En güvenilir haber kaynağı FOX TV'nin

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Diğerlerine göre daha güvenilir.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756

Tony Stark

Profesör
Reaksiyon puanı
1,315
Bunları yazamazdın dediğin şeylere bak ?? gazetecilerin dışında tweet attı diye hakkında soruşturma açılan bir sürü genç var ama kanla tehdit eden sedat peker nasıl oluyorsa dışarda?
Sedat Peker'in kan mevzusunu Pkk'ya ithafen söylediğini unutuyorsun sanırım ki bu bir teşbihtir o söylemlerden sonra da kendisine gerekli dava açıldı ve aynı sebepte beraat kararı verildi de o zamanda da birtakım üstüne alınan olmuştu onu biliyoruz zaten:)Gençler mevzusuna gelince genç olan biri sırf genç diye ülkenin başkanına hakaret edebilecek veya aşağılayabilecek veya da örgütleyeci içerik paylaşabilecek diye bir olay mı var?kimseyi hiçten yere yargılamazlar,yargılanıyorsa var bir sebebi.Hadi madem bunlardan ''ifade özgürlüğü'' yok algısını yaratmaya çalışıyorsunuz.İmamoğlu veya Kılıçdaroğlunun kendisini eleştirenlere de yaptığı baskı ve açtırdığı davalardan haberiniz var mı?

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Sedat Peker'in kan mevzusunu Pkk'ya ithafen söylediğini unutuyorsun sanırım ki bu bir teşbihtir o söylemlerden sonra da kendisine gerekli dava açıldı ve aynı sebepte beraat kararı verildi de o zamanda da birtakım üstüne alınan olmuştu onu biliyoruz zaten:)Gençler mevzusuna gelince genç olan biri sırf genç diye ülkenin başkanına hakaret edebilecek veya aşağılayabilecek veya da örgütleyeci içerik paylaşabilecek diye bir olay mı var?kimseyi hiçten yere yargılamazlar,yargılanıyorsa var bir sebebi.Hadi madem bunlardan ''ifade özgürlüğü'' yok algısını yaratmaya çalışıyorsunuz.İmamoğlu veya Kılıçdaroğlunun kendisini eleştirenlere de yaptığı baskı ve açtırdığı davalardan haberiniz var mı?
Başımıza ne geliyorsa yapıyorlarsa vardır bir sebebi deyip sorgulamamaktan geliyor ☹

Reaksiyon puanı
10,315
Başımıza ne geliyorsa yapıyorlarsa vardır bir sebebi deyip sorgulamamaktan geliyor ☹
Kim demiş?!
Bu hükümeti de, CB'nını da eleştirdiğim onlarca mesaj/yorum var bu sitede. Körü körüne hayatım boyunca hiç kimseyi sevmedim, sorgulamamazlık etmedim. Hiçbir şeye at gözlüğü ile bakmadım. Bunu siz pekala becerebiliyorsunuz. Nefret ettiğiniz birinden ölümüne nefret ediyor, yaptığı iyi işler de kötü oluyor, kötü işler de kötü oluyor. Yahu batılılar gibi bir gün de, "Sezar'ın hakkı Sezar'a" diyemiyorsunuz. Fox haber, Portakalgiller o kadar yalan haber yaptılar, tekzip edildi, devletten onca ceza aldılar; Ama size göre hiçbir zaman taraflı, yanlı haber yapmazlarmış(!) Yahu bir kez kendinizi sorguladınızmı ki başkalarını suçluyorsunuz?

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Kim demiş?!
Bu hükümeti de, CB'nını da eleştirdiğim onlarca mesaj/yorum var bu sitede. Körü körüne hayatım boyunca hiç kimseyi sevmedim, sorgulamamazlık etmedim. Hiçbir şeye at gözlüğü ile bakmadım. Bunu siz pekala becerebiliyorsunuz. Nefret ettiğiniz birinden ölümüne nefret ediyor, yaptığı iyi işler de kötü oluyor, kötü işler de kötü oluyor. Yahu batılılar gibi bir gün de, "Sezar'ın hakkı Sezar'a" diyemiyorsunuz. Fox haber, Portakalgiller o kadar yalan haber yaptılar, tekzip edildi, devletten onca ceza aldılar; Ama size göre hiçbir zaman taraflı, yanlı haber yapmazlarmış(!) Yahu bir kez kendinizi sorguladınızmı ki başkalarını suçluyorsunuz?
Seyyah amca sakin ol ben körü körüne inanıyorsun demedim sana kendim de hiçbir şeye körü körüne inanmam...

Reaksiyon puanı
10,315
Tamam o zaman üzmüştün az önce :(
Üzmekten, kalp kırmaktan çok korkan biriyimdir. Lakin bazen çok yanlı, kıyıcı şeyler yazılıyor, objektiflikten uzak ve ideolojik saiklerle... Bu durumlarda bazen aynı perdeden yazmak zorunda kalınca bu durumlar olabiliyor. Kusura bakmayın lütfen, şahsi bir şey değil zaten.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Üzmekten, kalp kırmaktan çok korkan biriyimdir. Lakin bazen çok yanlı, kıyıcı şeyler yazılıyor, objektiflikten uzak ve ideolojik saiklerle... Bu durumlarda bazen aynı perdeden yazmak zorunda kalınca bu durumlar olabiliyor. Kusura bakmayın lütfen, şahsi bir şey değil zaten.
Teşekkür ediyorum açıklama için çok naif ve iyi bir insansınız???

sappien

Asistan
Reaksiyon puanı
326
Bu söylediklerine tabi ki birşey demiyorum bunların konumuz ile alakası bile yok. ( Gazeteci kimliği ile her insan her insanlar görüşür görüşlerini bilgilerini paylaşır ve bunları yaptı diye Terorist veya vatan haini olmaz. Gizli kapatlı görüşmediği ve yalan yanlış açıklamalar yapmadığı sürece. )

Ama kasıtlı haberler yapanlar. Kasıtlı olarak Devleti zarar vermek zor durama sokmak kötü göstermek. Yanlış bilgi vererek yada bilerek eksik bilgi verere insanları kin ve nefrete yönlendirmeye çalışan bilerek yanıltma üstüne haber yaparak tarafsız gazeteci olunmaz.
Atıyorum Diyanet işleri bir açılışta 1 saat konuşmuş kesmişler 30 sn'yi önü yok arkası yok. DİYANET İŞLERİ başkanı bakın ne dedi diye flash haber geçiliyor.
Yada Olmayan olayı olmuş gibi bir CHP'li Saraya gitti
Yada Türkiye Libya Petrollerine çökecek.
Yada Rusya bizi saatlerce kapıda bekletti hakaret etti.
TÜrkiye İŞİD'e silah mı veriyor
Türkiye Terör örgütlerini mi destekliyor.
Türkiye Suriyelilere para dağıtıyor. Vatandaşlık dağıtıyor.
Yada Türkiye PKK operasyonlarında Sivilleri mi vuruyor acaba. Tarzı haberler beni rahatsız ediyor.
Devlet Kıdem Tazminatlarının üstüne çökecek.
Devlet emekli maaşlarına ek vergi getirecek gibi.
Yada ellerinde hesap makineleri devlet söylemiyor çok daha fazla ölü olmalı.
10 katı şehit var ama devlet saklıyor.
Devlet Korona ile mücadele edemiyor tarzı.

Doğru olmayan ama okuyanı kin ve nefrete sürükleyecek yanlış haberler bana tarafsız bir göz ile yapılmış gibi gelmiyor. Bir gazete 1 tane muhalefet hakkında eleştiri yazısı çıkmaz mı 18 yılda ?

Bu verdiğin örnekler tartışmaya inanılmaz derecede açık ve tamamen tek bir tarafın siyası görüşünün karşıt olduğu konular. Türkiye'de değil de herhangi bir batı ülkesinde, kendi ülkesi için bu haberleri yapan bir gazeteci olsa halk el üstünde tutar ve saygınlığı artardı. Neden? Çünkü gazetecinin görevidir bu. Hükümetin görevi ise yanlış olanı düzeltmektir.

Peki Türkiye'de neden insanlar alkışlamıyor da ''fetöcü gazeteci, pkklı gazeteci'' gibi sıkça söylemlerde bulunuluyor? İşte tam olarak 1. mesajımda yazdığım gibi; halkın en az %60'ı hükümeti eleştirmenin devleti eleştirmek olduğunu zannediyor.

Son cümlendeki ''Doğru olmayan ama okuyanı kin ve nefrete sürükleyecek'' cümlesi tamamen kendi siyasi görüşünle alakalı bir durum. Ben sabah'ta okusam, sözcü'de okusam yaptıkları haberlerde kin ve nefrete hiç bir zaman düşmedim, öyle de bir düşüncem hiç olmadı.

Dünyanın hiç bir yerinde yaptığı haberle devletini bölen bir gazeteci görülmemiştir. Gazetecilik karanlık bir evde mumla dolaşmak gibidir. Eğer mesleklerini iyi yapan gazeteciler olmasa biz dünyadan ve ülkemizden haberimiz olmadan yaşardık.

Son olarak, Türkiye'de yeterince muhalefeti eleştiren gazete ve gazeteci var. Eğer muhalefeti eleştiren bir gazete arıyorsan verebileceğim örnekler buraya sığmaz.

Reaksiyon puanı
10,315
Türkiye'de değil de herhangi bir batı ülkesinde, kendi ülkesi için bu haberleri yapan bir gazeteci olsa halk el üstünde tutar ve saygınlığı artardı. Neden? Çünkü gazetecinin görevidir bu. Hükümetin görevi ise yanlış olanı düzeltmektir.

Peki Türkiye'de neden insanlar alkışlamıyor da ''fetöcü gazeteci, pkklı gazeteci'' gibi sıkça söylemlerde bulunuluyor? İşte tam olarak 1. mesajımda yazdığım gibi; halkın en az %60'ı hükümeti eleştirmenin devleti eleştirmek olduğunu zannediyor.

Öncelikle Türkçe konusundaki ihtimamınıza müteşekkirim.
Gazeteci konusuna gelince, sanırım birbirimizi anlamakta zorlanıyoruz. Siz zannediyorsunuz ki biz eleştiren, yanlışı, eksiği, kusuru dile getiren gazetecileri itham ediyoruz! İnan, bu konuda bizlere haksızlık ediyorsunuz. Çünkü iyi niyetle gördüğü eksiği, hatayı, kusuru dile getiren bir gazeteci başımızın üstünde yeri var.

Ne ki, adam yalan yazıyor, iftira ediyor, nefretini haksız olarak zarar vermek için kullanıyor ve gazetecilik mesleğini buna alet ederek yapıyor. Senin anlayacağın savaşıyor adam kardeşim, senin binbir emekle yapmaya çalıştıklarını hunharca imha ediyor adam.

Yanlış anlama, bu sadece bir taraf için değil, her iki taraf gazetecileri için de söz konusu. Örnek verdiğin batı'daki eleştirel gazetecilik ahlakı ne yazık ki bu ülkede henüz müesses hale gelememiştir.

Fetö'cü ve PKK'cı eğilimleri nedeniyle gazetecilik yapan olmadı mı bu ülkede? Can DÜNDAR çok masum biri miydi? Yalnızca eleştirdiği için mi yurtdışında bugün? HDP yöneticilerine PKK içindeki MİT görevlilerinin listesini bizatihi Diyarbakır'a giderek veren Zaman gazetesi GYY ve yazarı Ekrem DUMANLI eleştiri yaptığı için mi ihanetle suçlandı? Ve bu örnekler uzar gider böyle...

Karşıt görüşlü olabiliriz, farklı düşünmek kötü birşey değil; Lakin, hak duygusu ve adalet anlayışı değişmezdir ve hepimiz için aynıdır, geçerlidir. Her iki taraf olarak hatalarımız ve kusurlarımız vardır ve olacaktır. Önemli olan at gözlüğü ile bakmamak, vicdan dediğimiz teraziyi elden bırakmamaktır. Sonuçta bizler aynı ülkenin, aynı toprakların ve kültürün evlatlarıyız, birbirimize benzeriz biraz da... :)

Mxns

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Murdoch kardeşler birnirini ağırlamışlar normal. Ödül alan şirketlerin bir çoğu ödül veren şirketlerle ile iş ortağı yada üst yönetimde bağlı olmuştur çoğu zaman.

Üstün lezzet ödülü alan sular mesela. Özelleştirilip kaçak sondajlar ile üretmelerine rağmen ödül alabilyorlar.

Medya zaten tüm dünya da kontrol altında bankalardan sonra kullanılan yegane araçtır.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Gazeteci, anckorman bilmenne sandığınız kişilerin çoğu gazeteci bile değil, ajan. Gazeteci kılığı altında her türlü yalanı, iftirayı, hakareti edeceksin biri ayağına basınca da basın özgürlüğü diye zırlayacaksın. Yok ya, muz cumhuriyeti mi burası? Hep diyorum bizde fazla demokrasi var. Normal demokrasi olsa bu kadar yalan haber yapamaz hiçkimse.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
ilk 4 iskandinav ülkeleri yer alıyor.

Çok saçma bir kiyaslama. O dediğin ülkelerin neredeyse derdi tasası yok adamlar en son meclislerinde hayvanat bahçesindeki ayıya ne ad koysak diye tartışıyordu. ( Buda adamların hepsinin neredeyse aynı kültürden ve eğitim seviyesinden gelmesinden kaynaklanıyor. )

O ülkelerin Terör gibi bir dertleri yok yada gelişmemiş ve Teröre eğilimli komşuları kendi vatandaşları yok. Ayrıca nufuslarıda 3-5 milyon Civarı. Bizde onlarca çeşit milletten dinden inanıştan insan var.
Sen 85 milyonsun. Üstüne dibinde Terör devleti kurmak isteyenler var. İçinde Feto gibi örgütler var. Bunların söz hakkını kestimi terör övücülüğü yaptırmadı mı konuşturmadımı Propaganda yapmalarına izin vermedimi sende Basın Özgürlüğü yok gibi algılanıyor.

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Çok saçma bir kiyaslama. O dediğin ülkelerin neredeyse derdi tasası yok adamlar en son meclislerinde hayvanat bahçesindeki ayıya ne ad koysak diye tartışıyordu. ( Buda adamların hepsinin neredeyse aynı kültürden ve eğitim seviyesinden gelmesinden kaynaklanıyor. )

O ülkelerin Terör gibi bir dertleri yok yada gelişmemiş ve Teröre eğilimli komşuları kendi vatandaşları yok. Ayrıca nufuslarıda 3-5 milyon Civarı. Bizde onlarca çeşit milletten dinden inanıştan insan var.
Sen 85 milyonsun. Üstüne dibinde Terör devleti kurmak isteyenler var. İçinde Feto gibi örgütler var. Bunların söz hakkını kestimi terör övücülüğü yaptırmadı mı konuşturmadımı Propaganda yapmalarına izin vermedimi sende Basın Özgürlüğü yok gibi algılanıyor.
Tabi ki bu yorumda haklı olduğunuz yerler çok yüksek gönül ister ki tarafsız kanallar olsun ama birisi A diyorsa bir diğeri B diyor....

basın özgürlüğü düşük olursa o kadar çok partizancılık o kadar çok bilgi yetersizliği ve cahillik baş gösterir.Umarım tez zamanda 100 hatta ve hatta ilk 50 girmeyi i başarırız umarım