LG G2 Optimus G3 [V1.4.1 Çıktı]!

YusufTan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Flash bellegini rom yukle sonra flash bellegini otg kablasuna bagla ve otg kablosunuda cihazina bagla sonra recovery moduna gir oradan otg yi sec ve installdan otg deki rom sec yukle diyerek yeniden yukleyebilirsin. Youtubede var bunlar biraz arastir gorsel olarak giurdun

altgecit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki usb ye rom u klasör olarak mı zip olarak mı atmalıyım zip olarak görmüyo çünkü :S

altgecit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben yanlış yerden bakıyomusum ınstall a geldiğimde twrp den orada usb otg yi secmem gerekiyomus sanırım sistemden bakıyomusum ben simdi romu yüklüyo inş. olur valla dünden beri uğraşıyorum :D

oakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bir şey soracağım eğer alacağım cevap beni tatmin ederse optimus g3 yüklemek istiyorum
şimdi ben telefonu çok kurcalayan birisi değilim o yüzden bu gibi konularda sıfır hatayla işlem yapmalıyım
sorular
1-telefonu root etmiştim eğer optimus g3 romunu yüklersem 2.aşamadan itibaren mi başlayacağım?
2-bu roma kesinlikle geçmelimiyim, ne gibi artıları var slow motion videolarla kısa videolar çekiyorum ama şu an ki telefonumda ışığın cılız olduğu ortamlarda karanlık çıkıyor, ama g3ü test ettiğimde aynı koşullarda çok çok başarılı
eğer ki bu romu kullanırsam g3 ile aynı ayarı yakalayabilir miyim
geri kalan fonksiyonları pek beni ilgilendirmiyor açıkcası.kısaca bu romu yüklersem gece çekiminde fotoğraf kalitesi artar mı ve slow motion video desteği var mı?varsa eğer g3deki gibi veya ona yakın performans alabilecek miyim?

* LG G3 Camera With 4K Support , Slow Motion And Magic Focus + Pro2 Camera özelliklerde mevcut olarak görülüyor bunun kamera performansı lg 4k video çekme konusundakinden daha başarılı mıdır?
3- cloudy ram mi daha iyidir optimus g3 mü
şimdiden teşekkür ediyorum

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Kernel, çeşitli işletim sistemlerinde, yazılım ile donanım arasındaki bağlantıyı kuran, çeşitli komutları ve ayarları donanıma ileten şeydir. Bunu biraz daha açalım, örneğin cihazınızın işlemcisini hızlandırmak ve almak istediğiniz performansı bir nebze artırmak istiyorsunuz. İşte bu noktada kernel işleve geçer diyebiliriz.

Şarj ömrünü uzatan, performans arttıran veya telefona yeni yeni özellik ekleyen kerneller var.

Ben her romun kendi kernelini kullanıyorum sadece g2'de stock rom yüklü ise ve twrp recovery kurmuşsan knock on/off ve knock code sorunlu çalışıyor daha doğurusu ekran kapalı iken yapılan dokunuşların hiç birini algılamadığı için dorimanx kernel yüklüyorum sorun çözülmüş oluyor.

Kısaca romlar ile gelen kernelleri kullanmanı tavsiye ederim ve bilmediğin kerneller yüklemeni önermem, çok performanslı vardır donanıma zarar verir yani bu durumu yaşayan varmıdır bilmiyorum ama olabilir bulaşmamak lazım pek.

G2 Optimus G3 V1.3.2 yi kurduğumuzda kernel Dorimanx mi? Dorimanx'i sonradan mı kurmamız gerekiyor? Eğer G2 Optimus G3 1.3.2'nin farklı bir kerneli varsa kendi kernelini mi önerirsiniz Dorimanx'i mi ? Teşekkürler :)

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Arkadaşlar ben bu romun güncel olan 1.3.2 versiyonunu kurdum. Daha sonra da GApps'ı kurdum. Fakat telefonu açtığımda google play hizmetleri durdu, google arama, takvim vs. durdu diye hata alıyorum ve telefon çok takılıp donuyor. Bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar ben bu romun güncel olan 1.3.2 versiyonunu kurdum. Daha sonra da GApps'ı kurdum. Fakat telefonu açtığımda google play hizmetleri durdu, google arama, takvim vs. durdu diye hata alıyorum ve telefon çok takılıp donuyor. Bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Romun içinde zaten google uygulamaları yokmuydu gapps kurmaman lazımdı

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Güç tuşuna basılı tutun, Kapat ve yeniden başlata basın ve Recovery'nin üstüne basıp TWRP'yi açın. Backup kısmına girip Data dosyasıni tikleyip aşağıdaki mavi çubuğu kaydırın. Sonra Wipe kısmına girip İnternal Storage hariç hepsini tikleyip aşağıdaki mavi çubuğu kaydırın. Sonra Install kısmına girip ROM'un üstüne tıklayın. ROM yüklendiğinde Save Log ve Next çıkacak. Orada Reboot olacak ve yanında mavi tik olacak, o tiki kaldırın ve Next'e basın. TWRP bir daha açılacak. Restore kısmına girip Data dosyasının üstüne tıklayıp aşağıdaki mavi çubuğu kaydırın. Yükleme bittiğinde Reboot System'e basın ve güle güle kullanmananıza bakın. Bu işlemleri yaparsanız dosyalarınızı kaybetmezsiniz ve temiz bir kurulum olur. Bu anlattıklarım TWRP Recovery için.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Tamam o şekilde yaptım şu anda fixlendi. Dediğiniz gibi çakıştığı için sıkıntı yaşıyormuşum. Teşekkürler yardımlarınız için. Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum. Rom başarılı bir şekilde kuruldu. Benim TWRP'nin içinde stock romum mevcut. Ben kurduğum G3 romuna factory reset atarsam twrp içindeki yedeğim silinir mi ?

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Tamam o şekilde yaptım şu anda fixlendi. Dediğiniz gibi çakıştığı için sıkıntı yaşıyormuşum. Teşekkürler yardımlarınız için. Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum. Rom başarılı bir şekilde kuruldu. Benim TWRP'nin içinde stock romum mevcut. Ben kurduğum G3 romuna factory reset atarsam twrp içindeki yedeğim silinir mi ?

İnternal storageyi silmediğin takdirde rom yedeğin silinmez

FeLonieS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cloudy G3 2.0 mı Optimus G3 1.3.2 mi arkadaşlar?

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Cloudly akıcı ama nedense sevmedim, çekirdekleri biraz agresif kullanıyor.

mstfgrbz72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar romu kurdum tek sikinti galeri acilmiyor malesef durduruldu diyor ne yapmam lazim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Flex rom nasıl herkes g3 romlarını kullanıyor gerçi ama?

oakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar, ben telefonu onceden rootlamistim.simdi twrp dediginiz uygulamayi yukledim.simdi.romu indirip kurmam mi lazim.yardimci olursaniz sevinirim

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Arkadaslar, ben telefonu onceden rootlamistim.simdi twrp dediginiz uygulamayi yukledim.simdi.romu indirip kurmam mi lazim.yardimci olursaniz sevinirim
Doru bir sekilde root ve twrp yuklediyseniz romu indirip telefona atın telefonu kapatn ondan sonra ses kısma ve güç tusuna basılı tutun lg logosu gelince hızlıca bırakıp tekrar basılı tutun twrp ye girceksiniz orda wipe yapın internal storage haric hepsi sakın yanls yapmayn sonra installdan romun zipini bulun tklayn ve flashlayn takılırsanz sorarsnz

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Bu Rom'a ait kilit ekranı seçeneği olan okyanus'u .apk olarak alıp G2 romuna kurmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekli? Bir de ne Es3 file explorer ile ne de root explorer ile system dosyasına erişemedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Telefonum rootlu ve 1.3.2 romu kurulu durumda.

Smile75

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arakdaşlar ben OptimusG3 romu kullanıcısıyım. Bu romu kullandığımdan beri eski fotolarım ve günlük whatsapptan gelen fotoların hiçbiri galeride gözükmüyor. Lütfen yardımcı olun, çok can sıkıcı bir durum.

Bu sorunun aynısı bende de var. Ne yaptıysam düzelmedi. Sizde de böyle mi.?

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Arkadaslar bende uygulama acilis animasyonu yok yada kapali onu nasil acabilirim mesela rehbere tiklayinca direk aciliyor hicbir animasyon yok acmak icin ne yapmaliyim v 1.3 yüklü

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Arkadaslar bende uygulama acilis animasyonu yok yada kapali onu nasil acabilirim mesela rehbere tiklayinca direk aciliyor hicbir animasyon yok acmak icin ne yapmaliyim v 1.3 yüklü

Geliştirici seçeneklerinden animasyon ayarlarına bakmalısın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Recovery ekranında kaldı romu telefona atamıyorum ne yapıcam