İran Şeriat Öncesi Ve Sonrası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kim inanmıyo ben öle bişey dedimmi? senin bu ısrarın nie gelişmek kötü bişyemi. din bişeyleri aşmaktır eskiye bakmamaktır dediğim zaman bukadar zoruna giden şey ne? herkes bu hayattan sonrasını düşünür sen bi tek kendinmi düşünüyo sanıyosun? sadece bizim dinimiz mi yapıo bunu diğer dinler sadece bu dünyadan ibaretmi diyo ya bırak Allahaşkına :) saçmalama :)
ya ben ne demek istediğimi anlatamıyorum yada sen anlamıyosun :D

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
EzOhİsTaN dedi ki:

sen ne demek istediğini de bilmiyorsun, anlattığımı da anlamak istemiyorsun, ya da anlayamıyorsun. hatta anlayamıyorsun. ciddi sorunların var ezogelin...geçmiş olsun. Allah'tan (C.C.) şifa dilesem sana ona da takılırsın.
bak ne dicem...
şeriat geliyor, geldiğinde sizi kesicez ve köpeklerimize yemek deil pisleme kumu yapcaz, el kesicez, kafa koparcaz, bilim adamlarını doorucaz.
çünkü senin bildiğin ve zan ettiğin islam bu..
duymakı istediğinde bu...
çok geçmiş olsun çok

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
cems dedi ki:
EzOhİsTaN dedi ki:

sen ne demek istediğini de bilmiyorsun, anlattığımı da anlamak istemiyorsun, ya da anlayamıyorsun. hatta anlayamıyorsun. ciddi sorunların var ezogelin...geçmiş olsun. Allah'tan (C.C.) şifa dilesem sana ona da takılırsın.
bak ne dicem...
şeriat geliyor, geldiğinde sizi kesicez ve köpeklerimize yemek deil pisleme kumu yapcaz, el kesicez, kafa koparcaz, bilim adamlarını doorucaz.
çünkü senin bildiğin ve zan ettiğin islam bu..
duymakı istediğinde bu...
çok geçmiş olsun çok

çok yazık çoookkk. işte şeriat yasaları :) sana hayal gibi gelsede tam üstüne bastın.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
demek şeriatı öyle biliyorsun ezohistan! demek oradan buradan duyduklarınla oluşturduğun korkularından dolayı bu konuyu açtın!
evet şimdi anladım, sizi çok fena korkutmuşlar, hiç iyi olmamış.ne biliyor musun, işte bişekilde gençliğimize aşılanmış gerek medya aracılığı gerek bu dine hizmet etmekten yoksun kişilerin yaptığı açıklama, yazdığı yazılar, kitaplar vs. bilgiler ile öğretilmiş ve hala devam ediyor. şunu içtenlikle söyliyim , kimin yalan söylediğini elbet bir gün herkes görecek. böyle bilgiler doğrultusunda nedenini bile bilmediği korkulardan / endişelerinden dolayı bu hale düşmüş müslümanlara üzülüyorum :(

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bulmeh dedi ki:
demek şeriatı öyle biliyorsun ezohistan! demek oradan buradan duyduklarınla oluşturduğun korkularından dolayı bu konuyu açtın!
evet şimdi anladım, sizi çok fena korkutmuşlar, hiç iyi olmamış.yazık :(

şeriat dinmidir sence. şeriatin kestiği parmak acımaz bu ne demek? kara çarşafa bürünmekle, hacı sakalı bırakmakla şalvar giymekle 4-5 kadınla evlenmekle mi oluyo din? bumudur? evet bilimden yanayım evet dinden yanayım ama şeriatten gericilikten yobazlıktan değil. din budur demedim ama bu hale getirenler var dedim. anlaşılmıyosam hala yapcak bişeyimde yok yahuu

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
HAHAHAHAHA .Ezohistan konuştukça komik duruma düşüyosun. Ne demek ben dinden yanayım ama şeriate karşıyım. Şeriat zaten dinin hükümleri demek. Yani şeriate inanmadan dinden yanayım diyemezsin.

Senin söylediğin laf şuna benzer "Ben Türkiye vatandaşıyım ama Türk anayasasını tanımam. Kendi yasalarım var onları uygular keyfime bakarım"

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
EzOhİsTaN dedi ki:
bulmeh dedi ki:
evet şimdi anladım, sizi çok fena korkutmuşlar, hiç iyi olmamış.yazık :(

şeriat dinmidir sence. şeriatin kestiği parmak acımaz bu ne demek? kara çarşafa bürünmekle, hacı sakalı bırakmakla şalvar giymekle 4-5 kadınla evlenmekle mi oluyo din? bumudur? evet bilimden yanayım evet dinden yanayım ama şeriatten gericilikten yobazlıktan değil. din budur demedim ama bu hale getirenler var dedim. anlaşılmıyosam hala yapcak bişeyimde yok yahuu
(bu konu istemediğim yere doğru gidiyor)
son olarak şunu söyliyim, lütfen bana şeriatın ne olduğunu gerek özel mesajla gerek burada farketmez yazar mısın?

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ya din deyince niye aklınıza direk müslümanlık geliyo yahuuuuuuuuuu. dinden yanayım evetttttttttttttttt şeriatten değillllllll ya kafanız çalışmıo heralde sizin bence komik olan sizsiniz ya :)

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
EzOhİsTaN dedi ki:
yapacağın çok şey var. hiçbişi yapmamışsın dini anlamak adına. İslam icatları reddetmez, aksine "ilim çinde dahi olsa gidiniz alınız" diyen bir peygamberin ümmetiyiz. sense hala diyorsunki "müslüman kendini dine çok verir sonra bişi geliştirmez".
Sana Hekimoğlu İsmail'i tanımanı tavsiye ederim. Kendisinin onlarca kitabı mevcut. Güzel bir insan. Amerika'ya Türkiye'deki başarısından dolayı giden bir "Füze" tasarımcısı. Amerika'da kendisine eğitim gördüğü yerde namazını kılıyor diye senin gibi yobazlardan bir yobaz gelip "vay seni buraya niye getirdik sen ne yapıyorsun " der. O da bütün notlarında lider olduğunu söyler, araştırırlar gerçekten birincidir. Soruşturmanın sonunda Hekimoğlu haklı bulunur ve o da yönetime şunu söyler "Füzeyi yaparım, gölgesinde de namazımı kılarım".
Önce gerçek gayeni bileceksin. Müslüman nasıl olur? Etrafındaki müslümanları beğenmiyorsan sorunun gerçek cevabını araştır bul. Müslüman ol ve iki cihanda şerefini kurtar.

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hangi dinden yanasın istersen ben sana mönüyü veriyim sen seç bitane

İslamiyet
Hıristiyanlık
Musevilik
Budizm
Hinduizm
Taoizm
Konfüçyüsçülük
Şamanizm
Zerdüşt Dini
Satanizm
Mandaenler(Sabii)
Ateizm
Panteizm
Yezidilik

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
ezohistan, lütfen bizi şeriat hakkında bilgilendirir misiniz?

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sıkmabaşların istediği savunduğu, genelde çoğu hacı hoca takımı olan insanlardan oluşan, cumhuriyet ve demokrasi karşıtı bir düşünce olduğunu düşündüğüm islami rejim ayrıca şeriat geldiğinde 4 kadına sahip olma hayalini yaşayan erkeklerin arzu ettiği yönetim biçimi irandada böyle değilmi :)

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
:S :S :S :S
ok fazla uzatmaya gerek yok ben aldığım alacağımı.boşuna tartışmısız ;)

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ezohistan üzülerek söylüyorum sana müslümanlık yanlış aktarılmış. İslamiyet 4 kadınla evlenin dememiştir. Hatta Hz Peygamberin hayatına bakarsan neden çok evlendiğini daha iyi anlarsın.

Hz Peygamber 53 yaşına kadar tek eşli yaşamını sürdürür. Ama Hz Hatice vefat edinve etraftaki sahabelerin baskılarıyla evlenmek zorunda kalır. İşte evlendiği kadınlar:

Hz. Aişe: Peygamberimizin dul olmayan tek eşidir. Peygamberimiz genç yaşta olan (17-18 yaşlarında) tek eşidir. Bütün çocukları Hz Aişedendir.

Hz. Hafsa: Dul,

Huzeyfe kızı Zeynep: 60 yaşında dul,

Ümmü Seleme: 65 yaşında 4 çocuklu dul,

Cahş kızı Zeynep: Dul,

Ümmü Habibe: 55 yaşında dul

Hz. Resul 50 küsür yaşına kadar tek eşle evli kalıyor ,her türlü dünyevi teklifleri reddediyor ve 50 yaşından sonra genç ve zengin bir çok kız yerine koruma ve tebliğ amacını güden , karşılıklı rızaya dayanan evliliklerini tarafsız olarak inceleyebilirsek herkes evliliklerin hiç birinde dünyevi bir amaç olmadığını görebilir.

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hz Peygamber insanlara sadece bakabilecekleri kadar kadınla evlenin der. Tabii yine en uygunu tek kadındır. Ayrıca o dönemin koşullarına bakarsak savaş sonucu ölen erkeklerin geride bıraktığı dul kadınların yaşayabilmeleri için çok evlilik şarttı. Günümüzde durumlar daha farklı. Bu nedenle bu konuyu biraz düşünerek yorumlamak lazım.

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
içinde cumhuriyet, demokrasi, laiklik olan herşeye varım dinde böyle olursa tabiiki varım. din diyerek sadece MÜSLÜMANLIĞI kastetmiyorum ayrıca. bunu anlamak istemiyosunuz. bütün dinler için geçerlidir yazdıklarım. geri kafalılar tahammülüm yok!

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım Cumhuriyet, Demokrasi deyip duruyorsunuz. Ne olduğunu dahi bilmiyorsunuz yaff.

Cumhuriyet, başta devlet başkanı olmak üzere, devletin başlıca temel organlarının belli aralıklarla yinelenen seçimlerle göreve getirildiği bir “yönetim biçimi”dir.

Sen Halifelerin nasıl seçildiğini sanıyordun?

heyula07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ayrıca sadece MÜSLÜMANLIĞI kastetmiyorum diyorsun da biz neyi tartışıyoruz.

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
heyula07 dedi ki:
Ayrıca sadece MÜSLÜMANLIĞI kastetmiyorum diyorsun da biz neyi tartışıyoruz.

yanlış konuyu tartışıyosunuz işte anlamıyosunuz..

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Konunun Bütün mesajlarını okumaya çalıştım, Görünen o ki ezberden Konuşmayı ne kadar da Seviyor bazıları. Kulaktan Dolma Bilgilerle, Şu İnsan bunu Dedi Kesin Doğrudur bu İnsan bunu dedi Asla yalan değildir Diyenlere Şu Sıralar Gündem de olan Ergenekon Operasyonun daki İnsanların Geçmişte bulundukları Makamlarına Dikkat etmelerini Öneriyorum. Bakalım O Çok Güvendiğiniz Kurumlarda Çalışan İnsanlardan Nasıl Bir Vatan Haini Çıktığına Şahit olunuz. Adamların Ülkeye Ele Geçirmeye Çalışması da Ne demek ? Şimdi bu başlıkla bu yazdıklarının alakası ne Dediğinizi duyuyorum. Şuraya gelmek İstiyorum. Geçmiş Diğer başka başlıklarda, Bazı İnsanların Söylediklerine Güvenirliğinden Hiç Şüphe Duymadan, Dediklerine Gözü Kapalı inanan İnsanlar vardı. Araştırmadan, Karşılaştırmadan İnanıyor bu insanları bizlere Resmi,Sağlam Kaynakmış Gibi Göstermeye çalışıyorlardı. Diyeceğim Şu Ki Birazcık Araştırmacı olun. Olaylara Tek taraflı yaklaşmayın. Bir Konuyu Öğrenirken Duyarken hemen İnanmayın. Çift taraflı karşılaştırma yapın. Önce Sizle Aynı Fikri Düşünenlerden Dinleyin Sonrada Kendisini Kendisinin Söylediklerinden, yazdıklarından dinleyin ve Sonrada Karşılaştırma yapın. Hatta Hiç tanımadığınız İnsanlara Sorun Acaba bu Böylemi Siz Böylemi yaşıyorsunuz diye ?

quazar Arkadaşa da Tespitlerinin Çok yerinde Olduğunu Söylemek İstiyorum. Eğer bu Arkadaşın Tespitlerine İnanmayan varsa Çevresindeki İnsanları İncelemesini tavsiye ederim. İnceleme Sonucunu buraya yazmalarınada gerek yok. Kendilerinin bunu Görmesi yeterli. Hoş, Görselerde bunu kabullenmeyeceklerdir ki bu O insanların yapısanda olan bi durum.

Albert Einsthein Diyorki; "İnsanlardaki önyargıyı parçalamak benim atomu parçalamamdan çok daha zor"

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Dinin tavsiye ettiği örtünme hem hayata, hem fazilete uygundur!
Mustafa Kemal Atatürk
31 Ocak 1923
İzmir Gümrük Binası'ndan halka yapılan konuşmadan

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı günler arkadaşlar

Maşallah 9.sayfa bitmek üzere

Sizlere bu değerli paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ederek, bu sayfaya gelene kadar saygınlığınızı ve seviyenizi muhafaza ettiğiniz için de minnettarlığımı belirtiyorum.

Meseleye hangi sorudan başlayayım diye düşünürken en kolayını açıklamaya başlarsam daha iyi olur düşüncesi ağır bastı :D

ŞERİAT NEDİR?

Şeriat: Kısaca İlahi emirlerin ve yasakların bütünüdür.

Mesela:
Allah’a inancınızın olması, şeriatın bir rüknünü yerine getiriyorsunuz.
Yalan söylemeyip, zina yapmıyorsanız şeriatın emirlerine itaat ediyorsunuz
Vs…. Vs……
Binlerce misal getirebiliriz.

Daha doğrusu günlük hayatımızda işlediğimiz her bir fiil ya şeriat kanunlarına uygun ya da şeriat kanunlarına muhalif.

Bu arada şeriat;
Bir erkeğin 4’e kadar evlenmesine müsaade etmiş.

Ama biz işin bu cephesinden bakıyoruz ve yanılgıya düşüyoruz

Müsaade etmesine müsaade etmiş, ama belirli şartlarda koymuş

Yani sırf nefsi ve şehevi duygular için asla bir erkek 2.bir kimseyle evlenemez.

Mesela

1.şartı hanımının rızasını alması;
Bayan arkadaşlar soruyorum size: “siz razı olur musunuz?”.Hayır! Asla müsaade etmem cevabınızı duyar gibi oldum :D

2.Şart: İkisinede eşit davranacak;
Eğer bu zamanda Türkiye’de böyle nefsini, iradesini, duygu ve düşüncelerini ikisine de eşit oranda kullanırım diye bir erkek arkadaş varsa ömür kendilerinin talebesi olurum.

Diğer şartlar ise detayları:

Peki, evlenenler var mı?

Elbette var.

Efendimiz evlenmiş. Onun sebeplerini de yanılmıyorsam cems arkadaşımız izah etmiş.

Sonuç olarak;

Biz ne kadar da şeriatı istemesekte günlük hayatımızda bir çok fiilimizi şeriat kanunlarına göre işliyoruz.

Bundan kaçarımız yok.

Saygılarımla

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
konu devam ederken birileri İslam'ı bilimle yarıştırmaya kalkmış ve müslümanları tembellikle suçlamıştı.
Sovyet uzay programının kurucularından ve ilk insanlı uzay uçuşunun ardındaki Başmühendis Kerim Aliyevic Kerimov bir müslümanmış. Bugün öğrenince aktarayım dedim. Ama sakın ola ki bunu "bak gördünüz mü? şimdi Allah'a (C.C.) daha çok inanın" diye yorumlamayın. Sadece itham ederken daha itinalı davranın diye gönderiyorum. Yoksa imanı olanın imanını, küfürde olanın küfrünü artırmak için değil.

Kerim Kerimov, a founder of Soviet space program and a lead architect behind first human spaceflight (Vostok 1) and space stations (Salyut and Mir)

http://en.wikipedia.org/wiki/Kerim_Kerimov

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
İslam'ı bilim düşmanı zannetmek, bilimi de İslam'ı da tanımamak demektir.

Bu arada videoyu bir şeylerden çok rahatsız olan bir arkadaş hazırlamış olmalı.
Çünkü İran'ı ve İran'ın şahsında İslam'ı kötülemek için neredeyse krallığı, şahlığı övmüş.
(Aynen basınımızın Esma Esad'ı yerlere göklere sığdıramaması gibi, sanki Suriye'de mükemmel bir uygarlık varmış gibi..)
Hatta hiç tanımadığı İran Şahı'nın yaptıklarından habersiz boy boy fotoğraflarını koymuş. :)

Quazar, gerçekten de çok güzel tespitlerde bulunmuşsun. Yalnız İslam konusunda bilgisiz olanlara değinirken, acaba bize kendi bilginden biraz anlatabilir misin? (İslam hakkında bilgisi zayıf olanlar.. diye başladığın yeri kastediyorum.) Ama çok rica ediyorum vaktin varsa özel mesajla ayrıntılı bir şekilde yaz. (Buraya yazmanı istemem, çünkü müslümanların adam gibi bir araya gelmeleri gerekiyor, kavga ederek İslam'ı perişan etmeleri değil.)

Reaksiyon puanı
0
cems dedi ki:
konu devam ederken birileri İslam'ı bilimle yarıştırmaya kalkmış ve müslümanları tembellikle suçlamıştı.
Sovyet uzay programının kurucularından ve ilk insanlı uzay uçuşunun ardındaki Başmühendis Kerim Aliyevic Kerimov bir müslümanmış. Bugün öğrenince aktarayım dedim. Ama sakın ola ki bunu "bak gördünüz mü? şimdi Allah'a (C.C.) daha çok inanın" diye yorumlamayın. Sadece itham ederken daha itinalı davranın diye gönderiyorum. Yoksa imanı olanın imanını, küfürde olanın küfrünü artırmak için değil.

Kerim Kerimov, a founder of Soviet space program and a lead architect behind first human spaceflight (Vostok 1) and space stations (Salyut and Mir)

http://en.wikipedia.org/wiki/Kerim_Kerimov

Doğru hocam
Eline sağlık diline kuvvet sofrana bereket zihnine açıklık dilerim

20071219223810md6.jpg

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Yine çok haratetli tartışmalar yapılmış. Henüz din olgusundan haberi olmayanlar din istiyorum ama şeriat istemiyorum bile demiş.

Şeriat isteyenler de istemeyenler de şunu akıllarının bir köşesine yazsın; bu ülkeye baştakiler şeriat istese bile şeriat gelmez. İyiliğini veya kötülüğünü konuşmuyoruz; gelip gelmeyeceğini konuşuyoruz. Çünkü Türkiye'de İslam'ın son eserleri kalmıştır onlar da yamuk yumuk. O yüzden müslümanların %90'dan fazlası İslam'dan habersizdir. Sanki bilim din düşmanı gibi algılanmıştır. Bunda İslam düşmanlarının büyük etkisi vardır. Hergün birileri çıkıp "bakın biz şunu icat ettik, ama din kakadır" dediği için ve din içine sızdırılan bazı kişiler de her yeni buluşu şeytan icadı addettikleri için İslam'dan başka bir din çıkmıştır ortaya.

Kronolojik sırayla insan icatlarını yazan ve bunu kendi aklınca dine karşı delil olarak getirenler acaba bunun nasıl bir delil olduğunu düşünüyorlar mı? Yani "bak Ruslar Sputnik'i icat etti demek İslam kakadır" demek ne kadar saçma? Ayrıca nedense bu tür ağızlar hakaret ederek üste çıkacaklarını ve haklılıklarını göstereceklerini zannederler.

Ben onlara şunu sormak istiyorum; madem insanlar din olmadan harika işler yapıyorlardı, o halde neden var olduğunu iddia ettiğiniz taş devrinde uzay mekikleri yapılamadı? Bilirsiniz, o dönemde din belası(!) yoktu insanların başında! Adı bile yoktu! O halde en teknlojik icatların taş devrinde yapılması gerekmiyor muydu? Ki o devirler yüzlerce yıl sürdü, yani tonla icat yapmaya yetecek kadar zaman vardı..

Sonra acaba İslam'ı bilim düşmanı zannedenler, pozitif bilimlerinin köklerini hiç araştırmışlar mı? Newton yer çekimi kanunlarını açıklamış (ki ortağından hırsızlık yaparak), peki acaba Newton'dan önce Fizik bilimi yok muymuş? Neden kimse daha derinlerini araştırmaya cesaret edemiyor da Fizik sanki Newton ile başlamış gibi anlatılıyor?

Sonra Atatürk teknolojinin zirve yapmaya başladığı bir dönemde yaşadı. Atatürk'ün hayatı ve yöneticiliği boyunca Türk "mucit"lerden kaç tanesi güzel bir icat yaptı? Bu eleştiri hoşunuza gitmezse eğer, o halde dinle icatları aynı kulvarlarda yarıştırmanın ne kadar anlamsız ve kötü niyetli olduğunu anlamanız gerekir.

Şunu da belirtmek isterim. Allah'ın varlığı İslam'la başlamadı. Bazı müslümanlar veya ateistler de sanki din sadece İslam'dan ibaretmiş gibi saldırıyorlar. Din insanın var oluşundan beri vardır. Bütün dinlerin ortak noktası bir yaratıcıya bakar ve o yaratıcı aynıdır. En azından inanan insanların görüşü budur. Yok siz inanmıyorsanız, o halde ördeklerin ağaçlardan doğduğunu iddia etmekten daha öteye gitmelisiniz..

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yorumuna +1 fakat yine mesajım destek sebebiyle silinirmi bilmiyorum emin değilim ama bir önceki silinmiş galiba sebebinide bilmiyorum hatalıysam özür dilerim...

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Konuyu dağıtacak ve hararetli tartışmalara yol açacak mesajlar silinmiştir. Yazılan mesajlar biraz daha dikkat edilerek yazılırsa iyi olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...