- Reaksiyon puanı
- 442
Kuran-ı Kerim ortalık kitabı değildir. Okunurken abdest alınması gerekir.
Sen yazdığın ayet ve benzeri yanıtlarla, adbestli, abdestsiz herkesi okumaya icbar ediyorsun, günaha sokuyorsun.
Gerçekten Müslümansan, bu gibi konulara da dikkatli olmanı öneriyorum.
Forumda açılmış özel alanlarda "Din Kültürü, Ahlak bilgisi" gibi, bu tür konuları paylaşman daha akla yakın.
En azından konu başlığının içeriğini bilerek inatla abdestsiz girip, konulara dahil olanların günahı kendilerine olur.
Ama bu alanlar özel ve herkesin abdestli olmasını bekleyemezsen, ki, okuyanların başka dinlere mensup, veya hiç bir dine inanmayan kişiler olma olsaılığı da var.
Ben yazılı medyanın, Ramazan münasebetiyle dini dersler ve bilgiler vermelerini gayet yerinde bulmama karşın, Kuran-ı Kerimden ayetler ve örneklerle sayfalarında basılı olarak yayınlanmasına da karşıyım.
O gazete bir iki gün sonra bir şeyi paketlemekte kullanılıyor büyük olasılık, paketler açılıyor, yerlere atılıyor, Allah adı, Hz. Peygamberimizin adı, hatta Kuran-ı Kerimin yazılmış parçalarının üzerlerine ister istemez basılıp, geçiliyor.
Çok yanlış.
Kuran-ı Kerimden bu tür yazılı örnek vermek yerine sadece kitap olarak basılarak, sunumu gerekmekte, örnek verilmek gerekirse, filanca ayet gibi bilgi göndermesi yapılmakla yetinilmesi gerekmektedir.
Ayrıca sayfalarında Arapça eklemeler yapmana da pek anlamlar veremedim.
Arapça klavye kullanıyor olabilirsin ama anlatmak istediklerini Türkçe yazman, herkes tarafından daha anlayışlı olur.
Sevgiler,
Kolay gelsin.
Kusura bakma da yazdıkların bilgisizlik ve yanlışlarla dolu. Kafadan fetva vermenin alemi yok. Bilgin yokken fikir beyan edip hüküm veriyorsun.
Kuran okunurken dinlemek farzdır. Birisi bir yere ayet alıntısı yaptı diye onu okuması gerekmez. Okumadı diye de günah işlemez, bunu ekleyen de onun günahına ortak olmaz.