Linux Windows'a 5 yıl içinde yetişebilir

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
239 mesaj olmuş elde avuçta hiçbirşey yok. 7-8 sene öncesini hatırlıyorum da. Yine benzer öngörüler vardı. "5 sene sonra Linux Windows'u geçicek vs. vs. vs." üstünden 5 sene daha geçti yine aynı şey tartışılıyor. Yazacak birşey bulamıyorum. Aslında birşey de yazmak istemiyorum.

5sene önceki öngörüler sistem olarak geçecekti, ki geçti. Şimdi kullanıcı sayısından bahsediliyor. Hey gidi günler hey...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
kullanıcı sayısında da üstün olunca sizin şimdi windows için söylediğinizin aynısı söylenecek

herkes onu kullanıyor diye en iyisi o demek değildir denecek

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
kullanıcı sayısında da üstün olunca sizin şimdi windows için söylediğinizin aynısı söylenecek

herkes onu kullanıyor diye en iyisi o demek değildir denecek

İnşallah :) Anlayamadığın bir nokta var; biz yeniliklere açığız... Daha iyisi çıkana kadar en iyisi bu ;)

snow fox

Profesör
Reaksiyon puanı
14
linux windows'u geçince millet yine farklılaşma çabalarına girip windows'cu olacak çok değil en fazla 1-2 yıl lider olur linux :D tabi bu en iyi ihtimal

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
linux windows'u geçince millet yine farklılaşma çabalarına girip windows'cu olacak çok değil en fazla 1-2 yıl lider olur linux :D tabi bu en iyi ihtimal

Linux'un zaten sistem olarak Windows'tan iyi olduğunu hepimiz biliyoruz. Allah'ın emri :) Sadece insanlar bunun farkında değil. Gelişme (ve ya yetişme) dediğimiz olay birtek insanların bu sistemin iyiliğini farketmesi olur ki bu olduğu zaman kimse Linux'un önünü alamaz :) Dediğim şey gerçekleşirşe Microsoft Windows tarihe karışacaktır.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Bu tartışmayı google noktalar :dil:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
ben muhattab almasanda hala arkadaşlar oturup cevap yazma zahmetine girmişler =) boşverin beyler yahu, hepimiz oturup görelim, windowsçularda dikkatli izlerse sevinirim...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Linux'un zaten sistem olarak Windows'tan iyi olduğunu hepimiz biliyoruz. Allah'ın emri :) Sadece insanlar bunun farkında değil. Gelişme (ve ya yetişme) dediğimiz olay birtek insanların bu sistemin iyiliğini farketmesi olur ki bu olduğu zaman kimse Linux'un önünü alamaz :) Dediğim şey gerçekleşirşe Microsoft Windows tarihe karışacaktır.
Doğru Linux iyi isteyen istediğini yapabiliyor.Peki yaa zararlı bir sistem geliştirirse biri ? :D

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bu tartışmaları pek doğru bulmuyorum sonuçta zevk renk meselesi bir olay. Ben linux'u da windows'u da kullanıyorum ikisininde yeri ayrı bende :)

Bu başlık içinde biraz gerçekçi olunması gerektiğini düşünüyorum. Linux'un kullanım oranı daha geçen ay %1 e ulaştı. Windows'un %95 seviyelerinde (1-2 puan yanlışım olabilir). 15 senede %1 olan bir sistem 5 sene içinde nasıl olacakta %50 yi geçerek windows'un üstüne çıkacak?

Tamam iyi ve sağlam bir sistem ama biraz gerçekçi ve mantıklı olmak lazım :)

e.emo14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herkeze Selamlar uzun suredir sdn takıpcısıyım ancak daha 1 mesajım yok genelde dısardan izlemeyi severim.Su anda yazma sebebim ise su haps ve hades gibi geri insanlar :)
Öncelikle az cok(bana gore) bilgim var windowsu neden övüyür bu insanlar anlamak mümkün deil bir vuris yüzünden 6 defa format atmak zorunda kaldım zamanları hatırlıyorum mahalendeki insanlarin format format die haykırısları cabası :) 6 ay sonra kararlıgını kaybeden bi sistem bu bu kadar yanı kapasıtesı bu.! Anlamı saten ap acik ortada pencere yanı butun elinde olan sana verdı sey o pencereden ibaret.Windwsa para ver vuris progamına para ver office programına para ver ver ver ver ver daha neler neler yazsam sayfa yetmez bu ülkenin yüzde kaci karsılayabilir bunu ? :) o yüzden burda windows fanatikligi yapanlar fazla konusmasın.
peki lunixta bunların hangisi ile ugrasıyorsunuz ? Bence gelisimin önunu kapamak deil onunu acmak gerek bill amcasının kucagında bile bile oturmak istiyenlere saten bisey söylemiyorum.Bu yazdıklarım sadece 1 2 sey ama cok zorluyan olursa 2 sayfa uzun uzun sıkılmadan detaylı sekılde anlatırım hıc sorun deıl :) Bu tekel neden bu kadar hosunuza gidiyor sizi sömürmelerinden neden bu kadar hoslanıyorsunuz anlayamıorum arkadaslar anlayamıyorum ya akliniz yok yada var kulllanamıyorsunuz yada ben hic birsey bilmiyorum.Neyse uzatmıyım bu konuyu özellikle soyluyorum kısa anlatmaya calıstım cok duzenlı olmamıs olabılır dedım gıbı forumlara yorum yazıp tartısmalara gırmeyı pek sevmem :)

Birde su ati nvidia kavgalari yapanlara geleyim :) Ben bir ati kullanısı ve destekcisiyim neden diyen olursa cünki nvidia nın zamanında 8000 serisi ile elde etti basarida hepimizi nasıl kazikladini ve somurdunu gördük allahtan ati kısa sürede toparlandida daha fazla kazik yemekten kurtulduk ! Ha ati aynısını yaparsa bu seferde nvidia desteklerim hic sorun deil ama burda mevzu ati veya nvidia deil kullanıcının en iyi performansı en ucuza almasi bunu hala anlayamamıs olan ınsanlar ati veya nvidia diye kavga etmeye devam etsinler su anki performanslara bakarsak fiyat/performans olarak tabiki ati sadece performans olarak gene ati.herkeze iyi forumlar umarım yazdıklarımdan bazı kisiler 1 2 bisey cikarır 2 olmasada 1 cıkarsınlar yeter :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Allah'tan windows ile hiç zararlı şeyler geliştirilmiyor, yoksa halimiz nolurdu?
Yok geliştirilmiyor demedim sistem kurumla beraber gelebilme tehlikesini anlattım.Windows ta böyle bir durum olmaz diye düşünüyorum.Cahilliğime verin belki de Linux u tam bilmedğimden böyle konuşuyorum:D

e.emo14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ALMİ bilsende bilmesende her konunun icindesin be bro :D

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
239 mesaj olmuş elde avuçta hiçbirşey yok. 7-8 sene öncesini hatırlıyorum da. Yine benzer öngörüler vardı. "5 sene sonra Linux Windows'u geçicek vs. vs. vs." üstünden 5 sene daha geçti yine aynı şey tartışılıyor. Yazacak birşey bulamıyorum. Aslında birşey de yazmak istemiyorum.
sonuca sen karar ver
1 isletim sistemini kuruldugunda hemen hemen bütün donanimlar kullanima hazir

2 isletim sistemi kuruldugunda gereken bütün office ve grafik programlari hazir özellikle pardus icin ve linux icin medya okuyuculari hazir

3 isletim sistemi kuruldugunda hala bir antivirus hazir degil ,cünki hala gerekmiyor gerekmeyecekte

4 isletim sistemi kuruldugunda sukadar gün kadar kullanma hakki hala
cikmiyor
5 isletim sistemi kuruldugunda ve 1 yil sonra dahi sistem kullanici hatasi olmadigi sürece hala ilk gün ki gibi tikir tikir

sen ne diyordun :)
ben windowsda oyun oynamasini seviyourm linuxda olsa windowsu tarihe gömerim birdahada acmam :) oda windowsun özelliginden degil ,oyun firmalarinin o sisteme yaptigi oyunlardan dolayi

ha bu arada hala bunlarin üstüne belej ;)

e.emo14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sonuca sen karar ver

2 isletim sistemi kuruldugunda gereken bütün office ve grafik programlari hazir özellikle pardus icin ve linux icin medya okuyuculari hazir

3 isletim sistemi kuruldugunda hala bir antivirus hazir degil ,cünki hala gerekmiyor gerekmeyecekte

cikmiyor
5 isletim sistemi kuruldugunda ve 1 yil sonra dahi sistem kullanici hatasi olmadigi sürece hala ilk gün ki gibi tikir tikir

ben windowsda oyun oynamasini seviyourm linuxda olsa windowsu tarihe gömerim birdahada acmam :) oda windowsun özelliginden degil ,oyun firmalarinin o sisteme yaptigi oyunlardan dolayi

++1

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bu tartışmaları pek doğru bulmuyorum sonuçta zevk renk meselesi bir olay. Ben linux'u da windows'u da kullanıyorum ikisininde yeri ayrı bende :)

Bu başlık içinde biraz gerçekçi olunması gerektiğini düşünüyorum. Linux'un kullanım oranı daha geçen ay %1 e ulaştı. Windows'un %95 seviyelerinde (1-2 puan yanlışım olabilir). 15 senede %1 olan bir sistem 5 sene içinde nasıl olacakta %50 yi geçerek windows'un üstüne çıkacak?

Tamam iyi ve sağlam bir sistem ama biraz gerçekçi ve mantıklı olmak lazım :)

Biz bu kafada oldukça üste geçmez ama şu anda çok hızlı ilerlediğini biliyorum. Bir kaç seneye kadar iyi bir yerlere gelecektir İnşallah.

LAZER

Asistan
Reaksiyon puanı
6
nacizane bende fikrimirimi söyleyeyim pc kullananların % 50 sinden fazlası pc yi oyun için kullandığı sürece linux un windowsu yakalaması çok zor ki oyun sektörü gittikçe büyüyen bir sektör
ayrıca şu anki linux kullanıcıları bir kısım fanatikler,benim gibi kurup biraz kullanıp silen meraklılar ve beleşçi işletmeler ve kurumlar
arkadaşlar windowstan iyi işletim sistemi olduğunu idda ediyorlarya hadi fazlasını geçtim windows gibi 250-400 tl fiyata satsınlarda görelim bakalım 5 yıl içinde kullanıcısı kalıyormu şunu bilelim para ile satılan bir sistem ile bedava sistemi kıyaslıyoruz bedavaya bile yüzüne bakan yok malesef :thumbdown::yes::lol::lol::lol::lol:

e.emo14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
nacizane bende fikrimirimi söyleyeyim pc kullananların % 50 sinden fazlası pc yi oyun için kullandığı sürece linux un windowsu yakalaması çok zor ki oyun sektörü gittikçe büyüyen bir sektör
ayrıca şu anki linux kullanıcıları bir kısım fanatikler,benim gibi kurup biraz kullanıp silen meraklılar ve beleşçi işletmeler ve kurumlar
arkadaşlar windowstan iyi işletim sistemi olduğunu idda ediyorlarya hadi fazlasını geçtim windows gibi 250-400 tl fiyata satsınlarda görelim bakalım 5 yıl içinde kullanıcısı kalıyormu şunu bilelim para ile satılan bir sistem ile bedava sistemi kıyaslıyoruz bedavaya bile yüzüne bakan yok malesef :thumbdown::yes::lol::lol::lol::lol:

Bilgisizlikten ve üsengeclikten kaynaklanıyor iste bu.Sokaga cık sor bakiyim lunix'ın adını kac kisi biliyor:) peki neden ? microsoftun tekelciligi biz neye karsıyız ? tekele ! :) Oyun konusunda haklısın linux'ın eksi yonu bu iste ama oda onunla ilgili deil oyun yapımcılarının microsoft ile cıkar iliskileri yüzünden :)

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Yok geliştirilmiyor demedim sistem kurumla beraber gelebilme tehlikesini anlattım.Windows ta böyle bir durum olmaz diye düşünüyorum.Cahilliğime verin belki de Linux u tam bilmedğimden böyle konuşuyorum:D

Linux'u bilmediğin belli evet.. Zararlı sistem geliştirirse biri sadece geliştiren kişi kullanır zaten kaldı ki kaynak kod açık..

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
sen kaclira verdinde kullaniyorsun :) korsanin gözünü seviyim bu arada kaclira verdin oyunlara buzamana kadar ,eger herkes 250 -400 verse kac kisi windows kullanir o soruyuda birde böyle sor, ben bu zamana kadar yani 14 yldir pc hayatimda nerdeyse %3 kadar pc softwaresi icin para vermedim ,benden yillik 50 lira gitse ben windosun oyun olayinida silerim ,direk ps3 alirim ,biz sistem tartismasi yapiyoruz oyun tartismasi degil,

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
sonuca sen karar ver

cikmiyor

Sonuca çoktan karar verdim.
Evet işletim sistemim kurulduğunda tüm donanımım (hemen hemen değil hepsi) kullanıma hazır.
Ofis kurmak açıkçası umrumda değil. Kurma ihtiyacı hissedersem de open office kurarım.
Microsoft security essentials kullanıyorum antivirus için hem free hem de sisteme tam anlamı ile entegre.
Şu kadar bu kadar gün kullanma derdim yok. Lisanslı bir kullanıcıyım.
Haklısın kullanıcı hatası olmadan 1 yılı bile geçik bir süre sistemim ayakta kalabilir.
Haaa bu arada Linux değil Win7 kullanıyorum yanlış anlama olmasın.

LAZER

Asistan
Reaksiyon puanı
6
sen kaclira verdinde kullaniyorsun :) korsanin gözünü seviyim bu arada kaclira verdin oyunlara buzamana kadar ,eger herkes 250 -400 verse kac kisi windows kullanir o soruyuda birde böyle sor, ben bu zamana kadar yani 14 yldir pc hayatimda nerdeyse %3 kadar pc softwaresi icin para vermedim ,benden yillik 50 lira gitse ben windosun oyun olayinida silerim ,direk ps3 alirim ,biz sistem tartismasi yapiyoruz oyun tartismasi degil,
tamam zaten bende onu söylüyorum işin içinde oyun olduğu sürece 5 değil 15 sene geçse yine yetişemez yani sahsım adına linüx ihyaçlarıma cevap vermedikten sonra ben ne yapayım onu bu arada evet sistemim korsan buda windowsun + bi güzelliği:rolleyes: tabi korsan kullanım bu sistemi para ile kullanan binlerce insan olduğu gerçeğini değiştirmez

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
@ulashMicrosoft security essentials kullanıyorum antivirus için hem free hem de sisteme tam anlamı ile entegre.@
bu cok komik bende onu diyorumya batakliktasiniz ha bu arada bende windows 7 kullaniyorum bu ama gercegi örtbaz etmez
,Evet işletim sistemim kurulduğunda tüm donanımım (hemen hemen değil hepsi) kullanıma hazır,hic sanmiyorum bir yüklemeyi internetsiz yap da bakalim :) oyun meselesine gelince ihtiyaclar degisik degisiktir ,simdi herkesin oyun gibi bir tutumu mu var biliyorun artik konsol diye birsey var yani devran dönebilir ,hic bir birimizi kndirmayalim ,simdi biz isletim sistemi olarak düsünelim simdi linuxda oyun oynanmaz diye bir kayde yok ,id tech 5 motoru dahi linuxda calisiyorsa ve buna direcx11 12 flan gerekemiyorsa vardir bunda bir seyler ,windowslu dogmadik windowssuzda yapariz ,

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
wine efsanesini unutmayın
millet ne derse desin
benim daha çalıştıramadığım oyun çıkmadı(ubuntu'daki wine hariç)