Nasıl Yazı Yazıyorum?

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Bugün sana değişik bir konudan yazacağım ama daha çok bugün gerçekten kendimi anlatmaya çalışacağım ve konumun başlığıysa, nasıl yazı yazıyorum olacaktır? Hazırsan, yazıya geçiyorum. Benim ortopedi engellisi olduğumu sana söylemiş miydim, eğer söylemediysem şimdi öğrenmiş oluyorsun ve yazı içerisinde tamamen benim nasıl yazı yazdığımı ve neler kullandığımı da öğreneceksin.

Ortopedia Nedir?​

wheelchair.jpeg

Ortopedia küçük yaşlarda veya doğuştan oluşan fiziksel engel oluşturan bir hastalıktır. Tedavisi mümkün olup, uzman ve bölümünü okuyan doktorları tarafından yapılmaktadır. Daha fazla bilgi için doktorunu arayarak bilgiler alabilirsin.

Benim durumum sandığından daha vahim maalesef, iki kollarım dirseklere kadar var ve sonrası yok. Sağ ayağım dirseğe kadar var ve sonrası yok. Ayrıca sol bacağım hiç yok diyebilirim. Kabaca benim durumum, böyle ve ağır engelli sayılmaktayım.

Yazı Yazıyorum​

book.jpg

Burada her iki şekil olana da cevap vereceğim. İki şekilden kastım, kalem ve klavyedir. Kalem ile başlayayım. İki elimin dirseğiyle kalemin mürekkebinin olduğu yerin yakınından tutuyorum. Sonra yazacağım zaman sağa doğru azıcık yatırarak yazımı yazıyorum ama normal bir insandan daha yavaş yazdığımı da unutmamak gerekiyor.

Sırada klavye var. Burada normal bir klavye kullanıyorum. Yazı yazmak için, iki elimin dirseğini kullanarak yazıyorum. Duruma göre o harf o ele denk geliyor. Şöyle diyeyim, sağ elimi genellikle q klavye kullandığımı da unutmamak gerekiyor. g, b, t ve harfinin olduğu tarafı sağ eliminin dirseğini kullanıyorken, diğer tüm harflerini de sol eliminin dirseğini kullanarak yazabiliyorum ve ayrıca, tuşlara çok seri basabiliyorum.

Ne klavyede ve nede kalemde, asla 3. parti yardımcı hiçbir şey kullanmıyorum. Son olarak, fareyi sol eliminin dirseğiyle kullanıyorum ve fare ise klasik bilgisayar faresidir diyebilirim. Bugünlük benden bu kadar.

Reaksiyon puanı
10,327
Ne diyeceğimi bilemedim kardeşim, çok üzüldüğümü söyleyebilirim ancak. Keşke şifası olan bir dert olsaydı da yardımcı olabilseydi insanlar. Belki dua ile, belki maddi olarak...

Lakin, şu üç günlük dünya demişler ya, umarım sen de dert etmezsin kardeşim. Allaha tevekkül et, ona olan kulluğunu gücün nispetinde ihmal etme, eminim ölümün olmadığı gerçek hayatta, yani ahirette Rabbim sana bu dünyada eksik olan ni'metlerini fazlasıyla lütfedecektir inşaallah.

Su tankı

Doçent
Reaksiyon puanı
641
Ne diyeceğimi bilemedim kardeşim, çok üzüldüğümü söyleyebilirim ancak. Keşke şifası olan bir dert olsaydı da yardımcı olabilseydi insanlar. Belki dua ile, belki maddi olarak...

Lakin, şu üç günlük dünya demişler ya, umarım sen de dert etmezsin kardeşim. Allaha tevekkül et, ona olan kulluğunu gücün nispetinde ihmal etme, eminim ölümün olmadığı gerçek hayatta, yani ahirette Rabbim sana bu dünyada eksik olan ni'metlerini fazlasıyla lütfedecektir inşaallah.
Galiba tedavisi var yanlış okumadıysam

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Sağ ol.

Âmin dostum.

Galiba tedavisi var yanlış okumadıysam
Evet, doğru okudun.

Onun durumu daha kötü o yüzden
Aynen.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Durumun baya kötüymüş ve baya üzüldüm ama başkasından gelen bir üzüntü ne kadar güçlü olabilecekse o kadar güçlü bir üzüntü.
Niye üzüldün ki? Kendimize üzülmeliyiz bence.Ben okuyunca kendime üzüldüm çünkü senin kadar azimli ve yaşamaya bağlı değilim.Sen de olmayabilirdin haline acıyıp durabilirdin ama ben halime senden çok acıyorum.Kimin için neyin iyi ve hayırlı olduğunu biz bilemeyiz.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Niye üzüldün ki? Kendimize üzülmeliyiz bence.Ben okuyunca kendime üzüldüm çünkü senin kadar azimli ve yaşamaya bağlı değilim.Sen de olmayabilirdin haline acıyıp durabilirdin ama ben halime senden çok acıyorum.Kimin için neyin iyi ve hayırlı olduğunu biz bilemeyiz.
Sana katılıyorum dostum.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Tedavisi var demişsin İnşallah bir gün istediğin tedaviye ulaşabilcek hayatını daha kolaylaştıracak yardımcı ekipmanlara ulaşabilirsin.İstedikten sonra parasını da imkanını da bulabilirsin.Allah azmini ve başarını artırsın.
Tedavisini şahsen olup, olmamak arasında gidip geliyorum. İyi işler yapmak istiyorum ve beni herkese olduğum gibi kabul ettirmek istiyorum.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Tedavisini şahsen olup, olmamak arasında gidip geliyorum. İyi işler yapmak istiyorum ve beni herkese olduğum gibi kabul ettirmek istiyorum.
Riskli bir tedavi mi? Protezleri araştırdın mı onlar sana faydalı olabilir ama işte her şeyin başında bir para ihtiyacı oluyor o da halledilebilir bir sıkıntı.Kendini kabul ettirmek zorunda değilsin kendin kabul et yeter.İnsanlar herkese önyargılı.Onlar için mükemmel olsan da bir şey değişmez.Sen mutluysan yaptıklarından gerisini salla gitsin.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Riskli bir tedavi mi? Protezleri araştırdın mı onlar sana faydalı olabilir ama işte her şeyin başında bir para ihtiyacı oluyor o da halledilebilir bir sıkıntı.Kendini kabul ettirmek zorunda değilsin kendin kabul et yeter.İnsanlar herkese önyargılı.Onlar için mükemmel olsan da bir şey değişmez.Sen mutluysan yaptıklarından gerisini salla gitsin.
El ve ayak istemiyorum dürüst olayım. İnsanların ne düşündüğünü artık merak etmiyorum.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
El ve ayak istemiyorum dürüst olayım. İnsanların ne düşündüğünü artık merak etmiyorum.
Anladım o zaman böyle mutluysan boşver tedaviyi.Ben de merak etmiyorum bir yerden sonra seni yormaktan başka işe yaramıyorlar.Destek yerine köstek olanlar uzak olsun.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Anladım o zaman böyle mutluysan boşver tedaviyi.Ben de merak etmiyorum bir yerden sonra seni yormaktan başka işe yaramıyorlar.Destek yerine köstek olanlar uzak olsun.
Aynen, tedavi olurum bir de 27 küsür yaşındaki bir adamı yürütecekler. Onu öğrendim diyeyim, sonuç? Değer mi, değmez mi? Onu bilmiyorum...

dertsiz adam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
40
Rabbim hayatında kolaylıklar versin . Allah yardımcın olsun . Geçmiş olsun .

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Aynen, tedavi olurum bir de 27 küsür yaşındaki bir adamı yürütecekler. Onu öğrendim diyeyim, sonuç? Değer mi, değmez mi? Onu bilmiyorum...
Zor bir karar.Allah yardımcın olsun karar vermede? Bu oyun işine nasıl başlamıştın.Kendin mi öğrendin oyun yapmayı?