Samsung Galaxy Note 3 mü SONY Xperia Z1 mi LG G2 mi yoksa başka bişey mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan droidfan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
S4 ve Note 3de çekirdekler zaten 4+4 şeklindeler yani 8 çekirdek onlar, hepsi bir arada çalışmıyor. Samsung gerçek 8 çekirdekli cihaz yapacaktı; ama s4 ve note3'e gerçek 8 çekirdek güncellemesi vermeyecek çünkü dediğin gibi yeterince ısınıyor...
Note3'ün boyutuna gelirsek Z1 ile çok fark yok azcık daha büyük ama ekran farkı 0.9" Z1de daha çok boşluk var.
G2 ile Z1'in ekranına gelirsek G2'nin ıps'i daha kalitelidir, emin olun. Ayrıca googleda "Zultra vs Z1 ekran karşılaştırması" şeklinde aratırsanız bulursunuz. Kağıt üzerinde aynı olsalarda gerçekte öyle değiller Zultra daha kaliteli. Z1'in triluminosu o kadar da iyi değil.
Kamera konusunda da Z1'in güncellemeye ihtiyacı var. Ama bu sorun değil, güncellenecektir. Benim o yönden şüphem yok.

Evet,4+4 sistemini biliyorum zaten.Lg'nin IPS ekranıda çok övülüyor.Fakat Z1'in ekranı geçebilir gibi geliyor bana Lg G2'nin ekranını.Z1 Türkiye'ye gelince tam olarak görücez bunu kısmetse.Z1'in alttaki boşluğuda bence sorun değil.Ayrı bir hava katıyor telefona.
Ayrıca Z1 sorunlu veya hatalı çıksa bile Sony bunu 1-2 aya düzeltir emin olun.
Belki biliyorsunuzdur Z Ultra ilk çıktığı zaman,kaç bin kişi geri iade etti telefonu,Sony'e hep şikayetler yağdı.Ekranında sorun varmış.Ama Sony naptı.Birkaç aya düzeltti bu sorunu.Üstelik telefon şimdi çok iyi.1-2 tane testini izledim.Oyun performansı olsun,ekran kalitesi olsun,gerçekten çok iyi.Asphalt 8'i bile kasmadan oynatıyor.
(Belki çok nadir kasmalar oluyordur ama,orası ayrı,ondanda birşey olmaz, android bu sonuçta :) )Android'de böyle bir olanağı bulmak gerçekten zor bir durum.Lg G2 olsun,Z1 olsun,Note 3 olsun,Z Ultra olsun,hakikaten performans canavarı telefonlar.Bu telefonlardan birini alsan şimdi Allah bilir kaç sene kullanırsın.Yakında Nexus 5'le,Htc One Max'da gelicek.O zaman tam olcak kadro kısmetse :)
(Htc One Max'dan kuşkuluyum ama.Lg G2,Z1 ve diğer yeni telefonlar gibi çok satılacağını düşünmüyorum.Pekde diğer yeni telefonlar gibi performanslı olacağınıda sanmıyorum.Neyse cihaz Türkiye'ye gelince görücez.Belkide diğer yeni telefonlar gibi performanslı olur,belli olmaz.Cihaz daha Türkiye'ye gelmeden böyle konuşmam yanlış birşey.)Keşke daha önceden bu tarz sistemli telefonlar çıksaydı.Ama açıkcası Note 3'ün 8 çekirdekli oluşunu pek iyi bulmadım.Bence 4 çekirdekli olmalıydı,böyle daha iyi olurdu.Bide Z1 ile Note 3 arasındaki boy farkına baktımda demin.Arada 7 mm birşey var.Aslında yanlış boylar belirleniyor bence.Normal baksan 0,7 inç var aralarında.Buda aslında 15 mm'e falan denk geliyor.Ama bir bakıyorsun 7 mm birşey var aralarında.Buda aralarında seninde (Xelord ) dediğin gibi az bir fark olduğunu gösteriyor boy olarak.Neyse,7 mm 7 mm'dir.1 mm bile bazen çok fark edebiliyor.Z Ultra'nın Z1'den daha kaliteli ekranı olduğu doğru olabilir.Yalnız Samsung'un 8 çekirdek güncellemesine birşey diyemicem.O konuda pek bilgim yok.

(Yorumum uzun oldu yine,özetleyemedim düşüncelerimi.Özür dilerim arkadaşlar. :) )

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hafıza kartı dışında her yönden lg g2 alınır.Lg seçme sebepleri ;
1- Emsallerine göre ucuz olması
2- Ekranı full hd ıps olması
3- Tasarım hepsinden farklı en sevdiğim olay
4- 24blik ses kartı ilk kez bu telefonda
5- OIS destekli 13 mp kamera ilk bu telefonda
6- Audio zoom özelliği bu telefonda
7- Yanında verilen kulaklık harika
8- Kamera izleme özelliği bu telefonda da var aynı zamanda akıllı duraklatma
9- Pilde yeni teknoloji kullanılmış ve 3000 mah 1 gün boyunca kafa rahat
10- Çok fazla özelleştirme sunması
11- Bilgisayarlarımızda bulunan guest mode(misafir modu)nun bu telefonda da bulunması
12- Kamera camının safir cam ile korunması böylece kolay çizilmemesi
13- OIS destekli kamerası olmasına rağmen cihazın ince ve hafif olması
14- Quick memo özelliği gene bu telefonda
15- Çift pencerede uygulama açma ve bununla ilgili ayarlamalar yapma gene bu telefonda
16- Çift tıklama ile ekranın açılması bu sayede tuşa gerek kalmaması bence en güzel özelliği
Genel olarak bunlar aklıma gelenler.Hem fiyatı uygun olan hem tasarımı farklı kendine has olan hem donanımı da geride olmayan hemde bu kadar yazılımı barındıran telefon varken başkasına gerek yok bence tabi bu benim düşüncem.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Hafıza kartı dışında her yönden lg g2 alınır.Lg seçme sebepleri ;
1- Emsallerine göre ucuz olması
2- Ekranı full hd ıps olması
3- Tasarım hepsinden farklı en sevdiğim olay
4- 24blik ses kartı ilk kez bu telefonda
5- OIS destekli 13 mp kamera ilk bu telefonda
6- Audio zoom özelliği bu telefonda
7- Yanında verilen kulaklık harika
8- Kamera izleme özelliği bu telefonda da var aynı zamanda akıllı duraklatma
9- Pilde yeni teknoloji kullanılmış ve 3000 mah 1 gün boyunca kafa rahat
10- Çok fazla özelleştirme sunması
11- Bilgisayarlarımızda bulunan guest mode(misafir modu)nun bu telefonda da bulunması
12- Kamera camının safir cam ile korunması böylece kolay çizilmemesi
13- OIS destekli kamerası olmasına rağmen cihazın ince ve hafif olması
14- Quick memo özelliği gene bu telefonda
15- Çift pencerede uygulama açma ve bununla ilgili ayarlamalar yapma gene bu telefonda
16- Çift tıklama ile ekranın açılması bu sayede tuşa gerek kalmaması bence en güzel özelliği
Genel olarak bunlar aklıma gelenler.Hem fiyatı uygun olan hem tasarımı farklı kendine has olan hem donanımı da geride olmayan hemde bu kadar yazılımı barındıran telefon varken başkasına gerek yok bence tabi bu benim düşüncem.

Biraz daha abartsanız cihaz uzaya çıkarmış resmen.

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biraz daha abartsanız cihaz uzaya çıkarmış resmen.
Abarttığım bişey yok bunlar incelemelerde söylenen şeyler sadece biraraya topladım hepsi bu.Her telefonun kendisine has özellikleri var mesela z1de de su geçirmezlik kamera ve dayanıklılık ön planda bide sonyler playstation destekli kol bağla oyna oyununu.Ama z1 g2 ile aynı fiyatta bile olsa ben gene g2 alırım telefonun farklı tasarımının olması ince çerçeve kullanılması yazılım üstünlüğü veda en sevdiğim şey telefonda özelleştirmelerin çok olması bu telefonu daha alınabilir kılıyor.Kalemden vazgeçemeyen ve büyük cihaz olsun isteyende note III alır zaten burdaki kriterler kişiden kişiye değişir.Ben g2yi beğendim vede cihazda beğendiğim şeyleri 16 madde şeklinde yazdım kamera oıs destekli yazdım ama z1den daha iyi yazmadım eğer öyle yazsam abartmış olurdum ama abartmadan sadece özelliklerini yazdım.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Abarttığım bişey yok bunlar incelemelerde söylenen şeyler sadece biraraya topladım hepsi bu.Her telefonun kendisine has özellikleri var mesela z1de de su geçirmezlik kamera ve dayanıklılık ön planda bide sonyler playstation destekli kol bağla oyna oyununu.Ama z1 g2 ile aynı fiyatta bile olsa ben gene g2 alırım telefonun farklı tasarımının olması ince çerçeve kullanılması yazılım üstünlüğü veda en sevdiğim şey telefonda özelleştirmelerin çok olması bu telefonu daha alınabilir kılıyor.Kalemden vazgeçemeyen ve büyük cihaz olsun isteyende note III alır zaten burdaki kriterler kişiden kişiye değişir.Ben g2yi beğendim vede cihazda beğendiğim şeyleri 16 madde şeklinde yazdım kamera oıs destekli yazdım ama z1den daha iyi yazmadım eğer öyle yazsam abartmış olurdum ama abartmadan sadece özelliklerini yazdım.

Full HD ekran olması? Tasarımının güzel olması? Çok fazla özelleştirme sunması? Kamerada safir cam? Bunların hepsi sadece G2 de mi var :D Diğerlerinde yok mu yani. Audio Zoom Note 3 te de var, pili kullanmadan nerden bileceğiz 1 günü dayandığını mesela değil mi ama.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Bir de dip not düşeyim : Telefonların Full HD olması bir artı sayılmamalı ve sayılamaz. İnsan gözü zaten 300 ppidan sonrasını fark edemiyor ve testlerde HD ekranlı telefonlar Full HD ye oranla daha başarılı.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Full HD ekran olması? Tasarımının güzel olması? Çok fazla özelleştirme sunması? Kamerada safir cam? Bunların hepsi sadece G2 de mi var :D Diğerlerinde yok mu yani. Audio Zoom Note 3 te de var, pili kullanmadan nerden bileceğiz 1 günü dayandığını mesela değil mi ama.
Htc Oneda Lumia 1020de de OIS var Xperia Z , Z1 , Z Ultrada da OIS in bir tık alt teknolojisi görüntü dengeleme ve sabitleme var :) bir cihaz çıktığında sadece ona hasmış gibi şişiriyorlar ya hayret ediyorum tmm cihaz güzelde hiç bir özgünlüğü yok arayüze bak samsung kamera özelliklerine bak birebir samsung tasarım desen zaten lg samsung arakçısı g , g pro vs vs . Fanboyluk adamların gözlerini kör etmiş :D Full hd ekran varmış aa ne şaşırtıcı 1800 tl ye telefon alıyorum ve full hd ekrana sahip ne kadar garip ve farklı bir olay.. aman tanrım diğerlerinde yok çünkü :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bir de dip not düşeyim : Telefonların Full HD olması bir artı sayılmamalı ve sayılamaz. İnsan gözü zaten 300 ppidan sonrasını fark edemiyor ve testlerde HD ekranlı telefonlar Full HD ye oranla daha başarılı.
Telefonu yormadığından başarılı Adreno 320 kullanan telefonlar ile 330 kullananlar arasında %50 daha fazla performans farkı var işlemci ve grafik birimleri geliştikçe aynı seviyeye yetişiyorlar testlerde

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Full hd ekran değil full hd IPS ekran olması dedim tasarımı güzel demedim tasarımı farklı dedim tüm telefonlardan farklı hemde evet çok fazla özelleştirme de sunuyor mesela teması değişiyor o sanal tuşları bile ayarlanabiliyor onun dışında birçok özelleştirmesi var evt yazdığım özelliklerin bazıları samsungta da var mesela akıllı ekran samsungta da var ben genel olarak yazdım özelliklerini onu diğerlerinden ayıran özellikler olarak yazmadım.Hepsini birarada yazma sebebim bu kadar çok özelliğin tek telefonda bulunmasına vurgu yapmak.Mesela note III te sensörlerle ilgili özellikler var fazlasıyla bide audio zoom var dediğin gibi ama ekranı g2den iyi değil ses konusunda gene g2 farklı olma konusunda gene g2 kamerada gene g2 fiyat konusunda gene g2 özelleştirmede gene g2 kulaklık konusunda gene g2 ram kullanımı konusunda gene g2 ama kalem konusunda olsun birde hafıza kartı alıyor oluşu da note IIIün artısı baktığımız zaman burda kullanıcı istekleri ağır basıyor ben ne dedim tasarımın farklı olması daha ucuz olması 32gblık sürümün bana yetmesi donanımda geri kalmaması daha fazla özelleştirme sunması ve daha fazla yazılım özellikleri sunması lg g2yi seçmemdeki etkenler.Ben hep derdim şu tuşlara basmadan farklı bir şekilde ekranı açıp kapatabilsek şöle incecik bir çerçevesi olsa ekran kalitesi süper olsa tasarımı farklı olsa üst segment olsa ayrıca kameranın yüzü izleme özelliği olsa vede rakiplerinden geri kalmayan bir cihaz olsa diye sonunda yapmış adamlar sanki benim için yapmışlar sanal tuşlar hariç oda tasarıma katkıda bulunduğu için es geçiyorum.Kısacası lg g2 benim için özel tasarlanmış sanki sonunda üst seviye bir telefon beğendim inş 32gblık olanı bulursam alıcam şuanda hiçbir yerde yok.

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Htc Oneda Lumia 1020de de OIS var Xperia Z , Z1 , Z Ultrada da OIS in bir tık alt teknolojisi görüntü dengeleme ve sabitleme var :) bir cihaz çıktığında sadece ona hasmış gibi şişiriyorlar ya hayret ediyorum tmm cihaz güzelde hiç bir özgünlüğü yok arayüze bak samsung kamera özelliklerine bak birebir samsung tasarım desen zaten lg samsung arakçısı g , g pro vs vs . Fanboyluk adamların gözlerini kör etmiş :D Full hd ekran varmış aa ne şaşırtıcı 1800 tl ye telefon alıyorum ve full hd ekrana sahip ne kadar garip ve farklı bir olay.. aman tanrım diğerlerinde yok çünkü :D

Telefonu yormadığından başarılı Adreno 320 kullanan telefonlar ile 330 kullananlar arasında %50 daha fazla performans farkı var işlemci ve grafik birimleri geliştikçe aynı seviyeye yetişiyorlar testlerde
Biri yanlış okumuş diğeri de ona uymuş komik şeyler çıkmış ortaya 1 yıldır teknolojiyi full takip ediyorum nerdeyse her cihazın özelliklerini ezbere biliyorum.Hangi segmentte hangi telefonlar alınır az çok bilirim.Kendimde birçok telefon kullandım inceleme fırsatı buldum.Lumia 1020de OIS olduğunu bilmediğimi mi sanıyorsun ben bir ara lumia 925 alıcaktım telefoncuya dedim aslında 1020yi bekliyorum ucuz olursa onu alıcam adam dedi ben öyle bir model duymadım hiç.Sen düşün artık.Adamlar diyor ki 13 mp kalitesinde OIS destekli ilk ANDROİD telefon budur demişler dememişler OIS sadece bunda kullanılmış yada daha iyisi yok diye cümleleri dikkatli okuyun yorumu da ona göre yapın.Ben bilmiyor muyum full hd panel kullanan birçok üst segment cihaz olduğunu ama adamlar hem full hd hemde ıps ekran kullanmış güzel olan tarafı bu çünkü renkleri en doğru ips ekran veriyor şimdiye kadar öyle gördük yalan mı.Sony daha incelenmedi ekranı hakkında fikrimiz yok ama g2ninkini de beğenmeyen yok en azından ben rastlamadım.Birde bazı şeyler samsunga benziyor demişsin ne belli samsungun lgden almadığı aynı ülkenin malı 2 firma da birbirinin özelliklerini kullanıyor bunda bişi yok kanaatindeyim.Bende her çıkan ucuz telefonun saf android kullanmasına uyuz oluyorum ama yapacak bişi yok adamlar uğraşmıyorlar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence Galaxy Note 3 al ve noktayı koy...
Neden mi?
Çünkü özgürsün...
Büyük ekranı ile Haberleri, Videoları rahatça takip edebilirsin.
S-Pen ile ekrandaki herhangi bir nesneyi kesip mail olarak gönderebilirsin.
Anlık durumlarda telefonuna kendi el yazın ile not alabilirsin.
Yaw arka kapağı çıkarabilirsin dahası var mı?
Telefon dondu farzı misal? Çıkar arka kapağı bataryayı sök tekrar tak çalıştır!
Yaw şarjın bitmek üzere? Yanında kablo şarj cihazı felan taşıyacağına al 3.200 MA yedek batarya 2 gün boyunca arkana bakma...
Zaten ne kadar uğraşırsan uğraş biraz zor harcarsın 3.200'ü :D Kendimden biliyorum çünkü :D
Gear da al, araç kullanırken telefonu cebinden çıkarmakla uğraşmazsın Saatten kimin aradığına bakarsın :)
Dünyaya kaç kere geliyorsun aklına yatanı al gitsin dostum...
Yanlış anlaşılmasın Xperia Z1 de beni cezbediyor lakin;
Telefonu el bebek gül bebek kullanan biriyim, sinirlendiğimde hıncımı ondan çıkarmam :)
Telefon düşürme huyum yoktur pek.
Suya sokayım, yıkayayım, havuza telefonla gireyim mp3 kulaklıklarımı takıp derdim de yok nemli bez yetiyor :D
Ama Xperia Z kullanan bir arkadaşım vardı, zevkine sürekli sağa sola fırlatıyordu telefon bana mısın demiyordu.
STAMINA modu da çok işlevsel, Batarya dostudur.
MP3'ün hakkını da fazlası ile verir Xperia.
Ama asla Galaxy Note 2 ya da 3 kadar Özgürlük vaadetmez...

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Biri yanlış okumuş diğeri de ona uymuş komik şeyler çıkmış ortaya 1 yıldır teknolojiyi full takip ediyorum nerdeyse her cihazın özelliklerini ezbere biliyorum.Hangi segmentte hangi telefonlar alınır az çok bilirim.Kendimde birçok telefon kullandım inceleme fırsatı buldum.Lumia 1020de OIS olduğunu bilmediğimi mi sanıyorsun ben bir ara lumia 925 alıcaktım telefoncuya dedim aslında 1020yi bekliyorum ucuz olursa onu alıcam adam dedi ben öyle bir model duymadım hiç.Sen düşün artık.Adamlar diyor ki 13 mp kalitesinde OIS destekli ilk ANDROİD telefon budur demişler dememişler OIS sadece bunda kullanılmış yada daha iyisi yok diye cümleleri dikkatli okuyun yorumu da ona göre yapın.Ben bilmiyor muyum full hd panel kullanan birçok üst segment cihaz olduğunu ama adamlar hem full hd hemde ıps ekran kullanmış güzel olan tarafı bu çünkü renkleri en doğru ips ekran veriyor şimdiye kadar öyle gördük yalan mı.Sony daha incelenmedi ekranı hakkında fikrimiz yok ama g2ninkini de beğenmeyen yok en azından ben rastlamadım.Birde bazı şeyler samsunga benziyor demişsin ne belli samsungun lgden almadığı aynı ülkenin malı 2 firma da birbirinin özelliklerini kullanıyor bunda bişi yok kanaatindeyim.Bende her çıkan ucuz telefonun saf android kullanmasına uyuz oluyorum ama yapacak bişi yok adamlar uğraşmıyorlar.
Çıkış tarihlerine bakarsan kimin özendiğini anlarsın .)))) Ha samsung özenmiyor mu oda özeniyor xperia z çıktıktan 4-5 ay sonra paçası tutuştu gitti s4 active çıkarttı ama takoz dedikleri z den 10 kat takoz çıktı arkasında çiviler bilmem neler o kalınlık fiziksel tuşlar :)) ben size bilmiyorsunuz demedim dikkat ederseniz sadece şişirerek anlatıyorsunuz . Ayrıca Lgde ıps panel olabilir ama şuan en doğru rengi Sonynin kullandığı Triliminos ve Sharp firmasının kullandığı IGZO panel veriyor Ips ekranında hakkını yiyemem güzel kaliteli ekrandır ama bir IGZO veya Triliminos değil eğri oturalım doğru konuşalım :)

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çıkış tarihlerine bakarsan kimin özendiğini anlarsın .)))) Ha samsung özenmiyor mu oda özeniyor xperia z çıktıktan 4-5 ay sonra paçası tutuştu gitti s4 active çıkarttı ama takoz dedikleri z den 10 kat takoz çıktı arkasında çiviler bilmem neler o kalınlık fiziksel tuşlar :)) ben size bilmiyorsunuz demedim dikkat ederseniz sadece şişirerek anlatıyorsunuz . Ayrıca Lgde ıps panel olabilir ama şuan en doğru rengi Sonynin kullandığı Triliminos ve Sharp firmasının kullandığı IGZO panel veriyor Ips ekranında hakkını yiyemem güzel kaliteli ekrandır ama bir IGZO veya Triliminos değil eğri oturalım doğru konuşalım :)
Kamerası daha güzel z1in zaten su geçirmezlik ve dayanıklı kasa da var hafıza kartı da alıyor donanım aynı eğer dediğin gibi ekran da daha güzelse z1 daha alınabilir olur fiyat farkına rağmen ben zaten 16gblığı referans almıyorum 32gblık olan 1800 lira aralarında 300 lira fark var.En iyisi beklemek sanırım zaten g2nin 32gblığı yok ortalarda.

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
2 sene sonra ya bu donmaya başladı dememek için iphone ;)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Samsung s3 kullanıcısıyım. Aldıktan 4 ay sonra donmaya, kitlenmeye başladı, servise götürdüm kaç kez yapamıyorlar, çünkü Touchwiz denen yazılım içler acısı. Dışarıdan aranıyorum, ekran donmuş oluyor o yüzden çalmıyor bile. Kapatıp açıyorum veya pili tak çıkar yapıyorum, sonra bile yine de arayanlar gözükmüyor. Sabah alarmı kuruyorsun, arkadaş dona kaldığından alarm çalmıyor. Ben tek miyim ? Hayır, açın , s3 donma sorunu diyin google a neler görüceksiniz kendiniz şahit olun! Aklı olan telefon konusunda Samsung diye bir marka yokmuş gibi davranır. Birde şu batarya konusu. Bu Sony Z1 ve Lg G2 aynı, 3000 mah deniyor. Ama testler hiç öyle değil. Bekleme süresi , konuşma süresi ok birbirlerine yakın ama iş Web browsinge gelince Sony Z1 sadece 5 saat 59 dakika dayanırken, ki 6 saat ortalamanın da altında test sonucu LG G2 11 saat 22 dakika ile Sony Z1 i amper manyağı yapmış!! Bu testleri gsmarena sitesinde görebilirsiniz. Buradaki bu 2 katına yakın büyük farkın sebebi hem kullanılan web browser hemde sonynin kullandığı ekran teknolojilerinin anormal tüketmesi. Ayrıca ben görüntülere baktığımda kesinlikle LG G2 ekranını çok daha canlı buluyorum. Fiyat olarak 2200 TL bekleniyormuş Z1 , 32 GB lik LG G2 ise 1800 TL. Arada 400 TL lik fark önemli bir fark. Diğeri de 5 inch ekranına rağmen Z1 daha büyük ama LG G2 5,2 inchlik daha büyük ekranına rağmen daha ufak ve ele daha iyi oturuyor. Sony dış görüntü al benisi falan önde , hatta belkide o anlamda en şık telefon ama o paraya rağmen size yine günü tamamlatamayan daha küçük ekranlı ama daha büyük kasalı başarısız bir telefon çıkarmış. Samsung mu ? :) :) çamaşır makinalarını deneyin ben ondan memnunum!! :)

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Benim gibi yurtdışındaysan Z1 al :) G2 Tr fiyatı gerçekten iyi ama o ekran en ufak bir çarpmada bile kırılır diye düşünüyorum. Bu aralar 150TL'ye full kasko yapıyorlar (keyfi değişim dahil). Bimeks ve Vatan'da vardı sanırım. G2 veya Note3 alacaksan full kasko yaptır derim :)

Benim gibi yurtdışındaysan Z1 al :) G2 Tr fiyatı gerçekten iyi ama o ekran en ufak bir çarpmada bile kırılır diye düşünüyorum. Bu aralar 150TL'ye full kasko yapıyorlar (keyfi değişim dahil). Bimeks ve Vatan'da vardı sanırım. G2 veya Note3 alacaksan full kasko yaptır derim :)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Kamerası daha güzel z1in zaten su geçirmezlik ve dayanıklı kasa da var hafıza kartı da alıyor donanım aynı eğer dediğin gibi ekran da daha güzelse z1 daha alınabilir olur fiyat farkına rağmen ben zaten 16gblığı referans almıyorum 32gblık olan 1800 lira aralarında 300 lira fark var.En iyisi beklemek sanırım zaten g2nin 32gblığı yok ortalarda.
Sonynin serviside çok profesyonel lg de çok şikayet var birde sony güncelleme konusunda lg den daha başarılı lg çok nadir veriyor

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
[MENTION=363652]LittleMonster[/MENTION] her yerde söyledik ama öğrendiğim bir şey var. G2 de Ois var ve sarsıntıyı önleyen bir sistem. Sony de Ois yok ama Yazılımsal bir sabitleyici sistemi var. Malesef bu sistem video çekerken işe yaramıyor, sadece fotoğraf çekiminde var. Ayrıca bugün elime G2 aldım, şahane bir cihaz. Ekranı on numara, kamerası ds öyle.

fatih.soylu88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lg g2 modeli şuada en iyi telefon. özellik ve fiyat olarak kıyaslanamaz. misafir mod özelliği gerçekten süper

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
@LittleMonster her yerde söyledik ama öğrendiğim bir şey var. G2 de Ois var ve sarsıntıyı önleyen bir sistem. Sony de Ois yok ama Yazılımsal bir sabitleyici sistemi var. Malesef bu sistem video çekerken işe yaramıyor, sadece fotoğraf çekiminde var. Ayrıca bugün elime G2 aldım, şahane bir cihaz. Ekranı on numara, kamerası ds öyle.
Evet yazılımsal bişey zaten OIS bir üst teknolojisi lensler hareket ediyormuş bildiğim kadarıyla . Pardon yanlış anladm :D

Xelord

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güncelleme vermeyecek olsa neden 8 i aynı anda çalışacak diye reklam yapsın?

8 çekirdek güncellemesi vermeyeceğini samsung açıkladı, isterseniz araştırın.

Bana kalırsa, CES 2014'ü bekleyin. Xperia Z1'i büyük hevesle bekledim, ama kısmen hayal kırıklığı oldu. Xperia Z'ye göre kasa dahada büyük, fakat ekran hala 5 inç. Kasası nerdeyse Note 3 kadar, çok fazla boşluk var. Note 3 deseniz, ben su geçirmez cihazları sevdiğimden bide malzemesi kaliteli olmadığından elemek durumunda kaldım.

LG G2, gerçekten çok şık, f/p çok iyi fakat LG'nin telefon desteğine güvenmiyorum 2 ay sonra unutulup gitmesin. Xperia Z daha geçen haftalarda bile yeni güncelleme aldı, bi süre daha XZ devam. CES 2014'e kadar bükülebilir ekranlı telefonlar bekleniyor, Note 3 Active özellikle su geçirmez ve bükülebilir olursa ilk tercihim. Bunun yanında Xperia Z2 bekleniyor, 2560x1600 gibi bir çözünürlük dedikodusu var. Ekranda 5.5 inç olabilirmiş, olursa onu tavsiye ederim.

Xperia Z Ultra, telefon falan değil flaşı yok ve kamera 8mp. Boşverin gitsin. iPhone 5S içinde yine CES 2014'ü beklemenizi tavsiye ederim. Birçok yeni cihaz tanıtılacaktır, belki yeni Galaxy cihazınıda görebiliriz. Ona göre karar verirsiniz hocam.

Şimdi alırsanız, sonra yenisi çıkınca keşke bekleseydim dersiniz. Demedi demeyin :p

Bekle bekle nereye kadar kardeş? Z2 gelince Z3 dedikodusu çıkacak. Z2 ile Z1 arasında ciddi farklar olmayacak, Z3 ile ciddi fark olur ama. Z2de aynı donanımla gelir. Z2de belki sesi ekranı ve kamerayı daha geliştirirler. 4k desteği koyarlar, z2den sonra z1e de gelir 4k güncelleme ile(bence)

Evet,4+4 sistemini biliyorum zaten.Lg'nin IPS ekranıda çok övülüyor.Fakat Z1'in ekranı geçebilir gibi geliyor bana Lg G2'nin ekranını.Z1 Türkiye'ye gelince tam olarak görücez bunu kısmetse.Z1'in alttaki boşluğuda bence sorun değil.Ayrı bir hava katıyor telefona.
Ayrıca Z1 sorunlu veya hatalı çıksa bile Sony bunu 1-2 aya düzeltir emin olun.
Belki biliyorsunuzdur Z Ultra ilk çıktığı zaman,kaç bin kişi geri iade etti telefonu,Sony'e hep şikayetler yağdı.Ekranında sorun varmış.Ama Sony naptı.Birkaç aya düzeltti bu sorunu.Üstelik telefon şimdi çok iyi.1-2 tane testini izledim.Oyun performansı olsun,ekran kalitesi olsun,gerçekten çok iyi.Asphalt 8'i bile kasmadan oynatıyor.
(Belki çok nadir kasmalar oluyordur ama,orası ayrı,ondanda birşey olmaz, android bu sonuçta :) )Android'de böyle bir olanağı bulmak gerçekten zor bir durum.Lg G2 olsun,Z1 olsun,Note 3 olsun,Z Ultra olsun,hakikaten performans canavarı telefonlar.Bu telefonlardan birini alsan şimdi Allah bilir kaç sene kullanırsın.Yakında Nexus 5'le,Htc One Max'da gelicek.O zaman tam olcak kadro kısmetse :)
(Htc One Max'dan kuşkuluyum ama.Lg G2,Z1 ve diğer yeni telefonlar gibi çok satılacağını düşünmüyorum.Pekde diğer yeni telefonlar gibi performanslı olacağınıda sanmıyorum.Neyse cihaz Türkiye'ye gelince görücez.Belkide diğer yeni telefonlar gibi performanslı olur,belli olmaz.Cihaz daha Türkiye'ye gelmeden böyle konuşmam yanlış birşey.)Keşke daha önceden bu tarz sistemli telefonlar çıksaydı.Ama açıkcası Note 3'ün 8 çekirdekli oluşunu pek iyi bulmadım.Bence 4 çekirdekli olmalıydı,böyle daha iyi olurdu.Bide Z1 ile Note 3 arasındaki boy farkına baktımda demin.Arada 7 mm birşey var.Aslında yanlış boylar belirleniyor bence.Normal baksan 0,7 inç var aralarında.Buda aslında 15 mm'e falan denk geliyor.Ama bir bakıyorsun 7 mm birşey var aralarında.Buda aralarında seninde (Xelord ) dediğin gibi az bir fark olduğunu gösteriyor boy olarak.Neyse,7 mm 7 mm'dir.1 mm bile bazen çok fark edebiliyor.Z Ultra'nın Z1'den daha kaliteli ekranı olduğu doğru olabilir.Yalnız Samsung'un 8 çekirdek güncellemesine birşey diyemicem.O konuda pek bilgim yok.

(Yorumum uzun oldu yine,özetleyemedim düşüncelerimi.Özür dilerim arkadaşlar. :) )

Uzun olsun, okudum ben. :D
ZUltrada da Z1de de kasma olmaz, hocam. Asphalt8de hiç olmaz, asphaltlar fazla zorlayan oyunlar değiller, Real Racing 3 çalıştırıyor G2 ve sorunsuz. Aynı şekilde Z1de öyle olacaktır. Donanım aynı olay snapdragon 800/adreno 330da bitiyor ve sağlam çipler bunlar. Hiç bir türlü sorun olmaz. Eğer bir oyun çıkarda kasarsa oyunda optimizasyon sorunu vardır, güncelleme ile düzeltilir. Bu telefonların performansını tartışmaya dahi gerek yok diye düşünüyorum. Boşluğa da çok laf ettik ama G2 ile Z1'in donanımı aynı değil bir kere Z1de ek olarak Bionz işlemci var, görüntüyü işlemesi için. Adamlar orta seviyeli bir kamera ile yarıştırıyorlar kendilerini. E donanımı koyunca mecbur kasa büyük oluyor. :/

Açıkcası ben Z1 almayı düşünüyorum ama 2200 çok para.

Ağalar, önceki yorumlarımda hepsinin birbirine göre artısı olduğunu yazmıştım ya da farklı bir konuydu bilmiyorum, tekrar yazmayacağım ama G2'nin yazılım üstünlüğü olduğunu söyleyen arkadaşla, Note3de özgürsün diye arkadaşa söylüyorum.
Samsung olsun HTC olsun LG olsun kaynak kodlar kapalı, touchwizi saklıyor adamlar, senselerini saklıyorlar. Tamam saklayın da bu geliştiricilerin imkanını kısıtlıyor, Sonyde hepsi açık. Xdaya girin ne demek istediğimi anlarsınız, ayrıca sonynin arayüzü çok kullanışlı, asıl burda özgürsünüz, her yerini değiştirebilirsiniz. Tamam hepsi android bir iosa göre rahatsınız ama nexuslarda bir başka rahatsınızdır mesela. Sonyde de Samsunga göre bir başka rahat olursun. Açık kodlardan bahsediyorum. Yoksa Note3'ün multiwindowu ve s-pene yüklenen yeni air commend gibi özellikler çok hoş şeyler...

Bu arada Z1de SteadyShot denilen bir olay var, OIS'in yerini tutmaya çalışmış sanırım, ayrıntılı testini incelemedim ne derece başarılı bilmiyorum. Bakmak lazım.

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Uzun olsun, okudum ben. :D
ZUltrada da Z1de de kasma olmaz, hocam. Asphalt8de hiç olmaz, asphaltlar fazla zorlayan oyunlar değiller, Real Racing 3 çalıştırıyor G2 ve sorunsuz. Aynı şekilde Z1de öyle olacaktır. Donanım aynı olay snapdragon 800/adreno 330da bitiyor ve sağlam çipler bunlar. Hiç bir türlü sorun olmaz. Eğer bir oyun çıkarda kasarsa oyunda optimizasyon sorunu vardır, güncelleme ile düzeltilir. Bu telefonların performansını tartışmaya dahi gerek yok diye düşünüyorum. Boşluğa da çok laf ettik ama G2 ile Z1'in donanımı aynı değil bir kere Z1de ek olarak Bionz işlemci var, görüntüyü işlemesi için. Adamlar orta seviyeli bir kamera ile yarıştırıyorlar kendilerini. E donanımı koyunca mecbur kasa büyük oluyor. :/

Açıkcası ben Z1 almayı düşünüyorum ama 2200 çok para.

Öncelikle saolasın kardeşim ve dediklerinede katılıyorum.Çok haklısın.
(Diğer yorumlarınıda okudum.O konularda pek bilgim yok,o yüzden yorum yapmayayım dedim,ama verdiğin bilgilerin doğru olduğuna inanıyorum.)

hadiordan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
suan (benim gozumde) en iyi telefon z1.gercekten cok seviyorum ve almayı istiyorum
ancak 2200 tl fazla..yani o parayı vermek sacma olurmu bilmiyorum deger mi sizce
hazır konu baslıgı varken sorayim :D

rtekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar selam oncelikle telefon almayı dusunuyorum kriterlerim soyle;
1-Kamerası iyi olsun(gece cekimini de iyi yapsın)
2-SIFIR kasma olsun oyunlarda en ufak kasma yaşamayayım.
3-Piksel yoğunluğu 320 nin altında olmasın ekranı max 5.7 " ve renkler canlı,beyazlar tam beyaz olsun.
4-Pili yoğun kullanımda 1 gunu cıkarsın, yada 1 gune yakın dayansın.
5-Sağlam olsun.
6-Hoparlörleri kaliteli olsun.

LG G2 düşündüm hem fiyatı uygun hem de ozellikler super ama ne bileyim lg markası bana bi garip geliyo kalite bakımından emin degilim.Arkasındaki tusları begenmedim ve soft keysler cok itici bana gore(Z1'de de oyle).Onun dışında arayuzunu fazla begenmedim ama en iyi fiyat performans gibi duruyor.
Note 3 düşündüm ama samsung haaalaaa plastik telefon cıkarıyor(arkası deri olsa da plastik .s)3 gb rami var 2.5 gb kullanımda tam bi gereksiz ram canavarı.samsung arayuzu de kullanıcıya bi sure sonra sıkıcı geliyomus ama guncelleme destegi ve ozellikleri çok iyi (octa versiyonda 4k video cekimi yok ama nyse .s.s)
Xperia Z1,Z ye gore daha parlak bi kasa ve gövdeye göre daha kucuk gelen bi ekranla geliyo bana gore.Kamera harika ama soft keys yukarda da yazdıgım gibi çok can sıkıcı olabiiliyor ve hoparlörü vasatmış.

Evvvet arkadaslar yorumlarınızı bekliyorum baska cihazlara da acıgım butce max 2200 TL aciiiiiiiiiiil

Arkadaşım merhaba :clap: konuda ki cevaplara şöyle bir göz gezdirdim (özellikle 1. sayfaya) herkes kendi istediği telefonu yazmış tahminimce. Bu konu hakkında (telefon seçimi, tavsiyeleri) bir konu açmıştım. Sanada burda kısaca özet geçicem. Umarım hala telefon bakıyorsundur. Eğer ki 2200 TL paran varsa üstüne biraz daha ekle git iphone 5s al. Android'e takılma :thumbup1: kesinlikle Apple'dan pişman olmazsın. Ama büyük ekran diyorsan da ve gönlünde Android de varsa git LG G2 32 GB al. Yine pişman olmazsın emin ol ! :cool: Neden iphone dedim çünkü apple artık kendini fazlasıyla kanıtladı ve mükemmel denebilecek derecede stabil bir işletim sistemi ile çalışıyor. İşlemcileri ve ramleri de kesinlikle seni yolda bırakmıyor. Keza android de öyle ancak samsungdan uzak durmanı öneririm. Tamamen kalitesiz ürünler üreten samsung piyasada hile yapmaktan da kaçınmıyor. Seninde dediğin gibi Note 3 buna örnek :mellow: soft key'e fazla ısınamamış olabilirsin ama o kadar da uzak durma alışılır elbet. Ayrıca LG ye olan güvensizliğini anlıyorum fakat LG artık kendine gelmiş vaziyette. G Pro ve G2 modellerine güncelleme garantisi verdi ve telefonlarıda kesinlikle kaliteli kasalara ve parçalara sahip kamera açısından belki sony önde olabilir bilemiyorum canlı olarak hiç sony kullanmadım. kısacası sana tavsiyem şu; 1- samsung'un modellerinden uzak dur. 2- Paran sıkıntı değilse acımam diyorsan git Iphone al 3- ama para cepte kalsa iyiydi diyeceksen git G2 ve Z1 olan mağazalara al eline telefonları ve kıyasla.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Fiyatı Azcık Abartılı Olsada Kesinlikle Z1

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
S4 ve Note 3de çekirdekler zaten 4+4 şeklindeler yani 8 çekirdek onlar, hepsi bir arada çalışmıyor. Samsung gerçek 8 çekirdekli cihaz yapacaktı; ama s4 ve note3'e gerçek 8 çekirdek güncellemesi vermeyecek çünkü dediğin gibi yeterince ısınıyor...
Note3'ün boyutuna gelirsek Z1 ile çok fark yok azcık daha büyük ama ekran farkı 0.9" Z1de daha çok boşluk var.
G2 ile Z1'in ekranına gelirsek G2'nin ıps'i daha kalitelidir, emin olun. Ayrıca googleda "Zultra vs Z1 ekran karşılaştırması" şeklinde aratırsanız bulursunuz. Kağıt üzerinde aynı olsalarda gerçekte öyle değiller Zultra daha kaliteli. Z1'in triluminosu o kadar da iyi değil.
Kamera konusunda da Z1'in güncellemeye ihtiyacı var. Ama bu sorun değil, güncellenecektir. Benim o yönden şüphem yok.

Çerçeve ne kadar küçük olursa telefonun darbelere karşı dayanınlılığı okadar zayf olur. Bunuda hesaba katmak gerek.

SertKhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merak etme resmi olarak satışa çıkınca 2000-2500 tl civarı olacaktır yani Note3 ve Z1 ile arasında fazla fark olmayacaktır.Ben şahsen s4 kullanıyorum ama 5s çıktığı an alacağım İOS'in stabilitesini merak ediyorum. Android'den
bıktım artık donmalar, takılmalar , acaba benim telefonuma güncelleme gelirmi düşünceleri insanı bir zaman sonra sıkıyor gerçekten.

S4'te yaşadığınız problemler neden kaynaklanıyor. Çok sık mı oyun oynuyor uygulamalara giriyorsunuz yoksa? Bu konuda telefonu kullanmış birisi olarak biraz daha açık bilgi verebilir misiniz ?

ilkin55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lg g2'ye güncellemelerin gelmemesi doğru mu ?
note 3'ün türkiyeye gelen versiyonu daha gelişmiş snapdragon değil, exynostur ve bu chipset ile birlikte note 2den cok bir farkı var mıdır ?
note 2 dusunen bana bir tavsiyeniz var mı bu 3 telefon arasında kaldım, note 2de cok donma sorunu varmıs hatta adamlar isim bile koymus sudden death syndrome.
lg g2 kagıt ustunde ozellikleri mukemmel olsa da onemli olan kullanımdır, aydınlatırsanız sevinirim.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Note 2'de donma sorunu falan yoktur, ben Galaxy S4 kullanıyorum ama sanmam.

Ben Note 3'ü öneriyorum, çok fazla tartışıldı önceki konulara bakabilirsiniz. Veya Youtube'da incelemler ve karşılaştırmalar mevcut.

CHeTHiN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tercih olarak z1 daha iyi duruyor.Lg g2 tasarım olarak ekrana daha fazla yer ayırmak istemiş ama tuş koymayarak sanal klavye çok kullanışlı değil arkasındaki ses açma tuşlarıda kullanışlı değil kamera çekim tuşu yk arttırılabilir hafızası yk dahili hafızası 16gb 1599 32gb 1799 tl lg servis ve güncelleme desteğide Sony ve Samsung kadar iyi değil.Artı g2 kamera ve ois(optik görüntü sabitleyicisi) Nokia nın L920 sinden daha kötü sonuç veriyor Note 3 phablet sınıfında olduğu için belli bir kesime hitap ediyor ve samsung tasarımda değişiklik yerine s2 ye benzetmiş artık albenisi kalmadı donanımsal olarak çok farkları yk asıl galaxy s5 te metal tasarımıyla fark yaracaktır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bak kardesm lg den sasma g2 sımdılerın en ıyı telefonu lg duyulmuyor dıye sana garıp gelebılır ama emın ol en ıyısı lg g2