar haberlerde çıkmıştı 2018 tarihinde benim 400 puanım vardı arkadaşım 300 onu aldılar beni almadılar dedi şans meselesi...
  256. Ebussuud Efendi

2020 yılı sizin için nasıl bir deneyimdi ?

Diğer 6 ay içinde neler olacak bakalım ?
  257. Ebussuud Efendi

Türkiye'de Milli gelir

Öyle gözüküyor.
  258. Ebussuud Efendi

Türkiye'de Milli gelir

öyle gözüküyor.
  259. Ebussuud Efendi

evet hatta eşşek arası istilasıda olucaktı
  260. Ebussuud Efendi

Türkiye'de Milli gelir

Tabi ki sevinmemek lazım.Keşke dedikleri gibi kalkına bilsek ama sonuç ortada umarım 2023 diyorlar süper güç olacağız diye bekliyelim bakalım
  261. Ebussuud Efendi

:D
  262. Ebussuud Efendi

:D Kennedy diye biri vardı herhalde 3 sezon yaşıyordu o :D oyunu olsa gerek
  263. Ebussuud Efendi

Aradığım yorum..... birde nükleer bomba tam olurdu...... Allah hayırlısı ne ise onu nasip etsin
  264. Ebussuud Efendi

Tuhaf bir yorum cidden.Her görüşe saygım sonsuzdur :) Maceraları seviyor olmanız lazım
  265. Ebussuud Efendi

İstanbul'da şiddetli yağış ve dolu

Amin. Hayırlısı ne ise onu nasip etsin Allah
  266. Ebussuud Efendi

Hayatımda duyduğum en büyük şimşek çakmasını duyduğuma yemin edebilirim daha gencim ama şu yaşıma kadar en büyük olanı bu sabah idi .
  267. Ebussuud Efendi

sabah canlı gözlerimle gördüm yanılmıyorsam 9-10-11 suları gibiydi
  268. Ebussuud Efendi

Bence bir 10 yıl yaşamış hissediyor insan .... görmemiz gereken her şeyi gördük bence
  269. Ebussuud Efendi

Neymiş o kendisi bilirim de şarkıları pek bilmem
  270. Ebussuud Efendi

Benim için felaketten başka bir şey değildi onca insan hayatını virüsten kaybetti Avusturalya yandı,savaşlar,barış harekatları,ünlü basketbolcunun ölümü.... ve bir çoğu
  271. Ebussuud Efendi

Türkiye Eurovision'a geri dönmeli mi?

Aklıma Ajda Pekkanın petrol şarkısı geldi şimdi :D
  272. Ebussuud Efendi

Polis görse ceza yazar mı???

Normalde kask'dır onun ismi maske değil maske yüzü kaplar kask kafa tarafını :)
  273. Ebussuud Efendi

Polis görse ceza yazar mı???

bakın sizde maske dediniz kask olacaktı o aynı hatayı bende yaptım :D
  274. Ebussuud Efendi

Keza bende gündelik hayatım da çoğu insanları uyarmaya çalışırım zaten yineden teşekkür ederim.
  275. Ebussuud Efendi

Türkiye'de Milli gelir

Birkaç araştırma yaptım, https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita Durumumuz iyi gözükmüyor...
  276. Ebussuud Efendi

Lgs ve Yks paniği

Umarım vakalar da büyük bir artış yaşanmaz beyefendi.
  277. Ebussuud Efendi

Bir nevi haklısınız neden çünkü istanbu'lu bir önceki belediye zihniyeti çok borçladı onu düzeltebilmesi için Ekrem beyin en az 2 yıla ihtiyacı vardır. Bana göre en iyi belediye başkanı bir kötülüğünü görmedim duymadım işitmedim Mansur yavaştır.
  278. Ebussuud Efendi

aşure demişken aklıma irmik tatlısı geldi uzun zamandır yememiştim :) 1592502138 Bu arada çayın hep zararını konuşmuşuz biraz da faydasını yazalım... Çayın faydaları Çay kalp sağlığı için faydalı olabilir. ... Çay bağırsak sağlığını iyileştirebilir. ... İnme Riskini Azaltmaya Yardımcı...
  279. Ebussuud Efendi

Yani bana görede hiçbir şeye benzemiyor ama doktorlar öyle diyor.Okulunu okuyorlar sonuçta
  280. Ebussuud Efendi

Fazla şeker zararlıdır öyle 6,7 tane içilmez ben içiyorum oda 5 ayda 1
  281. Ebussuud Efendi

zaten en güzeli şekersiz içmektir ben içtin mi en az 6 yada 7
  282. Ebussuud Efendi

beyefendi iran deyince ben ithal dedim
  283. Ebussuud Efendi

İthal mallar yani ?
  284. Ebussuud Efendi

Doğrudur aslında bir çok şeyin fazlası zarardır...
  285. Ebussuud Efendi

Sizde haklısınız dünyaya geldik 1 kere 1592490902 Kahveyi hiç sevemem.Çayı çok nadir içerim
  286. Ebussuud Efendi

Fazlası bende problem yapıyordu beyefendi https://www.mynet.com/her-gun-kola-ictiginizde-vucudunuzda-bunlar-oluyor-1170784-myyemek#:~:text=Kolan%C4%B1n%20i%C3%A7eri%C4%9Findeki%20asitli%20yap%C4%B1%2C%20mide,ve%20mide%20asiti%20%C3%BCretmeye%20ba%C5%9Flar. buradan daha detaylı bilgiler mevcuttur.
  287. Ebussuud Efendi

Laptopun ekranı sık sık gidip kırık ekran görüntüleri geliyor

büyük ihtimalle bilgisayarınızda dot pich hatası mevcuttur yani ölü pikseller .
  288. Ebussuud Efendi

Bence de.Ben kolayı su gibi içerdim ama şu an gün gün sayarım kolayı bırakışımı, tam 1021 gün oldu bugün...
  289. Ebussuud Efendi

Kendimizi avutmakta birinciyiz desek daha mantıklı olurdu herhalde :D
  290. Ebussuud Efendi

Kusura bakmayınız cahilliğime veriniz artık :)
  291. Ebussuud Efendi

OF çay marka verelim bir az :D
  292. Ebussuud Efendi

Tabi ki bu yorumda haklı olduğunuz yerler çok yüksek gönül ister ki tarafsız kanallar olsun ama birisi A diyorsa bir diğeri B diyor.... basın özgürlüğü düşük olursa o kadar çok partizancılık o kadar çok bilgi yetersizliği ve cahillik baş gösterir.Umarım tez zamanda 100 hatta ve hatta ilk 50...
  293. Ebussuud Efendi

Şu bir gerçek ki Türkiye Cumhuriyeti dünya basın özgürlüğüne göre çok kötüdür.Onu dile getirmek isterim. ilk 4 iskandinav ülkeleri yer alıyor...
  294. Ebussuud Efendi

ula ben 5 ayda 1 bardak içerim oda 6 arası 7 şekerli olur :D
  295. Ebussuud Efendi

yani bu yoruma göre çay tüketmek çok mantıklı olacaktır.ama üretme bakımından kötü olacaktır...
  296. Ebussuud Efendi

Lgs ve Yks paniği

Doğru 84 gün varken 50 güne düşürmüşlerdi ne yazık ki.Hayırlısı ...
  297. Ebussuud Efendi

o yüzden hiç çay içmeyin :D :D
  298. Ebussuud Efendi

Lgs ve Yks paniği

hiçbir siyasi partiği kötülemeden.Hükümetimiz bilindiği üzere 1 vaka varken okulları tatil etti 1 hafta sonrada çoğu yerleri kapatın emrini verdiler şimdi 2 milyon öğrenci sınava girecek aralarında 1 hasta olursa oradaki çoğu kişiye bulaşacak bence hükümetimiz bu sınavı ertelemelidir.Olan...