İran Şeriat Öncesi Ve Sonrası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Play butonu hariç video nun görünen her hangi bi noktasına tıkla sitesinden izle

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Blue.Silk dedi ki:
merak ettim ama izleyemiyorum :^)

izle bence :) kapanmak böyle olur işte en güzeli böyle kapanıcaksın. yarım yamalak kapanmaya, sadece başına türban takmaya kapanma demem ben. kapancaksan en güzeli budur bence :)

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Evet kapanmaya aday ve kendini kapanmış sanan insanlarımız iran kapıları sonuna kadar size açık gidin görün bakalım ..

Alper Kut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ibret!!!!

SDN :# forum da Atatürk köşesi açılmayacak mı ???
Sabırla bekliyoruz

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
EzOhİsTaN dedi ki:
Blue.Silk dedi ki:
merak ettim ama izleyemiyorum :^)

izle bence :) kapanmak böyle olur işte en güzeli böyle kapanıcaksın. yarım yamalak kapanmaya, sadece başına türban takmaya kapanma demem ben. kapancaksan en güzeli budur bence :)

warkortali dedi ki:
Evet kapanmaya aday ve kendini kapanmış sanan insanlarımız iran kapıları sonuna kadar size açık gidin görün bakalım ..

Yani ortası yok sizde. İlla ya acık yada bu denli kapalı.
Daha 2 gün olmadı yine böyle bir konu üzerine konuşuldu.
buda kaptırır gider belki.

ama sözleriniz agır arkadaslar.
böle kapanın yok buraların kapıları sizlere acık gidin görün falan filan...

bunlar sizin düşüncelerinizse onlarda onların düşünceleri.
dışlar gibi konusacagınıza sizde saygı duyun.

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Troy dedi ki:
video silinmiş yutüp'tan :D

Açılıyor nasıl silinmek bu? :) Ama yavaş ilerlediği için izleyemdim hala. :S

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
izledim... yazık olmuş.

sizde bütün kapalı bayanlarımızı oraya laik gördünüs.
ne denirki artık yani.

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
şu anki durum aynı iran devriminin oncesi ama inşallah o durumalra gelmeyiz muslumanlık bu degil ....

Alper Kut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Blue.silk
Güldüm hüzünle düşüncelerine ( düşüncelerine derken inceden bir ironi sezinledim )
Demek ki yan batan balığa yolun açık olsun selametle demek en iyisi

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Alper Kut dedi ki:
Blue.silk
Güldüm hüzünle düşüncelerine ( düşüncelerine derken inceden bir ironi sezinledim )
Demek ki yan batan balığa yolun açık olsun selametle demek en iyisi

anlayamadım ne demek istedigini...Gülmene sebep olan neydi bilmiyorum. ama böle ciddi bi konuda verdigim cvba gülebiliyorsan bilemiyorum ya ben cok komigim yada sen ....

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
silmişler izleyemiyecez yani :S

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
daha iki gün evvel forumda başörtüsü tartışması dönmüş ve bunun üzerine demiştim ki, bugün örtüye laf ederler, yarında "aman iran oluyoruz" o da olmazsa "aman malezya oluyoruz" o da olmazsa nasıl olsa dünyada ülke bol biz bizden başka her ülke olabiliriz. tüm seküler kültürün beslendiği ve kendilerine benzemeyen diğerlerini de beslemeye çalıştıkları konu bu. "yandık bittik bakın iran n'olmuş"
yapılan nedir peki, youtube'a sürgün edilen şahın tüm en baba fotoğrafçıda çekilmiş pozları, İslam şeriatine uyarak gelenlerin ise tüm dandik fotoğrafları konulmuş ve "aradaki farka bak, şah insan bu yeniler hayvan" gibi bir hava yaratılmış. üstelik video o kadar eski olduğu halde temcit pilavı hesabı her fırsatta önümüze konuyor.
İran'da devrim olmadan önce şah ve şah ailesi olabildiğince zenginlik içerisinde yaşıyordu, yani adamların fotoğrafçıya çektirilmiş resimleri dışındaki tüm hayatları da böyle şaşalıydı. devrimciler gelipte halka "çıkan petrolden sizlere de pay vereceğiz, daha müreffeh bir hayat yaşayacaksınız" dediler ve halkta buna bayıld ve devrim sorunsuz ve şıkır şıkır gerçekleşti. Bunları İran'lılardan dinledim. Madem bu devrim bu kadar kötüydü neden olanca kan dökülmedi iranda? devrim gerçekleşirken neden yer yerinden oynamadı. bir tek amerikanın oynadı çünkü ortadoğuda kontrolsüz bir noktaları olacaktı.
şimdi bu oyunları bir kenara bırakıp ülke insanına yine klasik kanalturk, CHP ve cumhuriyet'in her dönem ama her dönem yaptığı gibi korku salma psikolojisini yaymaya çalışıyor seküler taraftarları. maksat üniverstilerde başörtülü görmemek maksat bağcıyı dövmek...kafa karıştırmak. HÜZÜNLE GÜLÜYORUM DÜŞÜNCELERİNE!

ne iran ne malezya ne de başka bir ülke... Türkiye'de Müslüman gibi yaşamak isteyenlere bu örnekler sunuluyor ki dinini yaşayanlar veya yaşamayı düşünenler dindarların "ikinci sınıf" olduklarını veya olacaklarını bilsin. 1996'dan bu yana üniversitelerde başörtüsüne karşı çıkanların borusu ötmüyor artık. ve ötmeyen borular temcit pilavını yine önümüze serdiler.. bakın iran neydi noldu?

iran bugün süper güç dediğimiz amerika'ya karşı durabilen "gık" diyebilen tek ülke iken bir zamanlar cezayir açıklarında dolaşmak için bizden Osmanlı'dan izin alan haraç veren Amerika olmadan biz şimdi kendi sınırımızdaki kalleşleri bulamıyoruz, vuramıyoruz.

"Cennet anaların ayaklarının altındadır" diyen Peygamberin (S.A.V.) ümmetindenim' diyen her kadın ne İran ne malezya ne de başka bir yere ancak Cennet'e layıktır. Kimsede başını kapatmayı isteyene "hadi oraya git o zaman" diyemez. Böyle bir sözü müslümana hristyan bir ülkede dahi etmezken MÜSLÜMAN bir ülkede kimse edemez!

Şu anki durumun şah dönemi iranıyla gıdım ilgisi yok. Şu gün 96'da itibarları alınan kardeşlerimizin "iade-i itibar"ı sözkonusudur.

Dünyanın hiçbir diğer ülkesinde "eyvah hristiyanlık geliyor, yahudilik geliyor" diye bişi duydunuz mu? Resmi dini neyse ondan korkan tek dünya milleti ve devleti maalesef Türkiye...

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
çok güzel yazmışsın cems ;) allah razı olsun

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
yazık
çok yazık
neye yazık biliyor musunuz?

gözümüzü açacakmışız
Türkiye'yide mollalara teslim etmeyecekmişiz.

onlar bilmiyorlarki

şeriatı insan kendi içinde,kendi ailesinde,kendi çevresinde ve ülkesinde yaşamalı

zahiren şariatla yönetildiği söylenen gerçekte oligarşik bir rejimle yönetilen iran devletinin halkına bir sorun bakalım yönetimlerden memnunmuymuşlar?

Ben iranda bulundum
hiç kimse bu düzenden memnun değil
şeriat böyle demiyor ki.

bakın yakın tarihimize

şeriat kanunlarını en iyi yaşamış olan osmanlıya
nasılmış yaşayış tarzları
osmanlı zamanında kimin dinine diyanetine karışılmış
Koskoca sultan mehmet adi bir rum mimari ile mahkemeye çıkmış
ve fatihinde elinin kesilmesine karar verilmiş

Bunlar şeriatı sadece ama sadece başörtüsünde veya kılık kıyafette değişiklik zannediyorlar

ama bilmiyorlar ki (biliyor da işlerine gelmiyor)şeriat sadece kılık kıyafet değil tamamen bir yaşayış tarzı

Berkin hocamın dediği gibi
kimisine din elden gidiyor diyor
kimisine laiklik elden gidiyor diyor

kimisine terör diyor
kimisine hizbullah diyor

ondan sonrada karşımıza geçip sinsi sinsi planlarını gerçekleştiriyorlar
çanakkalede balkanlarda yapamadıklarını bu şekilde yapmaya çalışıyorlar

tabiki biz oyunlarına gelirsek

Saygılarımla

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
cem'i ve mehmet beyi bir kez daha tebrik ediyorum. Ellerinize saglık.

workortalı 'onlar' dediklerim aralarında benimde bulundugum 'kapanmak isteyen ve kapalı olan bayanlar'...

Daha öncede böyle bir örnek verdim. Ne güzel bir örnegimki yine vericem.

Suanda başım açık ve ileri görüslüyüm. Kapandıgım zaman geri kafalı olcam...
Suanda başım acık türkiye'ye laigim ama kapandıgımda iran'a öylemi...

mrakip

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sayın,Blue.Silk
söylediklerinize katılıyorum doğru söyliyorsunuz. tahammülsüzler önce aynaya baksınlar.

sayın,cems
Yazdıklarınızın özerine artık bir şey yazmanın manası yok. Ama şunu ilave edeyim ki; karşı çıkanların çoğu bilmeden konuşuyor. konuyla alakalı pek bilgileri yok. tesettür ile çarşaf gibi yöresel giyim tarzlarını birbirlerine karıştırıyorlar. islamda tesettür globaldır. her toplumun kültür yapısına ve yaşam tarzına göre değişiklik arzeder. iran ın durumu tamamen farklı. ortada biraz siyasi durum var. uzun ve detaylı mevzular. herkese düşen daha hoş görülü olmaktır. artık insanlar beraber yaşamayı öğrenmeliler.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
emu ben teşekkür ederim. ifade edebildiysem ne mutlu

mrakip

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Blue.Silk
Blue.Silk dedi ki:
cem'i ve mehmet beyi bir kez daha tebrik ediyorum. Ellerinize saglık.

workortalı 'onlar' dediklerim aralarında benimde bulundugum 'kapanmak isteyen ve kapalı olan bayanlar'...

Daha öncede böyle bir örnek verdim. Ne güzel bir örnegimki yine vericem.

Suanda başım açık ve ileri görüslüyüm. Kapandıgım zaman geri kafalı olcam...
Suanda başım acık türkiye'ye laigim ama kapandıgımda iran'a öylemi...
Sayın,Blue.Silk kapanmak çok iç karartan bir kavram. ve toplum da yanlış yönlendirmeler yüzünden bu kelimeyi yanlış kullanıyor. islamdaki bunun karşılığı örtünmektir. orjinali tesettür olan bu kavramın gerektirdiği kuranda belirtilen şekilde insanın giyinmesidir. bunun bir standartı veya üniforma halini almış bir şekli yoktur. kültüre,topluma,kişiye ve kişinin sosyal konumuna göre değişir.

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Arkadaşım arkadaşlarım ben ne dedim ki alsınlar bi vize iran ı gezsinler dolaşsınlar dedim alla alla ne çarpık anlayışlı insanlarsınız siz :D nese beni karıştırmayın böle konulara bende karışmam zaten size kolay gele ..

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
warkortali dedi ki:
Arkadaşım arkadaşlarım ben ne dedim ki alsınlar bi vize iran ı gezsinler dolaşsınlar dedim alla alla ne çarpık anlayışlı insanlarsınız siz :D nese beni karıştırmayın böle konulara bende karışmam zaten size kolay gele ..

hehe sen carpık konusmadın biz carpıttık :*

mrakip bey yada hanımefendi benim söylemek istedigimi siz daha iyi acıklamıssınız. ben çok iyi sekilde ifade edememişim. acıklamanız için tesekkür ederim.

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
beni ilgilendirmez isteyen istediği gibi yaşar :D ama bence kapalı kadınlar çarşafa girsin daha çok yakışıyo, söylemek istediğim buydu. bak irandaki gibi kapancaksan tam kapancan yarı kapanma olmas modern türban hiç olmaz kapanın kapanın çarşaf giyin :D

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
o zamn acıklarda tam açılsın iyice acılsın hatta... :*

laf yani buda demii..

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Arkadaşlar
birşey tamamıyla elde edilmezse bütün bütün bırakılmazda
biz elimizden geldiği kadar dinimizin gereğini yerine getirmeye çalışalım
gerisi Allah'a kalmış

yani ya tam müslüman
yada tam inanmayan
diye bir duruma giremeyiz

her insan da kusurlar noksanlıklar elbette bu dünya hayatında olacaktır.

önemli olan o kusurların kusur olduğunu kabul etmek ve elimizden geldiği kadar düzeltmeye çalışmak

saygılar

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Blue.Silk dedi ki:

laf yani buda demii..

açıklar zaten açık :D amaa çıplakta dolaşılcak değil yane ama kapanmak bi tercihse eğer tam kapanılsın :) çarşaf giymiyosa türbanlı biri uzun kalın pardüsü giysin oda olur :D kapanmak budur. süslenmek kapanmaktan sayılmıyo bence

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
EzOhİsTaN dedi ki:
Blue.Silk dedi ki:

laf yani buda demii..

açıklar zaten açık :D amaa çıplakta dolaşılcak değil yane ama kapanmak bi tercihse eğer tam kapanılsın :) çarşaf giymiyosa türbanlı biri uzun kalın pardüsü giysin oda olur :D kapanmak budur. süslenmek kapanmaktan sayılmıyo bence
o zmn ben kapalı arkadaslarmı sana yönlendiriyim nası kapanılması gerektigi hakkında senden bilgi alsınlar :*
yanii ezoo harbi komik kızsın hee :D

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Blue.Silk dedi ki:
EzOhİsTaN dedi ki:
Blue.Silk dedi ki:

laf yani buda demii..

o zmn ben kapalı arkadaslarmı sana yönlendiriyim nası kapanılması gerektigi hakkında senden bilgi alsınlar :*
yanii ezoo harbi komik kızsın hee :D

evet evet sen bana yönlendir :D kapalı değilim ama kapanmanın mantığınıda adabınıda biliorum en doğru bilgiyi benden alırlar :D kapanın kızlar çarşafa girin yada kafada türban, vicududa pardüsüyle kapatın, kapanmak sevaptır (ben cehennemde yanacam bu kesin :D) kapanmak budur yanee adı üstünde kapanıyosun açılmıyosunkii gelin öreteyim :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...