Sınavsız liselere girişte lgs puanı etki edermi

Mertb42

Asistan
Reaksiyon puanı
53
Merhaba bizim oturduğumuz ilçede 2 tane sınavsız alan anadolu lisesi var 4 ay önce felan okulda bir arkadaşımla oturmuş konuşuyorduk öylesine arkadaşım dediki sınavdan kötü alsak ne olur bende dedim sınavsız anadoluya nakil aldırırız o da dediki he aldırırız onun içinde puanının iyi olması gerekiyor kaç puan olması gerekiyor dediğimimde 400 puan dedi bende şaştım kaldım zaten oturduğum ilde en kötü nitelikli lise erkek lisesi oda 430 puan felan istiyor bu sınavsilız lise 400 istiyorsa bu liseye nasıl sınavsız oluyor böyle birşey varmı yoksa oturduğun yere göre ve ortaokul puanına göremi alıyor bu konu hakkında bilgi verirmisiniz

RedXq0

Asistan
Reaksiyon puanı
240
Sınavsız ise puan istemez sizin
1.dönem ve 2.dönem ortalamanıza göre karar verilir.Bu durum da okulun kapasitesi dolu olduğunda yani 2-3 kişi (gibi bir rakam verileribilir sanırsam) kaldığında gerçekleşir.

Mertb42

Asistan
Reaksiyon puanı
53
Sınavsız ise puan istemez sizin
1.dönem ve 2.dönem ortalamanıza göre karar verilir.
Kardeşim bizim ikametgah adresimizde bu lise ve 8 sınıf 1. Dönem notum 88.50
7.yıl sonu puanı 87 civarı 6.sınıf ortalam 85 civarı bu anadolu liselerinden birine gidebilirmiyim

RedXq0

Asistan
Reaksiyon puanı
240
7.yıl sonu puanı 87 civarı 6.sınıf ortalam 85 civarı bu anadolu liselerinden birine gidebilirmiyim
Bununla ilgili bir şey söyleyemem dediğim gibi (eğer farklı bir formalitesi yoksa) olur.Aynı zamanda benim dediğim durum kontenjan dolu olmaya yakınsa olur

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Puanla alakalı bir iş değil şansız varsa alırlar haberlerde çıkmıştı 2018 tarihinde benim 400 puanım vardı arkadaşım 300 onu aldılar beni almadılar dedi şans meselesi...

Hemreynk5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba bizim oturduğumuz ilçede 2 tane sınavsız alan anadolu lisesi var 4 ay önce felan okulda bir arkadaşımla oturmuş konuşuyorduk öylesine arkadaşım dediki sınavdan kötü alsak ne olur bende dedim sınavsız anadoluya nakil aldırırız o da dediki he aldırırız onun içinde puanının iyi olması gerekiyor kaç puan olması gerekiyor dediğimimde 400 puan dedi bende şaştım kaldım zaten oturduğum ilde en kötü nitelikli lise erkek lisesi oda 430 puan felan istiyor bu sınavsilız lise 400 istiyorsa bu liseye nasıl sınavsız oluyor böyle birşey varmı yoksa oturduğun yere göre ve ortaokul puanına göremi alıyor bu kon
Puanla alakalı bir iş değil şansız varsa alırlar haberlerde çıkmıştı 2018 tarihinde benim 400 puanım vardı arkadaşım 300 onu aldılar beni almadılar dedi şans meselesi...
Yani sınava bağlı olmadan aldığı için puana gerek yok ama orta okul başarı puanı etkili oluyor

Hemreynk5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
evet Aynen öyle ama dediğim gibi küçük istisnalar oluyor işte o 400-300 olayı gibi
Devlet bu okulları sınav puanından muaf tuttu meslek lisesinin felan da puan artmasının nedenlerinden biri de bu okulların kapasitesini arttırmak yani anadolu liselerinde sınav paunına bakılmıyor ortaokul başarı puanına bakılıyor yani sınavdan aldığın 400-300 pauna bakılmaz

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Devlet bu okulları sınav puanından muaf tuttu meslek lisesinin felan da puan artmasının nedenlerinden biri de bu okulların kapasitesini arttırmak yani anadolu liselerinde sınav paunına bakılmıyor ortaokul başarı puanına bakılıyor yani sınavdan aldığın 400-300 pauna bakılmaz
2018 yılında öyle idi dostum şimdi ne durumda bilmiyorum 2018 öğrencilerin hepsine yazık oldu .