joker10
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 0
alkol var içmeyin çarpılırsınız
Yılan zehirini içersen ölmezsinki zehirin %95 proteindir. O yüzden sindirim sisteminde sindirilirler. Yılan zehir kana karışınca katalizör etkisi gösterir. İyi akşamlar...@Xasiork; müsade edersen kaçırdığın noktaları dile getireyim:
1- Miktarı önemli değildir. İsterse 0.00001 mg olsun. Olaya alkol boyutundan bakarsan, sarhoş edici maddenin bir damlası da haramdır bir şişesi de. Bunun hikmeti var elbette ama konu dağılmasın o mecralara girmeyelim.
2- Önemli olan ne kadar olduğu değil, olup olmadığı ve olduğu halde olmadığının söylenmesidir. Yani alkol yoktur denildiği halde içinden alkol çıkmasıdır. Örneğin şimdi 1 gram yılan zehirini bir meyve suyuna koyup sana içirseler, "bunun içinde zehir yok" deseler, sen de onlara inanıp içsen ne olur? Basit, ölürsün. Ya da diyelim ki arsenik var, içtikçe içersin bir şey olmaz, ama 10 yıl sonra bakarsın ki kanser olmuşsun.. Kısacası sorun olan içinde alkol olmasından ziyade alkol olduğu halde olmadığının söylenmesidir.
@Xasiork; müsade edersen kaçırdığın noktaları dile getireyim:
1- Miktarı önemli değildir. İsterse 0.00001 mg olsun. Olaya alkol boyutundan bakarsan, sarhoş edici maddenin bir damlası da haramdır bir şişesi de.
4- Üretici firmalardan gelen açıklamaların birleştiği ortak nokta, tespit edilen alkolün fermantasyon yolu ile oluştuğu ve sonradan katılmadığı hususundadır. Bu durumda Tüketiciler Birliği üretici firmalara şu soruyu yöneltmektedir:5- Açıklamanın üzerinden onbeş gün geçmiş olmasına rağmen, ilgili Tarım bakanlığı tarafından “konuyu inceletiyoruz” beyanının haricinde bugüne kadar tüketiciyi tatmin edecek herhangi bir açıklama yapılmamıştır.I) Üretimde etil alkol kullanılmıyorsa, gazoz üretimi için gerekli olan “ara çözücü” olarak hangi maddeyi kullanmaktadırlar?
II) Etil alkol dışında başka bir “ara çözücü” kullanıldığına ilişkin tüketiciyi ikna edecek bilimsel tespitleri içeren raporlar var mıdır?
arkadaşlar o bildiğiniz alkol değil etil alkol bu.yani bizim bildiğimiz alkol değil.alkolün bir sürü çeşidi var.şekerde yoğurtta mayalanan çoğu şeyde alkol vardır.
Sorularla İslamiyet | Etil alkol haram mıdır?
insanları doğru bilgilendirelim.
"Tüketiciler Birliği tarafından 11.10.2006 tarihinde
yapılanbasın toplantısı ile Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ile ilgili olarak çıkarılan ve 30.10.1998 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 98/24 no’lu Alkolsüz İçecekler Tebliği kapsamına giren 10 ayrı gazlı içecek markası için TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nden talep edilen ve yaptırılan alkol analizi sonuçları kamuoyuna açıklanmış ve analiz sonuçlarına göre analizi yaptırılan on ayrı markaya ait şişelerde yer alan gazlı içeceklerde değişen oranlarda alkol bulunduğuna ilişkin elde edilen sonuçlar ile ilgili olarak;
· Gazlı içecek üretiminde kullanılan tat ve koku veren esansların suda çözülmesi için “ara çözücü” olarak etil alkolün kullanılabileceği,
· Üretim süreci sonunda bu maddenin “alkol” olma özelliğinin kaybolmadığı,
· Ara çözücü olarak kullanılan etil alkol yerine aynı işlevi görmek üzere propylen glykol isimli bir maddenin kullanılmasının mümkün olduğu, ancak üretim maliyetinin artması nedeniyle üreticiler tarafından tercih edilmediği,
· Analize konu şişelerin üzerinde yer alan etiketlerin hiçbirinde, içeriğinde alkol bulunduğuna ilişkin bilginin yer almadığı,
alkol var içmeyin çarpılırsınız
Alkollu olması bi yana kola gavur icadi içme zaten, kullandığın pc de gavur icadı aman kullanma günaha girersin. Hele internete hiç girme o amerikanın bilgi toplamak için yarattığı birşey. Shiftdelete ismide Amerika özentisi bir isim.. bu siteye hele hiç girme :w00t:
sdelta dedi ki:üretim sırasında alkolsüz içeceklere herhangi bir alkol ilavesi yapılmamaktadır
sdelta dedi ki:Gazlı içecekler bulunan ethanol da maddelerin doğal bileşeninden kaynaklanmaktadır
sdelta dedi ki:Diğer taraftan doğal olarak meyve ve sebzelerde de bulunmaktadır.
merak etme hepsini okudum.bizde dini yönden ele aldık.millet dini yönden değerlendiriyo konuyu.bilimsel yönden değil.insan alkolu duyunca hemen haram diye değerlendiriyor.istediğin kadar bilimsel açıklama yap sen millete.en etkilisi dini yönden açıklamasıdır.
İçkilerde kullanılan etil alkoldür (etanol). Bu alkolün saf hali renksizdir ve acı ve yakıcı bir tadı vardır. Etil alkol, arpa ve üzüm gibi tahıl ve meyvaların doğal yapısında bulunan şekerlerin fermantasyonundan elde edilir.
Al sana aklın ve dinimizin paralel olabileceğine inandığım yorumu;
ALKOL NEDİR ? : hekimce.com : Güvenilir Bilgi - Saglikli Yasam
kusura bakma alkol nedir bilmiyosun daha dikkatli oku.içtiğin alkol etil alkoldur evet.zaten sadece etil alkol vardır.etil alkolün bir sürü çeşidi vardır.içtiğin alkol etil alkolün işlenmiş halidir.
Etil alkolün işlenmiş hali?
Bizim derdimiz; işgüzarlık yapılıp içinde alkol olan bir şeye "alkolsüz" denilmesi.
Kola firmalarını etik olmaya, şeffaf olmaya davet etmektir bu yazılanların tek amacı..
Alkolün tabiatta var olduğu ...
.................................cevap bu.....................
daha üstüne konuşmassınız herhalde.
Neden cevap verilmiyor.4- Üretici firmalardan gelen açıklamaların birleştiği ortak nokta, tespit edilen alkolün fermantasyon yolu ile oluştuğu ve sonradan katılmadığı hususundadır. Bu durumda Tüketiciler Birliği üretici firmalara şu soruyu yöneltmektedir:5- Açıklamanın üzerinden onbeş gün geçmiş olmasına rağmen, ilgili Tarım bakanlığı tarafından “konuyu inceletiyoruz” beyanının haricinde bugüne kadar tüketiciyi tatmin edecek herhangi bir açıklama yapılmamıştır.I) Üretimde etil alkol kullanılmıyorsa, gazoz üretimi için gerekli olan “ara çözücü” olarak hangi maddeyi kullanmaktadırlar?
II) Etil alkol dışında başka bir “ara çözücü” kullanıldığına ilişkin tüketiciyi ikna edecek bilimsel tespitleri içeren raporlar var mıdır?
Konu hakkında ayrıntılı bilgi için kaynak
Yazdıklarından hiç bu tarz bir düşünce çıkmıyor... Kimyagenliğinde başarılar sana...
sdelta dedi ki:Coca Cola alkolsüz içecekler sınıfında olmak için başvuruyor, devlet bunu kabul ediyor. Zaten yukarıda yazdığı gibi belli bir yüzdenin altıda alkolsüz olarak kabul ediliyor. Böyle kabul edildiğine göre de Coca Cola yanlış birşey yapmıyor o kategori için başvuruyor. Devlet ne diyorsa onu yapıyor.
Sorun da bu ya kardeşim, bizim düşüncemizi bile kendi kafanızdan üretiyorsunuz. Kafanızda "dinci" diye bir şeyler çizmişsiniz, bizim adımıza bizim için düşünce üretiyorsunuz "sen kesin böyle düşünüyorsundur" diye. Kimyagerlik konusunda ise, bilgisizliğini bu kadar gurur yapan başka kimseyi görmedim henüz.. Üstelik ben bilmemenize değil, bilmediğiniz konuda bilenlere kafa tutmaya çalışmanıza söz söylüyorum.
Kardeşim Danıştay da devlet değil mi? Danıştay seninle aynı fikirde değil diyorum, hala ve hala okumuyor musun? Devlet yaptıysa herşey doğrudur mu zannediyorsun? Üstelik madem devlete bu kadar güveniyorsunuz, neden sürekli "vah bittik, vah ekonomi çöktü, vah ülke perişan oldu" diye sızlanıp duruyorsunuz?
Üstelik de devlet coca cola'ya "çözücü olarak alkol kullanın" demiyor; "devlet ne derse onu yapıyor" demenden de tebliğlerin, yönetmeliklerin mantığını anlamadığını görüyorum.
sdelta dedi ki:Kendini Einstein gibi görüyorsun sanırım.
İsanlar kendilerini dünyanın merkezinde gördüklerinden, sadece kendi konuları var, herkes de onlara cevap yetiştirmeye çalışıyor zannediyorlar. Ondan ötürü de sen beni sadece sana verdiğim cevaplardan biliyorsun.
Bilmediğin bir konuda hala karşındakine "sen çok bilmişsin ya" diye çocukça tavırlar gösteriyorsan, elbette bu durum seni gücendirecektir, elbette zoruna gidecektir. Bu benim çok bilmemden kaynaklanmıyor, senin az bilginle çok biliyormuş gibi davranıp bir de bilenlere laf yetiştirmeye çalışmandan kaynaklanıyor.
Olayın buraya gelmesinin sebebi, konuyu okumadan zırt pırt "meyvede de alkol var" deyip dalga geçmeye çalışmanız ve bir tek sizin kimya biliyor zannetmeniz. Ben de bunun üzerine özellikle belirttim, şimdi yine söylüyorum, merak etmeyin meyvedeki alkolü bir tek siz bilmiyorsunuz, üniversitedeki organik kimya ve biyokimya hocalarım sizden daha iyi biliyorlar.
Şimdi oldu mu? Hem dalganı geçeceksin, hem çamurunu atacaksın, hem bilgisizliğinle gösteri yapacaksın, hem de kendimizi savununca bir de pişkin pişkin "sen çok biliyorsun Einstein" diyeceksin.
Subhanallah, başka ne denir ki?