S3 İMEİ uçtu

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Telefonu rootladım 4.1.2 jb di sürümü.Cyanogenmod 10.2 yükledim.Kamera sorunu vardı ondan gazirom v7 diye bişey yükledim ancak yükledikten sonra imei 0049 lu bişey oldu ağda kayıtlı değil diyor.Ağ falan yok.Ne yapmalıyım?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
İMEİ değişme kodunu bulup kendi İMEi nomu tekrar girsem suç falan olmaz demi ?

İmei değiştirme kodu falan yok. Sadece Telefonculardaki Box ile imei atılabilir cihazlara. Sizin durumunuz başka insanların da başına geliyor, siz bi stock roma dönün, ondan sonra gelin konuşalım.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
EFS felç garantiye gönder varsa

Golddan almıştım zaten 2 yıl genpa garantili idi.Root attık rom yükledik ondan sonra imei gitti.Garanti nasıl kabul etcek bunu ? Telefonculara yaptırıcaz sanırsam

- - - Mesaj Güncellendi - - -

İmei değiştirme kodu falan yok. Sadece Telefonculardaki Box ile imei atılabilir cihazlara. Sizin durumunuz başka insanların da başına geliyor, siz bi stock roma dönün, ondan sonra gelin konuşalım.

Stock rom bu custom romun üzerine custom rom kurduğum gibi kurulacak değil mi ? Sd carddan flashlayarak wipelayarak falan

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Garanti yapar sakın telefonculara bulaşma stock rom'a dön sadece gerisi servis halleder

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Garantiye sokmak çok kolay. Stock romu odin ile yükleyin. Sonra servise götürün. Kies ile güncelleme yaparken oldu dersiniz.

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Garantisi devam ediyorsa garantiye yolla en sağlam garanti yapar

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
O zaman imeinin olduğu bi önceki roma dön bakalım ne olacak

CM 10.2 ye geri dönüyorum şimdi.O çok güzeldi İMEi ye bişey yapmadı ama kamera 8mp değil 3.2mp gibiydi.Tek sorun oydu işte

Garantiye sokmak çok kolay. Stock romu odin ile yükleyin. Sonra servise götürün. Kies ile güncelleme yaparken oldu dersiniz.

Stock roma dönünde root izleri kalır mı belli olursa yapmazlar zaten. Emin misin dediğinden ?

Reaksiyon puanı
2,148
Stock roma döndükten sonra triangle away ile sayaç sıfırlaman lazım.

Ah ben sana demiştim yedek al diye, illa hafıza kartına almana gerek yoktu dahiliye de alabilirdin.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226

Ah ben sana demiştim yedek al diye, illa hafıza kartına almana gerek yoktu dahiliye de alabilirdin.

Sayaç sıfırlamaya gerek yok, herkes yanlış biliyor. Sadece stock roma döndürsun yeter.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198

Çok özür . Acemiyim zaten söylemiştim en başta.Hata yapa yapa öğrendik işte :)

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Cyogen mod otomatik efs backup alıyor diye biliyorum telefonun hafızasınsa sdcard0 da backup yada backups klasörü içinde efs nin aynısı olması lazım ordan bir kopyala dene istersen.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Cyogen mod otomatik efs backup alıyor diye biliyorum telefonun hafızasınsa sdcard0 da backup yada backups klasörü içinde efs nin aynısı olması lazım ordan bir kopyala dene istersen.

Almasına alıyor da bu gazi rom denen meret super wipe yaptırmıştı şimdi hatırladım tüm kartları silip süpürdü. Stock rom yükleyecez çarem yok şuan

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Almasına alıyor da bu gazi rom denen meret super wipe yaptırmıştı şimdi hatırladım tüm kartları silip süpürdü. Stock rom yükleyecez çarem yok şuan
türklerin yaptığı romlar kullanılmaz yazılımdan anladıkları yok sağdan soldan derledikleri romlar.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Çoğu bakmayabilir, ama bi tanesi baksa download sayacının artmış olduğunu görse buna root atılmış garanti kapsamına girmez dese bişey söyleme hakkın olmaz.

Stock rom indi 4.1.2 jb. Nasıl kuracağım bunu aynı şekilde mi anlattığın gibi

türklerin yaptığı romlar kullanılmaz yazılımdan anladıkları yok sağdan soldan derledikleri romlar.

Şuan %100 haklısın. Paylaşıldığı forumdan 50 sayfa yorum okudum bi Allah'ınkulu dememiş bi sorun ben de sorunsuz zannettim kurdum. Türklere hiç bir yerde güven olmuyor maalesef

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Çoğu bakmayabilir, ama bi tanesi baksa download sayacının artmış olduğunu görse buna root atılmış garanti kapsamına girmez dese bişey söyleme hakkın olmaz.

Öyle bir şey olmuyor. Biraz düşünelim, beyin fırtınası yapalım. Mesela benim cihazım kies ile güncelleme yaparken elektirik ler kesildi ve pc kapandı. Cihaz half brick oldu. Garantiye verdim ve bana yazılım yükleyeceklerini söylediler . Yazılımı nasıl yükleyecekler? Kies kurtarma modu ile mi? Hayır tabiki de. Samsung un yasal olan Odin aracı ile yükleyecekler. Sayaç buna bağlı olarak artacak. Peki sayaç arttı diye adamlar ne yapacak? Rootlayıp Triangleaway mi yükleyecekler? Hayır tabiki de.

Eğer Download modunda Samsung Offical yazıyor ise garanti içine alacaklardır.

Reaksiyon puanı
2,148
Hayır tar.md5 uzantılıdır o odin ile kurtulur, stock firmware yükleme konuları mevcut internette

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Öyle bir şey olmuyor. Biraz düşünelim, beyin fırtınası yapalım. Mesela benim cihazım kies ile güncelleme yaparken elektirik ler kesildi ve pc kapandı. Cihaz half brick oldu. Garantiye verdim ve bana yazılım yükleyeceklerini söylediler . Yazılımı nasıl yükleyecekler? Kies kurtarma modu ile mi? Hayır tabiki de. Samsung un yasal olan Odin aracı ile yükleyecekler. Sayaç buna bağlı olarak artacak. Peki sayaç arttı diye adamlar ne yapacak? Rootlayıp Triangleaway mi yükleyecekler? Hayır tabiki de.

Odin yasal değildir hocam yanlış biliyorsun.Samsung servisinde kendi cihazları var bağlayıp istediği imeiyi istediği romu direk atıyor.Biz arkadaşın s4 üne güncelleme gelmediği zaman sorduk odinle sammobileden stock rom atarsak garanti dışı kalırmı diye garanti dışı kalır dediler.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Hayırlı uğurlu olsun telefon brick yedi :D Neyse Kiesle güncellerken böyle oldu derim.Bilmiyomuş ayağına. Servis 4.1.2 yi yükler İMEİ geri döner. Root , rom yediği falan anlaşılmaz demi ?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Odin yasal değildir hocam yanlış biliyorsun.Samsung servisinde kendi cihazları var bağlayıp istediği imeiyi istediği romu direk atıyor.Biz arkadaşın s4 üne güncelleme gelmediği zaman sorduk odinle sammobileden stock rom atarsak garanti dışı kalırmı diye garanti dışı kalır dediler.

Kendi cihazları falan yok hocam. Istedigi imei yi atamaz, uydurmayalım. Çünkü imei sadece Box denilen illegal alet ile dışardan atılabilir veya anakart değişimi yapılır. Odin ile yüklenen her stock rom garanti kapsamındadır. Bu lafları bilgili birinin söylediğine inanmıyorum. Xda da bile 5-6 geliştiriciye sordum. Hepsinden aynı cevap aldım. Hatta CONSTANTINE diye bir türk geliştiriciye rastladım sorarken. Ve sorduğum geliştiricilerden biri de Samsung Store ların birinde Yazılım işi ile uğraşıyor.

Neyse, konuyu dağıttık.

Reaksiyon puanı
2,148

Kardeş Odin ile official firmware yüklemekle sayaç artmaz, bunu bilmiyordun sanırım ondan böyle düşündün. :)

Onlar tabi der çünkü Odin son kullanıcı için değildir.