Aerop
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 0
Zeki Müren'de bizi görebilecek mi?
Yalın ADSL i haber yapmadınız mı?Yoksa ben mi kaçırdım ? Yalın ADSL sonuçlandı artık verilebiliyor.
Fiyat mı ? 15TL Telefon alsak daha iyi.Kampanya ya katılmasan 14 lira geliyor...
Hocam bu tarifelere geçerken TTnet en az 1 hafta göçer.Sen rahatına bakarsın.Ayrıca Uydunet de yakında böyle bir yükseltme yapacak.Bu zibidileri bekliyordu...
Olacak tabiki...
Edit : Fiyat listesi
![]()
![]()
![]()
![]()
Rica ederim arkadaşım, ADİL KULLANIM diyorlar işte...daha ne??? ADI VAR...YETMEZ mi?? adı üzerinde ADİL KULLANIM....(ama kime göre adil bak o tartışılır)Size bişey söyliyimmi...
Bakın hızlara dikkat ederseniz hep KADAR var mesela 16megabite KADAR 32 megabite KADAR yani bu KADAR kelimesi demek oluyorki o hızların adı var kendi yok belki alırsınız demektir yanii....
Hızlarımızda aman aman değişme olacağını asla sanmıyorum , yılların ttnet kullanıcısıyım tecrübelerime güvenerek söylüyorum mesela ben asla 16 veya 8 mbit hızı rüyamda görürümama parasını ödüyorum ne hikmetse !
![]()
Çok sağlam bir "ŞİKAYET" organizasyonu olmadığı sürece, biz sadece konuşuruz ve yine biz okuyup düşünürüz. Şimdi tekrar düşündüm de, çok iyi düzenlenmiş bir şikayet organizasyonu olsa bile, TTnet tek el de şu an. Birşey değişmez. Başka bir firma bu internet olayını kaliteli sunarsa, o zaman TTnet düzelime gider. Yoksa zor...
1 mbit ile aylık 30 gb'ı rahat buluyorum bu durumda 60 liralık 100 mbit'i alıp hiç download yapmamam gerekli.
acaba 1mbit sınırsızı neye çevirecekler ?
ACAİP HEYECANLANDIM. Daha 1MB hızı bile adam gibi veremeyen, ADİL kullanım adı altında LİMİTSİZ olan tarifeleri bile limitlendiren bir KURUM'dan başka birşey beklenemez. O hızları inanın RÜYANIZDA görürsünüz. Ya da ya sabah erken saatlerde, ya da gece 3'den sonra BELKİ??? TTNET'in daha doğrusu Türkiye'Nin yurt dışı çıkışları o kadar yetersiz ki?? Bir de kendi adamlarına açık hat verdikleri için ADSL kullanıcıları sürünmek zorunda.
Hem fiyat olarak KORKUNÇ yüksek, hemde ADİL KULLANIM adı altında DÜNYA'da nerede ise hiçbiryerde kullanılmayan bir tarife getirdiler..Artık 1MB demiyorlar dikkat ederseniz. 1MB'e kadar oldu adı. LİMİTSİZİN..Limitsiz diye bir şey de kalmadı. Limitsizin kelime karşılığını da unuttular ve bizi yavaş yavaş alıştırıyorlar limitliye (ki böyle bir olay dünyada yok LİMİTLİ İNTERNET??) ADİL KULLANIM diye birşey icat ettiler.Kafalarına göre bir limit belirleyip, kullanıcıları sınırlandırıyorlar. AMA ADI LİMİTSİZ...Ya Türkçe bilmiyorlar (ki bilmiyorlardır yabancı şirket ne de olsa) ya da bizim ile alay ediyorlar..Biz de KURBANLIK KUZU gibi kabul ediyoruz. Tabii başka çare yok çünkü. Maalesef biz sustukça, biz kullandıkça, bu adamlar bizi daha da çok sömürecek.Ne kadar geri gittiğimizi şimdi size anlatayım;
İlk internet çıktığında,kablolu internet vardı ve hız 256MB idi. Almanya daha DIALUP kullanıyordu. Sonra Hükümet değişti. Şu andaki başbakanımız geldi. Telekom'u sattı. Satıncaya kadar da bir yatırım bile yapmadı. Sonra sattı.
Şimdi Almanya'da hız 25MB (hemde de her zaman sabit stabil 25MB yani gerçek hızı 25MB, bizimkilierin dediği gibi 25MB'e kadar değil) LİMİTSİZ (gerçek manada-ADİL KULLANIM filan diye birşey bilmiyorlar) fiyat 39. Ama bu fiyata telefon konuşmaları dahil.Eğer isterseniz tabii. Daha düşük fiyatlı 5MB'den başlayan tarifeler de var.Mesela 5MB 19.telefon konuşmaları dahil. Yani ülke içinde neresi ile konuşursan (VOIP) bedava....Yani aylık telefon ve ADSL maliyetiniz en az 19. Nasıl kazıklandığımızı anlayın. Amerika ve İngiltere'yi söylemeyeceğim bile, hele Japonya'yı hiç.(Japonya'da hız 100MB EVET 100MB ve komik bir para ve gerçek 100MB)
Tarifler mi NASIL OLMUŞ?? tam bizi kazıklamak için hazırlanmış, ZAVALLI, talihsiz tarifeler.Bence ilk önce (keşki olabilse) en az 1-2 milyon kişi aynı anda ADSL'i iptal ettirebilse...bakın o zaman ne adil kullanım, ne KADAR laf oyunu kalır. Ama bizde birlik beraberlik yok ki?? BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN.
YAŞASIN....biz bu kafa ile daha çooookkk kazıklanırız...Durmayacaklar da...daha adil kullanımdan sonra limitli tarifeleri sabit hale getirip, limitsizleri tamamen kaldıracaklar. Yavaş yavaş yapıyorlarda. Limitsiz tarife kullananların ise belli bir kullanım süresinden sonra kafalarına göre hızlarını 1/3, 1/4 oranında sorgusuz sualsiz indiriyorlar. Ben deli olmuştum. Sonra baktım ki telekom hızımı ayarlamış. DÜŞÜRÜYOR. (ADSL 1MB limitsiz kullanırken)Şikayet ettim, log'lar alıp gönderdim. En sonunda 12 ay anlaşmam olmasına rağmen iptal ettirdim.Ettiremedim de..Bana borç çıkardılar. bende bana hizmet veremiyorsunuz diyip ödemedim. İptal de etmediler.Ben dilekçeyi verdim. Ama hizmet veremediklerini kabul etmediler. Benden anlaşmanın kalan parasını istediler. Bende ödemedim. Şimdi MAHKEMEDE. Son celsede. Beni haklı buldular. Hatta tazminat davası açma hakkım doğdu bana verdikleri zarardan dolayı.Şimdi de temyize gidiyor ttnet'İn avukatları.Ama sonuç değişmeyecektir. Mahkeme kararına göre, 12 ay boyunca ödediğim bütün ücretlerin iadesine karar verildi. Mağdur olmamdan ve tıkır tıkır ispat edebilememden dolayı. Ama bunu kaç kişi yapabilir? Kaç kişi benim gibi bilgisayar mühendisi? kaç kişi ttnet'i log'layabilir?? log'ları alabilir???hemde hiçbir itiraza imkan vermeyen şekilde.
Şimdi doğal olarak kablo internet kullanıyorum. ADSL mi?? TTNET mi?? TARİFLER mi?? Allah sizleri de kurtarsın demekten başka diyecek bir lafım yok.
16 MB'e kadar 5GB kotalı pakette 33TL diyor. Kota aşımı halinde gelebilecek en yüksek fatura nedir bilen var mı? 60-70 lirayı geçmiyorsa, kotasına falan bakmadan alınabilir aslında.
60-70 tl yi gözden çıkarıyorsan 5gb kota ile ne uğraşıyorsun,adsl2+ limitsiz(50 gb ten sonra hız 1 mb te düşer) 59 tl diyor,bu daha mantıklı değil mi?16 MB'e kadar 5GB kotalı pakette 33TL diyor. Kota aşımı halinde gelebilecek en yüksek fatura nedir bilen var mı? 60-70 lirayı geçmiyorsa, kotasına falan bakmadan alınabilir aslında.
arkadaşın dediği 5gb limitli abonelik,eğer limitli abonelikte kotayı aşarsanız fazladan para ödersiniz,hız sabittir. hız düşmesi sadece limitsiz aboneliklerde adil kullanım limiti aşıldığında yapılır.Eski sistem gibi olursa, 59x1,25=73,75 TL gelir en fazla. Ayrıca 50 GB'ı geçerseniz, hızınız yine 1 Mb'e düşer.
Yanılıyorsunuz, çünkü şuan 8 Mbps'ye kadar 4 ve 6 GB kotalı paketlerde bile, 15 GB'ı aşınca hız 512 Kb'e düşüyor.arkadaşın dediği 5gb limitli abonelik,eğer limitli abonelikte kotayı aşarsanız fazladan para ödersiniz,hız sabittir. hız düşmesi sadece limitsiz aboneliklerde adil kullanım limiti aşıldığında yapılır.
Tüm NET Paketler için adil kullanım uygulanmaktadır. Aylık download (indirme) miktarı 15 GB'yi aştıktan sonra, ayın geri kalan günleri için download hızı 512 Kbps olarak uygulanacaktır.. Detaylı bilgi için tıklayın.