Linux Windows'a 5 yıl içinde yetişebilir

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Bence Chrome bir çıksın milletin direnci kırılsın Chrome'u beğenmeyenler bize geçer.Yani bence 5 değil 3 yıl sonra.IE zamanlarını hatırlayın.Sonra çıkan tarayıcıları.İlk çıktığındaki tepkileri hatırlayın ve şu anda IE kullanan kaç kişi var bu forumda.100 kişiden 7si:)

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Chrome OS'a program yükleyemezsem kötü olur, yüklenemeyecek diyorlar ya. İnternetten her işimi halletmeye kota engel :D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Yaa boşver be SmiLey. :) Çok uzadı konu.

Burada ne HapS'ı ne de başka birini ikna edebiliriz. Önerimi tekrarlıyorum, konu kapatılsın ve 5 yıl sonra açılsın.

Kaç 5 Sene Geçer Oranlar Değişmez Linux Çekirdiğini Tamamen Değiştirip Görünüm ve Dağıtım Modunu 2 ye Düşürüp Tüm Linux Camiası Buna Yüklenirse Anca Pastadan Bir Isırık Olabilir Daha uzun Bir Zaman Heleki Windows 7 Bu Kadar Başarılıyken Linux Sayar Yerinde . Siz Linux Kullanın Geri Kalan Herkes Windows Kullanıyor :)

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Kaç 5 Sene Geçer Oranlar Değişmez Linux Çekirdiğini Tamamen Değiştirip Görünüm ve Dağıtım Modunu 2 ye Düşürüp Tüm Linux Camiası Buna Yüklenirse Anca Pastadan Bir Isırık Olabilir Daha uzun Bir Zaman Heleki Windows 7 Bu Kadar Başarılıyken Linux Sayar Yerinde . Siz Linux Kullanın Geri Kalan Herkes Windows Kullanıyor :)

Bence şansını zorlama NikeSteeL..

Linux kullanan arkadaşlar çok agresif oluyor nedense... Fazla küp döndürüyorlar sanırım o da sinir yapıyor:)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Burada Linux'e atılan lafların çoğu hatta hepsi aslında Ubuntu'ya olduğu için hiç üstüme alınmıyorum :D

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
ubuntu güzeldir hoştur :D

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Winzortçuların bizi anlaması için 5 sene daha var.Onlar bizi Win98 sanıyorlar varsın sarsınlar elbet bir gün acaba diyip geçerler Linux'a.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bence şansını zorlama NikeSteeL..

Linux kullanan arkadaşlar çok agresif oluyor nedense... Fazla küp döndürüyorlar sanırım o da sinir yapıyor:)

Yok ya :) Benim Görüşüm Budur Onların ki DonKişot luktan Başka Bişey Değil Bence

Win98 Örneğinide Dünya Genelinde Kullanım Oranlarına Bakarak Verdim :)
Tabi Anlamadılar Nerelere Çektiler Konuyu At Gözlüğü Takmış Gibi !!!! :sneaky2:

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
keskin sirke küpüne zarar :D compiz'e de zarar :D ama şu bi gerçek o dönen küp sayesinde linux kullanıcı sayısını bir kaç yıllığınada olsa 2 ye katladı baktılar küpden başka numara yok gerisingeri windows a

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
NikeSteel
hangi linux türevlerini ne kadar süre boyunca kullandığını bilmiyorum
ancak rica ediyorum gereksiz yere atıp tutmayın
Linux kalitesiz bir dağıtım dahi olsa saygıyı sonuna kadar hakeden bir dağıtım
Adamlar herşeyi bedavaya kapınızın önüne kadar getiriyor, teknoloji anlamında yüzyılın insanlık projesi, bir felsefik görüş
31 sayfa boyunca hiçbirşey demedim ama sanırım yeter
Kalitesiz diyebilirsiniz ama saygısızlık yapmayın linux,unix,gnu,gpl,unix ve hepsine
haps'a zaten birşey demiyorum o insanlıktan çıkmış
az önce linux ile ilgili yardım isteyen birini bilerek yanlış yönlendirdi
hard diskteki bütün verilerini sildiren komutu önerdi

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
NikeSteel
hangi linux türevlerini ne kadar süre boyunca kullandığını bilmiyorum
ancak rica ediyorum gereksiz yere atıp tutmayın
Linux kalitesiz bir dağıtım dahi olsa saygıyı sonuna kadar hakeden bir dağıtım
Adamlar herşeyi bedavaya kapınızın önüne kadar getiriyor, teknoloji anlamında yüzyılın insanlık projesi, bir felsefik görüş
31 sayfa boyunca hiçbirşey demedim ama sanırım yeter
Kalitesiz diyebilirsiniz ama saygısızlık yapmayın linux,unix,gnu,gpl,unix ve hepsine
haps'a zaten birşey demiyorum o insanlıktan çıkmış
az önce linux ile ilgili yardım isteyen birini bilerek yanlış yönlendirdi
hard diskteki bütün verilerini sildiren komutu önerdi

15 Gün Kadar Pardus Kullandım
1.5 Ay Ubuntu Kullandım

Linux Türevleri Özellikle Pardus ve Ubuntu Kötüde Demiyorum Ayrıca Ama Konu Başlığını İyice Okursanız Benim Anlamlı Konuya Sadık Cevap Verdiğim Başkalarının ise Tamamen Otomatik Cevap Verdiğinide Anlarsınız "Konu Başlığı Nedir Linux 5 Yılda Windowsa Yetişecek" Cevabımda Win98 e Yetişir Anca Ama Arkadaşlarımız Cevapları İse Alakasız !Gerçi Açıklamam Yersiz Ama Altınız Çizmek İstedim
Linux Bu Komutlarla Çözüm Üretme İşini Bıraktığı Ve Türevini 2 ye Düşürdüğü Zaman Hakettiği Yeri Bulacaktır

Bir Program Kurmak için 2 Sayfa Komut yazdım Ubuntu da Genede Olmadı ! O Dakka Kaldırdım Ubuntuyu

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
zaten bir anti-ubuntu'cu anti-gnome'cu olarak Ubuntu'yu ben de o yüzden önermiyorum
gel gör ki yeni başlayanlara bir de sanki özellikle linux'ten soğutmak için ubuntu'yu öneriyorlar ya
haklısın, kesinlikle haklısın
en ufak bir istek, problem, hata sana kodlarla geri dönüyor
gnome felsefesi de buna destek oluyor zaten
sen git sade olsun diye bir ton şeyi çıkar sonra yapılacak bazı işleri komutla yapmak zorunda bırak
ancak şunu bilmelisiniz ki bu her linux'te böyle değil
bakın az önce arkadaş opensuse için yardım istedi, diğer insanlar kod komut önerirken benim önerimle hiçbir kod kullanmadan sorununu çözdü
bu biraz da insanlarla alakalı, adam .deb dosyasına çift tıkla demiyor da onun bile komutunu veriyor ki görsen nasıl uzun komut ve sonra bunda diretiyorsa yapacak birşey yok

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
@realmanager

linux kullanıyorsan o komut satırını öttüreceksin öttüremiyorsan linuxcu felan değilsin.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
@realmanager

linux kullanıyorsan o komut satırını öttüreceksin öttüremiyorsan linuxcu felan değilsin.
Millet O Komut Satırı Yüzünden Kaçıyor Linux Dan Tamer Bence En Büyük Handikapı Linux Dağıtımlarının

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
senden duyduğum en mantıklı cümle
sana cevap vermiyorum ancak aynı soruyu başka bir linuxçu de sorabilirdi diye cevap veriyorum
bazen kodlar gerçekten normalden daha kolay olabiliyor, uzun uzadıya 5 dakikalık bir işi bir satırlık kodla bitirebiliyorsunuz ki bu windows'ta da böyle
ancak bütün kodların görsel karşılıkları da tam olarak konulmalı ki işletim sisteminin kalitesi artsın
kde zaten böyle yapıyor o yüzden gnome'u sevmem
o komutlar zaten hep elimizin altında, ona kalırsa hiç x kullanmayalım, terminal'den yapalım herşeyi
sen kendi içinde o kadar çelişen bir insansın ki bir dediğin bir dediğini tutmuyor
senin gibi ömrünü forumlarda çürütmüş biri için çok bile cevap verdim, isteyen istediğini alır

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Millet O Komut Satırı Yüzünden Kaçıyor Linux Dan Tamer Bence En Büyük Handikapı Linux Dağıtımlarının

unix temelli sistemlerin olayı bu komut satırı zaten bir linux kullanıcısının eli mahkum bunu kullanmaya herşey fare ile yapılmıyor yapılsa bile birgün illaki ihtiyacın olacak komut satırına bu kaçınılmaz birşey macosX de bile bu böyle ama ben linux kullanıyorum linux windows a her türlü çakar diyen adamın o komut satirini öttürmesi lazım ve o konudan dert yanmaması lazım yani NikeSteeL o handikap hiç değişmeyecek vakti zamaninda linspire diye bir dağıtım çıktı belki hala devam ediyordur click n run diye slogani vardi herşeyi fareyle yaptiracağini idda ediyordu ama yemedi linux dünyasının tozlu raflarında kaldı büyük şirketler kendi linux dağıtımlarını millete dayatmaya çalışıyor örnek redhat örnek suse örnek oracle hepsinin kendi dağıtımlarının süper araçları tool ları var ama hepsinin bir arada olduğu bir dağıtım yok :) bu komik değilmi bu şirketler open source un bütün nimetlerinden faydalanıyorlar ama iş kendi ürünlerinin serbest kullanılmasına geldimi çift lisanslamalar devreye giriyor :) suse nin yast ve sax araçlarını kullanan başka dağıtım yok halbuki en iyi configrasyon açarları bunlar ana novell in tekelinde :) neyse herkesin keseri kendine yontuyor.

@realmanager
benim ömrümün nerde çürüdüğü nerde yeşerdiği seni ilgilendirmesin bi zahmet yazdıklarımı okursun veya okumazsın seni bir tek bu ilgilendirir

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
o komut satirini öttürmesi lazım ve o konudan dert yanmaması lazım
ben o komut satırını senden iyi kullanıyorum benim bir problemim yok merak etme, zaten o komutlar dediğin birkaç kelimelik şeyler asıl zor olan konfigurasyon dosyaları

ama gerçekler şu ki o komut satırı sıfıra indiği zaman linux kullanım oranı olarak coşacaktır ve şu an kde sayesinde bu mümkün ancak linux'te en büyük pazar payına sahip ubuntu için bakarsak asla mümkün değil, ubuntu linux'e getirdiği adamdan 10 kat daha fazlasını kaçırmıştır iddia ediyorum

bu şirketler open source un bütün nimetlerinden faydalanıyorlar ama iş kendi ürünlerinin serbest kullanılmasına geldimi çift lisanslamalar devreye giriyor :) suse nin yast ve sax araçlarını kullanan başka dağıtım yok halbuki en iyi configrasyon açarları bunlar ana novell in tekelinde :) neyse herkesin keseri kendine yontuyor.
bu konuda haklısın, richard stallman da aynı dertten yakınıyor, hepimizin isteği saf %100gnu bir sistem ancak windows'ta bu saflık oranı %5 lerdeyken linux'te %90'larda

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
@realmanager

microsoftun gnu ya ihtiyacı yok %5 lik payada ihtiyacı yok hatta microsoft gnu dan nefret eder şimdi bunu geçiyorum senin ubuntu öncesi linux tarihinden haberin yok heralde :)

erencik

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kompiz midir nedir işte o dedıgınız kullanmak ıcın kac tusa bırden basmanız gerekıyor ovunup duruyorsunuz ama :D:D:D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ctrl alt tuşlarına tuşlarına basıp fare ile döndürmek gerekiyor
ayrıca ayarlardan istediğin tek tuş olarak da ayarlayabilirsin

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
kompiz midir nedir işte o dedıgınız kullanmak ıcın kac tusa bırden basmanız gerekıyor ovunup duruyorsunuz ama :D:D:D

bos ver sen windowsda kal aman linuxsa gecme sen az olsun öz olsun :) sana 1000 tane özellik komus illaki bir sekil kisa yolu olmali dogal sizde okadar özelligi görmediginiz icin appalliyorsunuz :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
İlk önce özür dileyerek başlamak istiyorum niyetim kaymak :D değildi gerçekten bir Linux düzenlemek idi.Kaymak kelimesini de o anki mutluluğumdan dolayı yazdım.Biraz pozitiftim canım biraz gülmek istedi.Ancak niyetim ciddi SDN ye özel bir Linux yapın veya öğretirseniz yapalım

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
İlk önce özür dileyerek başlamak istiyorum niyetim kaymak :D değildi gerçekten bir Linux düzenlemek idi.Kaymak kelimesini de o anki mutluluğumdan dolayı yazdım.Biraz pozitiftim canım biraz gülmek istedi.Ancak niyetim ciddi SDN ye özel bir Linux yapın veya öğretirseniz yapalım

Tamam ALMİ. Biz yaparız.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
@realmanager

microsoftun gnu ya ihtiyacı yok %5 lik payada ihtiyacı yok hatta microsoft gnu dan nefret eder şimdi bunu geçiyorum senin ubuntu öncesi linux tarihinden haberin yok heralde :)

Doğru, Microsoft'un Gnu iel işi olmaz. Microsoft daha çok GPL 'yi seviyor.

Neyse, aslında demek istediğim Microsoft bile anladı açık kaynağın gücünü, siz burada MS şöyle yapar, MS şöyle döver derdindesiniz.

Olur da bir gün binlerce lira verdiğiniz işletim sistemi + Ofis + .Net + MsSql ortamlarını kullanarak açık kaynak kodlu yazılım geliştirmek isterseniz Microsoft sizin için açık kaynak lisansı hazırlamış, onu kullanabilirsiniz.

http://www.microsoft.com/opensource/licenses.mspx

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Doğru, Microsoft'un Gnu iel işi olmaz. Microsoft daha çok GPL 'yi seviyor.

Neyse, aslında demek istediğim Microsoft bile anladı açık kaynağın gücünü, siz burada MS şöyle yapar, MS şöyle döver derdindesiniz.

Olur da bir gün binlerce lira verdiğiniz işletim sistemi + Ofis + .Net + MsSql ortamlarını kullanarak açık kaynak kodlu yazılım geliştirmek isterseniz Microsoft sizin için açık kaynak lisansı hazırlamış, onu kullanabilirsiniz.

http://www.microsoft.com/opensource/licenses.mspx
Kullanırız mavişim:D

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Kullanırız mavişim:D

Şimdide bu şekilde mi kışkırtmaya çalışıyorsun.

Önce paramız var her şeyi alırız havasıyla insanlara tepeden bakıyordunuz.
Sonra sadece paranız olduğunu fakat hiç bilgi sahibi olmadığınızı ortaya çıkarttınız.
Şimdi de kendi çapınızda dalga geçmeye çalışarak kışkırtmaya çalışıyorsunuz.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Şimdide bu şekilde mi kışkırtmaya çalışıyorsun.

Önce paramız var her şeyi alırız havasıyla insanlara tepeden bakıyordunuz.
Sonra sadece paranız olduğunu fakat hiç bilgi sahibi olmadığınızı ortaya çıkarttınız.
Şimdi de kendi çapınızda dalga geçmeye çalışarak kışkırtmaya çalışıyorsunuz.

MaviAteş, uğraşmaya bile değmez. :wink: