Dinine gönülden bağlı bir lider Atatürk(Atatürk hayranları bu resimler kaçmaz)

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bütün yorumları okudum. Benim de yazmak istediklerim var. Bu konu kilitlenmezse alevli tartışmalar, hakaretler bile başlar benden söylemesi.
Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur, doğru. Ancak bu demek değildir ki yardıma muhtaç olanlara, zulüm altındakilere Türk değil diye yardım etmeyeceğiz, bu ırkçılıktır. Filistin halkı ne yaptı da onların zulme uğramasına göz yumar oldun. Bir gün mazallah biz de zalimlerin eline düştüğümüzde yardım edenler Türk değil diye yardım kabul etmeyecek miyiz?. Git Kuzey Afrika'ya Endonezya'ya adamların içi Türk sevgisi ile dolu. Açe'de tsunami olduğunda Açeliler sadece Türk Kızılayı'nın yardımlarına koştular. 99 depreminde çoğumuzun sevmediği Yunanlılar bile yardım gönderdi.

Atatürk'e gelince kendisi gibi düşünmeyenleri astırdığının en somut örneği Şapka Kanunu olarak bilinen 28 Teşrinisani (Kasım) 1341 (1925) tarihli ve 671 No'lu Şapka Giyilmesi Hakkında Kanun'dur. yüzlerce kişi şapka yerine sarık giydiği için idam edildi.

Atatürk'ü herkes sevmek zorunda değil. Ama sevmeyenleri de vatan haini ilân edemeyiz. Atatürk'ün dine bakışı bizi de etkiler çünkü çıkardığı kanunları kendi görüşlerine göre çıkardı.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Atatürk'ü herkes sevmek zorunda değil. Ama sevmeyenleri de vatan haini ilân edemeyiz. Atatürk'ün dine bakışı bizi de etkiler çünkü çıkardığı kanunları kendi görüşlerine göre çıkardı.

Arkadaşlar aslında bu delilleri biliyorlar, fakat sadece mızıkçılık yapıyorlar. Yani bir kere inanmış oldukları için fikir değiştirmek güçlerine gidiyor. Halbuki aynı kişiler sürekli gazete ve televizyonlarda inançlı kişileri bağnazlık ve tutuculukla suçluyorlar; işte gerçek tutuculuk ve bağnazlık budur.

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Atatürk'e gelince kendisi gibi düşünmeyenleri astırdığının en somut örneği Şapka Kanunu olarak bilinen 28 Teşrinisani (Kasım) 1341 (1925) tarihli ve 671 No'lu Şapka Giyilmesi Hakkında Kanun'dur. yüzlerce kişi şapka yerine sarık giydiği için idam edildi.

bu işte bir iş olmalı
bir yanlışlık, belki İsmet Paşa astırdı bunları belki de başka birşey
ama Atatürk değil

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
O zaman asker tuvalete de gitmemelidir. Örneğin tuvalete gidiyor ve 10 dk orada kalıyor. Yemek de yememelidir, örneğin yarım saat yemek ve traşla meşgul oluyor. Kıyafetlerini de çıkarmamalıdır, bir kaç dakika da onunla meşgul oluyor. Hiç banyo da yapmamalıdır, 15dk da oraya gidiyor. Yapma arkadaşım, 5dk namaz kılmakla savaş kaybetmeyiz. :)

Nitekim Kurtuluş Savaşında cephede dedelerimiz cemaat namazına duruyorlardı. Peygamber bile öyle yapıyordu diyorum, yanlış düşündüğümü söylüyorsun. Bunlar benim değil, peygamberin sünnetidir.

Abarttığının farkında mısın bilmiyorum ama namaz konusunu zaten tam olarak bilmediğimi söylemiştim. Ancak yine de özellikle terör olaylarının sıklıkla olduğu yerlerde dikkat edilmelidir.

Oruç konusunu anladın sanırım. Ayrıca şunu da unutmamalıyız askeri gücümüz olmadığı anda düşmanlarımız saldırmayı hedeflerler. Yani bazı gazete ve tvler askeriyeyi çok fazla kötülemeye başladılar. Yanlışları olabileceğini onlarında insan olduğunu ancak zararlarından çok yararları olduğunu unutuyoruz. Askeriyenin bizim için güvence olduğunu unutarak yanlış hareketler yapabiliyoruz.

Arkadaşlar aslında bu delilleri biliyorlar, fakat sadece mızıkçılık yapıyorlar. Yani bir kere inanmış oldukları için fikir değiştirmek güçlerine gidiyor. Halbuki aynı kişiler sürekli gazete ve televizyonlarda inançlı kişileri bağnazlık ve tutuculukla suçluyorlar; işte gerçek tutuculuk ve bağnazlık budur.

Hayır. Mızıkçılık ile alakası yoktur. Saygı ve sevgiyle alakası vardır. Bir kişiyi sevmek zorunda değilsiniz ancak bu kişi Türkiye Cumhuriyeti için elini taşın altına koymuş ise ona saygı duymak zorundasınız. Yoksa kanı bozuk kavramı içinde sayılmanız yadırganamaz. (mesela babası olduğuna inanılan diye bir cümle kurulmuş. O ne saygısız ve terbiyesizce bir cümledir? )

Ayrıca inançlı kişileri bağnazlık ile suçluyorlar kısmını tam anlayamadım. İnancını şov haline getiren veya aşırı derecede sapkınlık haline getirenleri evet bağnazlık ile suçluyorum.

uunnaall

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya arkadaşlar ATATÜRK dinci yada değil namaz kılıyo yada kılmıyo bu neyi değiştirir onca yaptıklarından hangi birini değiştirir bu?? 1
2.side hiç inanmıyorum isterlerse 10binlerce belge getirsinler gene inanmam dielimki değil dinle alakası yok hatta ataist bize zararı nedir bunun ne alaka ya aa bakın ATATÜRK ataist(miş!) bizde olalım mı diycez bumdur türk zekası?bizim dinimizde zorlama yoktur adam ölmüş gitmiş ha dinci ha dinsiz ha sağcı ha şeriatci ha solcu bırakın bu işleri daha fazla irdelemeyin
yaptıklarıyla gurur duyun...
ama sözüm meclisten dışarı bazı yobazlar için ne desek boş buyrun üstüne alınmak isteyende alınsın...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
@twilight, kibar yollu hakaret yapıyorsun arkadaşım; biraz ağır gitmeni tavsiye ederim. Zira benim bir dedem Çanakkale'de bahriyeli, bir dayım Kore'de gazi, başka bir dayımsa Kıbrıs'ta gazidir. Madem saygı, çok değil, aynı saygıyı cephelerde namaz kılıp oruç tutan ve vatanı için ölen dedelerimiz için istiyoruz, çok mu gördünüz?

Mustafa Kemal'in ülkesi için yaptıklarını zaten biliyor ve takdir ediyoruz. O halde neden sürekli "saygı göster" deyip duruyorsunuz? Zannediyorum söylenenlere bir cevabınız olmadığından. Haksız yere kıydığı canların hesabını sorunca, para karşılığı Ruslara verdiği Azerbaycan'ın hesabını sorunca, aynı kendisi gibi vatanı için taşın altına elini koyanları "hain" ilan etmesinin hesabını sorunca, bizleri Avrupa'nın kültürüne mecbur etmesini kabul etmeyince; "kanı bozuk" mu oluyoruz? Uyarıyorum arkadaşım, aşırı derecede ileri gidiyorsun.

Siz bir tek adamın hakkında "babası olduğuna inanılan kişi" diye cümle kurulunca saygısız ve terbiyesiz diyorsunuz. Fakat kendi ağzınızla bütün vatan kadınlarına, kendi annelerinizin babalarınızın bile namusuna dil uzatan "baban kimdi bilemezdin şerefsiz" diyen şiirler yazıyorsunuz! (Bir önceki sayfada bizzat senin alıntıladığın şiir öyle değil mi?) Yazıklar olsun denilebilir buna ancak.

Her halükarda deliller ortada; farazi konuşmaya dilediğiniz gibi devam edebilirsiniz; zira ayetleri peygamberi de bir kenara bırakmayı kabul ediyorsunuz. Bu noktadan itibaren olay tamamen tercih meselesidir; çünkü deliller ortadadır.

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
@twilight, kibar yollu hakaret yapıyorsun arkadaşım; biraz ağır gitmeni tavsiye ederim. Zira benim bir dedem Çanakkale'de bahriyeli, bir dayım Kore'de gazi, başka bir dayımsa Kıbrıs'ta gazidir. Madem saygı, çok değil, aynı saygıyı cephelerde namaz kılıp oruç tutan ve vatanı için ölen dedelerimiz için istiyoruz, çok mu gördünüz?

Mustafa Kemal'in ülkesi için yaptıklarını zaten biliyor ve takdir ediyoruz. O halde neden sürekli "saygı göster" deyip duruyorsunuz? Zannediyorum söylenenlere bir cevabınız olmadığından. Haksız yere kıydığı canların hesabını sorunca, para karşılığı Ruslara verdiği Azerbaycan'ın hesabını sorunca, aynı kendisi gibi vatanı için taşın altına elini koyanları "hain" ilan etmesinin hesabını sorunca, bizleri Avrupa'nın kültürüne mecbur etmesini kabul etmeyince; "kanı bozuk" mu oluyoruz? Uyarıyorum arkadaşım, aşırı derecede ileri gidiyorsun.

Siz bir tek adamın hakkında "babası olduğuna inanılan kişi" diye cümle kurulunca saygısız ve terbiyesiz diyorsunuz. Fakat kendi ağzınızla bütün vatan kadınlarına, kendi annelerinizin babalarınızın bile namusuna dil uzatan "baban kimdi bilemezdin şerefsiz" diyen şiirler yazıyorsunuz! (Bir önceki sayfada bizzat senin alıntıladığın şiir öyle değil mi?) Yazıklar olsun denilebilir buna ancak.

Her halükarda deliller ortada; farazi konuşmaya dilediğiniz gibi devam edebilirsiniz; zira ayetleri peygamberi de bir kenara bırakmayı kabul ediyorsunuz. Bu noktadan itibaren olay tamamen tercih meselesidir; çünkü deliller ortadadır.

Kişinin ailesine laf eden ki "babası olduğuna inanılan" şekilde evet kanı bozuktur. Çünkü kutsal olarak kabul ettiğim analara laf söylemektedir. Ayrıca oradaki şiiri tekrar okumanı ve anlamaya çalışmanı rica edeceğim. Atatürk'ü eleştirene değil sadece sebepsiz yere sadece kötüleme amacıyla yazılmış bir şiirdir. Neyzen TEVFİK'in şiiridir. Sebepsiz yere eleştiren kişiye söylenmiş bir şiirdir. Benim ailem veya herhangi bir Türk'ün, Atatürk'ün yaptığı doğru veya yanlış şeyleri sebepsiz yere eleştireceğini düşünmediğim için eklemiştim. Sebepsiz yere eleştirdiğini düşünmüyorsun sanırım? Eğer düşünmüyorsan üzerine alınmana gerek yoktur.

Söylediğim gibi din ve vatan uğruna ölenler şehit olmuştur. Hepsine saygı duyarım. Çünkü senin deden benim de atamdır. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyor ve başımız sağolsun diyorum.

Ancak anlayamadığınız nokta şu. Atatürk batının ilmini alın demiş. Gidip abye uşaklık edin değil. Peygamber efendimizin söylediği rivayet edilen hadislerden biri de "İlim Çinde bile olsa gidip arayınız" bu iki söylenen aynıyken neden sadece Atatürk'ü suçluyorsunuz. Şuandaki başımızdaki senin de söyledin gibi dinleri nedeniyle eleştiriliyor dediğin adamlar bile abye girmek için neden çırpınıyorlar? Desteklediğin adamlar da avrupa kültürüne girmeye çalışıyor ama sadece Atatürk'ü suçlamaya çalışıyorsunuz. Batının ilmini alın diyen değil batıya girmek için çabalayanı destekliyor sonrada kültürümüz diye veryansın ediyorsunuz. Sizce de bu bir çelişki değil midir?

Ayrıca dikkatimi çeken en büyük nokta sözlerimden alınması gerekenler alınmıyor ama ne kerametse sen sözlerimi yanlış anlıyor ve alınıyorsun.

Bana göre bir kişinin anasına saygısızlık ve terbiyesizlik yapan kişinin kanı bozuktur. Bu kadar basit. Sana göre gayet normal edepli ahlaklıysa bilemeyeceğim. Ancak benim ahlakıma göre kanı bozuktur. Aslında daha söyleyeceklerim olurda forum kuralları izin vermiyor.

Eric_Draven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SDN forumun Atatürk'den bu kadar nefret eden insanlarla dolu bir yer olduğunu bilmiyordum. Cumhuriyetin kurucusu için yapılan ithamlar korkunç!!!

Size iyi forumlar...

RadioHead

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Sub-zero denen alçak kaldır o videoyu terbiyesiz herif!Atatürk' ün Kuran'a dil uzattığı o an diye video koyuyorsun.Bu ülkede En düzgün Kur-an tefsiri olan Elmalı Hamdi Yazır'ın tefsiri'ni kimin isteği üzerine yazılmıştır he biliyormusun seni cahil.Atatürk yazdırmıştır ve o tefsir hala en güzel tefsirdir.Kur-an ı bir kez açıp okudunmu söyle!Alçakça videolar koyup insanların zihnini kendinin ki gibi kapkara bir halemi getirmeye mi çalışıyorsun söyle!!Biraz OKU dinin sana ne emrediyor ha OKUMAYI değilmi.Nerede Atatürk ile ilgili yazı görseniz aynı zırvaları yazmayı bırakın artık YETER!

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bence bu konuya hiç girmeyelim. içi sizi dışı beni yakar. Meclis'i dualarla açan da kendisi, hilafeti kaldıran da. Günahıyla sevabıyla yatsın yerinde. Boşverin.

Aynen , kesin bir bilgi sahibi olmadığımız böyle önemli konularda fazla yorum yapmamak gerek .

Biz ne Bolşevikiz, ne de komünist. Ne biri, ne öbürü olamayız. Çünkü biz milliyetçi ve dinimize saygılıyız. ~ M.K.ATATÜRK

diye bi sözünü biliyorum.Buda herşeyi anlatır bence.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
s.a.
ihvan
bu konuyu açmamızdaki sebeb bazı yanlış düşüncelerin kalkması ortak değerlerimize ortak sahip çıkmamız yani dostu sevindirmek düşmanı üzmektir
yorumlarınızı okuduğumda meselenin çok uzaklara taşındığını gördüm
özellikle gençlere sesleniyorum
toplumla Atatürk'ün arasına ihata çekmeyi bilinçli yapıyorlar bilinçli milleti Atatürke düşman ediyorlar
şahsım adına konuşuyorum
dinle çok yakından ilgileniyorum birkaç sitede tasavvuf dersleri verecek kadar
eğer bu ülkede cum'a namazı kılabiliyorsak
babalarımızın adı ahmet mehmet olupta yorgi veya kevork değilse
şu anda eşinizle çocuğunuzla beraber ülkenizdeseniz bu
Alemlerin Rabbinin onu vesile kılmasındandır
onu vesile kılan Rabbilalemin mana ordularınıda peşine göndermiştir orada yaşanan olayların düz mantıkla izahı yoktur
yani Atatürk mükennel bir liderdir
namaz kılmıyor kaçımız kılıyor hangimiz dört dörtlük
bir insanın ayıp araştırmak istiyorsa ömrü kendi ömrü yetmez
ama bayar ve inönü ikilisi için aynı şeyleri söyleyemem
milletinin milli manevi değerlerine düşman olmaları ve yaptıklarını Atatürke maletmeleri bu sonucu getirmiştir
evet cumhuriyet tarihinde din düşmanlığı yaşanmıştır ama Atatürkün bu konuda dahli yoktur
konuyu iyi bilen bir ağabeyiniz olarak söylüyorum

uunnaall

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
++
sub-zero
sen kimsinde öyle bir videoyu gelip burda paylaşıyorsun ve adminler nerde merak ediyorum buna izin verebiliyorlar:S orda can dündarın ve ATATÜRKÜN ne demek istediğini en aciz insan bile anlıyabilir sen anlamak istediğin yerden anlamaya devam et...

Sub-zero denen alçak kaldır o videoyu terbiyesiz herif!Atatürk' ün Kuran'a dil uzattığı o an diye video koyuyorsun.Bu ülkede En düzgün Kur-an tefsiri olan Elmalı Hamdi Yazır'ın tefsiri'ni kimin isteği üzerine yazılmıştır he biliyormusun seni cahil.Atatürk yazdırmıştır ve o tefsir hala en güzel tefsirdir.Kur-an ı bir kez açıp okudunmu söyle!Alçakça videolar koyup insanların zihnini kendinin ki gibi kapkara bir halemi getirmeye mi çalışıyorsun söyle!!Biraz OKU dinin sana ne emrediyor ha OKUMAYI değilmi.Nerede Atatürk ile ilgili yazı görseniz aynı zırvaları yazmayı bırakın artık YETER!

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
++
sub-zero
sen kimsinde öyle bir videoyu gelip burda paylaşıyorsun ve adminler nerde merak ediyorum buna izin verebiliyorlar:S orda can dündarın ve ATATÜRKÜN ne demek istediğini en aciz insan bile anlıyabilir sen anlamak istediğin yerden anlamaya devam et...

Vallahi hocam sabahtan beri 2 admin 2 moderatör 1 editöre mesaj yazdım ancak editör haricinden hiçbirinden cevap gelmedi. Editörümüzde adminin ilgileneceğini ona bildirdiğini söyledi.

Adminin online olduğunu ve konuya girdiğini gördüm ancak belki işi çıkmıştır acele gitmiştir belki de olağan karşılayıp çıkmıştır o nedenle birşey söyleyemeyeceğim

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
meğerse ATATÜRK'E laf atmak için fırsat kolluyorlarmış:hammer:

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
b27.jpg

daha diyecek birşey kaldımı
bundan sonra ilk beş yoruma ikişer resim sonraları üçer

zukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Atamıza dinsiz diyen takunyalı zihniyetler bide onun Balıkesir hutbesini okuyun size neyin ne olduğunu anlatır buyrun da bakın

Elmacık sen okadar batıya kanunlarına kültürüne karşısın kaçtane bacını sadece imam nikahlı olarak resmi nikah yaptırmadan oturtuyosun işinize gelince aynı kanunları kullanıyorsunuz

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Atamıza dinsiz diyen takunyalı zihniyetler bide onun Balıkesir hutbesini okuyun size neyin ne olduğunu anlatır buyrun da bakın

Elmacık sen okadar batıya kanunlarına kültürüne karşısın kaçtane bacını sadece imam nikahlı olarak resmi nikah yaptırmadan oturtuyosun işinize gelince aynı kanunları kullanıyorsunuz

Sende resmi nikah yanında imam nikahı yaptır mıyor musun bacılarına? Konuya yazdığım ilk yorumda değindim. Atatürkün din konusunda ki açıklamaları çelişkiler ile doludur. Milli mücadele döneminde dindar bir Atatürk görürsünüz. Sonrasında ise konunun başında izlediğiniz video'daki gibi olmuştur.

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Ben Sub_Zero'nun videosunun sahte(fake) olduğunu düşünüyorum.

Nedenleri:

1)Atatürk'ün alnı çok parlak geldi.
2)Sanki o yüz faklı bir ortamda gibi.
3)Biz daha 1956'larda yazılan kitabı anlayamazken dil çok yalın

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Atamın duruşu yeter be :) quasimodo resimler için teşekkürler bilgisayarı yeni formatladım bende elimdeki tüm resimleri upload edeceğim sanırım

surmelim37

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Çok güzel bir konuya deyinmişsin. dergah Şimdiki genclerin çoğunun dinden haberi yok zaten hepsi ayrı ayrı gruplara özeniyorlar Allah Sonumuzu Hayretsin..

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
atamıza genç kızlarla zina yapıyor diye iftira atanları da gördüm
cehennemde yanacaklardır hepsi

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
quasimodo bende de arşiv var ama sanırım hepsi birbirinin aynı yani 500 kadar foto var sözde ama hepsini toplasan 200 eder senden ricam bunları teklink olarak biryere upload edebilmen mümkün mü?

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
quasimodo bende de arşiv var ama sanırım hepsi birbirinin aynı yani 500 kadar foto var sözde ama hepsini toplasan 200 eder senden ricam bunları teklink olarak biryere upload edebilmen mümkün mü?
tabii mümkün
bölüm modu onair kardeşimizin katkılarıyla bir resim albümü yaptık güzel bir arşiv çalışması
ben konu değişsin diye resim ekliyorum
dış mihraklar ve onların yerli işbirlikçileri özellikle gençlerle ve onun ömrünü adadığı ''aziz türk milletiyle''arasını açma ondan nefret ettirme telaşı içindeler
ama bu çabaları gerçeklerle uyuşuyormu
biraz
oda meş'um ikilinin yaptıkları uygulamaları Atatürk'ün üstüne yamamalarından gerçeği bilmeyende müsebbih Atatürk sanıyor
adam prof ama hırsız hemde en büyüğü bir başkasının emeğini çalmış ben Atatürkçüyüm onun için diyor veya dolandırcı sebeb yine aynı
hayır gerçek Atatürkçü olan hırsız olamaz nillet vatan düşmanı asla
ama bulunduğumuz yerde gençlerin bu tuzağa düşmelerine engel olacağiz

http://forum.shiftdelete.net/ataturk-kosesi/72151-fotograflarla-ataturk.html

buradaki nickler [banlı olanlar]bana aittir

zukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tabii mümkün
bölüm modu onair kardeşimizin katkılarıyla bir resim albümü yaptık güzel bir arşiv çalışması
ben konu değişsin diye resim ekliyorum
dış mihraklar ve onların yerli işbirlikçileri özellikle gençlerle ve onun ömrünü adadığı ''aziz türk milletiyle''arasını açma ondan nefret ettirme telaşı içindeler
ama bu çabaları gerçeklerle uyuşuyormu
biraz
oda meş'um ikilinin yaptıkları uygulamaları Atatürk'ün üstüne yamamalarından gerçeği bilmeyende müsebbih Atatürk sanıyor
adam prof ama hırsız hemde en büyüğü bir başkasının emeğini çalmış ben Atatürkçüyüm onun için diyor veya dolandırcı sebeb yine aynı
hayır gerçek Atatürkçü olan hırsız olamaz nillet vatan düşmanı asla
ama bulunduğumuz yerde gençlerin bu tuzağa düşmelerine engel olacağiz

http://forum.shiftdelete.net/ataturk-kosesi/72151-fotograflarla-ataturk.html

buradaki nickler [banlı olanlar]bana aittir

Yüreğine eline sağlık