İran Şeriat Öncesi Ve Sonrası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alper Kut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türban taktılarda vatana millete insanlığa ne faydaları dokundu bu güne kadar bu türbanlı ve türbanı destekleyen arkadaşların
Gavur dediğin o insanlar sayesinde dünya nimetlerinden faydalanıyoruz
Yalan mı ??? ??? ???
Dürüstce cevap verin
Demogoji yapmayın boşuna cevap yazacağım diye

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Alper Kut dedi ki:
Türban taktılarda vatana millete insanlığa ne faydaları dokundu bu güne kadar bu türbanlı ve türbanı destekleyen arkadaşların
Yalan mı ??? ??? ???
Dürüstce cevap verin
cems in yazılarını oku. iyi cevap olur sana...

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Alper Kut dedi ki:
Yalan mı ??? ??? ???
Dürüstce cevap verin

Yalan. Sen dünya nimetlerinden o insanlar sayesinde faydalandığını düşünebilirsin, ama sende bende yalnızca Allah'ın (C.C.) nimetlerinden faydalanıyoruz.

Ama illa ben faydayı insandan görürüm diyorsan, Örtünmeyi destekleyen İmam Hatip Mezunu bir Başbakana, Örtünmeyi destekleyen bir Cumhurbaşkanı olan bir ülkede sende ekmek yiyebiliyorsun. Dünya nimetlerinden faydalanıyorsun. Bu da sana onlarında faydasının dokunmuş olduğunu gösterir ki o da ancak Allah (C.C.) vesilesi ile olur.

Sen örtünmeyi vatana millete fayda vermesi gereken bişi sanıyorsan, yarın "Kur'an niye karnımı doyurmuyor" da dersin!
Örtünmek Allah'ın (C.C.) emridir, mükafatı da yine -O'nun kurallarına uymaksa niyet- O'ndandır. Niyet o değilse hesabını sormak yine Allah'ın (C.C.) yetkisindedir.

Hem madem insanlığa faydası yok, milyonlarca açık ve onlardan çok daha az (bak biz kaç kişiyiz) kapanmayın-açılın diyen senin gibi "gürültülü" azınlık destekçisi var. Peki sizin niye o yabancıların 10000'de 1'i kadar faydanız yok hala gavur dediğinizlerden nimetleniyorsunuz?

96'dan bu yana niye armut topladınız? "Aman İslamiyet geliyor dikkat! aman irticacılar türkiyeyi yiyecek iran olacaz dikkat!" başka? 2008'deyiz hikayeniz halaa aynı. Ne iran olduk ne malezya ne de başka bir ülke.
Sadece ve sadece ikinci sınıf muamele gören, dininden korkutulmaya ve gerçek mahalle baskısı ile korkutulan dindar insanlara itibarları iade edilmeye çalışılıyor. inanın korkmanıza hiç gerek yok. korkun korkun ama bu olanlardan değil. Ahiret günü "Başını aç, namazını kılma" dediğiniz insanların hakkından korkun.

Demagoji mi demiştin? yazdıklarım kendi aileme bile nahoş gelebilecek sözlerdir. Demagoji ise halkı kendi menfaati için okşama siyâsetidir. Örtünme mevzuu senin zannettiğin gibi "doğrudan" halkın menfaati için değil, Allah (C.C.) rızası içindir. Bu işin demagojisi olmaz. Müslümansan, Müslüman bir ülkedeysen ya izin vereceksin, ya izin vereceksin. Demagoji zihniyetinin sıkıntısını, bugün örtünmek, okumak, çalışmak ve ikinci sınıf insan muamelesi görmeyi hak etmeyenler çekiyor. (ki onlar çektiklerinin karşılığını pek güzel bir şekilde alacak, ama çektirenler için öteler karanlık)

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
hayırlı sabahlar arkadaşlar.
cems arkadaşımıza yazdığı yorumlar için tüm samimiyetimle huzurlarınızda teşekkürlerimi ve minnetdarlığı sunuyorum.
ve yazılarının devamını kendilerinden rica ediyorum

sagılarımla

kafkef

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
brader köşe yazarlarının yazılardan daha güzel bir yazı bu

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Mehmet1101 kardeşim, açtığın güzel konular için asıl ben teşekkür ederim. Samimiyetin, hoşgörün ve sabrından sabır almak dileğiyle.

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar başörtüsüne karşı olanlara aklı başında cevaplar vermişsiniz ama maalesef sizin ne anlattığınız değil karşıdakinin ne anladığı önemli olan. Adamlara baksana resmen batının uşağı olmuşlar da farkında değiller. Bu adamlara istediğin kadar laf söyle yine duymak istediklerilerini duyarlar. Şeriatın ne olduğunu bilmeyen adamlar da iran a bakıp aha şeriat bu derler. Bilselerdi iran rejiminin müslümanlıkla alakası olmadığını zaten şu anda tartışmazdık bile.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
heyula07 dedi ki:
Arkadaşlar başörtüsüne karşı olanlara aklı başında cevaplar vermişsiniz ama maalesef sizin ne anlattığınız değil karşıdakinin ne anladığı önemli olan. Adamlara baksana resmen batının uşağı olmuşlar da farkında değiller. Bu adamlara istediğin kadar laf söyle yine duymak istediklerilerini duyarlar. Şeriatın ne olduğunu bilmeyen adamlar da iran a bakıp aha şeriat bu derler. Bilselerdi iran rejiminin müslümanlıkla alakası olmadığını zaten şu anda tartışmazdık bile.

evet belki karşımızdaki bizi anlamayabilir, veya hiç belli olmaz anlayabilirler hatta bu durumun tersine bizim onları anlayamadığımız bir tarafta olabilir (ki ben dini bir gerek olmasına karşın karşı çıkılmasını anlayamıyorum)
ama tüm bunlar bu gibi arkadaşlarla "hiç konuşmayalım" "ne anlattığımızı anlamayacaklar" gibi bir düşünceye itmemeli bizleri.
Öte yandan İran rejiminin külliyen (tamamen) "Müslümanlıkla alakası yok" diye itham etmek veya karalamak yanlıştır. Müslümanlıkla alakaları vardr. Ama ne oranda doğru uyguluyorlar veya yaşıyorlar veya kurallar koyuyorlar vs. vs. bunlar tartışılır. Fakat hiçbir şekilde "alakaları yoktur" demek -kusura bakma ama- insafsızlıktır. Çok Çok daha güzel yaşanabilir demek belki daha doğru olabilir. Örneğin Osmanlı'da yaşandığı gibi. Belki başka örnekler vardır ama cahilliğime verin. Bir dönem Osmanlı'dan önce Bağdat İslam'ın merkeziydi. Bilemiyorum belki o da bir örnek.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
cems dedi ki:
Alper Kut dedi ki:
Yalan mı ??? ??? ???
Dürüstce cevap verin

Yalan. Sen dünya nimetlerinden o insanlar sayesinde faydalandığını düşünebilirsin, ama sende bende yalnızca Allah'ın (C.C.) nimetlerinden faydalanıyoruz.

Ama illa ben faydayı insandan görürüm diyorsan, Örtünmeyi destekleyen İmam Hatip Mezunu bir Başbakana, Örtünmeyi destekleyen bir Cumhurbaşkanı olan bir ülkede sende ekmek yiyebiliyorsun. Dünya nimetlerinden faydalanıyorsun. Bu da sana onlarında faydasının dokunmuş olduğunu gösterir ki o da ancak Allah (C.C.) vesilesi ile olur.

Sen örtünmeyi vatana millete fayda vermesi gereken bişi sanıyorsan, yarın "Kur'an niye karnımı doyurmuyor" da dersin!
Örtünmek Allah'ın (C.C.) emridir, mükafatı da yine -O'nun kurallarına uymaksa niyet- O'ndandır. Niyet o değilse hesabını sormak yine Allah'ın (C.C.) yetkisindedir.

Hem madem insanlığa faydası yok, milyonlarca açık ve onlardan çok daha az (bak biz kaç kişiyiz) kapanmayın-açılın diyen senin gibi "gürültülü" azınlık destekçisi var. Peki sizin niye o yabancıların 10000'de 1'i kadar faydanız yok hala gavur dediğinizlerden nimetleniyorsunuz?

96'dan bu yana niye armut topladınız? "Aman İslamiyet geliyor dikkat! aman irticacılar türkiyeyi yiyecek iran olacaz dikkat!" başka? 2008'deyiz hikayeniz halaa aynı. Ne iran olduk ne malezya ne de başka bir ülke.
Sadece ve sadece ikinci sınıf muamele gören, dininden korkutulmaya ve gerçek mahalle baskısı ile korkutulan dindar insanlara itibarları iade edilmeye çalışılıyor. inanın korkmanıza hiç gerek yok. korkun korkun ama bu olanlardan değil. Ahiret günü "Başını aç, namazını kılma" dediğiniz insanların hakkından korkun.

Demagoji mi demiştin? yazdıklarım kendi aileme bile nahoş gelebilecek sözlerdir. Demagoji ise halkı kendi menfaati için okşama siyâsetidir. Örtünme mevzuu senin zannettiğin gibi "doğrudan" halkın menfaati için değil, Allah (C.C.) rızası içindir. Bu işin demagojisi olmaz. Müslümansan, Müslüman bir ülkedeysen ya izin vereceksin, ya izin vereceksin. Demagoji zihniyetinin sıkıntısını, bugün örtünmek, okumak, çalışmak ve ikinci sınıf insan muamelesi görmeyi hak etmeyenler çekiyor. (ki onlar çektiklerinin karşılığını pek güzel bir şekilde alacak, ama çektirenler için öteler karanlık)

yuh yaa bir insan ancak böle susturulur. :D :D :D
bakın arkadaş süper bi tespit yapmış.gavurlar sayesinde dünya nimetlerinden yararlanıyomuşuz ! burdan sölenmek istenen şey şu : başörtü takanlar bi işe yaramıyolar.böle olunca takmak saçma sapan bişedir.gavur denenler dünya nimetlerinden faydalanmamızı sağlıyolar.ozaman gavur olalım...

hadi gülelim :D :) ...

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
cems eline sağlık diyecek söz kalmamış

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Başörtüsünü herzaman desteklemişimdir herzaman özgürlük olsun istemişimdir. Neden çünki örtündükleri için bağzı insanlar kendilerini eğitemiyolar ve oldukları yerde sayıyolar
Şİmdi eğer Türkiye böyle bi duruma düşmezde düştüğünü farzedelim yeminediyorum o gün ya intihar ederim yada Türk lüğümü inkar ederim gider başka bi ülkeye sığınırım

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
iran gibi bi ülkede asla yaşamak istemezdim. aslaaa! türkiye öyle olmayabilir. yani sonuçta başbakanın karısıda çarşaflı değil sadece türban takıyo. başbakanda cübbeli sarıklı değil. yani türkiyenin iran gibi olacağını düşünmüyorum amaa eğerki olursaaa bende bu ülkeyi terkederdim. ailemle birlikte. çünkü beni zorla kimse kapatamaz. tıpkı benim onları zorla açamiycağım gibi.

Alper Kut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1280 İlk gözlük İtalya'da yapıldı.
1450 Johannes Gutenberg'in baskı makineleri kitap üretiminde çığır açtı. Bunun sonucunda yeni icatlar hakkındaki bilgilerin yayılması hızlandı.
1453 Copernicus, gezegenlerin Dünyanın etrafında değil, Güneş'in etrafında döndüğünü ortaya atan kuramını yayımladı.
1592 Galileo, cisimleri 30 kez büyüten bir teleskop yaptı.
1614 İskoçyalı matematikçi John Napier logaritma cetvelini icat etti.
1618 Johannes Kepler, gezegenlerin Güneş'in çevresinde çizdikleri elips biçimindeki yörüngeleri betimleyen yasaları yayımlar.
1622 Blaise Pascal, babasının vergi hesaplarında kullanması için bir toplama makinesi icat etti.
1643 Evangelista Torricelli, hava basıncını ölçmek için şimdi civalı barometre denilen cihazı icat etti.
1656 Christian Huygens, Galileo'nun fikirlerine dayanan hassas bir sarkaçlı saat tasarladı.
1668 Isaac Newton ilk aynalı teleskopu yaptı.
1682 Edmond Halley, daha sonra kendi adıyla anılacak bir kuyrukluyıldızın yörüngesini çizip betimledi.
1687 Newton'un, evrensel çekim yasalarını formülleştirdiği Principia başlıklı kitabının yayımladı.
1690 Edmund Halley, dalış makinelerine hava pompalayacak bir yöntem geliştirdi.
1698 Thomas Savery'nin yaptığı ilk buhar makinesi, su altında kalan madenlerdeki suyu dışarı pompalamada kullanıldı.
1733 İngiliz bir dokumacı tarafından icat edilen "uçan mekik" adındaki alet bir kişinin bir günde üretebileceği kumaş miktarını ikiye katladı.
1752 Benjamin Franklin, yıldırımın elektrikten kaynaklandığını gösterdi.
1783 Marquis de Jouffroy d'Abbans ilk buharlı gemiyi yüzdürdü.
1783 Montgolfier Kardeşler bir sıcak hava balonunu başarıyla uçurdu.
1789 Lavoisier'nin, 33 elementi sıraladığı ve bu elementlerin adlandırılması ile ilgili modern sistemi sunduğu "Kimyasal Adlandırma Yöntemi" yayımlandı.
1796 Edward Jenner, bir çocuğu çiçek hastalığına karşı aşıladı.
1799 Alessandro Volta, ilk elektrik bataryasını yaptı.
1801 İlk denizaltılardan olan Nautilus ilk yolculuğunu tamamladı.
1804 Richard Trevithick raylar üzerinde giden ilk buharlı lokomotifi yaptı.
1814 Friedrich König elle çalışan matbaadan çok daha hızlı olan buharlı matbaayı geliştirdi.
1819 Augustus Siebe basınçlı bir dalgıç elbisesi tasarlayarak insanların daha derinlere dalabilmesini sağladı.
1820 Hans Oersted, elektrik akımının pusulanın iğnesi üzerinde manyetik etki yarattığını gösterdi.
1821 Charles Babbage, karmaşık matematiksel tabloları otomatik olarak hesaplamak için tasarladığı "fark makinesi" nin üzerinde çalışmaya başladı.
1826 Fransız fizikçi Joseph Niepce tarihteki ilk fotoğrafı çekti.
1829 George Stephenson, en iyi buharlı lokomotif tasarlama ve yapma yarışmasını kazandı. Rocket adlı bir lokomotif üretti.
1830 İlk dikiş makinesi Fransız terzi Barthelemy Thimonnier tarafından tasarlandı.
1836 Samuel Colt, yaptığı hızlı ateş eden tabanca "altıpatlar" ın patentini aldı.
1837 Isambard Kingdom Brunel, ilk kıtalararası buharlı gemiyi yüzdürdü.
1837 İki İngiliz mucit William Cooke ve Charles Wheatstone ilk elektrikli telgraf makinesini yaptı.
1838 Samuel Morse kendi geliştirdiği Morse alfabesini ilan etti.
1839 Louis Daguerre vesikalık fotoğraflarda çok tutulan daguerrotype fotoğraf tekniğini icat etti.
1841 Michael Faraday, hareketli bir mıknatıstan elektrik akımı elde etti.
1843 Samuel Morse, telgraf mesajlarında kullanılmak üzere nokta ve çizgilerden oluşan ünlü mors alfabesini icat etti.
1846 Amerikalı bir dişçi bir çene ameliyatında acıyı hissettirmemek için eter kullandı.
1848 İlk yürüyen merdiven, New York'ta turist çekmek için kuruldu.
1849 Çengelli iğne icat edildi.
1857 New York'ta bir dükkân asansörü olan ilk bina oldu.
1860 Belçikalı Etienne Lenoir ilk içten yanmalı motoru yaptı.
1863 İlk metro (yeraltı demiryolu) hattı Londra'da işletmeye açıldı.
1868 Gregor Mendel, bezelye bitkileriyle yaptığı, modern genetik kuramının temellerini oluşturan araştırmalarını bitirdi.
1868 Bir gazetenin yazı işleri müdürü olan Christopher Sholes ilk kullanışlı daktiloyu yaptı.
1872 Fotoğrafçı Eadweard Muybridge ilk ardışık fotoğraflar dizisini çekti.
1876 Alexander Graham Bell ilk telefon konuşmasını yaptı.
1877 Edison fonografı icat etti.
1878 Joseph Swan elektrik ampulünü icat etti.
1879 Ernst von Siemens elektrik döşenmiş bir hat üzerinde giden ilk elektrikli treni sergiledi.
1881 Emile Berliner, yassı plaklar kullanan ilk gramofonu yaptı.
1885 Louis Pasteur, bir dizi aşı yaparak, kuduz bir köpek tarafından ısırılmış bir çocuğun yaşamını kurtardı.
1885 Fizikçi Heinrich Hertz elektromanyetik dalgaların varlığını gösterdi.
1885 Avusturyalı kimyacı Carl Auer, muma göre daha kullanışlı ve güvenli olan bir havagazı lambası icat etti.
1886 Linotip adlı makine, gazetelerin ve kitapların daha hızlı hazırlanmasını sağladı.
1888 George Eastman, Kodak no.l adlı fotoğraf makinesini üretti ve müşterilerinin filmlerini banyo etti.
1889 Edison'un yardımcısı Charles Batchelor sinema filmlerinin seslendirilmesi üzerine deneyler yaptı.
1890 Daimler motor şirketi, dört tekerlekli ve akaryakıtla çalışan otomobil üretimine başladı.
1890 Herman Hollerith'in icat ettiği elektrikli sayma makinesi sayesinde Amerika'da nüfus sayımı işlemi çok hızlı bir şekilde sonuçlandırıldı.
1895 Paris'te Lumiere Kardeşler 10 hareketli filmden oluşan bir gösteri yaptı.
1895 Wilhelm Röntgen, X-ışınlarını buldu.
1898 Valdemar Poulson, modern teybin öncüsü olan bir cihaz yaptı.
1901 İlk radyo transistörünü Marconi geliştirdi.
1902 İtalyan Guglielmo Marconi, Manş Denizi üzerinden radyo dalgalarıyla mesaj iletmeyi başardı.
1903 Amerikalı Wright Kardeşler ilk motorlu uçağın uçuşunu gerçekleştirdi.
1903 Henry Ford, yeni araba fabrikasıyla seri üretim tekniğini getirdi.
1903 Willem Einthoven, kalbin işleyişini kaydeden elektrokardiyografi cihazını icat etti.
1904 John Fleming'in geliştirdiği cam diyotlar radyo cihazlarının vazgeçilmez parçası oldu.
1908 Adını mucidinin adından alan Geiger sayacı radyasyonu saptamak ve ölçmek için kullanılmaya başlandı.
1910 Fransız Henri Fabre, tekerlekleri olmayan ve su üzerinde seyredebilen bir uçak geliştirerek ilk deniz uçağını icat etti.
1911 Marie Curie, radyoaktiflik konusunda kendi başına yaptığı çalışmalardan dolayı Nobel Ödülü aldı; böylece de bu ödülü iki kez alan ilk kişi oldu.
1911 Ernest Rutherford, atomun merkezinde bir çekirdek olduğunu gösterdi.
1919 Einstein, "Genel Görelilik" konusundaki yazısını yayımladı.
1921 Philip Drinker, hastaların solunum yapmasına yardım etmek için "demir ciğer"i icat etti.
1922 İlk mikrofilm tanıtıldı.
1926 John Logie Baird ilk televizyon görüntüsünü başarıyla iletti.
1926 Robert Goddard ilk sıvı yakıtlı roketi fırlattı.
1926 ABD'li Profesör Robert Hutchinson Goddard ilk sıvı yakıtlı roketi geliştirdi. Gaz ve sıvı oksijenle işleyen roket, 12,5 metre yüksekliğe çıktı ve 56 metre yol aldı.
1928 Bugün penisilin dediğimiz bir oluşumun bakterileri öldürmesi Alexander Fleming'in dikkatini çekti.
1933 İki Alman bilim adamı Max Kroll ve Ernst Ruska elektron mikroskobunu yaptı.
1935 Alman şirketi AEG, sesi kaydetmek için plastik manyetik teyp bandını geliştirdi.
1938 Macar mucit Lazlo Biro, bıro da denilen bilye uçlu tükenmez kalemi icat etti.
1938 Amerikalı Chester Carlson ilk fotokopi makinesini icat etti.
1939 İgor Sikorsky adlı bir Rus mühendis tarafından ilk helikopter yapıldı.
1940 İlk elektronlu mikroskop Philedelphia'da tanıtıldı.
1942 Wernher von Braun, Almanya'nın ilk uzun menzilli füzesi olan V-2'yi fırlattı.
1942 Enrico Fermi, ABD'nin Chicago kentinde, nükleer enerjinin denetim altına alınabildiği bir nükleer reaktör yaptı.
1943 Jacques-Yves Cousteau ve Emile Gagnan, ilk dalış tüpünü tasarladılar.
1945 Amerikalı mucit Percy Spencer, ilk mikrodalga fırını tasarlayarak patentini aldı.
1946 John Mauchy ve John Eckert'in geliştirdiği, Amerika'nın ilk elektronik bilgisayarı ENIAC halka gösterildi.
1947 Edwin Land bir dakikadan az bir sürede siyah beyaz fotoğraf çıkaran polaroid makineyi icat etti.
1953 Francis Crick ile James Watson DNA molekülünün yapısını keşfetti.
1957 Sovyetler Birliği tarafından Dünyanın çevresinde dönen insan yapımı ilk cisim Sputnik I fırlatıldı.
1960 Theodore Maiman ilk lazeri yaptı.
1962 Telefon konuşmalarının yanında canlı televizyon görüntülerini de ileten Telstar adlı uydusu fırlatıldı.
1977 Dünyanın tekrar kullanılabilen ilk uzay gemisi olan Uzay Mekiği, ABD tarafından fırlatıldı.
1982 Philips ve Sony şirketleri kompakt diski çıkardı.
1987 İlk sayısal ses bantları (DAT) üretildi.
1990 Yüksek netlikte televizyon (HDTV) yayını ilk kez yapıldı.

Bu nimetlerden türbanlı kızlarımız ve türbanı destekleyan efendilerimiz sayesinde faydalanıyoruz. Ortak nokta onlarda siin gibi türban peşine düşmüşlerdi

Bölücülere karşı istismarcılara karşı duruyoruz
İşbirlikçilerine karşı duruyoruz
Atamızın izindeyiz
ABD uşağı değiliz
Kim kimin kucağında iyi biliyoruz
Fethullah Gülen gibi ABD de değil Türkiye de yaşıyoruz
İngilizceyi öğrendiği söyleniyor doğru mu
Bush la olan ilişkisinden yeşil kart aldığı doğru mu çünkü vizesiz bu kadar uzun tutmazlar adamı ABD de

Yalan mı diye sordum demogoji yapmadan söyleyin dedim ama ben dedim ben işittim

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Türk islam tarihinde bir çok buluş var tarihe geçen birçok bilimadamımız var onları listede göremedim tabi bu buluşlarımızın bir noktada bitmesi çok üzücü efsane insanlar yetiştirmişken bu hale gelmek çok kötü

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bdco dedi ki:
Türk islam tarihinde bir çok buluş var tarihe geçen birçok bilimadamımız var onları listede göremedim tabi bu buluşlarımızın bir noktada bitmesi çok üzücü efsane insanlar yetiştirmişken bu hale gelmek çok kötü

efsane insanlar kimlerdir sen yazabilirsin..

Reaksiyon puanı
0
EzOhİsTaN dedi ki:
bdco dedi ki:

Said-i Nurs-i
Fethullah Gülen
Bunlar yeterde artar bile

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
fethullahgulensevdalısı dedi ki:
EzOhİsTaN dedi ki:
bdco dedi ki:

Said-i Nurs-i
Fethullah Gülen
Bunlar yeterde artar bile

komik :)

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
EzOhİsTaN dedi ki:
bdco dedi ki:

ufak bir araştırmayla çıkacaktır mesela mimar sinan ve bunun daha bir çoğu var
mesela Atatürk'ün bir sözü var yanlış bilmiyorsam

"Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır."

turkuazz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bdco dedi ki:
EzOhİsTaN dedi ki:
bdco dedi ki:

"Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır."
Ne kadar gereksiz bir ......
Herşeye bir cevabın var yerli yersiz
Ama ufacık bir gayret göstermek yerine ufak bir araştırmayla çıkacaktır mesela mimar sinan ve bunun daha bir çoğu var demeyi iyi biliyorsun
Ayrıca Atatürkten örnek vermen gözlerimi yaşarttı
İlahi İRONİ

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"1. Satranç: Satranç bildiğimiz haline İran’da ulaştı. 10′uncu yüzyılda da Avrupa’ya ve Japonya’ya yayıldı. Mesela satrançta bir hamle olan “rok”, savaş arabası anlamına gelen Farsça “rukh” kelimesinden gelmektedir.

2. Fotoğrafçılık: Antik çağlarda Yunanlılar, gözlerin ışınları dışarı yayarak gördüğünü sanıyordu. Görmenin ışığın göze girmesiyle gerçekleştiğini keşfeden ilk kişi 10′uncu yüzyılda yaşamış olan matematikçi, astronom ve fizikçi İbn el-Heysem’di. İlk iğne deliği kamerayı da pencere kepenklerinden giren ışığı inceledikten sonra o yaptı. Delik ne kadar küçük olursa, resim o kadar iyi oluyordu. Ayrıca ilk karanlık odayı (camara obscura) da tasarlayan oydu.

3. Paraşüt: Şair, astronom, müzisyen ve mühendis olan Abbas ibn Firnas’ın uçmaya yarayan bir alet geliştirme teşebbüsleri olmuştu. 852 yılında, İspanya Cordoba’daki Büyük Cami’nin minaresinden tahtalara gerdiği büyük bir cübbe ile atladı. Kuş gibi uçmayı hedefliyordu ama sadece düşüşünü hafifletebildi. İlk paraşüt kabul edilen bu araç sayesinde kazadan küçük yaralarla kurtuldu.

4. Kahve: Halid adında genç bir çoban Güney Etiyopya’nın Kaffa bölgesinde keçileri otlatırken hayvanların bir çeşit meyveyi yedikten sonra yerinde duramadıklarını keşfetti. Daha sonra Yemen’deki Sufi dervişler de tüm gece ayakta kalıp zikir yapmak için kahveyi kullanmaya başladı. 15′inci yüzyılda kahve Mekke ve Anadolu’ya ulaştı. Avrupa’da ilk olarak 1645′te satılmaya başladı. İngiltere’de 1650′de ilk kahvehaneyi açan ise bir Türktü. Arap “qahve”si, Türk “kahve”si oldu. Sonra sırasıyla İtalyanca’ya “caffé” ve İngilizce’ye de “coffee” olarak geçti.

5. Çek Defteri: Arapların, üzerinde mal karşılığı ücret ödeyeceğine dair yemin bulunan metinleri modern çek defterlerinin atasıydı. Bunu çöllerde hırsızlık riskine karşılık taşırlardı. 8′inci yüzyılda Müslüman bir banker Çin’den gelen bir çeki Bağdat’ta bozabilirdi.

6. Şampuan: Sabunun formülünü bulan Araplar daha sonra meyve yağlarını, sodyum hidroksit ve aromalarla birleştirince şampuana ulaştılar. 1759′da İngiltere’deki hamamında şampuan kullanan bir Arap, şampuan doktoru olarak 4. George’un sarayına alındı.

7. Damıtma: Kaynama noktalarına göre sıvıları ayırma işlemi olan damıtmayı modern kimyanın babası sayılan Cebir ibn Hayan keşfetti. Sülfirik ve nitrik asidi de keşfeden Hayan, İslamiyette yasak olmasına rağmen alkollü içkiler üstüne de çalıştı.

8. Cerrahi Aletler: Günümüz cerrahisinde de yararlanılan bistüriden kemik testeresine, forsepsten göz ameliyatı makaslarına kadar 200′den fazla aracı ve doğal yollarla kaybolan bağırsaktan yapılmış dikiş iplerini ilk kullanan Endülüslü Ebu el-Kasım’dı."

Ufak bir araştırmayla karşıma çıkanlar. Ha dersenki bugün dünyadaki müslümanlar neden diğer toplumların gerisinde diye sana şu sözü hatırlatmak isterim:

"Müslümanlar dinlerinden uzaklaştıkca geri kalırken Gayri-müslimler dinlerinden uzaklaştıkça ilerler."

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
turkuazz dedi ki:
bdco dedi ki:
EzOhİsTaN dedi ki:
bdco dedi ki:

Ne kadar gereksiz bir ......
Herşeye bir cevabın var yerli yersiz
Ama ufacık bir gayret göstermek yerine ufak bir araştırmayla çıkacaktır mesela mimar sinan ve bunun daha bir çoğu var demeyi iyi biliyorsun
Ayrıca Atatürkten örnek vermen gözlerimi yaşarttı
İlahi İRONİ
:D :D :D yav üfff sizin bana sataşmanız bitmeyecek anlaşılan ney gereksiz. araştırmak için vaktim yok arada bir son başlıklara bakıyorum o kadar yoksa tarihe damga vuran birçok Türk var olmadığından değil heralde detaylı yazmama sebebim :D ayrıca Atatürk karşıtı falan da değilim bazıları gibi onun adını yanlış yerlerde kullanıp reklamını yapmıyorum o kadar bu Atatürk karşıtı olduğum anlamına gelmez neyse yaa siz devam edin yine bulaştırcanız beni konuya :D :D :D

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
heyula07
bence müslümanlar ne kadar dinin içine girip hacı hoca olursa, işte ozaman geriye gidiyorlar asıl! din güzel bişeydir. manevi güçtür, hepsi bu. inançlı bi insanın sığındığı şeydir. budur yani, bukadardır. bunu şekillendirense insanlardır. insanların başının altından çıkıo şöle ol böle ol. nası yani şöle ol böyle ol buna senmi karar vercen Allahmı sanıyosun kendini.

din güzeldir ama insanların şekilciliği, geri kafaılığı, pis zihnyeti herzaman dini geri götürür geliştirmez hiçbizaman bu bütün dinler için geçerli bişey.

gayri müslümler dininden uzaklaştıkça ilerler demişsin merak ediyorumda sen hristiyan bi ailenin içinde doğmuş olsaydın, başka bir ülkede, hatta klisede doğmuş bir bebek olsaydın, o şekilde büyüseydin yinede böyle yazarmıydın buraya :) hiç sanmıyorum.

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ezohistan aslında kanıt gözünün önünde. Müslümanların yaptığı icatlara bak hemen hemen hepsi Müslümanlığın zirve yaptığı 8. asır ile 15.asırda yapılmış. Hristiyan icatlarının tamamına yakını 1600 lü yıllardan sonra yapılmış. Yani Kliselerim ve Vatikan'ın gücünü kaybettiği rönesans ve reform dönemleri.

Ayrıca şunu belirtmek isterim Müslümanlıktan bu kadar korkmanızı anlıyorum. Çünkü bize hep Müslümanlık yanlış anlatıldı. Annelerimiz bizi hep "Şunu yaparsan günah, bunu yaparsan günah, Allah seni taş eder" diye büyütmedi mi. Müslümanız diyenler herkes baş örtüsü takarken, yazın sıcağına gidip kara çarşaflara büründüler, ellerine eldiven , gözlerinde güneş gözlüğü herkesin dikkatini çekerek "İşte müslümanlar böyle giyinir" dedirtmediler mi. Peygamber efendimizin sözünü hiç kimse hatılamıyor galiba: "Dikkat çekmeyin hiç bir şeyde aşırıya gitmeyin" diye. Kardeşim bence gerçek müslüman hem bu dünyayı hemde ahireti dengeleyen adamdır. Evden çıkmayan yüzünü dahi göstermeyen kimseye faydası olmayan insanın müslümanlığandan şüphe ederim. Başını örteceksen ört ama yüzünü kapatmak, çarşafa bürünmek niye. Bir karış sakal bırakmak niye. Herkes traş oluyorsa sende ol. Ortama biraz uy be kardeşim. Valla içim o kadar dolu ki bu müslümanlım diye geçinip herkesi dinden soğutanlar yüzünden. Bıraksanız sabaha kadar konuşurum.

Sonuç olarak Müslümanlık kolaylık dinidir. Herşeye günah diye yaklaşmayın. Kuranın mealini okuyun günahlar orada açıkça belirtilmiştir. Onların haricindekilere de inanmayın. Peygambere ait olmayan bir sürü hadis uydurulmuş durumda. Sadece kuranla örtüşenleri ve ona ters olmayanları sahih hadis kabul edin. Hadi bye bye...

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Alper Kut (ve onun gibi düşünenler), sen cevabı almış, anlamış ama işine gelmediği için bıraktığım yerden devam etmişsin. Senin kopyaladığın o mucitler listesinde sen ve senin gibilerinde adı yok. Diğer müslüman isimlerin arasında da senin benim ismim yok. dinin gereklerini yerine getirme gerekliliği kimin daha çok icat yaptığına göre belirlenmez.

Sen kaldığın yerde kal ama sen, senin gibi düşünen ve düşünmeyen tüm arkadaşlara şunu hatırlatmak isterim: İslam'ın üstünlüğü ne ona tabi olanlar, ne tabi olanların bilimsel keşifleri ne de tabi olanların benzeri üstünlükleri ile ölçülmez, ölçülemez. Din her halükarda üstündür. Allah Teala'nın gönderdiğini insani boyutta ölçmeye çalışmak abestir. Günün tüm icadlarını müslümanlar yapmış olsaydı daha mı çok inanacaktık? Allah'a (C.C.) mı inanacaktık? Mucid, bilim adamı olan müslümanlara mı? Bu ne saçma bir düşüncedir? Bu tür bir saçma sapan yarışmaya girmeye hiç gerek yok. Varsa bile bu başörtüsü meselesinin, dinin bir meselesi veya üstün çıkma yarışması değildir.

Allah'ın (C.C.) bize sunduğu şüphesiz Kitap Kur'an ve şüphesiz örnek insan Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizdir. Ben başka kanıt veya başka örnek aramam kendime. O'nun (C.C.) Kitabı ve O'nun (C.C.) Elçisi YETER, hatta ARTAR da alem bir araya gelse akıl yine almaz. Bu benim varlığımdan dahi daha gerçektir.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
cems kardeşime teşekkürlerimi - büyük bir memnuyitle - iletiyorum.
Allah razı olsun.

Rac10

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ne güzel işte iran şimdi özüne dönmüş eskiden tıpkı avrupalı gibi yaşıyorlarmış. Hak gelince batıl yok olur.

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
cems dedi ki:
Alper Kut (ve onun gibi düşünenler), sen cevabı almış, anlamış ama işine gelmediği için bıraktığım yerden devam etmişsin. Senin kopyaladığın o mucitler listesinde sen ve senin gibilerinde adı yok. Diğer müslüman isimlerin arasında da senin benim ismim yok. dinin gereklerini yerine getirme gerekliliği kimin daha çok icat yaptığına göre belirlenmez.

Sen kaldığın yerde kal ama sen, senin gibi düşünen ve düşünmeyen tüm arkadaşlara şunu hatırlatmak isterim: İslam'ın üstünlüğü ne ona tabi olanlar, ne tabi olanların bilimsel keşifleri ne de tabi olanların benzeri üstünlükleri ile ölçülmez, ölçülemez. Din her halükarda üstündür. Allah Teala'nın gönderdiğini insani boyutta ölçmeye çalışmak abestir. Günün tüm icadlarını müslümanlar yapmış olsaydı daha mı çok inanacaktık? Allah'a (C.C.) mı inanacaktık? Mucid, bilim adamı olan müslümanlara mı? Bu ne saçma bir düşüncedir? Bu tür bir saçma sapan yarışmaya girmeye hiç gerek yok. Varsa bile bu başörtüsü meselesinin, dinin bir meselesi veya üstün çıkma yarışması değildir.

Allah'ın (C.C.) bize sunduğu şüphesiz Kitap Kur'an ve şüphesiz örnek insan Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizdir. Ben başka kanıt veya başka örnek aramam kendime. O'nun (C.C.) Kitabı ve O'nun (C.C.) Elçisi YETER, hatta ARTAR da alem bir araya gelse akıl yine almaz. Bu benim varlığımdan dahi daha gerçektir.

tamam icat yapmakla din ölçülmezde :) icat yapmayan toplum yada icat yapmaya kapalı olan bütün fikrini aklını dine adamış birininde kendini geliştirmesini bekleyemeyiz. müslüman toplumlarda kendini geliştirme olayı daha azdır. çünkü insanlar dinde şu yasak bu yasak diye kendi kendilerine şekilcilik yapıyolar. din bu değil arkadaşım. Allahu teala bilmemne demekte senin dinci olduğunu göstermez. Allahın sana verdiği aklı mantığı kullanıyomusun kendini gelişmeye adıyomusun bişeyler üretiyomusun işte ozaman Allahın verdiği nimetten yararlanmış olursun. icatlar olmasaydı şu anda bu teknolojidende yararlanamıyor fikirlerini burada yazamıyor olucaktın. ama siz ve sizin gibiler icatlardan sonuna kadar yararlanırsınız ama bişey üretmez üretenlerede gayri müslüm olanlar dinden uzaklaşır diye çamur atarsınız. din çamur atmakta değildir. ayıp yahu

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
E vallahi bravo yani. 6 sayfadır islam gericiliktir, müslümanların ne kendilerine ne de başkalarına faydaları var diyenler, dini anlamadan bilmeden yerden yere vuranlar çamur atmıyorda ;biz gayri müslimler dinlerinden uzaklaşmış deyince mi çamur atmış oluyoruz. Vallahi pes...

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
heyula07 dedi ki:
E vallahi bravo yani. 6 sayfadır islam gericiliktir, müslümanların ne kendilerine ne de başkalarına faydaları var diyenler, dini anlamadan bilmeden yerden yere vuranlar çamur atmıyorda ;biz gayri müslimler dinlerinden uzaklaşmış deyince mi çamur atmış oluyoruz. Vallahi pes...

kim dedi onu :) biz dinimi yerden yere vuruyoruz sence yoksa bu şekilcilik içinde insanlara şöyle olun böyle olun diye emirler yağdıran gerici düşünceyimi? sadece müslümanlık değil hiçbi dine bi laf ettiğimiz yokki.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
sn. ezohistan, söylermisin bu hayattan sonrasını düşünerek davranmanın neresi gericiliktir.tam aksine hayatın sadece dünya'dan ibaret olmadığını hatırlatan dinimizin gösterdiği yolda ilerlemenin neresi gericilik.ölümden sonrası için de hazırlık yapmamnın neresi gerciliktir.eğer inanıyorsan bu inadın niye, baştan beri takip ediyorum hep dönüp dolaşıp konuyu aynı yere getirmeye çalışıyorsunuz. bu ısrarınız niye? kime? niçin? içinizdekini tam olarak açarsanız bizde niyetinizi anlar ona göre ya devam eder ya da bırakırız size ortalığı, siz de devam edersiniz.umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.saygılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...