RESMİ AÇIKLAMA! Türk Telekom'dan Yeni ADSL Hızları ve ADSL Fiyatları

MeOMaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şu anki kullandığım 4 MB sınırsız yada 8 MB sınırsız bağlantılarını kotalı yapacaklar burdan anladığım 80 yerine 70 tl alıp kotalı yapacaklar =)

Ben buna gülüyorum bir gelişme göremiyorum

Adil kullanımmış her zamanki gibi ttnet' gülüp geçeceğim.

cibo34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yıllardır ttnet'ten nasıl daha fazla verim alabilirimi araştıran bir arkadaşınız olarak şunu söyleyeyim.Kota aşınca hız düşer bir kullanıcının gözünü korkutup yüksek tarifelere geçtirmek yada insanlar az kullanısın maksadıyla ortaya atılmış bir şehir efsanesi ne yazık ki bunu yayanda ttnet.1 yıldır netlimitsiz paket kullanıyorum.Hızım hiçbir zaman 8mbt olmadığı gibi aylık 200 gb kota yapmama rağmen 512 kb düştüğünü görmedim.Hız yoğunluğa göre 2mbt 5mbt arasında dolaşır durur.O yüzden en iyisi kotalı ve hızlı bir tarifeye geçiş yapmak en mantıklısı.:)

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Arkadaşlar 16 Mbit adsl kdv ötv cart curt dahil ne kadar olacak ? Bilgisi olan var mı ?

hope

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 16 Mbit adsl kdv ötv cart curt dahil ne kadar olacak ? Bilgisi olan var mı ?

Sanırım 59 TL

0113EDB71713988CAF_b.jpg

Kaplan7

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Atma Ziyaaa.Din kardeşiyiz:)Bu hızlara ve kotaya inanasım gelmedi.Öyle olsa bile haddinden fazla para isteyecekler.Kesin...

asder55

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Çok güzel ben net limitsiz üyesi olarak 4mbps kullanyırum oda 6 aydır aboneyim 1 aydır hızımı telekoma giderek zorla artırdılar neymiş hatlar desteklemiyormuş.Bu tarifede telekoma 1 metre uzaklığa kada rgeçerlidir herhalde:((((((

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Doğru söyle doktor bey
Ben bu hızları görebilecekmiyim... 16 veya 32 :D
Rüyamda görsem inanmamda...:D

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Yıllardır ttnet'ten nasıl daha fazla verim alabilirimi araştıran bir arkadaşınız olarak şunu söyleyeyim.Kota aşınca hız düşer bir kullanıcının gözünü korkutup yüksek tarifelere geçtirmek yada insanlar az kullanısın maksadıyla ortaya atılmış bir şehir efsanesi ne yazık ki bunu yayanda ttnet.1 yıldır netlimitsiz paket kullanıyorum.Hızım hiçbir zaman 8mbt olmadığı gibi aylık 200 gb kota yapmama rağmen 512 kb düştüğünü görmedim.Hız yoğunluğa göre 2mbt 5mbt arasında dolaşır durur.O yüzden en iyisi kotalı ve hızlı bir tarifeye geçiş yapmak en mantıklısı.:)
Senin daha çok araştırman gerek.Şu an ki kutularda hız düşümü yapan sistemler daha aktif değil.Bilerek çalıştırmıyorlardı.Bu sisteme geçildiğinden belli zaman sonra bunlar çalıştırılacak...
Oyun aşama aşama devam ediyor

1. aşama
Herkesi aynı fiyata daha hızlı internet hemde hız düşmüyor diye kandırmak
2. aşama
Kotalı hızları artırıp herkesi buna geçirmek ve belli bir süre daha hızları düşürmemek
3. ve son aşama
Limitsizler ev kullanıcısı için pahalı olacak
Ev kullanıcıları netlimitsiz adı altında kotalı olacak ve kota aştımı direk hız düşecek.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
8 mbps'e kadar 100 Gb limitli paket getirdiklerine göre artık 49 tl'lik 25 gb kotalı tarifede kota aştığında artık hızı düşürecekler. aksi takdirde 100 gb kotalı paketteki kullanıcılardan şikayet edenler olur. ben enayimiyim 89 tl ödüyorum?

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
VDSL2 100 Mbps'ye kadar (100 GB Adil kullanım noktaları)
TTNET'in vereceği hizmet bu kadar olur. :) 100Mbit varken 100GB 1 günde yapılabilir.Bir de upload hızı da eşit olacak mı avrupadaki gibi? Pek olumlu bir cevap beklemiyorum ama. :)

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
download 100 upload 1 komedi filminde olmaz bunlar

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
karetepe'den ancak geldim dostlar. şimdi türk telekom'un sunumundan ekran görüntülerle çok güzel bir yazı daha hazırlayacağım. orada her şey çok daha net. 1 saate kadar yazı hazır olur.

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
karetepe'den ancak geldim dostlar. şimdi türk telekom'un sunumundan ekran görüntülerle çok güzel bir yazı daha hazırlayacağım. orada her şey çok daha net. 1 saate kadar yazı hazır olur.
beklemedeyim :)

gretna989

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Senin daha çok araştırman gerek.Şu an ki kutularda hız düşümü yapan sistemler daha aktif değil.Bilerek çalıştırmıyorlardı.Bu sisteme geçildiğinden belli zaman sonra bunlar çalıştırılacak...
Oyun aşama aşama devam ediyor

1. aşama
Herkesi aynı fiyata daha hızlı internet hemde hız düşmüyor diye kandırmak
2. aşama
Kotalı hızları artırıp herkesi buna geçirmek ve belli bir süre daha hızları düşürmemek
3. ve son aşama
Limitsizler ev kullanıcısı için pahalı olacak
Ev kullanıcıları netlimitsiz adı altında kotalı olacak ve kota aştımı direk hız düşecek.

Hocam sen senaryoyu yazmışsın da, bu tarifeler çıkalı 1 yıldan fazla oldu. Çıktığından beri kullananların kârını hesaplayalım istersen;
Sanırım 15-16 aydır netlimitsiz tarifesi var.
8 mbit limitsiz kullananlar ile 8 mbit netlimitsiz kullananları karşılaştıralım.
8 Mbit Limitsiz: 15 x 100 = 1500 lira
8 Mbit NetLimitsiz: 15 x 50 = 750 lira
Gördüğün gibi aradaki fark 750 lirayı geçmiş durumda. Şahsen ben ilk çıktığından beri kullanıyorum, mutluyum :) Hızım falan düşmedi hiç. 8 Mbit stabil kullanıyorum.

umutarslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben 8mbit sınırsız kullanıyom 99lira ödüyom.Günde en az 50kere kopuyor. Gelen hat gürültüsü 6 seviyesinde yani sıfıra yakın. arkadaşlarımda 25in altında deil.Paranla rezil ediyolar insanı. 100gb kota neymiş öyle. Ben 8mbitle ayda en az 750gb download yapıyorum o bile yetmiyor.kimi kandırıyosunuz allah aşkına? kartepede oldugu bilsem gelir yumurta atardım :D:D:D:w00t:

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Mevcut limitsiz paketler için yeni adil kullanım noktaları
ADSL 8 Mbps'ye kadar (Yeni 25 GB Adil kullanım noktaları)

Kota 15 den 25 e çıkarılmış peki hız düşüşü yine 512'ye mi olacak?

Ben netlimitsizdeydim bi işlem yapmama gerek yok değil mi ?

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
16 gb a kadar 50 gb kotalı tarife , 49 tl olsa geçicektim ama 59 tl fazla yahu . Taahhüt ile indirim falan olursa geçerim heralde ona.

cengo654

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne saçma ya..hız artıyor ama sınırsız internette kalkıyor.ne anladım bu işten ?

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Kazık. 100 mbit kullan da 100 Gbyte ı aşma. Aşınca 1 mbit e düş, 24 ay taahhüt imzala geri de vereme. Enayi sanıyorlar milleti. Çok şükür Süperonline fiberdeyim, aynı şekilde davransa yine süperonline ı seçerim çünkü bu ttnet e müstahak artık (daha önceden çekmiş birisi olarak)...

teknologs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu ttnet ne yaa..saçma sapan yenilikler getiriyor...kotasızı kaldırıyorlar..bunların asıl sebebi bence ortak kullananları önlemek..kota ile alakası yok..bence böyle yapacaklarına makul seviyede internet verseler kimse ortak kullanmaz...

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bir Sorum Olacak ?

16 Mbps'ye Kadar Olup 50 GB adil Kullanım hakkı mı yoksa normal kota mı ?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Mevcut limitsiz paketler için yeni adil kullanım noktaları
ADSL 8 Mbps'ye kadar (Yeni 25 GB Adil kullanım noktaları)

Kota 15 den 25 e çıkarılmış peki hız düşüşü yine 512'ye mi olacak?

Ben netlimitsizdeydim bi işlem yapmama gerek yok değil mi ?

1024 olacak. Eskisinden 2 kat hızlı.

Bir Sorum Olacak ?

16 Mbps'ye Kadar Olup 50 GB adil Kullanım hakkı mı yoksa normal kota mı ?

adil kullanım evet.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
tamamdır, haklısınız. karıştırdım ben diğer limitli seçeneklerle ;) mesajımı düzenliyorum.

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ben 2mbit le her ay 150-200gb indiriyorum peki benim için de bir tarifeleri varmı bunların :D

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hocam sen senaryoyu yazmışsın da, bu tarifeler çıkalı 1 yıldan fazla oldu. Çıktığından beri kullananların kârını hesaplayalım istersen;
Sanırım 15-16 aydır netlimitsiz tarifesi var.
8 mbit limitsiz kullananlar ile 8 mbit netlimitsiz kullananları karşılaştıralım.
8 Mbit Limitsiz: 15 x 100 = 1500 lira
8 Mbit NetLimitsiz: 15 x 50 = 750 lira
Gördüğün gibi aradaki fark 750 lirayı geçmiş durumda. Şahsen ben ilk çıktığından beri kullanıyorum, mutluyum :) Hızım falan düşmedi hiç. 8 Mbit stabil kullanıyorum.
Dostum zaten ben şu ana kadar herkesin düştü demedim ki.Bir daha okursan daha iyi anlarsın.Mesela sen burda böyle dedin bilmeyen kişi ne yapar ? Direk o tarifeye geçer.24 ay da sözleşme imzalar.Özelliklede 1mb sınırsız kullananlar madem düşmüyor fiyatta aynı geçiyim der geçer.Baktılar % 90 kotalıda bunlarda direk dediğimi uygulamaya sokar.Sokacaktırda ...

Bu zamana kadar ki tecrübelerimden söylüyorum.Bu güne kadar bilişim sektörü ile ilgili söylediğim herşey gerçekleşti.
Tecrübe + Mantık + 6his = Sonuç

Dua ediyorum alternatifler büyüyerek çoğalsınlar.

Not : Daha önce ki sayfalarda fiyat tahmini yapmıştım.Daha sonrada tavsiye edilenleri bulmuş konuya taşımıştım.Gene yanılmadım.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Birçok ülkeye göre bu yeni hızlar iyi arkadaşlar ancak fiyat gerçekten aşıyor biraz. Buda tam gelişememiş olmaktan vede şu ortaklık yapısından kaynaklanıyor.

ortaklik_yapisi_tablo_tr.jpg

Yabancı şirket Oger Telekom karın yarısını alıyor ve kararların uygulayıcısı olduğu için karını arttırarak aradaki yüzde 45^lik farkı kapatmak isteyecektir.