Polis görse ceza yazar mı???

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Öncelikle merhaba. Ben hem zevk hem de zayıflamak için geceleri bisikletimle dışarı çıkıyorum. Anayoldan ilerliyorum. Bazen eğimi fazla olan anayollarda pedala öyle bir abanıyorum ki bazı arabaları geçiyorum. Kaskım yok. Aklıma bugünlerde birşey takıldı. Kask takmak zorunlu mu ve anayolda yaptığım bu davranış yasal mı ? Polis beni böyle yakalasa ceza yazma yetkisi var mı ??

Ebussuud Efendi

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Öncelikle merhaba. Ben hem zevk hem de zayıflamak için geceleri bisikletimle dışarı çıkıyorum. Anayoldan ilerliyorum. Bazen eğimi fazla olan anayollarda pedala öyle bir abanıyorum ki bazı arabaları geçiyorum. Kaskım yok. Aklıma bugünlerde birşey takıldı. Kask takmak zorunlu mu ve anayolda yaptığım bu davranış yasal mı ? Polis beni böyle yakalasa ceza yazma yetkisi var mı ??
Çok bilemesem de bir kaza olursa yaralanmanız kaçınılmaz olur maske takmazsanız

Timurid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
836
bir şey olmaz dicem ama polis ceza yazarsa benden değil

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Yokuşta aynı şeritteki kırmızı ışığın yanmasını bekliyorum ama yine de 3-5 araç oluyor. Ben kasktan ceza yemekten korkuyorum :D

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Bir arkadaşın altısını yapacaktım, bulamadım. Bağdat caddesinin bir ucundaki polisin cevabı bisikletliye maske için ceza yazmayız olurken, caddenin bir ucundaki polise aynı soru yönelince kesin yazarız cevabını almıştır. Riske etmemekte fayda var. Kaskın zorunluluğu ile şehir içi zorunluluk bulunmuyor. Ama bir arabayı geçecek kadar hız yapıyorsan ceza belki yazabilirler.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bisiklet kullanırken kask takma zorunluluğu yok ancak kendi canınız için taksanız iyi olur.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Kask almayı düşünüyordum. Ama sadece internetten alma şansım var. Kafama küçük mü büyük mü olacağını bilemediğim için birşey yapamıyorum :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Maskesiz dışarı çıkmıyorum hocam şu korona günlerinde. Orada problem yok :D

salih akay

Asistan
Reaksiyon puanı
187
Kask almayı düşünüyordum. Ama sadece internetten alma şansım var. Kafama küçük mü büyük mü olacağını bilemediğim için birşey yapamıyorum :(
Kask uymaya bilir kafana denemeden alma. İnternetten alacaksan deneyerek almalısın yada bir yerde deneyip internetten aynı bedende sipariş edebilirsin.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Kask uymaya bilir kafana denemeden alma. İnternetten alacaksan deneyerek almalısın yada bir yerde deneyip internetten aynı bedende sipariş edebilirsin.
Şimdi baktım decathlon a .Baş çevresini hesaplayıp ona göre M ya da L beden alacakmışız. Eve gidince hemen ölçüp siparişi vereceğim

muratbudak54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Cezayı boşver sağlık önemli bence isterse 100bin lira ceza kessinler ama kaskın yok kaza yapıp bir tafa kafanı vurabilirsin ölme ihtimalın olur felçde olma ihtimalın olur ekipmanları takmanı öneririm.

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,598
Onu Bilmem Ama Maske Takmazsan Yazarlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cezayı boşver sağlık önemli bence isterse 100bin lira ceza kessinler ama kaskın yok kaza yapıp bir tafa kafanı vurabilirsin ölme ihtimalın olur felçde olma ihtimalın olur ekipmanları takmanı öneririm.
100 bin lira ceza kesilince de ölürsün zaten..