Oyun Tavsiyeleri ve Oyun tavsiye İstekleri

Bu konuyu okuyanlar

anti-soad

Öğrenci
Katılım
19 Mayıs 2009
Mesajlar
42
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bana "hearst of iron 2 " linkini biriniz verebilir mi?Yanlız doomsday modu olmasın.
 

aruchan.blog

Profesör
Katılım
18 Mart 2010
Mesajlar
1,638
Reaksiyon puanı
56
Puanları
48
Pirates of the Carribean: Armada of the Damned
2s000vd.jpg

Çıkış tarihi: 2010 4. çeyrek
Tür: Aksiyon-RPG
Platform: PC, Playstation 3, Xbox 360
Yapımcı: Disney Interactive Studios
Yayıncı: Propaganda Games

Disney'in yapımcılığında Propaganda Games tarafından geliştirilen Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned, aksiyon ve RPG (rol yapma oyunu) türüyle karşımıza çıkacak. Projenin Disney'den çıkıyor olması, hikayenin rengarenk bir dünya içinde klasik çizgi-film kovalamacalarıyla geçeceği izlenimini veriyor olabilir. Ancak yeni Pirates of the Caribbean oyunu hiç de öyle olmayacak...

Armada of the Damned, hızlı bir macera ile beraber belli bir yaş sınırının üstüne hitap edecek aksiyon ve kanlı çatışmalar da sunacak.

BİR EFSANE Mİ, YOKSA KORKULAN MI?

Oyunun RPG türünde olması dövüş sistemi ve karakter sınıflarının önemini artırıyor. Oyuncular Armada of the Damned'te karakterlerini iki farklı yoldan götürebilecekler. Buna göre kahramanın statüsü korkulan veya efsane haline gelen olarak belirlenecek. Bu klasik iyi-kötü sonucunu doğurmayacak. Sadece hikayenin ilerleyişinde karakterin olaylara karşı nasıl tepki verdiğiyle ilgili olacak.

Efsane yolunu seçen korsanlar kendilerine özel bir imaj yaratarak oyundaki diğer karakterlerin akıllarında farklı bir yer edinecek. Bunun yanında korkulan olmak isteyen korsanlar ise daha çok istediği gibi hareket eden ve etrafına fazla aldırmayan bir yol izleyecek. Hal böyle olunca ilk akla gelen iyi-kötü değerlendirmesinin tam tersini gerçekleştirmek de mümkün olacak. Örneğin korkulan yolda ilerleyen bir korsan beklenmedik iyilikler gösterebilecek. Öte yandan efsanevi seçiminde bulunan karakter ise kendi iyiliği için etrafına zarar verebilecek.

BİR KORSANIN OLMAZSA OLMAZI!

Bu seçimler korsanın giyimine ve silahlarına da yansıyacak. Hatta kaptanlık yaptığı gemi de bundan nasibini alacak. Efsanevi korsan, oyunun açık dünyası içinde istediği yere şöhretini adeta haykıran şaşaalı gemisiyle yelken açabilecek. Bunun yanında korkulan olmayı seçenler, insan iskeletlerinden yapılmış hayalet gemileriyle denzilerin hakimi olmaya çalışacak.

Aslında hangi yoldan gidildiği her zaman çok net belli olmayacak. Bunun nedeni de oyunda büyük önem arz edecek ve karakterin şekillenmesinde ciddi bir rol oynayacak diyaloglardan kaynaklanacak. Bu konuşmalar birileriyle karşılıklı diyalog kurmaktan çok, karakterin kendi iç dünyasıyla olan konuşmalarından oluşacak. Yani korsan hikaye boyunca kendisiyle iç hesaplaşmalar yaşayacak ve seçimlerini de böyle belirleyecek.

KORSAN SAVAŞLARI!

Oyunu RPG türüne yaklaştıran bir diğer özelliği dövüş mekaniği ise, can alıcı noktalardan birisi olacak. Yapımcılar oyuncuları çok yormamak için mümkün olan en basit tekniği kullanmayı seçmişler. Karmaşadan uzak dövüş sisteminde hafif saldırı, ağır saldırı ve bazı özel yetenekler yer alacak. Dövüşler ekrana hızlı ve kendine has özellikleriyle yansıyacak. Düşmana indirilen hayati darbeler, yavaşlatılmış gösterimlerle daha etkileyici hale gelecek.

Oyunda aşamalar atlandıkça korkulan veya efsanevi statüsüne göre yeni yeteneklerin kilitleri açılacak. Ayrıca silahların ve mevcut yeteneklerin etkinliği de artacak. Silah seçimlerinin yanında hangilerinin öncelikli olacağı, hangilerinin ikinci silah olacağı kolaylıkla belirlenebilecek.

İSTER PALA, İSTER ÇAPA!

Silahlara örnek vermek gerekirse, korkulan yolda ilerleyen bir korsan, arkasından savurduğu zincire bağlı dev bir çapa ile düşmanlarını oracıkta yere serebilecek. Efsanevi korsan ise sırtının her iki yanına kayışla bağlanmış palalarını en azılı düşmanlarını alt etmek için kullanabilecek.

Oyunda ayrıca, çift namlulu eski stil tabancalar gibi ateşli silahlar da bulunacak. Ancak söz konusu olan bir korsan oyunu olduğunda kılıçlar ve çapalar kulağa çok daha hoş geliyor.

KORSAN GEMİSİ HEYBETLİ OLUR!

Oyunda korsanlığın olmazsa olmazı gemiler de önemli rol oynayacak. Korsan gemisi oluşturulurken kimi zorlukların ve küçük çaplı savaşların içinden çıkılması gerekecek. Kısacası "sağlam ve korsana yakışır" bir gemiye sahip olmak çok kolay olmayacak. Tüm bunların yanında yarı insan yarı yengeç yaratıklar ve Pirates of the Carribean filmlerinde sıkça görünen yaratıklar da hikayeyi tamamlayacak.

Oyunun karakter sınıfları ve rol seçimleri düşünüldüğünde, klasik RPG'lerdeki iyi-kötü yakıştırmalarının dışında farklı bir yapı sunması en büyük artılardan. 2010'un dördüncü çeyreğinde piyasaya çıkacak oyunun gerek dövüş mekaniği gerekse karakter sınıfları hala geliştirilme aşamasında. Bu yüzden ilerleyen günlerde başka detaylar ve yenilikler de açıklanabilir. Ancak hikayenin bu kadarının bile yarattığı etki şimdiden hayranlarını heyecanlandıracak düzeyde.

Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned, PC, Playstation 3 ve Xbox 360 platformlarında oynanabilecek.

KAYNAK

çıkışı daha önce şu linkte duyurulmuş.
 

enolgun

Öğrenci
Katılım
22 Kasım 2008
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar bilgisayarımın donanımı mw 2 için fazlasıyla yeterli. Hemen hemen oyunu aldığım ilk günlerden itibaren, defalarca da bilgisayarım format yemesine rağmen multiplayer'da sorun yaşıyorum. Sadece tek bir map oynadıktan sonra yeni map yüklenmeye başlarken resimdeki hatayı verip masaüstüne atılıyorum. Var mı sorunum hakkında bilgisi olan?


1890.jpg


Oyuna girerken de şöyle bir hata alıyorum.

1919.jpg
 

catli42

Asistan
Katılım
10 Mart 2008
Mesajlar
222
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
selam sayin arkadaslar benim bir sorum olacakdi bir türlü sorunu cözemedim windows 7 64 bit denedim olmadi windows 7 32 bit de denedim olmadi hata veriyor oyunu kac sefer degisik yerden indirdim yinde basaramadim bu hatayi cözemedim bu konuda yardimci olurmusunuz yada baska sorunlari olan oldumu


6666e.png

7777.png


burda gösteriyor directx 11 diye ama bu programlarda yani kurulmus olan program listesinde yok görüküyor acaba directx yemidem,i kuracagim evetse acaba hangi directx kuracagim yardimci olursaniz memnun olurum

9999j.png


burdaki listede gözükmüyor normalmi sizce acaba

1000y.png

0011yc.png
 

catli42

Asistan
Katılım
10 Mart 2008
Mesajlar
222
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
selam sayin arkadaslar en sonunda sorunu cözdüm sorun Drectx misyani onu yaptim oldu rorun cözüldü kinu benim tarafimdan kapanmisdir
 

axilik

Profesör
Katılım
30 Ocak 2009
Mesajlar
1,122
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
quote_icon.png
7.42 Nickli Üyeden Alıntı
Yaratıklı, robotlu, gerçekte olmayan silahları olan oyunlar benim tarzım değil
Yukarıda tarifi olan oyun tiplerini sevmeyenlere :D:D

SİMS 3

sims1.jpg


Electronic Arts yine yaptın yapacağını…
EA’yı FIFA serisinden olsun, NBA serisinden olsun, Need For Speed serisinden olsun hepimiz çok iyi biliriz ve tembelliklerini de. :) 5-6 yıl grafiklerle oynamadan sadece kadro yenileyerek, bir iki oynanış biçimi değiştirerek FIFA’ları önümüze sundu. Need For Speed’ de de arabaları aynı bırakıp yeni harita(lar) verip, hikâyeyi değiştirip koydu gitti raflara… Maalesef üzülerek söylüyorum ki Sims 3’ü de ilk açtığımda bunu gördüm. Grafikler Sims 2‘ye çok benziyor ama bu demek değil ki fark yok. Bu yüzden Sims’i FIFA’ya nazaran daha şanslı ilan ettim. :)

Neler değişmiş?
Oyunda neredeyse “Bu neden yok ki?” dediğim her şeyi eklemişler. Sesimi mi duydular acaba? :)
sims4.jpg

Gelelim birkaç örneğe:
Kıyafet seçerken genelde “Bu ayakkabı bunun altına olur mu arkadaş?” diyerek seçmediğim onlarca güzel pantolonu artık Sims 3’te seçebiliyorum. Çünkü ayakkabı seçmeyi ayrı yapmışlar sonunda… Kıyafetlerimizin rengini çok detaylı bir şekilde seçebiliyoruz. Hatta üzerinizdeki kıyafeti ister deri, isterseniz plastik hatta -abartmıyorum- tuğladan bile yapabilirsiniz.
Eşyaları dizerken resmen işkence çekiyordum eski Sims’ lerde. Sims 3’te bu sorunu yenmişler. Eşyalarımızı çapraz koyabildiğimiz gibi aynı kareye küçük cisimlerden birkaç tane de koyabiliyoruz. Ek olarak kare dememe bakmayın artık yarım kare olarak eşyalarımızı koyabiliyoruz. Yine de bence yeterli değil. Bu tarz oyunlardan olan Singles’ta bu sorunu gayet güzel yenmişler. Eşyalarımızı istediğimiz şekilde istediğimiz yere koyabiliyoruz. Artık Sims 4 için bekliyorum bu özelliği. :)
Eski Sims’i oynayanlar bilirler; adam katletmek için en popüler yöntem havuzun içine insanları sokup merdiveni silmektir. :) Ama artık yeni yöntemler bulmalısınız… Simlerimiz artık havuzun içinden merdiven olmasa da kenarlardan tutunarak çıkabiliyor. Güzel bir düşünce olmuş çünkü ben havuza gerçek hayatta merdivenle girip-çıktığımı pek hatırlamıyorum. :)
The Sims ve Sims 2’de benim en çok sorduğum sorulardan bir tanesi de: “Bize misafir gelebiliyorlar ama neden biz ev ziyaretine gidemiyoruz?” Artık bu sorumu da geride bırakmışlar. Sonunda komşumuzun kapısını çalıp içeri davet edilmeyi bekleyebiliyoruz hatta gece kalmak için izin bile isteyebiliyoruz. Ama unutmayın ki siz bir misafirsiniz… Buzdolaplarını karıştırır, eşyalarını fazla kullanırsanız evden atılma riskiniz var yani kovulabilirsiniz…

sims3.jpg

İşler nasıl hacı?
İşler tıkırında, ne olsun. :p İş imkanları yine eski Sims’lerden alışık olduğumuz şekilde. Ufak tefek farklılıklar var tabi. Mesela burada işe gittiğimiz binayı -dıştan da olsa- artık görebiliyoruz. İşyerimizde tabii ki sadece iş yok ve başka iş yerlerini de ziyaret edebiliyoruz aktivitelere katılmak için. Konsere, maça, tiyatroya biraz önce bahsettiğim iş yerlerinde gidebiliyoruz. Daha doğrusu bu tür aktivitelerin olduğu yerlerde çalışabiliyoruz. İş yerinde nasıl ya da ne kadar aktif çalışacağımızı ayarlayabiliyoruz. Bu da bizim daha çabuk ya da daha geç terfi almamızı sağlıyor. Patronunuzla olan iyi ilişkiniz de sizin terfi almanızı etkiliyor. Patronunuzla sevgili olabilmek -hatta evlenebilmek- ise ayrı bir güzellik. :)

Bilgisayarımın özelliklerini yenilemeli miyim?
Bilgisayarınız çok eski değilse yenileme ihtiyacı duyacağınızı düşünmüyorum. Grafikler neredeyse Sims 2 ayarında olmuş belirttiğim gibi. Çoğu bilgisayarda çalışabilecek şekilde yapmışlar yine oyunumuzu. Sistem gereksinimlerini de şu şekilde belirlemişler:
Windows XP kullanıcıları için:
Windows XP (Service Pack 2)
2.0 GHz P4 işlemci
1 GB RAM
En azından 6.5 GB depolama alanı ve kişisel dosyalar için 1GB’lık boş alan
Pixel Shader 2.0 desteği için 128 MB belleğe sahip ekran kartı

Windows Vista Kullanıcıları için:
Windows Vista (Service Pack 1)
2.4 GHz P4 işlemci
1.5 GB RAM
En azından 6.5 GB depolama alanı ve kişisel dosyalar için 1GB’lık boş alan
Pixel Shader 2.0 desteği için 128 MB belleğe sahip ekran kartı

KAYNAK



 

VincentVega

Profesör
Katılım
29 Ağustos 2007
Mesajlar
2,666
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
arkadaşlar microsoft flight simulator tarzında uçuş simulator oyunları oynamayı düşünüyorum. tavisyeleriniz nelerdir?
sistem gereksinimleri fazla olabilir benim için sorun değil sistemim sağlam.
 

brainiac

Doçent
Katılım
10 Ekim 2010
Mesajlar
572
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
beyler nostajık, osmanlınında bulunduğu cok fazla bılınmeyen knıghts of honor gıbı bıldığınız bı oyun var mı eskı savaş olursa daha ıyı olr sımdıden sağolun
 

ck-xe

Dekan
Katılım
4 Nisan 2010
Mesajlar
5,558
Reaksiyon puanı
39
Puanları
48
Özellikle mi Osmanlı olsun, yoksa Türkler diye geçse de olur mu?
 

way_be

Dekan
Katılım
2 Mayıs 2010
Mesajlar
5,798
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
Rise of Nations çok harika gerçekten
 

exop

Asistan
Katılım
13 Ekim 2010
Mesajlar
334
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Bir de Empire Earth 1 ve 2 ye bak.Beğenirsin tahminimce.Ayrıca Stronghold, o zaten bir efsane.
Son olarak Red Alert.
 

oxytacin

Asistan
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
374
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
lion hearts king crusader

selahattin eyyubi yi yönetebileceğin haçlılarla savaşabileceğin bir oyun daha geçen gün bitirdim süperdi filistin topraklarında felan geçiyo...
 

M.Şamil CAN

Dekan
Katılım
23 Ekim 2009
Mesajlar
5,841
Reaksiyon puanı
105
Puanları
63
Türkler yok ama strateji dendimi aklıma ilk gelen oyun. Entente...
 

way_be

Dekan
Katılım
2 Mayıs 2010
Mesajlar
5,798
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
stronghold crusader gerçekten efsana çok güzel bir oyun
 

siriusian

Öğrenci
Katılım
5 Aralık 2008
Mesajlar
93
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Medivial Total War derim bir yama ile Osmanlıyı kontrol edebilirsin zamanında aylarca oynayıp bütün haritayı almıştım
 

tarkankarabas

Asistan
Katılım
10 Eylül 2006
Mesajlar
174
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
age of empires 3... aslanlar gibi osmalıyı alır ve diğer tüm milletleri siler süpürürsün
 

SmiLey

Profesör
Katılım
28 Ağustos 2009
Mesajlar
2,169
Reaksiyon puanı
55
Puanları
48
Medieval II Total War kesinlikle. Sonra Empire Total War var. İlki daha savaşa dönük ikincisi ise diplomasi yönü ağır basıyor. İlki 1071-1600 arası ikincisi 1700 ve sonrası. :)
 

NikeSteeL

Dekan
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
8,420
Reaksiyon puanı
131
Puanları
63
Senin İstediğin Tarz Değil Ama

Ben Deli Gibi Command & Conquer: Red Alert 3 Oynuyorum İstersen Bir Dene Belki Hoşuna Gider!
 

Yunus ÖZCAN

Doçent
Katılım
16 Temmuz 2008
Mesajlar
593
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
eski çağlarda geçen büyücülük, ejderha, yaratıklar vs olmayan
kılıç, kalkan, ok ve mızrak gibi savaş aletlerinin kullanıldığı oyun önerilerinizi bekliyorum

örnek olarak

Stronghold serisinden bazıları - strateji
mount and blade warband - rol yapma
 

adrasa

Dekan
Katılım
8 Aralık 2009
Mesajlar
6,512
Reaksiyon puanı
37
Puanları
48
Yüzüklerin Efendisinin Senin istediğin tarzı Lords Of The Rings : Conquest oynadın mı onu ?
 

serkan94

Profesör
Emektar
Katılım
20 Mart 2010
Mesajlar
2,184
Reaksiyon puanı
22
Puanları
38
Oblivion :mrgreen: Eskidir ama güzeldir.
 

sdelta

Profesör
Katılım
23 Nisan 2008
Mesajlar
4,228
Reaksiyon puanı
140
Puanları
63
Aradığın oyun totalwar sanırım.
 
Üst