• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Tuvana'dan duyuru lütfen okuyun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tuvana
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Helitron ve arkadaşları bilime sığınarak evrim teorisinin gerçek olduğunu idda ediyorlar ama tam olarak açıklanamamış olmasından yakınıyorlar çünkü bilimin yavaş yavaş gelişme gösterdiğinden bahsediyorlar fakat geçmişte bilimin ne kadar geliştiğini örneklerle belirtmek isterim şuandaki bilim dünyasından kat kat ilerde olan bilimden malumunuz mısır piramitlerini bilmeyeniz yoktur nasıl bir teknoloji ve zeka ile tasarlanmış ki hala sırrı çözülemiyor

Piramitlerin yapım sırrı çoktan çözüldü. İnanılmaz bir mühendislik ve işgücü ile yapıldıklarını herkes biliyor. Piramit gizemi 70'lere ait bir mit 2009 yılında National Geographic izlemiş herkes bu sırra vakıf...

ve diğer bir faktör mısırlıların krallarını mumyalamak için iç organlarını vücuda fazla zarar vermeden çıkarmaları beyinnlerini ise kafa tasına hiç bir müdahelede bulunmadan burun deliğinden çıkarmaları

Bilimi aşağılamak için verdiğiniz tüm örnekler gibi bu da bilim adamları tarafından çözümlenmiş bir şey, Çin mumyaları konusu daha da ilginç tavsiye ederim. Adamlar yıllarca diyet ile kendilerini yaşayan bir mumya haline getiriyorlar. Nereden mi biliyorum: National Geographic! :)

Hz.Süleymanın Belkız sultanın tahtının ışınlanma ile getirmesi

Bu dediğiniz ispatlanmamış bir şey, müspet değil. Bilim bununla vakit kaybetmez zaten.

ve Gök biliminin 813-833 gibi tarihlerde gelişmesi piri reisin nasıl olduysa artık dünya haritasının kuş bakışı çizilmesi

piri reis'in amcası kemal reis, bir çarpışmada colombun ilk üç amerikan seferine katılmış bir ispanyol'u esir alır. bu denizci, colombun amerika'ya körlemesine gitmediğini, elinde çok sayıda harita olduğunu ve bunların şimdi kendinde olduğunu söyler ve bunları piri reis'e gösterir. piri reis ayrıca st. brandon, nicola giuvan, cenevizli anton tarafından yapılmış haritaları da kullanmıştır. 1500'de brezilya'yı keşfeden cabral seferinden de ona haritalar gelmiştir. böylece piri reis'in 1513 tarihli haritası bir derleme olarak ortaya çıkmaktadır. nitekim, haritanın bir kesiminde terimler italyancayken başka bir kesiminde portekizce olmaktadır.

piri reis haritası bilim çevrelerince incelenmeye başladıktan sonra birçok yanlış bulunmuştur. örneğin william miller, haritanın ızgaralarının yanlışkaydırmasıdır.

gregory mc intosh, "iki amiralin öyküsü" adlı kitabında, virgin adalarının piri reis haritasında ikişer kere yer aldıklarını göstermiştir. bunun nedeni, piri reis'in kullandığı haritalarda bu adaların farklı yerlerde gösterilmeleridir.

piri reis haritasında brezilya kıyıları en uçta doğuya doğru kırılarak antarktikayı resmetmektedir. antartika, buzlar olmadan gösterilmiştir. 6 bin yıldan beri buzlarla kaplı olan, ancak 1818'de keşfedilen ve buz altının haritası ancak çok gelişkin teknolojilerle daha yeni çıkartılabilen bu kıta, bundan 500 yıl önce bir haritada nasıl gösterilebilmiştir? bu haritayı ya uzaylılar ya da cinler çizdi. ama ciddi bir sorun vardı. piri reis neden brezilya'dan ateş ülkesi'ne 1200 millik arjantin kıyılarını göstermemişti ve neden brezilya'nın 2500 mil güneyindeki antartika ona bitişikti?... arjantin kıyıları aslında çizilmişti, ama doğru enlem ve boylamında değil, yatırılarak çizilmişti. yani "esrar avcıları" tarafından 10 bin yıl önce yok olan kıstak diye ilan edilen kara parçası arjantin kıyılarından başka bir şey değildi. ve antarktika'nın kraliçe maud toprağı kıyıları olarak ilan edilen bölge de arjantin'in en güney ucu olan ateş ülkesinden başkası değildi.

pekala haritanın güneyi neden sağa (doğuya) kaydırılmıştı? çünkü steven dutchın kanıtladığı üzere, piri reis haritaları birleştirirken brezilya'nın curtiba bölgesi noktasında bir distorsiyon (eksen kayması) yapmış ve bunu fark etmemiştir. böylece antartika ve onu kıtaya bağlayan kıstak sanılan kesim, brezilya'nın güney, uruguay ve arjantin kıyılarıdır.

ama piri reis'in elindeki bazı haritalarda bu distorsiyon bilinçli bir şekilde yapılmıştır, çünkü papa ii. alexandrus, 1494'te imzalanan tordesillas antlaşmasıyla, la raya adı verilen bir hat çizmiş ve bunun doğusunu ispanya'ya, batısını portekiz'e bırakmıştır. eğer haritanın güneyi la raya'nın doğusunda gösterilirse, burası ispanya'nın olacaktır, nitekim öyle olmuştur.

(bkz: mehmet ali kılıçbay)
http://www.sabah.com.tr/cp/gnc106-20060101-102.html

yani bakıyorumda bilim ne kadarda geride kalmış.:happy::happy::happy::happy:

Açıklamalarımı yaptım. Gördüğüm kadarıyla geride kalan bilim değil Tuvana, sizmişsiniz! :(

Bu arada yaş kaç? (meraktan soruyorum)

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
geride kalmadımda sizin kafanız biraz kalın sanırsam anlatıyoruz anlatıyoruz anlamıyorsunuz ona mukabelen cevap yazdım beni yaşım senin şu anki ömrün kadar.Yazılardan gocunmayın lütfen gerçekler bunlar.Diş geçiremediğinizde hakaret etmeyin adam gibi konuşun.Lafa bakarım lafmı diye ?söyleyene bakarım adam mı diye?

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tuvana, Adnan Hoca'nın müridimisiniz? Onu neden bu kadar benimsiyorsunuz. Kendisini mehdi olarak ilan etmiş birinin, kendini peygamberin tekamülü olarak tanıtan birinin peşinden bir müslüman olarak nasıl gidiyorsunuz?

Bilmeyen forum üyeleri için Harun Yahya (Adnan Oktar): Harun Yahya kamuoyunda Adnan Hoca namıyla ünlenen ve her türlü rezilliğe adı karışmış olan meşhur Adnan Oktar’dır. Kendisi esasen Güzel Sanatlar fakültesinde okumasına rağmen akla gelebilecek her konuda 250 civarında kitabı mevcuttur. İnsanın 30 yıllık bir ömürde çoğu kişinin hayatı boyunca edinemediği bilgi birikimine ulaşıp bilim adamlarından bile ziyade Nanoteknoloji, Biyoloji, Din, Siyaset, Evrim Teorisi gibi alanlarda bu kadar yetkin ve etkin olması akıllara zarar bir durumdur. Kendisi öylesine derin bir kişiliktir ki, oturdumu 15 günde koca bir ilim dalındaki her türlü gerçeği ortaya çıkartıp bunu kitap olarak yazıp yayınlatacak kadar beceriklidir.

Adnan Oktar’ın çeşitli kitapları Harun Yahya ve Cavit Yalçın müstear ismiyle yayınlanmıştır. Adnan Oktar hakkında çok çeşitli suçlamalar ile çeşitli kereler ceza davaları açılmış ve “Akli melekeleri yerinde olmadığından cezai ehliyete haiz olmadığı gerekçesi ile hüküm giymemiştir!” (kabacası: Delidir, ne yapsa yeridir demek!) Bu davaların bir kısmı fuhuş ile ilgilidir.

İşte fikirlerini kanun kabul edip savunduğunuz adam böyle biri, yalansa yalan deyin!

Forumdaki sağduyulu iman sahibi arkadaşlarımı açıktan uyarıyorum: Ya Hz. Muhammed'in ipine tutunursunuz ya da Adnan Hoca gibi sahte mehdilerin.... Bu adam çevresine harem kurup, topladığı bu gençlere anal seks telkin eden hasta ruhlu biridir. Bunun söylediklerinemi inanıp iyi müslüman olacağız? Akıllı olalım, şarlatanlara kanmayalım.

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Değerli Agnostik arkadaşım ;

Hiç düşündün mü?
1-Ben niçin dünyaya geldim?
2-Neden sürekli birileri ölüp yenileri doğuyor?
3-Bilim adamı olduğun için birde :
Yahu halen daha bir tek protein dahi yapamıyoruz?
Bir atomun etrafında işık hızında dönen elektron hangi enerjiyle
yörüngeden sapmadan denge içinde atomun etrafında dönüyor?
4-Acaba bu dünya boşuna mı?Boşuna değil ise
düşünmek gerekmez mi?
Not:
Bunları düşünmen yeterli..
Cevap vermen gerekmez...
Ataist olsaydın sana bu mesajı yazmazdım..

bakın soru soruyorsunuz diye cevaplıyorum, kimseye birşey dikte etmeye çalışmıyorum
bu soruları çok sordum ben,
1. niçin dünyaya geldiğini senin de cevaplayamamış olman lazım, neden dersen? yani allah beni yaratmış ama neden yaratmış diye sorman lazım, yani ahiret için desen, neden?...ama sen işin içinden allah böyle istemiş der çıkarsın, ama ben çıkamam, neden böyle istemiş? farkımız bu...
bu soruların sonu gelmez, cevap veremediğimiz her soruda tanrıya mı inanmalı?

2.sürekli sadece birileri ölüp birileri dirilmiyor ki, tüm canlılardan ölüp dirilenler var, bi canlı var yeni bulundu sürekli hücrelerini yenileyip hiç ölmüyor adını unuttum, bulursam linkini yollarım, buna ne diyeceğiz şimdi? olamaz böyle birşey mi diyeceksin, ama vaar, gözardı edemeyiz...
linki de buldum bu arada ekleyeyim:
http://www.tumgazeteler.com/?a=4600564

3. al sana protein sentezleme makinası, ingilizcen varsa bi göz at istersen, adamlar makinasını satıyor sen protein sentezledik mi diye soruyorsun...
http://209.85.229.132/search?q=cach...zer&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&client=firefox-a

4. bu dünya boşuna da olabilir olmayabilir de? araştırıp bakacaz, cevabı belki bulacaz belki de bulamayacaz, ben bu sorular yüzden bilinmezciyim zaten...

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
geride kalmadımda sizin kafanız biraz kalın sanırsam anlatıyoruz anlatıyoruz anlamıyorsunuz ona mukabelen cevap yazdım beni yaşım senin şu anki ömrün kadar.Yazılardan gocunmayın lütfen gerçekler bunlar.Diş geçiremediğinizde hakaret etmeyin adam gibi konuşun.Lafa bakarım lafmı diye ?söyleyene bakarım adam mı diye?

Tuvana neyi anlattın da anlamadık! demagoji yapmaktan başka numaran yokki!
Bilim ispatlayamadı diye Mısır piramitlerinden bahsediyorsun! Erich Von Daniken kitaplarına kananlara anlat onları ve HZ Süleyman'ın ışınlama olaylarını.

Bu arada bana ö.m yollamışsın
merak ediyorum hangi dine mensupsunuz.Bu arada siz Şizofreni; düşünüş, duyuş ve davranışlarda önemli bozuklukların görüldüğü, hastanın kişiler arası ilişkilerden ve gerçeklerden uzaklaşarak kendi dünyasında yaşadığı, genellikle gençlik çağında başlayan bir ruhsal hastalıktır.umarım bu yoktur size çünkü belirtileri varda.

Ö.M'ye gerek yok, derdin benim dinimi öğrenmek değil hakaret etmek. Müslümanım arkadaşım, Amasyalı Oğuz Türküyüm, Şeyh torunu müslümanım ama tescilinin Adnan Hoca'dan alan şirkcilerden değilim. İsyanım da Anadolu müslümanlığını kirleten bu adamlara ve onlardan feyz alanlara....

Anladın umarım. Kaç yaşındasın diye sormuştum. Net cevap bekliyorum. Ben 37 yaşındayım bu arada.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bakın soru soruyorsunuz diye cevaplıyorum, kimseye birşey dikte etmeye çalışmıyorum
bu soruları çok sordum ben,
1. niçin dünyaya geldiğini senin de cevaplayamamış olman lazım, neden dersen? yani allah beni yaratmış ama neden yaratmış diye sorman lazım, yani ahiret için desen, neden?...ama sen işin içinden allah böyle istemiş der çıkarsın, ama ben çıkamam, neden böyle istemiş? farkımız bu...
bu soruların sonu gelmez, cevap veremediğimiz her soruda tanrıya mı inanmalı?

2.sürekli sadece birileri ölüp birileri dirilmiyor ki, tüm canlılardan ölüp dirilenler var, bi canlı var yeni bulundu sürekli hücrelerini yenileyip hiç ölmüyor adını unuttum, bulursam linkini yollarım, buna ne diyeceğiz şimdi? olamaz böyle birşey mi diyeceksin, ama vaar, gözardı edemeyiz...

3. al sana protein sentezleme makinası, ingilizcen varsa bi göz at istersen, adamlar makinasını satıyor sen protein sentezledik mi diye soruyorsun...

4. bu dünya boşuna da olabilir olmayabilir de? araştırıp bakacaz, cevabı belki bulacaz belki de bulamayacaz, ben bu sorular yüzden bilinmezciyim zaten...
2.sorunuza cevap
“Bilim adamlarının Turritopsis dohrnii olarak adlandırdıkları bir tür denizanası ölmüyor!” şeklindeki bilginin sınırlarını tespit etmek, yani bu ölümsüzlük süresinin ne anlama geldiğini söylemek zordur. Böyle bir denizanasının binlerce yıl yaşadığı tespit edilmiş midir? Böyle bir şeyin gerçek olması durumunda, Kur’an’la çelişir bir tarafının olup olmadığı hususuna gelelim:

Kur’an şöyle buyuruyor:

- “Her nefis ölümü tadacaktır.” (Al-i İmran, 3/185; Enbiya, 21/35, Ankebut, 29/57)

- “Allah’ın Zât-ı Akdesi dışında her şey helak/yok olacaktır. Hüküm O’nundur ve hepiniz O’nun huzuruna götürüleceksiniz.” (Kasas, 28/88).

- “Yerin üstünde bulunan herkes fânidir.” (Rahman, 55/26).

Bu ve benzeri ayetlerde “bütün canlıların öleceği, her şeyin yok olacağı, sonra Allah’ın huzuruna varılacağı” hükümlerini görmekteyiz.

- Bazı örneklerle, “bilimin gerçek verileriyle, Kur’an’ın doğruları arasında asla bir çelişkinin olmayacağı” hükmünü pekiştirmeye çalışalım:

a. Turritopsis dohrnii adlı denizanasının hücre yapısını değiştirerek hayata devam etmesi, onun hiçbir zaman ölmeyeceği anlamına gelmez. İnsanlar da her zaman hücrelerini değiştiriyorlar. Altı ayda bir hücrelerinin büyük çoğunluğu, altı yılda bir de yaklaşık bütün hücreleri ölüp yeniden diriliyor ve bir haşir numunesini gösteriyorlar.

b. Güneş de füzyon olayıyla ömrünü sürdürmektedir. Güneş’in yaşamının çoğunda enerji, proton - proton zincirleme tepkimesi diye adlandırılan aşamalardan oluşur. Bu aşamalarda hidrojeni helyuma çeviren nükleer füzyon meydana gelir. Çekirdek, füzyon ile önemli derecede ısı oluşturulan tek yerdir. Güneş enerjisinin %99’u burada oluşmaktadır.

Güneş bir anakol yıldızı oluğu için şu anda korda nükleer yanma ile üretilen enerji, çekimsel çökmeyi tamamıyla durdurabilmektedir. Yani bir denge durumu vardır. Yıldız anakolda kaldığı sürece bu denge hali devam eder. Her saniye, 15 milyon derece sıcaklığındaki Güneş merkezinde yaklaşık 600 ton hidrojen helyuma dönüşüyor.

Ancak, bilimsel çalışmalar gösteriyor ki, her yıldızın belli bir ömrü olduğu gibi Güneş’in de belli bir ömrü vardır, sonsuza değin enerji yaymayacaktır, bir gün o da kendi konumuna göre bir nevi ölüme mahkum olacaktır(Uzay ve Astronomi). Turritopsis dohrnii adlı denizanasının uzun ömürlü olması, onun ölümsüz olduğu anlamına gelmez.

c. Göklerde, Hz. İsa, yerde Hz. Hızır, normal hayat standartlarının dışına çıkmış, binlerce yıldır hayatlarını sürdürmektedir, fakat yine de bir gün öleceklerdir. Turritopsis dohrnii adlı denizanasını da bu standart çerçevesinde değerlendirmek gerekir. (Yrd. Doç. Dr. Niyazi Beki)

Cevap 2:

Deniz anası grubundan Turritopsis dohrnii türü, açık denizlerde ve okyanuslarda bulunuyor. Jelatinimsi bir vücut yapısına sahip olan bu deniz anasının hayat devresi, kelebeğin veya eğrelti otlarının hayat devresini andırmaktadır.

Nasıl ki, kelebeğin hayat devresi; yumurta ile başlayıp, bir tırtıl devresi geçirmekte ve sonunda kelebek olarak hayatını devam ettirmektedir. Kelebeğin ölümüyle hayatı son bulmamakta, yumurtasıyla bir bakıma onun hayatı devam etmektedir.

Aynı şekilde, bir eğrelti otunun hayat devresi, sporla başlamakta, bu spor çimlenip 5-10 kuruş büyüklüğünde, protal adı verilen bitkiyi hasıl etmekte, o protalin üzerinde erkek ve dişi organların gelişmesiyle sperm ve yumurta hücreleri teşekkül etmekte, bu sperm ve yumurta hücrelerinin birleşmesiyle de eğrelti otu bitkisi hasıl olmaktadır. Bu eğrelti otu spor vermesiyle hayat çemberi devam etmektedir.

Bu deniz anasının da hayat devresi, poliple başlamakta, daha sonra bundan medusa adı verilen ve serbedst yüzen deniz anaları teşekkül eder. Bu medusadan plamula adı verilen yapılar hasıl olmakta, bundan da stolonlu fertler hasıl olmakta, daha sonra bu stolonlu yapılar polip fertlerini vermekte, onlardan da toplu polipler teşekkül etmektedir. Böylece deniz anasının hayat devresi tamamlanmış olmaktadır.

Burada olgun fertlerin fıtri hayatının kesin süresi bilinemediğinden, ingilizce “Nearly immoral” (hemen hemen ölümsüz) tâbiri kullanılmaktadır.

Bu konu medyada, “ölümsüz hayat” olarak takdim edildi. Bir de üstelik bunun, Kur’an-ı Kerim’deki “Her nefis ölümü tadacaktır” âyetine ters düştüğü dillendirilmeye çalışıldı.

Bu deniz anasının fıtri ömrünün bilinmediği ifade ediliyor. Ancak, bu fertlerin başka canlılar tarafından yenmiş olmasıyla, onların her birinin hayatı son bulacaktır.

Yukarıdaki âyetin mânâsı mutlaktır. Yani, her canlının öleceği ifade edilmekte, fakat bunun için belirli bir devir ve süre belirtilmemektedir. Dolayısıyla, kıyametin kopması esnasında canlıların hayatının son bulması halinde de bu âyetin işaret ettiği mânâ tahakkuk etmiş olacaktır. Bu bakımdan, bilimsel veriler olarak ileriye sürülen değerlendirmelerin, âyetin ruhuna aykırı bir tarafı yoktur. (Prof. Dr. Adem Tatlı)
Bilimadamları yaptıkları araştırmada, Turritopsis Nutricula adlı denizanasının yetişkinlikten sonra, genetik yapısını değiştirerek tekrar çocukluğuna döndüğünü ve bu sürecin sonsuza dek sürdüğü belirlendi. Bu denizanası türü ancak başka bir deniz canlısı tarafından yenildiği veya öldürüldüğü zaman yok oluyor.Yani sonuçta Allahın emriyle günü geldiği zaman başka bir canlı tarafından öldürülebiliyor ve ölümü tadıyor.Kur-an la bir çelişkisi yok(mamimami)

Ayrıca kıyamet koptuğunda bütün canlılar ölecekdir, yani o denizanasına Allah (c.c.) kıyamete kadar ömür verse bile kıyamette ölümü tadacaktır.

http://www.sorularlaislamiyet.com/print_qna.php?id=82142

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İnsanoglu tesadüfen çekilen 6 rakamı tutturamıyorken .. Kocaman evrende meydana gelen milyarlarca olayı bu şekilde abuk subuk şeylere bağlamak , hangi akla mantığa sığar.. Darwin'in Evrim teorisi saccmalıktan öte bir şey değildir.

Evrime inanan arkadslar once 6 rakamı tuturmayı deneyin sonrada bana evrende bu kadar şeyin tesadüfi bir şekilde meydana geldiğini iddaa edin. Tüm inananlar olarakta biz size gülelim ..

Saygılar..

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Buradaki insanları görüşlerine düşüncelerine safsata diyerek hakaret etmiş olmadın mı şimdi? (Din olarak demiyorum.)

Bilimi daha iyi bildiğini söylemişsin. Buradaki insanların eğitimi, bilgisi ve kültürü hakkında da bilgin yok.

Nasıl senin düşüncendeki insanlara göre bizim düşüncelerimiz safsata ise sizin düşünceleriniz bize göre safsata olabilir.

Buradaki insanların çoğunluğu "Yaratılış"a inanır. Sen burada gelip sizin düşünceleriniz safsata doğrusu budur şeklinde düşüncelerini empoze etmeye çalışıyorsun.

buradaki insanların eğitimini ortaya çıkarmak pek de zor değil, üniversiteye gelmiş bir insan evrim teorisini insan maymundan gelmiştir şeklinde yorumlamaz, yorumluyorsa zaten konunun cahilidir, konuyu bilmiyor demektir, konuyu bilmeyen birisiyle de konuyu tartışmak anlamsızdır...

ha bilgili olsa nasıl sorardı biliyor musun? yaw bu evrim teorisinde şöyle mutsyonlar oluyormuş, nasıl oluyor da bu mutasyonlar şöyle değişikliklere yol açıyor? ya da bu mutasyon ama böyle birşey oluşturamaz ki gibi çıkarımlara varabilmeli...

Hz.Süleymanın Belkız sultanın tahtının ışınlanma ile getirmesi ve Gök biliminin 813-833 gibi tarihlerde gelişmesi piri reisin nasıl olduysa artık dünya haritasının kuş bakışı çizilmesi yani bakıyorumda bilim ne kadarda geride kalmış.:happy::happy::happy::happy:

diğer kısımlarını almadım çünkü şu cümlede iddia edilen durum zaten bilimötesi birşey :)
diğerlerini artık aklım almıyor...

ah be kardeşim, o kadar ileri olan teknolojiyi niye günümüze kadar getirmediniz, kullanırdık biraz...
parise uçakla değil de ışınlanarak giderdik...

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Demogoji yapan sizsiniz ben adnan oktarın arkasına sığınmıyorum size hangi delili gösterirsek gösterelim anlamıyorsunuz 37 yaşına kadar bence boşuna yaşamışsınız.sorulara kaçak cevap vermeyin beni size özel mesaj atmam gelince beni aşalamaya kalktınız kendinizi masum göstermeyin.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
buradaki insanların eğitimini ortaya çıkarmak pek de zor değil, üniversiteye gelmiş bir insan evrim teorisini insan maymundan gelmiştir şeklinde yorumlamaz, yorumluyorsa zaten konunun cahilidir, konuyu bilmiyor demektir, konuyu bilmeyen birisiyle de konuyu tartışmak anlamsızdır...

ha bilgili olsa nasıl sorardı biliyor musun? yaw bu evrim teorisinde şöyle mutsyonlar oluyormuş, nasıl oluyor da bu mutasyonlar şöyle değişikliklere yol açıyor? ya da bu mutasyon ama böyle birşey oluşturamaz ki gibi çıkarımlara varabilmeli...

diğer kısımlarını almadım çünkü şu cümlede iddia edilen durum zaten bilimötesi birşey :)
diğerlerini artık aklım almıyor...

ah be kardeşim, o kadar ileri olan teknolojiyi niye günümüze kadar getirmediniz, kullanırdık biraz...
parise uçakla değil de ışınlanarak giderdik...

diğer kısımların cevabının doğruluğu yüzünden cevaplayamıyorsunuz gerçek olanları hala yalanlıyorsunuz dünyada doğruyu bilen sadece siz değilsiniz.Y asen bilim ötesine inanıyorsunda evrimi neden ispatlamaya çalışıyorsun yaratılış yoksa bilim ötesi neden var öyleyse.

habibineccar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar tartışmaya giremem baştan belirteyim
1-siteye yeni giren arkadaşların bir anda konuya vakıf olmaları aylardır devam bir çiizgiye devam edebilmeleri dikkate şayandır
bu arkadaşların kandil ertesine kadar din kültüründe yayınlanmış bir konuları veya bir konuya olumlu veya olumsuz katkıları olduysa bu sütunlardan açıklarmısınız yoksa yanılıyormuyum
2-olumlu veya olumsuz evrinm teorisini tartışan arkadaşlar bu konu bilimseldir ilim gerektirir eğer bu ilme sahip olan bir arkadaşım varsa kendini burada harcamasın almanyadaki darwin vakıfları araştırmalara ve bilimsel makalelere büyük paralar harcamaktadır istifade edin
bunu espri amaçlı söylemiyorum gerçekten
net yoluylada ulaşabilirsiniz link vermiyorum reklam olabilir
bu konuyla uğraşıp boşuboşuna birbirinizi incitiyorsunuz
bu konuyla ilgilenen arkadaşlar ilgili bölümde yönetimden sabit konu başlığı talebinde bulunursa iş hallolur

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Demogoji yapan sizsiniz ben adnan oktarın arkasına sığınmıyorum size hangi delili gösterirsek gösterelim anlamıyorsunuz 37 yaşına kadar bence boşuna yaşamışsınız.sorulara kaçak cevap vermeyin beni size özel mesaj atmam gelince beni aşalamaya kalktınız kendinizi masum göstermeyin.

Sen Ö.M atarak şizofren diyorsun ya bana! aşağılamış olmuyorsun ama ben seni aşağılıyorum öyle mi? Şaka gibisin ne diyeyim!

AYT@C,
Baba ne yaptın? :surprised: Evrim teorisini çürüt orasına ben karışmıyorum zaten de, "sayısal da 6 tutturamayan insanlık hiç bi haltı da beceremez" gibi bi anlam çıkardım mesajından... Buda şaka dimi? :)

Evet hakikaten ikramiye kafayı tırlattıracak kadar büyüktü ama inananlara bu tür kumar araçları yasaktır biliyosun. Sakinleş abicim, bırak kazananın derdi olsun o artık. Helal kazanç yeter bize.

Tuvana yaş?

Neden soruyorum biliyomusun Eğer 18'den küçüksen artık yazmayacağım çünkü "gençler tavsiye almaz. Kendi tecrübelerini edinir." herkesin her dediğine kanmayı zamanla bırakırsın zaten.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Tuvana neyi anlattın da anlamadık! demagoji yapmaktan başka numaran yokki!
Bilim ispatlayamadı diye Mısır piramitlerinden bahsediyorsun! Erich Von Daniken kitaplarına kananlara anlat onları ve HZ Süleyman'ın ışınlama olaylarını.

Bu arada bana ö.m yollamışsın

Ö.M'ye gerek yok, derdin benim dinimi öğrenmek değil hakaret etmek. Müslümanım arkadaşım, Amasyalı Oğuz Türküyüm, Şeyh torunu müslümanım ama tescilinin Adnan Hoca'dan alan şirkcilerden değilim. İsyanım da Anadolu müslümanlığını kirleten bu adamlara ve onlardan feyz alanlara....

Anladın umarım. Kaç yaşındasın diye sormuştum. Net cevap bekliyorum. Ben 37 yaşındayım bu arada.

siz göstermelik müslümansınız sanırım şeyh torunu olmanız başka sizin kişisel karekteriniz başka piramitlere gelince niye açıklayamıyorsunuz acaba Erich Von Daniken kim olduğunu bilmiyorum fakat bu piramitlerin varlığının ve diğer olayların varlığını yalanlamaz.

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sen Ö.M atarak şizofren diyorsun ya bana! aşağılamış olmuyorsun ama ben seni aşağılıyorum öyle mi? Şaka gibisin ne diyeyim!

AYT@C,
Baba ne yaptın? :surprised: Evrim teorisini çürüt orasına ben karışmıyorum zaten de, "sayısal da 6 tutturamayan insanlık hiç bi haltı da beceremez" gibi bi anlam çıkardım mesajından... Buda şaka dimi? :)

Evet hakikaten ikramiye kafayı tırlattıracak kadar büyüktü ama inananlara bu tür kumar araçları yasaktır biliyosun. Sakinleş abicim, bırak kazananın derdi olsun o artık. Helal kazanç yeter bize.

Tuvana yaş?

Neden soruyorum biliyomusun Eğer 18'den küçüksen artık yazmayacağım çünkü "gençler tavsiye almaz. Kendi tecrübelerini edinir." herkesin her dediğine kanmayı zamanla bırakırsın zaten.

Anlayan anladı ...

Bu kadar şeyin tesadüfi bir araya gelmesi imkansız..

Yani Sizin darvin bu teoriyi ayık kafa ile yazmamış belli . Yazsa idi emin ol bilin kurgu filimlerinden daha sacma olmazdı. JURASSİCK PARK FİLMİ BİLE DARWİN teorisinden pardon sacmalamasından daha inandırıcı..

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
diğer kısımların cevabının doğruluğu yüzünden cevaplayamıyorsunuz gerçek olanları hala yalanlıyorsunuz dünyada doğruyu bilen sadece siz değilsiniz.Y asen bilim ötesine inanıyorsunda evrimi neden ispatlamaya çalışıyorsun yaratılış yoksa bilim ötesi neden var öyleyse.

Ben açıkladım ya!

Bilim ötesi denen doğaüstü fenomenlere çok takılırsan Müslümanlıktan çıkman an meselesidir söyleyeyim. Bunu Erich Von Daniken kitaplarından değil asıl ilim sahibi inançlı kişilerin kurduğu "ruh ve madde yayınları"ndan almanı temenni ederim.

Bu tür parapisikolojik alanlarda çok fazla "aptal tuzağı" vardır çünkü. Bunu uzun yıllar, telekinezi, astral seyahat, ektoplazmik medyumluk gibi fenomenleri araştırmış ve bu guruplara katılmış biri olarak yazıyorum. Bu tavsiyemi kabul et ve ciddiye al.

habibineccar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar sizi tebrik ediyorum kısa zamanda o kadar uzun (zannedersem tesadüf!!)birbirine benzer cevaplar yazabiliyorsunuz bu bir yetenektir kıymetini bilin
sizlerden ricam kişiler hakkında suizanda bulunmayın kötü ifadeler kullanmayın bakın bu yazıları eminimki hanım kardeşlerimde okuyordur(belki bir yakınımızda olabilir)o çirkin ifadeleri okuması hoş olurmu kalite düşüyor benim güzel cevaplarım varda kullanmam güzel olmaz değer verdiğimiz kişlere lütfen saygılı davranın tabi sizinde değer yargılarınız vardır bizimde öyle olmamız gerekir
yanlız teessüf ediyorum avrupalı bu işten malı götürüyor para kazanıyor benim arkadaşlarım bundan yararlanmıyor

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben açıkladım ya!

Bilim ötesi denen doğaüstü fenomenlere çok takılırsan Müslümanlıktan çıkman an meselesidir söyleyeyim. Bunu Erich Von Daniken kitaplarından değil asıl ilim sahibi inançlı kişilerin kurduğu "ruh ve madde yayınları"ndan almanı temenni ederim.

Bu tür parapisikolojik alanlarda çok fazla "aptal tuzağı" vardır çünkü. Bunu uzun yıllar, telekinezi, astral seyahat, ektoplazmik medyumluk gibi fenomenleri araştırmış ve bu guruplara katılmış biri olarak yazıyorum. Bu tavsiyemi kabul et ve ciddiye al.

aptal kelimesini yine hakaret masum bir davranış değil ben metefiziğin dinimde bir bölüm olduğunu size belirtmek isterim bilim ötesi duruma gelince ölümde bilim ötesidir bunları bilmek ve öğrenmek zorundayım çünkü bunlar gerçek olanlardır siz bu gerçeklerden kaçtığınız için yolunuzu şaşırmışsınız herhalde cümle içinde dolaylı olarak hakaret etmeyin lütfen.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
size artık cevap yazmayacağım siz olayı artık amacından saptırdınız bence hakaret etmeyin artık.

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0

arkadaşım o bilimötesi lafı sanaydı zaten, benim bilimötesiyle ne işim olur...

o cümleden anlaman gereken şuydu:
saçma bir kanıtı ileri sürenin diğer kanıtlarını kale almaya gerek yoktur çünkü geri kalanlar bir anlam ifade etmez...

yineliyeyim, bilimde çok ileriydik ışınlanma vardı diyorsun ama günümüzde ışınlanma yok, o zaman kullanılan teknolojiyi getirseydik günümüze, hem de yararlı bişey kenara atılır gibi değil...
ışınlanmak yaw, daha nolsun?

seninki şuna benziyor,
-arkadaş ben cep telefonu diye bişey buldum
-ee?
-ee konuşalım işte
-konuş bakalım
-hebele hübele
-e konuştuk noldu şimdi?
-bişey olmadı nolcak, konuştuk işte
-salla ya kim kullanır bunu?
.
.
1000 yıl sonrasına gittik, hala cep telefonu yok ortalıkta
adamın biri geliyor diyor ki
-abi cep telefonu varmış 1000 yıl önce
cevap
-has.....

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
siz göstermelik müslümansınız sanırım şeyh torunu olmanız başka sizin kişisel karekteriniz başka piramitlere gelince niye açıklayamıyorsunuz acaba Erich Von Daniken kim olduğunu bilmiyorum fakat bu piramitlerin varlığının ve diğer olayların varlığını yalanlamaz.

Tuvana, bu piramitlerin kuyruğunu bırak. Bunlar Fransız ezoterikcilerinin uydurduğu efsanelerle turistik ilgi çekmek için yürütülen faaliyetlerdendir. Piramitlerin nasıl yapıldığı, neden yapıldığı, işcisinin ne yediği ne içitiği bile artık biliniyor. Eğer istersen bir kaç link atarım.

Bana ö.m atıp sormuşsun ya "müslümanım diyorsunuz evrimi destekliyorsunuz buda bir çelişki değilmi.? Yaratılışı red eden müslüman olurmu?"

Ben yaratılışı red etmiyorum, Evrimin yanlış anlaıldığını düşünüyorum ve bunu yazan pek çok müslüman din adamı var.

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. İsmail Yakıt: Kuran evrimi reddetmiyor. İnsan kendi orijininden gelerek evrimleşmiştir. Yani maymundan gelerek evrimleşme söz konusu değildir. Kuran'da evrim yaratmanın bir sürecidir. Kuran'a göre Adem ilk insan değildir. Adem'den önce insanların varlığına dair ayetler bulunmaktadır. Adem ilk peygamberdir.

* Prof. Dr. Süleyman Ateş: Kuran'da insanın bir evrim geçirdiğine işaret ediliyor. Ama bu evrim insanın kendi kökenindendir, herhangi bir hayvan ya da maymundan değildir. Ben Darwin'in görüşünü doğru bulmuyorum. Mantıklı da değil zaten. Bir tek hücreden bu kadar çeşitli ve farklı hayvanın oluşması mümkün olabilir mi?

Müslümanlığın Evrimle o kadar da derdi yoktur, dertli olan hristiyanlıktır çünkü evrim bu dinin tüm öğretisini çökertmektedir. Bizim dinimiz akıl dinidir ve canlıların gelişim sürecini açıklar ve bununla barışıktır. Kavgası olan kişi Adnan Oktar'dır ve onun yüzünden biz evrime katolikler gibi yaklaşmaktayız.

Derdimi anlatmakdan artık yoruldum ama anlayan bir kişi bile çıktıysa sevinirim.

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
aptal kelimesini yine hakaret masum bir davranış değil ben metefiziğin dinimde bir bölüm olduğunu size belirtmek isterim bilim ötesi duruma gelince ölümde bilim ötesidir bunları bilmek ve öğrenmek zorundayım çünkü bunlar gerçek olanlardır siz bu gerçeklerden kaçtığınız için yolunuzu şaşırmışsınız herhalde cümle içinde dolaylı olarak hakaret etmeyin lütfen.

"aptal tuzağı" lafını, yayımı sana yönelterek kullanmadım. Vallahi de Billahi de...

Genel için geçerlidir o çünkü bu tarz fenomenler üzerinden insanlar çok sömürülürler. Bir zamanlar Kaynanaların "Döndü"sü gazetelerde boy boy reklamlarla tılsımlı kolyeler falan satıyordu hatırlarsan.

Dediğim gibi "ruh ve Madde yayınları" bu konuda dinimizden çıkmadan en değerli bilgileri veren kitaplar yayınlamıştır ama artık o kitaplar nerelerden bulunur hiç bilmiyorum.

gayzer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet, tartışma için üye olmuştur, çünkü bir kaç kişi hepiniz aynı günlerde üye oldunuz ve ateist olduğunuz halde üye olur olmaz hepiniz birden aynı konulara girip aynı sözleri söylediniz. diyelim ki bu tesadüf. Bu konuların hepsinin din kültürü bölümünde olması da iki kere tesadüf. Aynı günlerde üye olmanız üç kere tesadüf.. Diyelim ki bunlara da inandık; peki sorularımın cevabı nerede?

Kontrollü deney filan diyordun, baktın ki karşındaki de anlıyor kontrollü deneyden, lafı hemen değiştiriverdin? :)

Bir de sürekli "aşın artık bunları" lafını sakız gibi kullanıyorsunuz, darb-ı mesel oldunuz bu konuda. Hocam siz aşağıdan göklere bakıp orada uçan kuşlara, "aşın artık uçmayı filan, bakın yürümek var ne güzel" diyorsunuz. :)

Bir de "bilim yapacağım ben, sizinle uğraşamam, daha çok önemli işlerim var"
tribine giriyorsunuz. Halbuki biz başından beri söylüyoruz, madem bizimle uğraşamazsınız, önemli işleriniz var, biz önemli değiliz, neden sürekli bizim peşimizdesiniz? :) Sürekli yeni üye olup olup din kültürü bölümüne giren sizsiniz, sonra "işim olmaz" diyen yine sizsiniz. Üstüne bir de bu numaraya inanmamızı bekliyorsunuz. :)

Neyse, biz aşalım bunları ve sizi kendi halinize bırakalım en iyisi. :)

Sen mi kontrollü deneyden amlıosun..Bilimden anladığın anladığın hiç anlaşılmıo da....Anlıosan evrimi inkar etmezsin ztn...Ayrıca ben ateist değil 5 vakit namaz kılıp ibadet eden biriyim..ama dar görüşler KURAn da evrim yoktur denmemesine rağmen kendileri görüş çıkarıoyr....Bunlara ilişmeyelim,kendi halinde tutup dursunlar....:D:D:D:D

gayzer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yazıların çoğunu okudum. Bazı noktaları açığa vurmak isterim.

Birincisi müslüman olan biri evrime inanamaz mı?
bir müslüman evrime inannacak olsa zaten müslüman olmazdı çünkü evrim yaratılışı inkar ediyor bende sana şunları soruyorum eğer evrim varsa bunlar nasıl oluştu

Yaratılış ister âni olsun, ister milyarlarca sene sürsün. İnsan, ister doğrudan yaratılsın ister dolayısıyla. Şu soruların cevabı nasıl verilecek: Görmeyen kâinattan gören insanları kim çıkarttı? Bilmeyen şu âlemden, bilen meyveleri (insanları) kim süzdü? Hissetmeyen, sevmeyen, korkmayan şu saraya, bu hissiyatla donatılmış misafirleri kim getirdi? Görmemek nasıl evrim geçirdi de görmek oldu? İşitmemek işitmeye, anlamamak anlamaya nasıl inkılâp etti? Can nedir bilmeyen bu kâinat ağacı, canlı meyveleri nereden elde etti?.. Akıllara durgunluk veren bu olayları cahil unsurların uzun süre beklemesiyle izah etmek mümkün mü?

Ev rim yaratılışı inkar etmez....

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sen mi kontrollü deneyden amlıosun..Bilimden anladığın anladığın hiç anlaşılmıo da....Anlıosan evrimi inkar etmezsin ztn...Ayrıca ben ateist değil 5 vakit namaz kılıp ibadet eden biriyim..ama dar görüşler KURAn da evrim yoktur denmemesine rağmen kendileri görüş çıkarıoyr....Bunlara ilişmeyelim,kendi halinde tutup dursunlar....:D:D:D:D

Kuranda gecen evrim Kelebeklerin evrimidir . İnsan gibi yüce bir varlığın maymundan donmesi değildir... Umarım bunuda biliyorsundur. Darwin'in sarhos kafa ile yazdıgı evrimle alakası yoktur..

gayzer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kuranda gecen evrim Kelebeklerin evrimidir . İnsan gibi yüce bir varlığın maymundan donmesi değildir... Umarım bunuda biliyorsundur. Darwin'in sarhos kafa ile yazdıgı evrimle alakası yoktur..

Sarhoş olduğunu nerden biliosun..AYrıca adam sadece maymun---> insan değil tüm canlı evrimini kastediyor...Ayrıca maymunla insan genleri yüzde 98 oranında aynıdır....adam maymundan gelioz demeyip iki türün arasındaki ataların ortak özelliklerinden bahsediyor...

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sarhoş olduğunu nerden biliosun..AYrıca adam sadece maymun---> insan değil tüm canlı evrimini kastediyor...Ayrıca maymunla insan genleri yüzde 98 oranında aynıdır....adam maymundan gelioz demeyip iki türün arasındaki ataların ortak özelliklerinden bahsediyor...

Madem bu teori o kadar doğru .. İspatlayın efendim .. merakla belkliyoruz...

Ama karşı teoriler büyük ölcüde ispatli.. Buyrun buradan yakın ..

Bilim sallamaktan ibaret değil. Salladıklarını ispat edersen o gercektir.. Evrim teorisi kocaman bir yalandır. Bilim kurgu filmleri bile daha gerçekci dha öncede belirttim. Yani Darwin günümüzsde yazmıs olsa bunu JURASSSİC PARK filmini izlemiş kendiside bir hikaye yazmıs gibi hissedecem :

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0

al işte evrimden çok iyi anlayan bi arkadaş daha katıldı aramıza...
evrimi maymundan insana dönmek olarak biliyorsan zaten senle evrimi tartışmamızın bi anlamı yok çünkü teoriyi bilmiyorsun zaten...

ha bu arada ekleyeyim, teoriyi sarhoş kafayla okumayalım!!!
biraz oku ondan sonra gel tartışalım, linkleri bir kez daha verelim:
yani adamları bırakın evrimi ispatlamaya çalışmayı, anlatabilmek için bile site kurmuş

http://www.evrim-teorisi.org/
http://www.evrimianlamak.org/e/Ana_Sayfa

insan maymundan gelme değildir! teoride anlatılan bu değildir...

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
al işte evrimden çok iyi anlayan bi arkadaş daha katıldı aramıza...
evrimi maymundan insana dönmek olarak biliyorsan zaten senle evrimi tartışmamızın bi anlamı yok çünkü teoriyi bilmiyorsun zaten...

ha bu arada ekleyeyim, teoriyi sarhoş kafayla okumayalım!!!
biraz oku ondan sonra gel tartışalım, linkleri bir kez daha verelim:
yani adamları bırakın evrimi ispatlamaya çalışmayı, anlatabilmek için bile site kurmuş

http://www.evrim-teorisi.org/
http://www.evrimianlamak.org/e/Ana_Sayfa

insan maymundan gelme değildir! teoride anlatılan bu değildir...

Bunu anlamaya calismak yerine Kuran-ı Kerim'i anlamaya calis ..
Bak bakalım evrim teorisi gibi masall mı anlatiyor sana ?

Bana evrimi anlatma..
Evrimin özü insan maymundur..

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bunu anlamaya calismak yerine Kuran-ı Kerim'i anlamaya calis ..
Bak bakalım evrim teorisi gibi masall mı anlatiyor sana ?

Bana evrimi anlatma..
Evrimin özü insan maymundur..

sana zaten anlatan mı var arkadaşım?
bilmiyorsun bari yanlış aksettirme, onu belirtiyoruz...
kafanıza artık kim soktuysa bu insan maymundan gelmedir lafını, çıkarmak mümkün değil...
senin için zaten yapabileceğim bişey yok...

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sana zaten anlatan mı var arkadaşım?
bilmiyorsun bari yanlış aksettirme, onu belirtiyoruz...
kafanıza artık kim soktuysa bu insan maymundan gelmedir lafını, çıkarmak mümkün değil...
senin için zaten yapabileceğim bişey yok...

Yapma zaten ... Kimse sokmadı bizzat okudum vee benim çıkardığım özet insanlar maymundur. bu sacmalığı okudugum için Mevlam beni affetsin. Bilim diye okuduk ama bu sacmalık ..Sonra gidin bide Evrim teorisini çürüten eserleri okuyun . Okadar şeyin nasıl tesadüfi biçimde oldugunu halaa iddaa edebiliyorsanız o sizin kafanızla alakalı..

Tartısacak daha fazla vaktim yok. Darwinci arkadaslarım

A DAN SONRA B 'NİN GELDİĞİNİ ...
1 DEN SONRA 2 NİN GELDİĞNİİ BİLİYORLAR ..
AMA YAŞAMDAN SONRA ÖLÜM VAR olduğunu unutmuş gibiler.. Bunu unuttuunuz içinde herşeye sil baştan baslayin belki bu sefer Davrim sacmalığına inanmazsınız..
Hayirli geceler dilerimm..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...