LGS'de ki matematik rezilliği

EmirhanTeira

Doçent
Reaksiyon puanı
507
Bugün LGS'ye girdim. Genel olarak Güzel geçse de matematikte ki rezillik görmezden gelinecek gibi değil. Örnek sorularla alakası olmayan, astronomik sorulardı. 2019 un lgs sorulariyla karşılaştırdığımda fark korkunçtu. Hangi akla hizmet hazırlanmış p matematik şahsen ben anlamadım.

Yıldırım E.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,681
Bugün LGS'ye girdim. Genel olarak Güzel geçse de matematikte ki rezillik görmezden gelinecek gibi değil. Örnek sorularla alakası olmayan, astronomik sorulardı. 2019 un lgs sorulariyla karşılaştırdığımda fark korkunçtu. Hangi akla hizmet hazırlanmış p matematik şahsen ben anlamadım.
Harbiden çok acayipti mat.

Kararsız23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
Yarısı aşırı kolay kalan yarısı zordu. Orta seviye soru pek yoktu.

EmirhanTeira

Doçent
Reaksiyon puanı
507
Sözelde full beklerken matematikte 5 netten fazlayı düşünmem çok üzücü ya. Zorluk dengesini sözel ve sayısal arasında iyi dengeleyememişler

Mfci

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Sizin elinizde en azından mantık muhakeme test kitaplarınız vardı.İlk LGS'de son 1 ay kala test kitapları çıktı meb kazanımları çıktı yine siz iyiydiniz

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Standart sapma ya göre puanlandırma varsa sıralama pek değişmez içiniz rahat olsun. Yoksa bile herkes aynı soruyu gördüğünden yine sonuç pek değişmez.
Bilenin, görebilenin yapabildiği sınavlar bunlar.
Gelecekteki hayatınızda başarılar.
Bir sınav temposunu atlatmış bulundunuz hayırlı olsun ?

Yasuobilal2007

Profesör
Reaksiyon puanı
952
Ben gecen sene matematikten 1 doğru 2 yanlış çekimiştim xdd

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Örnek sorulara benzer soru sormamaları garip olmuş

EmirhanTeira

Doçent
Reaksiyon puanı
507
Sizin elinizde en azından mantık muhakeme test kitaplarınız vardı.İlk LGS'de son 1 ay kala test kitapları çıktı meb kazanımları çıktı yine siz iyiydiniz
İşte abi vardı da çıkan soruların onlarla alakası yoktu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam sözel soruları nasıldı?
Sözeller gayet basitti. Dediğim gibi yanlış beklemiyorum sözel taraftan

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
İşte abi vardı da çıkan soruların onlarla alakası yoktu.

Sözeller gayet basitti. Dediğim gibi yanlış beklemiyorum sözel taraftan
Önceki yıldaki sözel de basitti. Ben sayısalcıydım ama sözeli full yapmıştım. Hayırlısı. Zor ise herkese zor. :D

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Sorular yayımlandı, bakalım ne kadar zormuş :D

şekili mekilli, cicili bicili matematik soruları yapmışlar :D :P

Son düzenleme:

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Arkadaşlar merhaba. Benim 40. dakikada 5 boşum falan vardı. Sonra 2 soruyu 10 dakikada yaptım kaldı 3 boş. 50 dakika geçmişti çoktan. Feni 20 dakikada yaptım 3 soruyu da 10 dakikada yaptım. Boşum kalmadı ama bir tane soruyu yanlış yaptım. Kareler iç içe geçmişti 1cm falan vardı.

Kararsız23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
Arkadaşlar merhaba. Benim 40. dakikada 5 boşum falan vardı. Sonra 2 soruyu 10 dakikada yaptım kaldı 3 boş. 50 dakika geçmişti çoktan. Feni 20 dakikada yaptım 3 soruyu da 10 dakikada yaptım. Boşum kalmadı ama bir tane soruyu yanlış yaptım. Kareler iç içe geçmişti 1cm falan vardı.
Ben de o soruyu yetiştiremedim.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Üniversite sınavına hayvan gibi çalışacam.
Matematiğe daha önceden çalışmadıysan ezberle yapamazsın. Formülleri ve nasıl çözceğini bilmen gerekir ki o kadar çok konunun ne olduğunu unutmazsın. Ben matematiğe yılmış biri olarak basit konuları ele alarak fazla kurcalamadım bile.

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
Matematiğe bende baktım meb sitesinden, 1 tane soruyu bilene anlamadım.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Niye hiç normal sayısal soru yok şekil sormayı çok seviyolar saçmalık ah ah 8 senede 5 sınava giren bizlere oldu olan 6,7,8 de girdik resmen şimdikiler çok şanslı sadece 8. Sınıf soruyolar?

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Niye hiç normal sayısal soru yok şekil sormayı çok seviyolar saçmalık ah ah 8 senede 5 sınava giren bizlere oldu olan 6,7,8 de girdik resmen şimdikiler çok şansşı sadece 8. Sınıf soruyolar?
Eğitim sistemimiz kötü demek ki

3-4 sene sonra bu konuyu ben açıcam.
Yaşarsak tabi ki bir zombi salgını olabilir

• Komik
Reactions: 023

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Eğitim sistemimiz kötü demek ki

Yaşarsak tabi ki bir zombi salgını olabilir
Eğitim sistemi kötü mü sadece??Oyuncak ya resmen gelen giden oynuyor bizde deney fareleri ? Şaka maka 7. Sınıfta stresten çıkan ağrılı bir cilt hastalığı geçirmiştim o zaman sınavdan değil diye inkar etmiştim ama muhtemelen o da bir etkendi?

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Eğitim sistemi kötü mü sadece??Oyuncak ya resmen gelen giden oynuyor bizde deney fareleri ? Şaka maka 7. Sınıfta stresten çıkan ağrılı bir cilt hastalığı geçirmiştim o zaman sınavdan değil diye inkar etmiştim ama muhtemelen o da bir etkendi?
Olan 2018 gençlere oldu deneme amaçlıydı resmen....

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,598
Eğitim Sistemi Çok İyi. Öyle İyi ki Değişmiyor.

YAV HOCAM BEN SİBER GÜVENLİKÇİ OLCAM

hoca: tmm şunu deftere yaz olursun

GRSUGJSHJSGSRHGJSRGMKSFGMKFSGM