S3 İMEİ uçtu

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Hocam yanlışın var, ne demek odin ile yükleme yaptıktan sonra sayaç artmaz? Tabiki odin yüklemesinden sonra artar.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Official Firmware yüklersen artmaz, istediğine sor.

Benim SII nin sayacı nı 2 kere sıfırladım ve şu anda sayaç 36 gösteriyor. Sürekli Jellybean sürümleri denediğim için bu kadar arttı, hepsi offical denediklerim. Akıl var mantık var; Odin den yükleme yapmadiktan sonra neden sayaç artsın?

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Kardeş Odin ile official firmware yüklemekle sayaç artmaz, bunu bilmiyordun sanırım ondan böyle düşündün. :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Onlar tabi der çünkü Odin son kullanıcı için değildir.
Odin samsunun bir yazılımı olsaydı herkez imei atardı telefonlarına hem sayacıda çalıştırıyor dediğine göre ben xda ekibinden birileri tarafından yazıldı diye biliyorum.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Odin samsunun bir yazılımı olsaydı herkez imei atardı telefonlarına hem sayacıda çalıştırıyor dediğine göre ben xda ekibinden birileri tarafından yazıldı diye biliyorum.

Peki sana bir soru ; Odin Samsung tarafından yapılmasa neden Odin Mode yazsın?

Reaksiyon puanı
2,148
http://galaxys4root.com/what-is-binary-counter/

bu da canlı kanıtı (23.32)
http://www.youtube.com/watch?v=_8Tga_yKywc

sürekli akıl var mantık var deyip de sanki ben mantık çerçevesi dışında konuşuyormuşum gibi konuşmazsan sevinirim :)

Odin samsung yazılımıdır sevgili kardeşim. :)

g0bl.png

konu neye döndü yav

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Reaksiyon puanı
2,148
Tabi yazarlar. Ama bunu yapan adam böyle bir program yapmışken neden kendi adı yerine samsung electronics yazsın ki? :)
Kesin olmayan birşey hakkında diretmeyeceğim ama memogoren'in de dediği gibi download modda ODIN Mode yazıyor, buradan da bakabilirsin. Benim bilgim daha önce okuduğum kadarıyla bu yönde.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Tabi yazarlar. Ama bunu yapan adam böyle bir program yapmışken neden kendi adı yerine samsung electronics yazsın ki? :)
Kesin olmayan birşey hakkında diretmeyeceğim ama memogoren'in de dediği gibi download modda ODIN Mode yazıyor, buradan da bakabilirsin. Benim bilgim daha önce okuduğum kadarıyla bu yönde.
Ben diretmiyorum teknik serviste odin falan kullanmıyorlar onu demek istedim adamla konuştum teknik servisle istediğin imeiyi atayım diye öyle dandik odinle yapabilir misin bunu yapamassın.

Reaksiyon puanı
2,148
Ben diretmiyorum teknik serviste odin falan kullanmıyorlar onu demek istedim adamla konuştum teknik servisle istediğin imeiyi atayım diye öyle dandik odinle yapabilir misin bunu yapamassın.

Tabi farklı programları hatta donanımları vardır o işler için. Ama genel kanı Odin'in samsungdan sızdırıldığı yönünde, kesin birşey de yok.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1013115
http://android.stackexchange.com/questions/18475/what-is-the-odin-tool

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Telefon brick oldu diyorum hala neyin derdindesiniz :) odin resmi samsung yazılımıdır bu arada odin mode niye yazacak yok download modda . Garanti kullanıcı hatası dememesi için nasıl bir bahane uydurayım bir yardımcı oluverin :)

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Telefon brick oldu diyorum hala neyin derdindesiniz :) odin resmi samsung yazılımıdır bu arada odin mode niye yazacak yok download modda . Garanti kullanıcı hatası dememesi için nasıl bir bahane uydurayım bir yardımcı oluverin :)
geçmiş olsun garanti kesin anlayacak ama yaptırması ucuz 30 lira samsung servisinde ,komple format atıyor en başa imei dahil

Reaksiyon puanı
2,148

Brick denmez ona. :)
Önceki roma döndün mü sonuç nedir?

Olumsuz ise garantiye dönmek için yapman gereken şudur:
Odin ile Stock firmware yükleyeceksin, son türkiye firmware budur: http://www.hotfile.com/dl/236713076/479ade9/I9300XXEMF6_I9300OJVEMF1_TUR.zip.html
Framaroot ile root et (en kolay yoldur root için).
Triangle Away ile Download sayacını sıfırla.
Sıfırlandığından emin olduktan sonra Stock firmwareyi bir daha yükle: http://www.hotfile.com/dl/236713076/479ade9/I9300XXEMF6_I9300OJVEMF1_TUR.zip.html
Telefonu fabrika ayarına döndür.
Git garantiye ver.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
geçmiş olsun garanti kesin anlayacak ama yaptırması ucuz 30 lira samsung servisinde ,komple format atıyor en başa imei dahil

Custom rom vardı stock rom 4.1.2 yi yükledim odin ile. Yüklendikten sonra samsung simgesi sürekli geliyo telefon açılmıyodu. Nasıl anlıyorlar onu merak ettim ben açıklayabilir misin ?

Reaksiyon puanı
2,148
Serhat şu an telefonunun durumu nedir? Samsung ekranında kaldı açılmıyor mu? Net bilgi ver.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Custom rom vardı stock rom 4.1.2 yi yükledim odin ile. Yüklendikten sonra samsung simgesi sürekli geliyo telefon açılmıyodu. Nasıl anlıyorlar onu merak ettim ben açıklayabilir misin ?
telefonu verince ne sorunu var diyecekler imei uçtu diyeceksin anlayacaklar.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Brick denmez ona. :)
Önceki roma döndün mü sonuç nedir?

Olumsuz ise garantiye dönmek için yapman gereken şudur:
Odin ile Stock firmware yükleyeceksin, son türkiye firmware budur: http://www.hotfile.com/dl/236713076/479ade9/I9300XXEMF6_I9300OJVEMF1_TUR.zip.html
Sıfırlandığından emin olduktan sonra Stock firmwareyi bir daha yükle: http://www.hotfile.com/dl/236713076/479ade9/I9300XXEMF6_I9300OJVEMF1_TUR.zip.html
Git garantiye ver.

Stock rom 4.1.2 yi indirdim.Odin ile kurdum.Samsung logosu açılışta geliyor hep tekrar ediyor kendini telefon açılmıyor.CM 10.2 ye dönmek işe yaramadı bu arada.Onun üzerine stock kurdum. Bu arada download mod ve recovery mod girmiyor bilgine. Altın bilgilerine ihtiyacım var :)

telefonu verince ne sorunu var diyecekler imei uçtu diyeceksin anlayacaklar.

Kies ile güncellerken oldu diyecektim aslında.

Reaksiyon puanı
16,128
Benim SII nin sayacı nı 2 kere sıfırladım ve şu anda sayaç 36 gösteriyor. Sürekli Jellybean sürümleri denediğim için bu kadar arttı, hepsi offical denediklerim. Akıl var mantık var; Odin den yükleme yapmadiktan sonra neden sayaç artsın?

ne sayacı o? niye o sayac yükselince garanti dışı sayılıyor? böyle benim androidli samsung almam mümkün olmaz saçma olmuş ve konu sahibine geçmiş olsun kies ile güncellerken pc dondu restart attı tel açılmıyor desin ne derseler hikayesinde diretsin çart çurt yapmaya kalkarsalar mahkemeye verceğini söylesin.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Serhat şu an telefonunun durumu nedir? Samsung ekranında kaldı açılmıyor mu? Net bilgi ver.

Telefon kapalı halde. Power tuşuna basıyorum mavi samsung simgesi geliyor açılış ekranı bildiğin yani.Samsung yazısı geliyor sonra tekrar simge geliyor . Telefona girmiyor kısaca

Reaksiyon puanı
2,148
Telefon kapalı halde. Power tuşuna basıyorum mavi samsung simgesi geliyor açılış ekranı bildiğin yani.Samsung yazısı geliyor sonra tekrar simge geliyor . Telefona girmiyor kısaca

Telefonu kapalı durumdayken ses açma+home+power ile recovery'e girebilmen lazım. Recovery'e girersen wipe işlemlerini yap hani 3 tane vardı tekrar yazdırma bana. :)

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
hiç uğraşma git servise rom atarken sorun oldu açılmıyor de garanti dışı kalsada 30 lira tutuyor benim sorduğum cevabını aldığım fiyat

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Telefonu kapalı durumdayken ses açma+home+power ile recovery'e girebilmen lazım. Recovery'e girersen wipe işlemlerini yap hani 3 tane vardı tekrar yazdırma bana. :)

Aha girebiliyorum şimdi denedim.Recovery moddayım.Wipe işlemlerini adım gibi biliyorum artıkın :) Bunları yapınca ne oluyor şu durumda? Bu arada CWM gelmedi recovery modda android system recovery var

Reaksiyon puanı
2,148
Aha girebiliyorum şimdi denedim.Recovery moddayım.Wipe işlemlerini adım gibi biliyorum artıkın :) Bunları yapınca ne oluyor şu durumda? Bu arada CWM gelmedi recovery modda android system recovery var

Stock kurduğun için recovery de eski haline döndü normaldir. Wipelardan sonra reboot system var onu seçip yeniden başlat telefonun açılması lazım.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Stock kurduğun için recovery de eski haline döndü normaldir. Wipelardan sonra reboot system var onu seçip yeniden başlat telefonun açılması lazım.

Orda wipe factory reset ve wipe partition var. Dalvik falan yoktu onu söliyim wipeler yapıldı şuan ve açıldı ohh be. Şimdi ne yapacağum ?

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Şu adımlardan devam et.

Sıfırlandığından emin olduktan sonra Stock firmwareyi bir daha yükle: http://www.hotfile.com/dl/236713076/...1_TUR.zip.html
Git garantiye ver.

İMEİ değişme kodları var. Engineering moddan gprs girince imei atanabiliyor.Zaten benimki klonlama değilki imeimi geri alıyorum.Böyle yapsam olmaz mı ? Korktum gari şu işlemlerle :)

Reaksiyon puanı
2,148
imei değişmek basit iş değil onlar için ayrı donanım sptbox dedikleri aletlerden alıyorlar, yani imeini geri yazmak zor değil de şu yazdıklarım mı zor?

garantiye vermek istiyorsan download sayacını sıfırlaman lazım o da dediğim yolla oluyor, bazı arkadaşlarımız oraya bakmıyorlar stock firmware olsun yeter dese de karar sana ait

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
imei değişmek basit iş değil onlar için ayrı donanım sptbox dedikleri aletlerden alıyorlar, yani imeini geri yazmak zor değil de şu yazdıklarım mı zor?

garantiye vermek istiyorsan download sayacını sıfırlaman lazım o da dediğim yolla oluyor, bazı arkadaşlarımız oraya bakmıyorlar stock firmware olsun yeter dese de karar sana ait

Karar benim madem senin dediklerini yapcam.Sen daha çok yardım ettin. Framaroot 1.6.0 indirdim şimdi napıcam. APK dosyası bu