Merhaba arkadaşlar.
Hattımın vdsl mi yoksa adsl mi olduğu konusunda emin olamıyorum. Şu an Turktelekom 24Megabits internet kullanıyorum. Daha önceleri 27-28 megabit hızları görüyordum. Fakat son 1 aydır 14megabits üzeri hızlar göremiyorum. Tahattütümün bitmesine 1 ay kadar var. Turknete geçiş yapmayı düşünüyorum. Turknetin altyapı sorgulama sitesinden gündüz saatlerinde altyapı sorgulayınca hattım vdsl gösteriyor ve 50 megabitse kadar hız alabileceğimi görüyorum ancak aynı işlemi akşam saatleri veya gece yapınca hattım adsl gösteriyor 14megabits maksimum hız alabileceğim gözüküyor. Binada ki bütün dairelerin gece veya gündüz farketmeksizin hattı 50 megabits gösteriyor. Sadece benim dairem geceleri adsl altyapı gösteriyor.
İşin garip noktası 14megabits üzeri dowloand hızı alamıyor olmama rağmen 4megabits upload hızı gösteriyor. Adsl altyapıda 4 megabits upload almak mümkün değil. Modem arayüzünden xDsl istatiktiklerine bakınca orada da vdsl2 gözüküyor altyapım.
İşin içinden bir türlü çıkamadım, internet sağlayıcımı değiştirmeden önce tamamen emin olmak istedim. Hattım adsl mi yoksa vdsl mi sizlere sorayım dedim. Modem arayüz bilgilerimi de alta yazıyorum.
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 0 hour: 59 minutes
============================================================================
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 4.136 Mbps 12.346 Mbps
****** Net Data Rate: 4.079 Mbps 12.288 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 13.7 dB 24.1 dB
****** Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 7.1 dBm 13.5 dBm
Receive Power: -5.3 dBm -1.7 dBm
****** INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 12.4 dB 15.2 dB
Attainable Net Data Rate: 7.359 Mbps 49.068 Mbps
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Hattımın vdsl mi yoksa adsl mi olduğu konusunda emin olamıyorum. Şu an Turktelekom 24Megabits internet kullanıyorum. Daha önceleri 27-28 megabit hızları görüyordum. Fakat son 1 aydır 14megabits üzeri hızlar göremiyorum. Tahattütümün bitmesine 1 ay kadar var. Turknete geçiş yapmayı düşünüyorum. Turknetin altyapı sorgulama sitesinden gündüz saatlerinde altyapı sorgulayınca hattım vdsl gösteriyor ve 50 megabitse kadar hız alabileceğimi görüyorum ancak aynı işlemi akşam saatleri veya gece yapınca hattım adsl gösteriyor 14megabits maksimum hız alabileceğim gözüküyor. Binada ki bütün dairelerin gece veya gündüz farketmeksizin hattı 50 megabits gösteriyor. Sadece benim dairem geceleri adsl altyapı gösteriyor.
İşin garip noktası 14megabits üzeri dowloand hızı alamıyor olmama rağmen 4megabits upload hızı gösteriyor. Adsl altyapıda 4 megabits upload almak mümkün değil. Modem arayüzünden xDsl istatiktiklerine bakınca orada da vdsl2 gözüküyor altyapım.
İşin içinden bir türlü çıkamadım, internet sağlayıcımı değiştirmeden önce tamamen emin olmak istedim. Hattım adsl mi yoksa vdsl mi sizlere sorayım dedim. Modem arayüz bilgilerimi de alta yazıyorum.
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 0 hour: 59 minutes
============================================================================
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 4.136 Mbps 12.346 Mbps
****** Net Data Rate: 4.079 Mbps 12.288 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 13.7 dB 24.1 dB
****** Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 7.1 dBm 13.5 dBm
Receive Power: -5.3 dBm -1.7 dBm
****** INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 12.4 dB 15.2 dB
Attainable Net Data Rate: 7.359 Mbps 49.068 Mbps
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.