Türk olmaktan gurur duyuyorum ama Türkiye'de yasamaktan gurur duymuyom

Reaksiyon puanı
91
Bı ülkenin doğuştan vatandaşı olmadığın sürece o ülkede yaşamanın bı anlamı yok bence benim düşüncem bu

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Ülkem için ne yapabilirim diye düşüneceksin burada kaçıp kurtulayım değil. Ülkede önemli işlere imza atan kişiler var. Günümüzde donanım yazılım üretimi çok önemli. Edelkrone,Trexo gibi markalar uluslararası çapta ülkemizin başarılarını gösteren markalardan bazıları.

furkan221635

Doçent
Reaksiyon puanı
461
Ülkem için ne yapabilirim diye düşüneceksin burada kaçıp kurtulayım değil. Ülkede önemli işlere imza atan kişiler var. Günümüzde donanım yazılım üretimi çok önemli. Edelkrone,Trexo gibi markalar uluslararası çapta ülkemizin başarılarını gösteren markalardan bazıları.
Ülkede yeterli destek verilmediğinden dolayı insanlar yurtdışına gitmesi seçiyor. Bkz. Aziz Sancar, Corona aşısını bulan Türkler.

DESLAER

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
628
Bak işte bu tam bir boomer kafası, İranla'mı yarışacaz biz ? Avrupa devletleri ile yarışmamız gerekirsken İran'la zar zor yarışıyoruz.
Avrupa devletleri kaç yıllık biz daha 100. yıla giremedik osmanlının borçlarının bir kısmı bize kaldı

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,230
Almanlar kadar çalıştınmı? Türkiyenin nufus olarak en yakın olduğu ülke iran
Senin hükümetin Almanlar kadar çalıştı mı? Ülkede ne kadar fabrika kapatıldı, biliyorsun değil mi? Dostum, devlet bir şey yapmadıktan sonra ben çalışsam da bir faydası yok. Ben kendim için çalışıyorum, bu ülke kurtarılmaz.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Ben bile seviyorum ama vergi ve dolar gibi nedenlerden dolayı, her şey pahalılaşıyor. Dolar 7,36 nedir ya!

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Yurtdışına gitmek için hedeflerim:

1) LGS yüksek puan al. (İyi bir üniversitenin anahtarı)
2) YKS'de yüksek alıp Hacettepe'de İng. Tıp oku. (Yurtdışının anahtarı İngilizce.)
3) İntern döneminde notunu yüksek tut, IELTS gir ve Erasmus+ yap.
4) Biraz pratisyenlikten sonra TUS'a ve YDS'ye gir.
5) Alanında yüksel.
6) Avrupaya gidemeden vefat et.

Amello

Doçent
Reaksiyon puanı
595
Ben yurt dışında yaşamak istiyorum çünkü ekonomiden memnun değilim, şu anki yönetimden memnun değilim, eğitim sisteminden memnun değilim ama bu hala Türk olacağımın ve bu vatanın değerini yitirmez. Sadece yönetim mi ülkeyi kötü ya da iyi hale getiriyor? Ülkeyi iyi ya da kötü hale getirmek aynı zamanda bizim elimizde, Türk olmaktan memnun olmayacak kadar da vurdumduymaz olmayın.

Reaksiyon puanı
4,097
Screenshot_14.png

Screenshot_11.png

DESLAER

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
628
Senin hükümetin Almanlar kadar çalıştı mı? Ülkede ne kadar fabrika kapatıldı, biliyorsun değil mi? Dostum, devlet bir şey yapmadıktan sonra ben çalışsam da bir faydası yok. Ben kendim için çalışıyorum, bu ülke kurtarılmaz.
20 senede açılan fabrikalara bak derim sen kendin için uğraşıp ülkeyi düşünmüyorsan sen zaten ülkeyi yargılama