• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Tuvana'dan duyuru lütfen okuyun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tuvana
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yok canım buda TESADÜFTÜR .. !

Sdn bilem TESADÜF'EN MEYDANA GELDİ. !

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evrim bana göre de saçmalıktır.

ayrıca saçma bir konu üzerinde bu kadar tartışmak da pek mantıklı değildir.

bana göre saçma birşeyin niye saçma olduğunu ispatlamak zorunda değilim.

daha doğrusu kimse kimseye birşey ispatlamak zorunda değil.

başka sitelerde de müslümanlara ve islama bir sürü hakaret ediliyor.

onlar bu yüzsüzlüğü gösterebiliyorsa ben de bu hakareti yapanlara ve islama saldırmaya çalışanlara "sizin yaptığınız ve inandığınız şey saçma" deme hakkını kendimde görürüm.

arkadaşım saçmaysa saçma, yanlışsa yanlış...
senin ne düşündüğüne karışmıyoruz, konuların buralara taşınmasına karşıyız...
en başında konuyu buralarda tartışmayalım diye defalaca dedik...

başka sitelerde müslümanlara saldırılıyorsa bu sitenin suçu ne? bunu anlatamadık size, burda açmayın bu konuları diyoruz, hemen birisi atlıyor e ama insan maymundan gelmiyor ki... diye, sonra attığı taşı çıkar çıkarabilirsen, tartışma dediğin anda başlıyor sıralamaya...
hadi bilip de tartışılsa canım kurban, bilmeden konuşunca boşa konuşmuş oluyoruz...

müslüman, hristiyan, ateist, agnostik, evrim bunlar bu sitenin konuları değil...

mkayan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@emubaltaci
sanıyorum ki konu din ve siyaset olduğu sürece seviye modların denetimiyle korunmak zorunda kalacaktır. ama maalesef ki küfür eden bir üyenin bile hala mesajlarına devam ettiğini görebiliyorum.

ayrıca dindar maskesi altında din sömürüsü yapanlar olduğu sürece seviye korunamayacaktır.
bir evrim kelimesini görünce, adam dinime hakaret ettin dediği sürece de seviye yerlerde sürünmeye devam edecektir.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
neden 1.5 milyon yıllık bu yusufcu ve deniz yıldızı mutasyona , evrime uğramamış bi anlatın çok bilenler yada çok bildiğini sananlar söylesin hani hep diyosunuz ya bi bakç yüüz yılda olmaz yazımı okusun sonrada soruma cevap versin bi zahmet

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Düşünüyorum da bir konu açsam ve sadece "ev..." yazsam ne olur? Acaba kaç sayfa olur?

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
başka sitelerde müslümanlara saldırılıyorsa bu sitenin suçu ne? bunu anlatamadık size, burda açmayın bu konuları diyoruz, hemen birisi atlıyor e ama insan maymundan gelmiyor ki... diye, sonra attığı taşı çıkar çıkarabilirsen, tartışma dediğin anda başlıyor sıralamaya...

al işte şekil 1.a) örnek vatandaş...

neden 1.5 milyon yıllık bu yusufcu ve deniz yıldızı mutasyona , evrime uğramamış bi anlatın çok bilenler yada çok bildiğini sananlar söylesin hani hep diyosunuz ya bi bakç yüüz yılda olmaz yazımı okusun sonrada soruma cevap versin bi zahmet

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar.

Konu dışında dikkatimi çeken bir şeyi paylaşmak istiyorum.
Son zamanlarda üye olan ve bilimle bağdaşmayacak şekilde, "evrimi kabul etmeyen bilimden anlamayan bir cahildir" anlayışına sahip olan bir takmı kimseler çoğunlukla, "ben de müslümanım, ben de beş vakit namaz kılıyorum" şeklindeki bağışık cümleleriyle aslında "ben de sizdenim ne olur bana inanın" havasını estirmeye çalışıyorlar.

(Hatta bir tanesi abartıp, evrim biyolojinin temel taşıdır demiş, halbuki biyoloji bir bilimdir, evrim ise bu bilimin altına ortaya atılmış bir teoridir.)

İsteyen istediğine inansın, ama hiç kimse burada oturup, "hmm bu da müslümanmış doğru söylüyor olabilir" şeklinde yanlış bir zanna kapılmasın. Çünkü bir tesadüfün ürünü olmayarak, bir kaç kişi birden üye olup bir kaç koldan kavram karmaşasına sebep olarak, "biz de müslümanız ve evrime inanıyoruz, ama hakkaten bak, valla müslümanız" şeklinde şüpheli tavırlara giriyorlar.

Evrim var mıdır yok mudur, dinle bağdaşır mı bağdaşmaz mı sorularına cevap arayan varsa burada (ki olmadığına eminim), onlar da lütfen burada kim olduğu belirsiz bazılarının yazılarına bakarak değil, gerçek bilimsel araştırmaları araştırarak öğrensinler. Gerçek bilimsel araştırma deyince, elbette sadece adı prof olanların bazı makaleleri değil, araştırma sadece makale yazmakla da olmaz.

Çünkü evrimciler tanrı kavramına acayip derecede alerji gösterdiklerinden, tanrı denildiğinde karşısındakini haksız çıkarmak için bilimle alakası olmayan bir sürü iddia atıyorlar ortaya. Daha geçenlerde "bin yılın buluşu"nu yaptılar diye övülen "gen haritası" çalışmasının bilimcilerinden bir tanesi "ben tanrıyı buldum" dedi diye adamın bilimsel kimliğine çamur attılar, "zaten o adam bilimden anlamayan zibidinin tekiydi" diyerek, kendi övdükleri adamı yerin dibine soktular.

O yüzden, aman dikkat..

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu bi cevap değil adam gibi açıklaayıcı bi cevap istiyorum örnek vatandaş:)
hadi bay çok bilmiş zorla ıkın sıkın çıkar bi yumurta daha

arkadaşım hangi kaynaktan aldın, yayınlanmış bilimsel makalesini getir üzerinde konuşalım tartışalım...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
bu bi cevap değil adam gibi açıklaayıcı bi cevap istiyorum örnek vatandaş:)
hadi bay çok bilmiş zorla ıkın sıkın çıkar bi yumurta daha

Selamlar, boşuna kendini yıpratmamanı öneririm. Çünkü bu arkadaşlar evrim için, "kontrollü deneylerle ıspatlandı" diyorlar. Evrim de binlerce yıllık bir olgu olduğuna göre, kontrollü deneyin de binlerce yıl sürmesi gerekir. Böyle bir deney de pratikte imkansız olduğuna göre, bir yalana yalan olduğunu bile bile inanan kimseye söyleyeceğin hiç bir doğrunun bir kıymeti yoktur. Hatta arkadaşa sorduk, "hangi kontrollü deneyler bunlar" dedik, ya da buna cevap veremiyorsa bu kontrollü deneyin teorik olarak nasıl yapıldığını anlatmasını istedik, "hahayt sen bilimden ne anlarsın" varyetinden ultramega bilimsel bir cevap aldık kendisinden. :)

(Tabi ki soruma şu şekilde cevap vermek isteyenler olacaktır: "ilk atmosfer kopya edildi, filan gazlarla şu deneyler yapıldı". Bunun gibi kurmaca deneyler, "kontrol deney" değildir, çünkü kontrollü deney, biri deney grubu, biri de kontrol grubu olmak üzere iki grubun, tüm olayın aynı şekilde cereyan ettiği eşit koşullarda izlenmesiyle yapılır. Hatta bir defa yapılması da yetmez, aynı deneyin sürekli aynı sonuçları vermesi gerekir ki bilimsel olarak onu geçerli bir deney sayabilelim. Zira "bilimsel yöntem" dediğimiz yöntemde deneylerin "tutarlı ve güvenilir" olması için deney tekrarlandığında sonucun da aynı olması zorunludur. Halbuki deneyin tekrarlanmasını bırak, bir defasını bile yapmak mümkün değildir. Çünkü binlerce yılı laboratuvar ortamında beş dakikada simüle etmekle "kontrollü deney" yapılmaz. Ki o bile sadece tahminlere dayalı bir deneydir. Zaten ilk atmosferi yüzde yüz kopya etsen bile, milyonlarca yıldır süre gelen fiziksel+kimyasal olayları simüle etmen imkansızdır. İlginçtir, hem evrim binlerce yılda olur diyorlar, hem de biz deneyle bunu gözlemledik diyorlar, adamlar binlerce yıldır yaşıyor mübarek. :) )

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ordovikyen devrine ait istiridye fosilleri; yaşayan istiridyelerden farksız.
Brezilya'daki Santana fosil yatağında bulunan 110 milyon yıllık balık fosilleri.
arkadaşım hangi kaynaktan aldın, yayınlanmış bilimsel makalesini getir üzerinde konuşalım tartışalım...

bensenden cevap istiyorum neden bunlar değişmemiş diyorum foto koydum sana sıkışınca neden bilimsel makale istiyosun neden sıkışınca böyle yapıyoun varsa verilicek bi cevabın söyle yoksa kabul et sus
bilimsel makale versem cevabın ne olurdu onu söyle yada vermesem ne olur

Ordovikyen devrine ait istiridye fosilleri; yaşayan istiridyelerden farksız. )
Brezilya'daki Santana fosil yatağında bulunan 110 milyon yıllık balık fosilleri.

cevap istiyorum needen değimemişler bukadar zormu bunun cevabını vermek
eger zorsa nasıl oluyoda basit bi soruya cevap vermekte zorlandığınız şeye buadar kolayllıkla nasıl inanıyosunuz :whistling:

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
milyonlarca yıl içinde olur demedinmi al sana milyonlarca yıllık fosiller
hadi helitron ve kopyaları nerdesiniz ne araştırıyosunuz yoksa bu nasıl olur diye kafanızı vurucak taşmı aramaya gittiniz cevap istiyorum sabaha kadar beklemem gereksede açıklayıcı tatmin edici bi cep beklicem sizden eger veremezseniz misyonerlik faliyetleriniz burda son bulur ve evrimi ve aldatmacaları burdada çöker

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ordovikyen devrine ait istiridye fosilleri; yaşayan istiridyelerden farksız.

bensenden cevap istiyorum neden bunlar değişmemiş diyorum foto koydum sana sıkışınca neden bilimsel makale istiyosun neden sıkışınca böyle yapıyoun varsa verilicek bi cevabın söyle yoksa kabul et sus
bilimsel makale versem cevabın ne olurdu onu söyle yada vermesem ne olur

Ordovikyen devrine ait istiridye fosilleri; yaşayan istiridyelerden farksız. )

cevap istiyorum needen değimemişler bukadar zormu bunun cevabını vermek
eger zorsa nasıl oluyoda basit bi soruya cevap vermekte zorlandığınız şeye buadar kolayllıkla nasıl inanıyosunuz :whistling:

sıkışmakla alakası yok ki, öncelikle bilimsel bir kaynaktan geldiğini doğrulamam gerek, bilimsel bir kaynak değilse doğruluğundan şüphe ederim...

bundan önce de bi arkadaşın ışınlanmanın varlığından bahsetti, mesela o bu saatten sonra ne kanıt getirse anlamsız...
bilimsel makale diyoruz, yok, nerden geldiği belirsiz kaynaktan fosil örnekleri, şimdi bu fosilin 110 milyon yıllık olduğunu nasıl anlarız? daha yakınzamandandır belki, sen bakarak anlayabiliyorsun sanırım, kusura bakma ben anlayamıyorum...sen benden iyi bir bilimadamısın demek, fosillerden de iyi anlıyorsun...
onun için bana daha güvenilir kaynaksunmalısın (bilimsel makale gibi) ne olduğunu eminim ki bilmiyorsun...

yani uzun süre değişmeyen canlılar mevcut, yaklaşık 60 milyon yıl öncesine ait timsah fosilleri de var!!! bu neyi gösterir ki? mutasyon yok, evrim yok onu mu kanıtlıyor?
http://209.85.229.132/search?q=cach...pdf&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&client=firefox-a
bak bu linkte adam anlatmış, timsahın dinozorlardan da evrildiğinden bahsetmiş, yani senin gibi dememiş ki bu niye değişmemiş bu kadar diye?

yani bu resimleri harun yahyanın kitaplarından aldıysan onların bilimsel bir geçerliliği yok, neden yok dersen daha önce de linkini verdim, resimlerinin çoğu çakma, sahte yani...
http://richarddawkins.net/article,3...Yilanbaliklari-ve-Harun-Yahya,Richard-Dawkins
bu linke ulaşabilirsen göz at, balık oltasının nasıl fosil olduğuna bak...

değişim gözle görülür birşey olmak zorunda değil, dna düzeyinde mutasyonlar gerçekleşiyor...
senin dna nda mutasyon olsa sen bunu ölene kadar göremezsin, ama dna dizi analizi yaparsın bakarsın değişiklik olmuş mu olmamış mı diye...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
arkadaşlar tabiki son karar sizin ama malum şahıslar sizin cevaplarınızla besleniyor.

Lütfen bir çok arkadasın yaptıgı gibi cevapp vermeyi bırakınız..

Unutmayın güçlerini ve enerjileriini ssizin cevaplarınızdan alıyorlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...