Varank: Yerli otomobil 2022 sonunda yollarda olacak

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobilin 2022 yılı sonunda yollarda olacağını açıkladı.
IMG_20200621_154549.jpg

Son düzenleme:

aegeanfisk

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Pek inandırıcı gelmiyor ama umuyorum ki yanılırım. Yollarda kendimize ait elektrikli otomobil görmek güzel olur. Uygun fiyatlı olursa ötvyi özel olarak eklemezlerse yada indirirlerse gibi mesela daha da güzel olur.

one way

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
64
Bence bir işe yaramayan heykel yani bir diğer ismiyle put (cahiliye döneminde tapınılan şeydir, heykel moderleşmiş halidir aslında o puttur, islam bunu tamamen yasaklar ve put yani heykel yapanlara cezalar vardır: hadis: heykel yapana ahirette haydi yaptığına can ver diye azap edilir) yapmaktan çok daha iyi vaadler.

aegeanfisk

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Bence bir işe yaramayan heykel yani bir diğer ismiyle put (cahiliye döneminde tapınılan şeydir, heykel moderleşmiş halidir aslında o puttur, islam bunu tamamen yasaklar ve put yani heykel yapanlara cezalar vardır: hadis: heykel yapana ahirette haydi yaptığına can ver diye azap edilir) yapmaktan çok daha iyi vaadler.
Heykel belli bir kesim içinde sanatı temsil ediyor. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti bir teokrasi değil. Laik, Demokratik bir Cumhuriyet. Eğer amacın Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk'ün heykelinden bahsetmekse bu ülkeyi kurtaran birine saygı olarak heykel yapılması (kendisi istemese bile) gayet doğal bir durum. Tabi sadece saygı duymakla olmaz fikirleri de benimsenmeli. Bu arada Arabanın, yazılımın , sanayinin üretimini de kalpten destekliyorum sadece karşılaştırman mantıksız.

one way

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
64
Heykel belli bir kesim içinde sanatı temsil ediyor. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti bir teokrasi değil. Laik, Demokratik bir Cumhuriyeti. Eğer amacın Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk'ün heykelinden bahsetmekse bu ülkeyi kurtaran birine saygı olarak heykel yapılması (kendisi istemese bile) gayet doğal bir durum. Tabi sadece saygı duymakla olmaz fikirleri de benimsenmeli. Bu arada Arabanın, yazılımın , sanayinin üretimini de kalpten destekliyorum sadece karşılaştırman mantıksız
Tamam önemli olan halkın çoğunluğunun dinidir devletin değil devlet insan değil dini olmaz fakat halkının dinini temsil eder. Çoğunluğu müslüman olan devletin kafirleştirilmesi de ne demek. Tamam o zaman başkanına söyle biz müslümanlar atamızın (Hz. Fatih Sultan Mehmed Han) putunun yapılmasını istemiyoruz. Çünkü islam ın kesin olarak yasakladığı bir şeyi öyle mübarek bir zata isnad edilerek görmek istemiyoruz. Ayrıca birgün bir bakarsın ki bir Hz İbrahim çıkar tüm putları kırar baltayı da büyük putun boynuna asar kimse de sesini çıkaramaz. Allah en büyüktür.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Put başkadır heykel başkadır beyefendi.

Heykel saygı duyulacak kişiyi anmak için yapılır.Put tapılmak için yapılır

Reaksiyon puanı
10,315
Valla konuyla bir bağlantı kuramadım. Arabaya mı heykel diyorsun, yoksa araba konusu içinde heykelden mi bahsediyorsun anlamadım. Ama her iki durumda da doğru bir iş yapmış olmadın kardeşim.

Tony Stark

Profesör
Reaksiyon puanı
1,315
Heykel belli bir kesim içinde sanatı temsil ediyor. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti bir teokrasi değil. Laik, Demokratik bir Cumhuriyeti. Eğer amacın Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk'ün heykelinden bahsetmekse bu ülkeyi kurtaran birine saygı olarak heykel yapılması (kendisi istemese bile) gayet doğal bir durum. Tabi sadece saygı duymakla olmaz fikirleri de benimsenmeli. Bu arada Arabanın, yazılımın , sanayinin üretimini de kalpten destekliyorum sadece karşılaştırman mantıksız
Bu ülkede heykellere yapılan harcamalar 14 trilyon'u aşıyor diye biliyorum.Hangi yıllar arası veya aşağı yukarı detayını hatırlamıyorum fakat bu çok çok büyük bir miktar.Yapıla da bilir buna diyecek sözüm yok fakat şu dediğin yanlış;Atatürk istemese de demişsin.1930'lu yıllarda halktan para toplanıp Almanya'dan,İngiltere'den halk taksitlere bağlanarak oldukça yüksek meblalarda heykeller sipariş edilmiştir.Bak o fakir halkın parasıyla yapılıyor bunlar.Bu dediklerim de uydurulmuş şeyler değil çok daha fazlası başbakanlık arşivleriyle sabit.Yine de Mustafa Kemal Paşa'nın kararına diyecek sözüm yok tabi:)

one way

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
64
Put başkadır heykel başkadır beyefendi.

Heykel saygı duyulacak kişiyi anmak için yapılır.Put tapılmak için yapılır
Dostum benim bu söylediğin olay müslümanlar için geçerli değil. Müslümanlarda böyle bir saygı duyma olayı yoktur. Dinde yoktur. Müslüman olarak rahatsız oluyorum bırakın da dile getirelim yahu!

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Bu ülkede heykellere yapılan harcamalar 14 trilyon'u aşıyor diye biliyorum.Hangi yıllar arası veya aşağı yukarı detayını hatırlamıyorum fakat bu çok çok büyük bir miktar.Yapıla da bilir buna diyecek sözüm yok fakat şu dediğn yanlış;Atatürk istemese de demişsin.1930'lu yıllarda halktan para toplanıp Almanya'dan,İngiltere'den halk taksitlere bağlanarak oldukça yüksek meblalarda heykeller sipariş edilmiştir.Bak o fakir halkın parasıyla yapılıyor bunlar.Bu dediklerim de uydurulmuş şeyler değil çok daha fazlası başbakanlık arşivleriyle sabit.Yine de Mustafa Kemal Paşa'nın kararına diyecek sözüm yok tabi:)
Atatürk'ü bütün dünya benimsemiş bence benimsemeyede hakkı olan bir insandır.Heykeli yapılıp ölümsüzleştirilebilir ama tapılacak gibi olmamalıdır.

aegeanfisk

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Tamam önemli olan halkın çoğunluğunun dinidir devletin değil devlet insan değil dini olmaz fakat halkının dinini temsil eder. Çoğunluğu müslüman olan devletin kafirleştirilmesi de ne demek. Tamam o zaman başkanına söyle biz müslümanlar atamızın (Hz. Fatih Sultan Mehmed Han) putunun yapılmasını istemiyoruz. Çünkü islam ın kesin olarak yasakladığı bir şeyi öyle mübarek bir zata isnad edilerek görmek istemiyoruz. Ayrıca birgün bir bakarsın ki bir Hz İbrahim çıkar tüm putları kırar baltayı da büyük putun boynuna asar kimse de sesini çıkaramaz. Allah en büyüktür.
Üzgünüm ama çoğunluğun inandığı din en önemli değildir. Herkesin inanç, düşünce sistemi eşit derecede çok önemlidir ve insanların birbirine saygı duyması gerekir. Bir insan heykel yapıyorsa sadece Atatürk içinde değil her hangi bir konu için(sanat mesela) buna saygı duymalısın.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Valla konuyla bir bağlantı kuramadım. Arabaya mı heykel diyorsun, yoksa araba konusu içinde heykelden mi bahsediyorsun anlamadım. Ama her iki durumda da doğru bir iş yapmış olmadın kardeşim.
Araba yapmak heykel yapmaktan çok daha iyi bir vaad demek istiyor, benim anladığım.

one way

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
64
İşin özü: bir tarafta heykel yapmaktan öteye gidemeyenler bir tarafa ülkeyi kalkındırmak isteyenler. Adam halen daha heykel yapcaz diyor. Eleştirdiğim konu bu. İşin trajikomik yönü destekçileri de beğenmiyor bu yapılan şeyleri.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Dostum benim bu söylediğin olay müslümanlar için geçerli değil. Müslümanlarda böyle bir saygı duyma olayı yoktur. Dinde yoktur. Müslüman olarak rahatsız oluyorum bırakın da dile getirelim yahu!
Beyefendicim dinimizde öyle rönesans heykeller gibi şeyleri yasaklamıştır orası burası açık şeyler için geçerlidir çehre gibi yerlerden bir problem olmaz sadece unutmamak ve saygı duymak için yapılır günümüzde bu hadislerin gelme sebebi o zaman insanlar heykelleri "tanrı" niyetine yapmış olmasıdır.
zaten günümüzde artık heykellere tapan insanlar kalmadı kalan varsa oda ayrı bir kafadadır.

sappien

Asistan
Reaksiyon puanı
326
Bu projeyi istemeyenlerin vites topuzuyla bir bağının olmasını diliyorum:)

Vites topuzu yorumu ve heykeli put sanmak. Gerçekten bir insanı yüzünden tanıyamam ama yazdığı yorumdan hangi siyasi partinin destekçisi olduğunu çok rahatlıkla anlayabilirim.

Reaksiyon puanı
10,315
İşin özü: bir tarafta heykel yapmaktan öteye gidemeyenler bir tarafa ülkeyi kalkındırmak isteyenler. Adam halen daha heykel yapcaz diyor. Eleştirdiğim konu bu. İşin trajikomik yönü destekçileri de beğenmiyor bu yapılan şeyleri.
Eyvallah kardeşim, teşekkür ederim.