LG G2 Optimus G3 [V1.4.1 Çıktı]!

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
onları silersen kökünden silinir her şey.

Wipeye girip advanced wipeden, İnternal storge gibi bir seçenek var en altın bir üstünde olan onu seçmiyoruz diğer herşeyi seçince, resim video müzik vs kalıyor sadece romumuz falan siliniyor. G3'ü veya farklı bir romu flashladığımızda uygulamalarımız siliniyor ama müzik video resim herşey rehber falan kalıyor yani :)2

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sadece cache ve dalvik cache seçmeniz yeterli. gerisine dokunmayın. farklı bir roma geçerken ya da farklı bir sisteme geçerken full wipe yapabilirsiniz. ancak birbirinin benzeri ya da aynı romun güncellemesi olduğunda sadece cache yeterli olur.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Sadece cache ve dalvik cache seçmeniz yeterli. gerisine dokunmayın. farklı bir roma geçerken ya da farklı bir sisteme geçerken full wipe yapabilirsiniz. ancak birbirinin benzeri ya da aynı romun güncellemesi olduğunda sadece cache yeterli olur.

Neden xda'da full wipe yapmamız söyleniyor? en sağlıklısı full wipe yapmak Tuna abi. Zaten eski roma dönmek için yedeğimizi yada stock romu flashlıyoruz, Full wipe veya yarım wipe fark etmeyecek :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Neden xda'da full wipe yapmamız söyleniyor? en sağlıklısı full wipe yapmak Tuna abi. Zaten eski roma dönmek için yedeğimizi yada stock romu flashlıyoruz, Full wipe veya yarım wipe fark etmeyecek :)
Çünkü her türlü romdan gelip yükleyen var. full wipe yap da o zaman otur baştan yükle herşeyini.. full wipe gerekli değil. yapmayınca sorun da çıkarmaz. Full wipe her zaman gerekli değil. çok farkeder. gerekmediği yerde boşuna hamallık çekersin.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Çünkü her türlü romdan gelip yükleyen var. full wipe yap da o zaman otur baştan yükle herşeyini.. full wipe gerekli değil. yapmayınca sorun da çıkarmaz. Full wipe her zaman gerekli değil. çok farkeder. gerekmediği yerde boşuna hamallık çekersin.

Full wipe yapmasam G3 yüklesem sonra stock romuma dönmek istediğimde ne yapıcam? Stock flashlayacam yada yedeğimi geriye yükleyecem dimi? yada farklı birşeymi yapıcam anlamadım ben :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Full wipe yapmasam G3 yüklesem sonra stock romuma dönmek istediğimde ne yapıcam? Stock flashlayacam yada yedeğimi geriye yükleyecem dimi? yada farklı birşeymi yapıcam anlamadım ben :D
Sen bildiğin gibi takıl :)

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677

Abi ben G3 ROM atmayı düşünüyorum, telefon tertemiz. Daha hiç root ROM falan atmadım. Full Wipe mı yapmam lazım?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Sen bildiğin gibi takıl :)

Benim anlamadığım konu şu;

Full wipe yaptık veya yapmadık sonuç olarak eski stock romumuza dönerken ya r&d test tool ile flashlıyoruz ya yhgy yapıyoruz yada yedeğimizi geriye yüklüyoruz.

Full wipe yapmasakta aynı işlemleri uygulamıyormuyuz? eğer uyguluyorsak full wipe yapıp herşeyi temizlemek daha mantıklı :D

OxyGEN

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Almanya 20D LG nin Almanya için ürettiği Stock yani Orjinal romudur. G3 romu, stock yani orjinal olmayan romdur. İkisi farklı şeyler evet :)
Orjinal olmasına rağmen cihaz türkiyeye kayitliysa Almanya'yı yüklendiğinde garantiden çıkar.

OxyGEN

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Benim anlamadığım konu şu;

Full wipe yaptık veya yapmadık sonuç olarak eski stock romumuza dönerken ya r&d test tool ile flashlıyoruz ya yhgy yapıyoruz yada yedeğimizi geriye yüklüyoruz.

Full wipe yapmasakta aynı işlemleri uygulamıyormuyuz? eğer uyguluyorsak full wipe yapıp herşeyi temizlemek daha mantıklı :D
Sen kafanı yorma [MENTION=374275]Bloother[/MENTION] gerektiği yerde yardım ediyo anlatıyor yani senin iphone ile g2yi anlatmandan daha iyi değil mi?

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Orjinal olmasına rağmen cihaz türkiyeye kayitliysa Almanya'yı yüklendiğinde garantiden çıkar.

Yükseltme hatalarını geri yükleriz. Root'ta kalkar ROM'da. Garantinin dışına da çıkmaz böylelikle.

OxyGEN

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Yükseltme hatalarını geri yükleriz. Root'ta kalkar ROM'da. Garantinin dışına da çıkmaz böylelikle.
Rom atmak daha basitken neden yükseltme hatalarını kullanıyorsun ki, orda gördüğüm üzere romu baştan yüklüyor heralde yani o kadar yasal kullanmadığım için bilmiyorum ama demek istediğim rom atmak daha kolaydır. İstediğiniz romu yükleyin snra elinizde bulunsun rom, lazım olduğunda tekrar yuklersiniz

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Rom atmak daha basitken neden yükseltme hatalarını kullanıyorsun ki, orda gördüğüm üzere romu baştan yüklüyor heralde yani o kadar yasal kullanmadığım için bilmiyorum ama demek istediğim rom atmak daha kolaydır. İstediğiniz romu yükleyin snra elinizde bulunsun rom, lazım olduğunda tekrar yuklersiniz

Yok abi, benim telefon daha tertemiz. Ne ROM attım ne root. Yarın atarım belki. O yüzden fazla bilgim yok bu konuda. G3 ROM'u atacağım. Atmak için de root atmak lazım değil mi? O yüzden ben ''Yükseltme hatalarını geri yükleriz, olur biter'' dedim. Ama bilgisayara ROM indirip de atabiliriz. Her zaman ROM'u baştan kurmasıyla uğraşmayız. Daha fazla bilgim yok bu işlerde.

OxyGEN

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Yok abi, benim telefon daha tertemiz. Ne ROM attım ne root. Yarın atarım belki. O yüzden fazla bilgim yok bu konuda. G3 ROM'u atacağım. Atmak için de root atmak lazım değil mi? O yüzden ben ''Yükseltme hatalarını geri yükleriz, olur biter'' dedim. Ama bilgisayara ROM indirip de atabiliriz. Her zaman ROM'u baştan kurmasıyla uğraşmayız. Daha fazla bilgim yok bu işlerde.
Yükseltme hataları yazılımı zaten baştan kurar sen sadece o programın romunu kendin veriyorsun

Edit: Root yapmak için hazırladığım bir Program vardı linkini bulursam atarım sana, ayrıca onda aradığın tüm bilgiler var

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Twrp den rom flashlar gibi flashlaniyo ama ne işe yarıyor hiçbir fikrim yok

Baseband romların içinde olan birşeydir, eğer yoksa Wifi falan çekmez bluetooth sorunları olur vs.

Eğer baseband verilmişse yüklememiz gerekiyor sorunsuz bir kurulum için.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Baseband romların içinde olan birşeydir, eğer yoksa Wifi falan çekmez bluetooth sorunları olur vs.

Eğer baseband verilmişse yüklememiz gerekiyor sorunsuz bir kurulum için.
Optimus G3 ROM'u için verilmiş mi peki? Verilmişse sana zahmet link atar mısın?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Optimus G3 ROM'u için verilmiş mi peki? Verilmişse sana zahmet link atar mısın?

Zaten konuda mevcut yinede buraya yazıyım;

2rw7y8m.jpg

* Root Your Device Here Burdan root yapabilirsiniz diyor ama İngilizce anlamayanlar için Root konuma bakabilirler: Tıkla (LG G2 Root + TWRP + Custom Rom+ Stock Rom'a dönüş.)

* Flash Custom Recovery Here, A Tool To Do That
biggrin.gif
Burda Custom Recovery yükleyin diyor, İngilizcesi olmayanlar açtığım konudan TWRP Recovery yükleyebilirler: Tıkla (LG G2 Root + TWRP + Custom Rom+ Stock Rom'a dönüş.)

* Full Wipe (Wipe Date/Factory Rest, Wipe Cache, System, Data) TWRP Recovery'den wipeye giriyoruz, Advanced Wipeye giriyoruz tüm seçenekleri işaretleyip sadece en altın bir üstünde olan '' İnternal Storge '' seçeneğini işaretlemiyoruz. '' eğer işaretlersek telefonda hiç birşey kalmaz. ''

* Install The Rom '' indirmek için Tıkla '' Romu indirdikten sonra telefona atıyoruz ve, Install kısmına girip romu yüklüyoruz. KK basebandı daha önce flashlamadıysanız, romu yüklemeden önce flashlayın ondan sonra romu kurun.

* Install KK Baseband (IF You Already Flash it Then No Need To Flash It Again) '' Romu yüklemeden önce ilk KK Baseband'ı flashlayın ''
NOT: KK Baseband yüklemezsek Wifi çalışmaz, bluetooth sorunu olabilir yani telefondan çok hata alabilirsiniz.

Not: Telefonunuz hangi modelse '' benim d802 '' verilen linkten D802 yada hangi modelse onu indirin.

* Enjoy
biggrin.gif
Keyfini çıkartın
laughing.gif

brkytml

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar uzun bi süredir CM 11 rom kurulu. Kamerasından şikayetçiyim biraz bulanık çekiyor gibi, ön kamera da baya kötü çekiyor Optimus g3 gözüme hoş geldi.. Sizce CM11'i bırakıp geçmeli miyim? Çok donma takılma yapıyor mu ? stabilitesi nasıl cm11 e göre?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Arkadaşlar uzun bi süredir CM 11 rom kurulu. Kamerasından şikayetçiyim biraz bulanık çekiyor gibi, ön kamera da baya kötü çekiyor Optimus g3 gözüme hoş geldi.. Sizce CM11'i bırakıp geçmeli miyim? Çok donma takılma yapıyor mu ? stabilitesi nasıl cm11 e göre?
Hiç sorma direkt geç. Bu mesajı okumayı bitirdiğinde indirmeye başla.