Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yeni almış olduğum kasaya monte ettiğim anakartın kasa öne panel çıkış kablosunu anakartda bulunan resimde gördülen yere bağladığım halde ön panale kulaklık ve mik bağladım ancak çalışmıyor ..
Ön panelin ankarttan elektrik aldığı ve bağlandığı kısım olan ve yolladığın resimde anakart üzerinde F_PANEL (FRONT PANEL) yazan yerdeki bağlantıları dikkatlice ve doğru bir şekilde bağlaman lazım...
F_PANELe bağlanan, RESET SW, HDD LED, SPEAKER, POWER LED ve POWER SW gibi bileşenleri anakartla gelen kitaba bakıp yerleştirmen daha iyi olacaktır.
Tabi tüm bunlardan sonra, ses kartın ve anakartın için doğru sürücüyü yüklemende şart
Umarım sorunun hallolur..Kolay gelsin..
Oraya bağladığın kablo2 uçlu ise ; birinde ac97 diğerinde hd audio yazabilir. ikisi ilede dene olmadı ,
Biosda Onboard ses kartının ayarıda olması gereken bir yer var Front panelin AC97 mi HD Audio mu çalışmasını sağlayan bu ayarla olucaktır. Yanlız forumda arattırsan cevabını bulurdun çünkü ben bu meseleyi bir soruda yazmıştım ve çözmüştü eleman
Kasanın önünden gelen kablo tek parça halinde resimde işaret edilen yerde F-audio 9 pin e uygun tek parça hallinde takılabiliyor.diğer kablolar doğru şekilde takılı we doğru şekilde çalışıyor.pwr-led, hdd , hdd led gibi kablolar doğoru şekilde çalışıyor.özellikle resimde işaretli olan f- audio pimlerine uygun tek parça kablo ucu mevcut.yani başka kablo yok we başka yere takılamıyor. :helpsmilie:
Ancak şöyle bir durum var...
F_AUDIO varsayılan olarak HD Audio destekli geliyor. Eğer senin anakartın AC'97 destekliyorsa aktive etmen gerekiyor.
RealTek HD Audio Manger ı aç
Speaker Configuration a gel ve Connector Setting i aç..
DISABLE FRONT PANEL CHECK seçeneğini işaretle ve OK e bas..
Böylece ön paneldeki tüm Audio aygıtları aktive edilmiş olacaktır..
InşAllah bu sefer işini görür
(Tam buraya resim ekleyecektim ki..JONJON arkadaşımız nerdeyse benim ekleyeceğim resmin aynısını eklemiş..
Benim anlattıklarımın aynısı o resimde görülüyor..Büyük bir ihtimalle sorunun bu şekilde çözülecek)
Ben donanım bağlantılarından anlamam ama doğru bağladığını düşünerek bi öneri yapmak istiyorum, resimde gördüklerini sırasıyla uygula ön panelin aktif olduğunu göreceksin.. dene bakalım..