• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Tuvana'dan duyuru lütfen okuyun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tuvana
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
O kadar zor ki size derdini anlatabilmek...

Sizler önce saygılı olmasını öğrendiğiniz saygı da göreceksiniz fakat henüz bu nezakketten yoksunsunuz. Fakat "mazlum" olma zamanı gelince bunu da kimseye bırakmıyorsunuz.

Kimse "xxxx saçmalığı" diye başlık açıp yanlış bile olsa başka insanlar için önemli olan bir şeyi küçümseme haddinde değildir. Evrim olur, zevkler olur, Din olur, kültür olur. Bunu yapan kişi sonuçlarına da katlanmak zorundadır. Burası sizler tarafından sınırlandırılmış bir yer değil çünkü.

Daha fazla muhattap olmak istemiyorum. Ben açık ve net fikirlerimi söyledim siz işinize gelmediği için anlamamazlıktan gelip çarpıttınız ve hemen beni de Darwin'ci yapıverdiniz. Bu yaftalama merakınıza da çok şaşırıyorum.

Darwinci olun, dindar olun, ateist olun, ne olursanız olun ama önce insan olun.

Arkadaşım kendinle çelişiyorsun farkındamısın?

Hem milleti 'saygısız' diye nitelendirip 'saygısızlık' yapıyorsun.Hem savunmaya dahi çekindiğin bir konuyu savunmaya çalışıyorsun.Üstelik savunduğun konu bizi insanlıktan çıkartmaya ,atamızın maymun olduğunu idda etmesine rağmen herkesten önce insan olmasını istiyorsun:)

Galiba kavram kargaşası yaşıyorsun.Önce fikirlerini sağlam temellere dayandırıp sonra yorum yaparsan daha makbule geçecek.Çünkü burdan bakınca inan bana 'bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' deyimine tam uyuyorsun.

Ha bide muhatap alma meselen ayrı bir çelişki.

Muhatap almayacaksan forumda ne işin var?Muhatap olacaksın ki fikirlerini sunabilesin.Ne kadar çürük temellere dayandırmış olsanda...

'Bir deli bir kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış' lafının daha geçerliliğini yitirdiği evrim saçmalığı(bak bende saçmalık dedim) defalarca kez çürütülse de yine de bizim fosilleşmiş beyine sahip adı bilim kendi zulüm adamı olanlar tarafından günümüze kadar zoraki de olsa sürütülmekte.

Tabi Allah (c.c) tanımayan gafillerden de bu beklenir.Biz atamızın kim olduğunu gayet iyi biliyoruz.O 'na kimin ruh verdiğini de.

İsmini zikretmekte fayda olduğu kanaatindeyim.Hepimiz Adem (a.s) soyundan geldik.Kendisi Allah şahidim olsun ne maymundu ne de onunla bir bağı vardı.

Evrimi savunanlarında maymun olmadığını biliyoruz.Ancak bir inat uğruna maymun iştahlılık yapıp savunmaya devam ediyorlar.

Evrimin olmadığına en güzel örnek tıp ansiklopedilerinde mevcuttur.En ufak ayrtının dahi atlanmadığı insan doğumuna veya gözün nasıl ve ne şekilde oluşutğuna bakmak yeterlidir ibret almak isteyen için.

Hala bu bilimsel gerçekliklere rağmen inat edip evrim saçmalığına inananlara ise benim başka söyleyebileceğim şey şimdilik yok.

Tavsiyem sevdikleri meyveleri bol bol tüketmeleri ,zihinleri açılır belki.

Yaradanın mucizelerine kayıtsız kalmamak dileğiyle...

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Aymazlığınızdan ötürü sizi kaale almıyorum. Benim uyarım sizin tuzağınıza düşerek tekrardan evrim tartışmasına girilmesinedir.
aymazlık size yakışan bir terimdir ben tartışma açacak hiç bir şey yazmadım sizde yazmayın ve buraya yorum yazmayın.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
yine evrimi anlamadan konuşma örneği, diyecek bişey bulamıyorum...

evet saygısız konuşmuş oldum, bi sürü hakaret yedikten sonra biraz hakaret etme hakkı doğdu sanırım...
benim üyelik tarihime bi göz at istersen, 2 gün önce mi üye olmuşum...
adam inançsızları müslüman yapmaya çalıştım diyor, karışmasının sebebi de budur...
görevinizi başka yerde icra edin, başka bişey istemiyorum...

bilnmezci, ne olduğu belirsiz kişi değildir!!! insandır, bunu öğrenemediğiniz sürece bir orta yolda buluşamayız zaten...
üyelik tarihin 2006 mesaj sayın 81 bu ne tezat madem 3 yıldır burdasın neden sadece burda gördüm seni ben neden bu zamana kadar adın geömiyodu neden bukadar az mesaj sayısına sahipsin ve bu mesajlarda son bikaç gündür bu konulara yazdığın mesajlar teknoloji sitesi diye paralıyosunda neden sitenin sadece din kültürü bölümüyle ilgileniyosun
hakareti hak ettiğin için yedin kimsenin inancı üzerine konuşamzsın bilinmezcinin ne odluğunu biliyorum amaçsız inaçsız öyle böyle bişy :razz:
seninle ortak paydada asla buluşamayız ben inanıyorum sense tarfi bile olmayan bi canlısın

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Centigrade, ben evrimi değil saygı göstermeyi ve nezaketi tartışıyorum. Farkındamısın?

Beni aşağılayarak kazandığın puanları bozdur bozdur harca!

İyi ki dinimi sizin gibilerden öğrenmedim.

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
üyelik tarihin 2006 mesaj sayın 81 bu ne tezat madem 3 yıldır burdasın neden sadece burda gördüm seni ben neden bu zamana kadar adın geömiyodu neden bukadar az mesaj sayısına sahipsin ve bu mesajlarda son bikaç gündür bu konulara yazdığın mesajlar teknoloji sitesi diye paralıyosunda neden sitenin sadece din kültürü bölümüyle ilgileniyosun
hakareti hak ettiğin için yedin kimsenin inancı üzerine konuşamzsın bilinmezcinin ne odluğunu biliyorum amaçsız inaçsız öyle böyle bişy :razz:
seninle ortak paydada asla buluşamayız ben inanıyorum sense tarfi bile olmayan bi canlısın

mesaj sayım son günlerde arrtı çünkü son günlerde dini konularda büyük bir artış oldu, müdahale edilmesi gerektiğini düşündüm, yine aynı şey olsa yine aynısını yaparım...
yina başkasının inancını hazmedememe var, olmuyor...

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
mesaj sayım son günlerde arrtı çünkü son günlerde dini konularda büyük bir artış oldu, müdahale edilmesi gerektiğini düşündüm, yine aynı şey olsa yine aynısını yaparım...
yina başkasının inancını hazmedememe var, olmuyor...

neden dini konularda artış seni rahatsız etti sen inanmadığın bikonuya neden müdahale ediyosun sanamı kaldıki
mod lar dururken sananeki
başkasının inancını hazmedememe durumu var bak burda haklısın olmuyo yapma böyle

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
anlat da öğrenelim evrimi.çok biliyomuş gibi. kişilerin fikirlerine saygılı olun azcık.
diyecek bi şey bulamıyosan sus o zaman heralde sözlerime ters düşecek bi şey yazamadın o yüzden böyle geçiştiriyosun.

senin anlayamayacağın kadar çok iyi biliyorum, daha önceki evrim tartışmasında yazmıştım yeteri kadar!!! git orda oku...
evrim tartışmasına tekrar girmek istemediğim için yazmadım bir cevap...
evrimin ne olduğunu öğrenmek istersen
http://www.evrimianlamak.org
http://www.evrim-teorisi.org/

neden dini konularda artış seni rahatsız etti sen inanmadığın bikonuya neden müdahale ediyosun sanamı kaldıki
mod lar dururken sananeki
başkasının inancını hazmedememe durumu var bak burda haklısın olmuyo yapma böyle

hazmedememe değil, dikte edilen bir konuya karşı çıkma olayı var...
ama algılamak için biraz i.q gerek...

şöyle anlatayım, sen satranç oynuyorsun benimle diyelim, yanda da bir hakem var (mod), sen yapman gereken bir hamle dışında hamle yapıyorsun, ben de sana itirazda bulunuyorum, öyle bir hamle satranç kurallarına aykırı diye...
bu itirazlar da hakem tarafından kabul ediliyor, nitekim burda da öyle oldu...

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0

şöyle anlatayım, sen satranç oynuyorsun benimle diyelim, yanda da bir hakem var (mod), sen yapman gereken bir hamle dışında hamle yapıyorsun, ben de sana itirazda bulunuyorum, öyle bir hamle satranç kurallarına aykırı diye...

verdiğin örnekle konuşalım
satranç nedir bilmiyosun IQ n yeterli değil ama sırf oynayanlara gıcık olduğun için gelip oynamaya kalkıyosun ve sürekli yapmaman gereken hamleler yapıyosun bir değil ki değil amacın oyun oynamak değil oaynayanların sinirini bozmak
mod lara uyarı gidiyo ama işlerine gelmediği için nezaketen küçük bi uyarı ile geçiştiriliyo burda olan bu
bimediğin ve sevmediğin bi oyunda yada burda ne işin var

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
verdiğin örnekle konuşalım
satranç nedir bilmiyosun IQ n yeterli değil ama sırf oynayanlara gıcık olduğun için gelip oynamaya kalkıyosun ve sürekli yapmaman gereken hamleler yapıyosun bir değil ki değil amacın oyun oynamak değil oaynayanların sinirini bozmak
mod lara uyarı gidiyo ama işlerine gelmediği için nezaketen küçük bi uyarı ile geçiştiriliyo burda olan bu
bimediğin ve sevmediğin bi oyunda yada burda ne işin var

en iyi bildiğim oyun satrançtır, bilmediğim oyunun örneğini niye vereyim?
ben bilmediğim şeyler hakkında konuşmam (mesajı anlayabilene)!!!
isteyen gelip satranç oynayabilir benimle...

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
senin anlayamayacağın kadar çok iyi biliyorum, daha önceki evrim tartışmasında yazmıştım yeteri kadar!!! git orda oku...
evrim tartışmasına tekrar girmek istemediğim için yazmadım bir cevap...
evrimin ne olduğunu öğrenmek istersen
http://www.evrimianlamak.org
http://www.evrim-teorisi.org/

terbiyeni topla.üstü kapalı "gerizekalı" deme eğer korkmuyorsan direkt söyle.
evrimin ne olduğunu çok iyi biliyorum(!) (anlayana:D) ve ben Allah'ı inkar etmek istemiyorum.
kimseye bu fikrini kabul ettirmek için çalışma.senin gibi misyonerler yüzünden herkesin huzuru bozuluyor bilmem farkında mısın?

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım fazla kasma, ben kaç gündür anlatmaya çalıştım anlatamadım :)

Zihinlerinde bir tür kilit var, bazı şeyleri algılayamıyorlar (buna da hakaret deyip bir sürü saldırı gelecek şimdi, ama kale alacağımı sanmıyorum)

aynı konuyu dönüp dolaşıp farklı başlıklar altında devam ettirme çabaları var...
forumun şu anki durumu tam olması gerektiği gibi, böyle devam etmeli...
ama hala karıştırma çabaları devam ediyor...

konuyu açan arkadaşım, insan olarak herkesin düşüncesine saygı duyduğun zaman hiçkimse sana karşı çıkmaz, dışlamaz... ama konu kendi düşünceni dikte etmeye, başka düşüncelere saldırmaya geldiği zaman o zaman da kusura bakmayacaksın sonuçlarına katlanacaksın...

burdaki yazından da amacını açıkça ortaya koymuşsun zaten...
bu cümlelerden de görüyoruz ki sen inançsız arkadaşları müslüman yapmaya çalışıyorsun...
bunları işte bu sitede yapma, senden istediğimiz sadece bu...

yine bana çamur atıyorsun arkadaşım biz kimseyi zorla müslüman yapmak istemiyoruz o yazıyı bir müslüman olarak okuyamadığın için anlamıyorsun bu sitede ben dinimi tebliğ ediyorum yanlışları doğru yapmaya çalışıyorum anladınız umarım

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4

bak ne güzel yazmışsın işte oyun kuralına göre oynanmadı mı hakem müdahale eder.

Ama biz yandaki hakemi değil alemlerin Rabbi olan Allah'ın kurallarına karşı çıkanların saçmalamasından ve bu saçmalıktan duyduğumuz rahatsızlıktan bahsediyoruz.Arkadaşlarında muhtemeldir ki size defeatle anlatmaya çalıştığı budur.(Bana katılmamakta özgürsünüz)

En ideal hakim ve hakem dururken neden darvin gibi Allah'ın sapkın kulunun deli saçmalarından ,olumsuzlukla bahsedilmesinden rahatsızlık duyuyorsunuz.

Saygı ise meseleniz , onu da tartışalım saygısızlık yapmadan.Ama başından insan ırkına saygızılığı kabul etmemizi beklemeyin.İnanın burda size karşıt olarak fikirlerini beyan edenler de sizin insanlık hakkınızın elinizden alınmasına mani olmak için çırpınıyor.

Ha bu hoşunuza gider veya gitmez bu sizin kişisel tercihinizdir.
Kabalaşmadan, inceden inceden eleştiri yapmak her zaman daha etkilidir.

Hoşunuza giderse yazışmaya devam edersiniz , hoşunuza gitmezse Türkiye de fikirlerinizi savunabileceğiniz bir tek forum adresi bu değil.Kendi hür iradenizle bu siteye girip yorum yapıyorsunuz ve yapıyoruz.

Ki bu bile Darvin'e ters bir durum iken nasıl insanların saygı duymasını beklersiniz bu adama ve fikirlerine karşı?

Saygın bireyler olabilmek için ,bizi yaratanın dikte ettiklerine yani emrettiklerine saygılı olabilmek dileğiyle...

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
en iyi bildiğim oyun satrançtır, bilmediğim oyunun örneğini niye vereyim?
ben bilmediğim şeyler hakkında konuşmam (mesajı anlayabilene)!!!
isteyen gelip satranç oynayabilir benimle...

santraç zeka oyunudur bunuda biliyomusun
bence sen santraç oynadığını sanıyosun aslında yaptığın tam olarak tavla oynamak şansa zar atıyosun tutturabildiğine tutmayıncada sinir oluyosun
(anlayana)
bence sen hiç bişy bilmiyosun
bilmeyen biriyle santraç oynamam çok sıkıcı olur çünkü hep yenilirler:razz:
yenilen pehlivanda güreşe doymazmış diyede güzel bi ata sözümüz vardır
( ata sözü diyorum yani bizim atalarımız , maymun sözü değil
siz kendi aranızda ata sözü diyince "ug ug" diyosunuz :D:D:D)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Olmadı, kavga edelim artık! "Bir deli bir kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış!" Ne güzel de söylemiş eskiler...Nasrettin Hoca'nın "Kör Döğüşü" hikayesi var bir de... Hakaret boyutuna varan yorumlar oldukça, konuların aslı astarı saptırılır. Lütfen sinirlerimize hakim olalım. İnançlı arkadaşlar için bir hatırlatmada bulunmak isterim :
" Rahman, Rahim olan Allah'ın adıyla.
De ki: Ey kafirler! Ben sizin kulluk ettiğinize kulluk etmem. Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edenler değilsiniz. Ben sizin kulluk ettiğinize kulluk edecek değilim. Sizde benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz. Sizin dininiz size benim dinim bana." ( Kur'an; 109 - Kafirun)
Kimseyi inanmaya zorlayamazsınız, düşüncelere saygı gösterin. Biz "Örnek" olalım ki, bizden ilham alsınlar ve bize benzesinler. Öncelikle kendimizi değiştirmeliyiz. Karşıt fikirleri anlayışla karşılamalı ve hoşgörülü olmalıyız. Sizlerden ricam, yorumlarınızda ölçülü ve tutarlı olun. Yeterince düşünülmeden sarf edilen sözler insanı sıkıntıya sokar. Ki, biz burada yazıyoruz. Ama beyninizi öfke ve kinin, nefsinizin hüküm altına almasına izin vermeyin. Forum, amacının dışına çıkmasın, yoksa bu gidişle mahalle kavgası(!) çıkmasından ve mahalle baskısı(!) ile "Evrim"den kurtulamayacağız :)

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
santraç zeka oyunudur bunuda biliyomusun
bence sen santraç oynadığını sanıyosun aslında yaptığın tam olarak tavla oynamak şansa zar atıyosun tutturabildiğine tutmayıncada sinir oluyosun
(anlayana)
bence sen hiç bişy bilmiyosun
bilmeyen biriyle santraç oynamam çok sıkıcı olur çünkü hep yenilirler:razz:
yenilen pehlivanda güreşe doymazmış diyede güzel bi ata sözümüz vardır
( ata sözü diyorum yani bizim atalarımız , maymun sözü değil
siz kendi aranızda ata sözü diyince "ug ug" diyosunuz :D:D:D)

tavlayı bilmem ne yazık ki, hiç oynamadım...
ama satranç oynamayı reddettiğine göre bilmediğin ortada...
neyse, seninle sidik yarıştıracak değilim, tartışmayı benim babam senin babanı döver konumuna getirdin,
yapacak daha önemli işlerim var, bilim gibi, sen anlayamayacağın için anlatmaya pek kasmayayım, şimdilik sizlere iyi tartışmalar...

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
tavlayı bilmem ne yazık ki, hiç oynamadım...
ama satranç oynamayı reddettiğine göre bilmediğin ortada...
neyse, seninle sidik yarıştıracak değilim, tartışmayı benim babam senin babanı döver konumuna getirdin,
yapacak daha önemli işlerim var, bilim gibi, sen anlayamayacağın için anlatmaya pek kasmayayım, şimdilik sizlere iyi tartışmalar...

emin ol çok iyi biliyorum ama senin giblilerle oynamam baştan yeniksiniz siz
anlatamazsınki sende bilmiyosun aslında varya sen hiç bişysin muhtemelen gercekte hiç bişy olmayan ama sanalda kendini çok bişymiş gibi ilan eden tipler varya sen onlardansın
allah senin gibilerin elinden kurtarsın bilimi
daha öncede yaptığın gibi lafın tükendiği yerde kaçıyosun kaçıyosunuz
senin bilimden anlayışın pamuk arasında fasulye yetiştimekten öte değildir

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
19
arkadaşlar lutfen artık bitirin bu tartışmayı uzadı gitti . boöyle tartışmalar oldukça hiç bir yere varılmaz.

muharrem poyraz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evrim bir saçmalık değildir bir teoridir....Bilimden zerre kadar haberin olsa böyle konuşmazdın.....Kontrollü deneyler evrimi kanıtlamıştır...Ama siz maymun ----> insan denen şeye takıldığınızdan asıl olan tüm canlı evrimlerini inkar ediyorsunuz...Ayrıca KURAN da evrim yoktuur demiyor ve evrime karşı da bir fikir öne süremeyip sadece eleştiriyorsunuz...Ben evrime inanan bir kişi olarak bu denen bnm fikirlerime hakaret olup gerçeği görmenizi dilerim....
(alintidir)...

canlilarin evrim gecirmesi vardir.bu zaten bir hakikat ama darwinin savundugu gibi dinozorlar kuslara döndü yada maymunlar insan oldu gibi kavramlar yanlis.bunlar asla ispatlanmamis seyler.zaten ispatlanmasida imkansiz.evrim vardir mesela tirtillarin kelebek olmasi gibi bu bir evrimdir ama tirtillar yilan olmuyor.ben evrime karsi degilim evrim teorisine karsiyim.darwine karsiyim.bir cok bilimsel gercekleri yorumlarken isine geldigi sekilde yorumlamis bu yahudi darwin.tabi diploma ve ehliyetlerini kendine silah edinmis bazi insanlarda bilimsel olmayan bu yorumlari ben profesörüm sen bileceksinde benmi bilmeyecegim diyorlar.ama bilmiyorlar yada bilmek islerine gelmiyor...

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yeter artik birsin bu tartismalar yahu,
Din kulturu bolumunde saldiri oluyorsa yonetime bildirirek bunu halledelim.
Sahsen Evrim teorisinin sacma oldugunu biliyorum, tartismaya bile degmez bir konu.
Cunki evrim teorisin'in hucrede bitmedigi olayin atom alti bilesenlere kadar derinligi ve bing bang curutulene kadar teori bile sayilmadigi kanitlandi.
Cern'de bu yuzden,
Birakin o adamlar ugrassin, Kur'an'dan ne kadar ornek verirseniz verin birsey degismeyecek.
Sorulan sorularda verilen cevaplarda karsilikli atilan kursunlardan ibaret.
Bu catisma islam'dan coook oncelerden beridir vardi, bugunde var, bundan sonrada olacak.
Islam kendini korur, cunki onun koruyucusu en buyuk koruyucu.
Dinimiz'e surekli laf atan, iddialarda bulunanlar bulunuyor.
Her firsatta her yerde buna bir bahane ile curet ediyorlar, lakin cevap verirken tahrik etmemekte fayda var.
Bazen sinirlerimize hakim olamiyoruz evet ama bunun karsi taraftaki etkisi ayni sekilde tepkiye sebep oluyor.
Bir insan, ornegin Helitron adli uye, varligini kabul etmiyor yaradanin.
Kendine bir yol cizmis ve sordugu sorularla bu yola adam cagirdigi belli.
Sorulari karisik gibi gorunuyor ama icerigi bombos cunki soru anlamsiz.
Dolayisiyla ne cevap verirsen ver aslinda hic cevap vermis olmuyorsun.
Bir hikaye var,
Bir ateist bilim adami ormanda arastirma yapiyormus,
Kendi kendine tanri yoktur her sey kendiliginden olusmustur bu hayatin sonu yoktur diyerek soyleniyormus.
Sonra karsisina bir ayi cikmis buna saldirmaya hazirlaniyormus, paniklemis, kacmaya calissada basaramamis ve ayi bunu altina almis.
Aklina oncelerden duydugu bir soz gelmis, basin derde girince besmele cek ona sigin.
Baslamis bagirmaya,
Sana inaniyorum Allah'im inaniyorum Allah'im kurtar beni,
Sonra besmele cekmis,
Ayi son anda vaz gecmis ve uzerinden cekilmis arkasini donup gitmeye baslamis.
Ateist bu durumu gorunce,
Her halde ayinin karni toktu beni yemedi diyip baslamis bagirmaya.
- Sana inanmiyorum, sen yoksun, ayinin aslinda karni toktu, sen yardim etmedin bana...
Ayi bir anda hisimla geri donup bunun uzerine atlamis ve Besmele cekip kafasini koparmis.
Kimi simdi bu hikayenin gercekligi uzerinde konusmak isteyecektir,
Ama asil yazma sebebim bu degil.
Bir insanin kafasinda bir fikir sabitlenmis ise bunu degistirmek imkansiz olabilir.
Eger Allah'a inanmiyorsaniz hic bir mucize size onu inandiramaz ki zaten Kur'an-i Kerim bunu belirtiyor.
Eger inaniyorsanizda zaten hayattaki her saniyenin mucize oldugunu farkedersiniz.
Sozu ozu,
Tartisilan aslinda islami gercekler degil yada ters'i degil, aksine Allah'in varligi ve yaradilis uzerine.
Bu yuzden konu islami icerik tasimadigi ve art niyetli oldugu surece her iki taraf icinde gereksiz tartismalara sebep olacak.
Birakin kim neye inaniyorsa inansin.
Ama Islam'i merak edenlerin sorularini ayirip ona gore cevaplarsak tartismalar azalir.
Amaci baska olanlarin sorularina karsilik vermek sadece zaman kaybi olacaktir.

Saygilar,

gayzer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@gayzer, yine 3 gün önce tartışma zamanı üye olmuş ve tüm mesajları din kültürü bölümünde başka bir üye daha. :)

Evrim binlerce yılı gerektiren bir olgu değil miydi? Kontrollü deneylerle nasıl kanıtlandı? Arkadaşım, henüz evrimi en şiddetli savunan bilimciler bile kanıtlandığını söylemiyorlar; sen onların adına neden yalan söylüyorsun? Kontrollü deney, gözlem ve deney-kontrol gruplarıyla yapılır, geçmişe bakarak yapılmaz. Evrim de binlerce yıllık süreçte oluşuyorsa, o halde evrim konusunda kontrollü deney yapmak bilimsel olarak imkansızdır. Ancak varsayımlara yönelik bazı deneyler yapılabilir.

Bir de nerede birisi evrimi kabul etmiyor, hemen "bilimden anlamayan" etiketi yapıştırıyorsunuz. Sizin biliminiz bu kadar sığ mı? Halbuki insanlar diğer bilimlerde her türlü teoriyi tartışıyor; bir tek konu evrime gelince birilerinin alınası tutuyor.

Sana göre hocam son günlerde üye olanlar hep tartışma için üye olmuştur...aşın artık bunları...karşıt görüşlere saygı yok...ben evrime inanıyırum biri çıkıp evrim saçmalığı derse o bana hakaret eder....onun için herkesin görüşüne saygılı olmak lzm..ama sen evrim saçmalıktır dersen biraz sınırı geçmiş olursun...

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
10 dakkada 2 sayfa birden atıyor valla süper tartışma ortaya bi reklam koyacan paraya para demessin valla :D:D:D:D

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sadece bir soru soruyorum madem inanmıyolar ozaman inanamadıkları bölğmde yani din bölümünde ne işleri var bunu öğrenmek istiyorum bize hakktan hukuktan dem vuranlar neden hak hukuk tanımadan saldırıda bulunuyolar inanamadıkları bşy hakkında nasıl yorum yapıyolar
inanmıyoruz diyolar insan yok kabul ettiği bişyi kendilerince olmayan şeye neden bukadar saldırır

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Arkadaşlar, Aranızda Ülker Çikolatalı Gofret Sevmeyen var mı?
..............(Sessizlik)
Yok mu?
:D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Bir berber bir berbere bre berber tencere dibin kara seninki benden kara demiş

habibineccar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tuvana gerçekten çok saçma hiç alakasız şeylerle bağlantı kuruyorsun
detaya girmeyeceğim tartışmayada
yanlız evrim konusu bilim konusudur böyle bir konu başlığı olursa açarız her gün bir konu açmayı [en az iki tam sayfa]taahhüt ediyorum bu konuyu olumlu veya olumsuz din kültürüne taşımanın anlamı yoktur
bu mesajı okuyan arkadaşları
hangi görüş ve ,inanç içinde olurlarsa olsunlar
18 MART ŞEHİDLERİNİ ANMA GÜNÜ sdn etkinliğinde şiir bölümüne din kültürüne gündeme konu açmaya bu günün anlam ve önemini ifade etmeye davet ediyorum
ayrıca okuyacağımız dualarada onları ortak edelim

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
lütfen yazım yanlış anlaşılmalara neden olmasın dikkatli okuyunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...