Türk olmaktan gurur duyuyorum ama Türkiye'de yasamaktan gurur duymuyom

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Bakalım Türkiye ne zaman, akıllıca şeyler yapacak. Yani doğru düzgün ve ülkenin gerçekten gelişmesi için. Bizimde her şeyi üretip, yurtdışına da bizim satmamız lazım. Ama maalesef geç yapılıyor her şey. Bir kaç yıl olabiliyor. Mesela tanklar, 1.Dünya Savaşında bulundu.

MustiRG07

Profesör
Reaksiyon puanı
1,798
Burada var operaya yaz her yerde çıkıyor

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,230
hangi fabrika ? 20 sene önceki asgari maaşa vb bak 20 sene içinde açılan üni ve fabrika sayılarınada bak
Şimdi sokak başı üniversite var da n'oldu? Üniversiteler değersizleşti. Üniversite diyeceğine kapattıkları köy enstitülerine bak.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Sizin gibiler çok. Gidip Almanya, İngiltere, İskandinav ülkeri gibi ülkelerle kıyaslayacağınıza berbat ülkelerle kıyaslarsınız. :D
Avrupa ülkeleri zaten bir hıristiyan birliği ayrıca yıllarca sömürgecilik yapan emperyalist güçler. Halen de sömürmeye devam ediyorlar. Bizim ülkemiz sıfırdan Osmanlının borçlarını alarak 90 küsür yıldır ayakta. Tek bir destekleyen devlet yok. Yabancı ülkelerin amaçları zaten teröre destek vererek ülkenin ilerlemesini engellemek. Biz toprağımıza sahip çıkıp birşeyler yapmazsak başka ülkelerin uşağı hale getirmek isteyen çok kişiler var.

Atamızın Gençliğe Hitabesini okumanızı ve idrak etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi​

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi
14956,playgif.png
Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kasdedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! (1927)

DESLAER

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
628
Bakalım Türkiye ne zaman, akıllıca şeyler yapacak. Yani doğru düzgün ve ülkenin gerçekten gelişmesi için. Bizimde her şeyi üretip, yurtdışına da bizim satmamız lazım. Ama maalesef geç yapılıyor her şey. Bir kaç yıl olabiliyor. Mesela tanklar, 1.Dünya Savaşında bulundu.
birşeyler deniyor ww1 de biz toprak kaybediyorduk
Mesaj otomatik birleştirildi:

Batı Almanya hem o kadar hızlı yükseldi ki sanki hiç yaşanmamış gibi oldu
ABD batıya hep destek verdi düzeltti doğru ruslara kaldı süründü

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Aileleri bir zahmet bilinçlendirsin çocuğu.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
birşeyler deniyor ww1 de biz toprak kaybediyorduk

ABD batıya hep destek verdi düzeltti doğru ruslara kaldı süründü
Ben sadece olanı söyledim. Gerçekler bunlar. Hep geç üretiriz. Diğer ülkeler uzayı araştırır, bizimkiler daha Antarktika'yı araştırıyorlarmış. ? Şaka gibi. Haberde görmüştüm.

DESLAER

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
628
Keşke Türkiye'de doğmasaydım. En azından böyle kötü bir ekonomi , eğitim sisteminin içinde olmazdım.
olayı şöyle düşün avrupada doğsaydın belki maaşın yüksek ve iyi bir eğitim sisteminde olurdun ama hristiyan olurdun almanyadada çalışmayanlar birşey kazanamıyor türkiyede çalışanlar tıp kazanıyor

Ben sadece olanı söyledim. Gerçekler bunlar. Hep geç üretiriz. Diğer ülkeler uzayı araştırır, bizimkiler daha Antarktika'yı araştırıyorlarmış. ? Şaka gibi. Haberde görmüştüm.
o haberi nerde okudun :) dün akşam 4:30 da türksat 5A yı uzaya fırlattılar

bang1

Profesör
Reaksiyon puanı
1,758
O Altay mevzusu beni çok üzüyor o siyasi sebeplerden başarısız oldu yoksa öbür devletlerin MBT leriyle aynı seviyede bir MBT idi

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
olayı şöyle düşün avrupada doğsaydın belki maaşın yüksek ve iyi bir eğitim sisteminde olurdun ama hristiyan olurdun almanyadada çalışmayanlar birşey kazanamıyor türkiyede çalışanlar tıp kazanıyor
Farklı ülkede doğdun diye Hristiyan olacaksın diye bir kaide yok. Belki Hristiyan olup Müslümanlığı sonradan tanırdım ? Sonuçta Müslümanlık'ta Müslüman olarak doğmalısın diye bir ayet Vb. yok.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Haber düz metin yazılmış. Yok 100bin çocuk kayıpmış, yok aileden koparılmış. Kanıt nerede?

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464

o haberi nerde okudun :) dün akşam 4:30 da türksat 5A yı uzaya fırlattılar
Evet çok yeni bir şey yapıyoruz. Türksat 5a ile yeni bir devir başlar eminim. Çok güçlüyüz ya. ?

DESLAER

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
628
Evet çok yeni bir şey yapıyoruz. Türksat 5a ile yeni bir devir başlar eminim. Çok güçlüyüz ya. ?
türkiyenin hava kuvvetleri donanma ve kara kuvvetlerine bak ürettiği spewzII aesa radarı gibi önemli teknolojiler var bunu üreten ülkeler bir elin parmaklarını geçmez

mustoloji

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
36
Yahu arkadaş hala şu malum kişiyi savunmayı bırakın.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
türkiyenin hava kuvvetleri donanma ve kara kuvvetlerine bak ürettiği spewzII aesa radarı gibi önemli teknolojiler var bunu üreten ülkeler bir elin parmaklarını geçmez
Tamam benim o şeylere lafım yok. Ben sadece her şeyi geç üretiyoruz onu diyorum. Anlasana. Daha hiç bilgisayar parçası falan üretemiyoruz mesela. Adamlar 2.000 dolara çok güçlü bilgisayarı alırlar. Biz ise sadece 1-2 parça alırız, 2.000 TL ile. Keşke üretilse de rahatlasak artık. Her şey pahalı.

MustiRG07

Profesör
Reaksiyon puanı
1,798
Tamam benim o şeylere lafım yok. Ben sadece her şeyi geç üretiyoruz onu diyorum. Anlasana. Daha hiç bilgisayar parçası falan üretemiyoruz mesela. Adamlar 2.000 dolara çok güçlü bilgisayarı alırlar. Biz ise sadece 1-2 parça alırız, 2.000 TL ile.
2000 dolarla 2000 tl bir mi kardeşim