- Konuyu başlatan
Ebussuud Efendi
Asistan
yok efendim.Üstteki arkadaşın beni kışkırtmaya yönelik cevapları yüzünden kafam uçmuş olabilir kalbinizi incitecek bir şey soylediysem affola

yok efendim.Üstteki arkadaşın beni kışkırtmaya yönelik cevapları yüzünden kafam uçmuş olabilir kalbinizi incitecek bir şey soylediysem affola
Son mesajıma bak.beni kışkırtmaya çalışıyorsun devam et bakalım nereye kadar ne süreceksin
Mesaj otomatik birleştirildi:
Faso fiso övmüyorum kardeşim. Anlattiklarimin hepsi tarihte olan şeyler. Bir şey uydurmuyorum yani
Yanında ki adamın ona hain davranması Abdulhamit Han'ın ne kadar sağlam bir adam olduğunu gösterir. Sizi de incitecek bir şeyler soylediysem özür dilerimTamam bir problem yok sadece başkaları gelir, farklı taraflara çeker, konu kapanır ondan diyorum.
Sürünmek filan hoş değil öyle demeyelim biz de.
Yani Allah rahmet eylesin yaptığı iyi şeyler vardı ama baskıcı dönem uygulaması bana göre hoş değildi. Gerçi Jön Türkler padişahları parmağında oynatırken (yanlış anlaşılmasın tahttan indirme,çıkarma ve zorla isteklerini kabul ettirme vb.)bir şeyler yapılması da gerekiyordu tabii orası da ayrı bir konu.
Keşke günümüzde de sempozyum böyle olsa ama ne yazık ki herkes birbirine sövüyor sonra partizancılık ortaya çıkıyorSon mesajıma bak.
Sana yönelik söylemedin geçmişte olanı örnek verdim. Burada efendi efendi tartışıyoruz kışkırtmak istesem apayrı bir üslup takınırdım![]()
Evet özür dilerim üstüme alındım. Diğer mesajlarımı görüp hala efendi gibi davrandiginiz içinde bir kaç kez daha özür dilerim sizden umarım affettirebilecek bir şey yapabilirim size tabi isterseniz ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN İNŞALLAHSon mesajıma bak.
Sana yönelik söylemedin geçmişte olanı örnek verdim. Burada efendi efendi tartışıyoruz kışkırtmak istesem apayrı bir üslup takınırdım![]()
Sizden de efendim sonuçta özgür bir dünya da yaşıyoruz sen a dersin ben b önemli olan a ve b değil kişinin tavrı ve ahlakıdır.Evet özür dilerim üstüme alındım. Diğer mesajlarımı görüp hala efendi gibi davrandiginiz içinde bir kaç kez daha özür dilerim sizden umarım affettirebilecek bir şey yapabilirim size tabi isterseniz ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN İNŞALLAH
Evet o arkadaş beni kışkırtma şeklinde yazdı zannettim bir kez daha özür dilerim ondanSizden de efendim sonuçta özgür bir dünya da yaşıyoruz sen a dersin ben b önemli olan a ve b değil kişinin tavrı ve ahlakıdır.
Herkes çok bildiği için ve kimse eleştiri yapmayı bilmediği için olmuyor çünkü.Keşke günümüzde de sempozyum böyle olsa ama ne yazık ki herkes birbirine sövüyor sonra partizancılık ortaya çıkıyor![]()
Bende aynı şekilde kırdıysam kusura bakmaYanında ki adamın ona hain davranması Abdulhamit Han'ın ne kadar sağlam bir adam olduğunu gösterir. Sizi de incitecek bir şeyler soylediysem özür dilerim
Ah yok mu o doğu perinçek çok komik bir herif tartışmaları beni öldürüyor büyük ihtimalle o vidoesunu izlemişsinizidr.Herkes çok bildiği için ve kimse eleştiri yapmayı bilmediği için olmuyor çünkü.
Mesela şimdi ben kalkıp deseydim ki "Abdülhamit halka yıllarca baskı uyguladı yazıklar olsun" o zaman siz görün burayı sonunda konu kilit olurdu.
Ama ne yapıyorum daha güzel bir üslupla iyisiyle kötüsüyle eleştiriyorum.
Mesela Ali arkadaşımız da özür diliyor böyle olsak tartışmalar çok daha zevkli olur.
Sempozyum diyince aklıma hep Doğu Perinçek geliyor ne alakaysa
Bende aynı şekilde kırdıysam kusura bakma![]()
Matbaa haram kılındı. Osmanlıda ilk eser Avrupa dan 200 yıl sonra bsıldı.Matbaa haram kılınmadı Kuran'ın basılması yasaklandı sadece.
Zaten osmanlı 200 yıl gerideydi avrupa'dan çok bilime önem vermediler....Matbaa haram kılındı. Osmanlıda ilk eser Avrupa dan 200 yıl sonra bsıldı.
Hayır, benim bildiğim hat sanatı ve bir sanat daha vardı bu iki sanatı diri tutmak için matbaa kullanılmadı. Sonralarda da Kuran yanlış basılmasın diye yine elde yapılmaya devam edildi ama diğer alanlarda yayınglaştı. "Şeytan işi,haram" değil yani.Matbaa haram kılındı. Osmanlıda ilk eser Avrupa dan 200 yıl sonra bsıldı.
Osmanlıda zaten bir çok sanat vardı en bilineni ise hat sanatıydı zatenHayır, benim bildiğim hat sanatı ve bir sanat daha vardı bu iki sanatı diri tutmak için matbaa kullanılmadı. Sonralarda da Kuran yanlış basılmasın diye yine elde yapılmaya devam edildi ama diğer alanlarda yayınglaştı. "Şeytan işi,haram" değil yani.
ama ne yazık ki resimden geri kalmış bir devlettikHayır, benim bildiğim hat sanatı ve bir sanat daha vardı bu iki sanatı diri tutmak için matbaa kullanılmadı. Sonralarda da Kuran yanlış basılmasın diye yine elde yapılmaya devam edildi ama diğer alanlarda yayınglaştı. "Şeytan işi,haram" değil yani.
Maalesef, heykeltıraş vb. gibi sanat dalları yasaktı.Osmanlıda zaten bir çok sanat vardı en bilineni ise hat sanatıydı zaten
ama ne yazık ki resimden geri kalmış bir devlettik
Çok saçmaydı gerçekten düşünün türk marşını mozart yapmış etkilenmiş osmanlıdan öyle bestelemiş onu...Maalesef, heykeltıraş vb. gibi sanat dalları yasaktı.
O kadar insanın işinden edilmesi caiz değildir denildi.Hayır, benim bildiğim hat sanatı ve bir sanat daha vardı bu iki sanatı diri tutmak için matbaa kullanılmadı. Sonralarda da Kuran yanlış basılmasın diye yine elde yapılmaya devam edildi ama diğer alanlarda yayınglaştı. "Şeytan işi,haram" değil yani.
Osmanlıdaki şehüislamlar resmen kendi kuralarını koyup millete dini böyle gösteriyorlardı..O kadar insanın işinden edilmesi caiz değildir denildi.
"yavur icadı"
Abdülhamit normal bir padişahtı çok överler.
Abdülhamit gerçekleri!
www.sozcu.com.tr
iyisiyle kötüsüyle sevmeye biliriz ama saygımız sonsuzdur.Keza istiklal marşımızın yazarıda öyleydi sevmezdi ama saygı duyardı.![]()
II. Abdülhamit mi?
www.sozcu.com.tr
Haşa kötülemek değil başka bir pencereden yorum yaptım.Konuyu çok boş yere sarmışınız.
Körlemesine şu yazıları kaynak alan birisi ile TARİH TARTIŞILAMAZ...
Osmanlı yıkıldı gitti artık üstünden 100 yıl geçti bu saatten sonra saçma sapan konulara dolanıp Osmanlıyı kötülemenin yermenin bir anlamı yok. ( Bu ülke için millet için çabalamışlar ellerinden geldiği kadar hizmet etmişler uğraşmışlar Allah Razı olsun demek düşer bize. ) Atalarına sövmek saymak onlar vatan haini damgası yapıştırmak saçma sapan işler bu saatten sonra. Benim gözümde hepsi kısmen iyi insanlardır.
Konumuza gelirsek. Benim gözümde Osmanlı'nın en büyük hatası fetih yaptığı bölgeleri Türkleştirip Müslümanlaştırmaması en büyük sebeptir yıkılmasında. ( Türk ve Müslüman nufus yerleştirdiği yerler elimizde kalmış iken. Türk Nufusun azınlıkta olduğu onlarca toprak 500-600 yıl yönetmiş olmamıza rağmen sonunda ya bağımsızlık ilan etmiş yada başka devletler olmuştur.
Diğer bir sebepte hiçbir zaman sağlam bir komşumuz ittifakımız olmayışı sürekli biz tek onlar 3-5 ülke şeklinde savaşmamızın etkisi vardır. Osmanlı tek karşısında Rusya- Avusturya Macaristan yok haçlı birlikleri ( 5-6 ülke ortak ) Bizim hiç destekçimiz yok. Doğurda İran Üstte Rusya Batıda haçlı orduları ve Avrupalı devletler flan çok düşmanımız olmasıda yıkılmada etken.
Çok haklı bir yoruma deyinmişsiniz bir yerinizi düzeltmek isterim 623 yıl olacaktı insanlar hali olabilir.Fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..Osmanlı Devleti 629 yıl boyunca varlığını sürdürdü. 600 yıl boyunca dünyaya hükmetmedi. Ulaştığı en büyük güçten sonra gerileme başladı ve bu durmadı. Bana göre en büyük hata gelenekçi olup Avrupa kadar bilim ve teknolojiye önem verememesiydi zira Avrupa'da yaşanan bu gelişmeler bizi bugünkü hale getirdi. Günümüzde bilim ve teknolojiden mahrum ülkeler güçsüz ve arkada kalmış fakir ülkeler oluyor.
![]()
Osmanlı Teknolojinin en babasınıda geliştirse elinde sonunda yıkılacaktı. Çok farklı milletten çok farklı dinlerde insanları içinde barındırması ve hepsinin kendi benliğini koruyor olması ortak bir tarih ve inaç birliği olmadıktan sonra illaha ayrılacaktı o ülkeler. Burada hayal kurmanın anlamı yok. Elin Ermenisi Rum'u Yaudisi Hristiyanı Türk birliği veya gücü için neden çalışsın ufakta olsa kendi devletim olsun kafasına girer.
Benim gözümde Osmanlı'nın şuan ki Musul Kerkük hatta Suriye- Irak kısmının üstt taraflarını zamanında Türk nufus yerleştirip orada sağlam bir nufus sahibi olsaydık ve o bölgeler TÜRK hakimiyetinde kalabilseydi şuan ekonomimiz ve hayat şartlarımız çok farklı olabilirdi.
O bölgelerden çıkan petrolün ve altında ki rezervin haddi hesabı yok. Kurtuluş savaşı zamanı ne pahasına olursa olsun hiç yoktan Kerkük ve Musul için savaşsaydık şuan ülkemiz ve bizim yaşam standartlarmız çok farklı olabilirdi.
Haklısınız.Ama dediğimiz gibi hepsi bir kader.Osmanlı Teknolojinin en babasınıda geliştirse elinde sonunda yıkılacaktı. Çok farklı milletten çok farklı dinlerde insanları içinde barındırması ve hepsinin kendi benliğini koruyor olması ortak bir tarih ve inaç birliği olmadıktan sonra illaha ayrılacaktı o ülkeler. Burada hayal kurmanın anlamı yok. Elin Ermenisi Rum'u Yaudisi Hristiyanı Türk birliği veya gücü için neden çalışsın ufakta olsa kendi devletim olsun kafasına girer.
Benim gözümde Osmanlı'nın şuan ki Musul Kerkük hatta Suriye- Irak kısmının üstt taraflarını zamanında Türk nufus yerleştirip orada sağlam bir nufus sahibi olsaydık ve o bölgeler TÜRK hakimiyetinde kalabilseydi şuan ekonomimiz ve hayat şartlarımız çok farklı olabilirdi.
O bölgelerden çıkan petrolün ve altında ki rezervin haddi hesabı yok. Kurtuluş savaşı zamanı ne pahasına olursa olsun hiç yoktan Kerkük ve Musul için savaşsaydık şuan ülkemiz ve bizim yaşam standartlarmız çok farklı olabilirdi.
Şu bir gerçek ki mimar sinan bir devşirmedi bir Türk hıristiyandı.Söyleyeceğim şeylerin iyi ve kötü noktaları olabilir ancak garipsedigim şeyleri yazmak istedim.
1.Harem sistemi
2.Yabancı kadın sevdası
3.Devşirme sistemi
4.Sanayileşememe
5.Batıya çok ağırlık vermeme
6.Osmanlıca kullanımı
7.Teknolojik ve bilimsel eksiklikler
Bunların hepsi İstanbul fethi sonrasında gerçekleşti Bizans da ki bilim adamları hep Avrupa'ya kaçtı keşke bizde kalsalardı ama nafile...Rönesans'a ayak uydurmamaları
Dediğim gibi iyisi kötüsü bulunmakta.Şu bir gerçek ki mimar sinan bir devşirmedi bir Türk hıristiyandı.
Osmanlı çok geç saniyleşiyor ne yazık ki ilk demiyor yolu 1870-80 gibi geliyor sanırsam abdülhamid zamanında olabilir.
Dediğimiz gibi çok fazla din dil ırk vardı osmanlı'da tek bir dilin kullanması da etkili olmuştur.
şeyhüislamların her şeyi haram kılması da en büyük hata idi bilimden çok geri kaldık...