- Reaksiyon puanı
- 6,518
Tabi o zamanlar DDR3 var. (Dedeler anlatır ya bir şeyler).
İleride işlemci önbelleği 8 - 16 - 32 GB olursa şaşırmam. Ram filan unutulur gider anakarta ram yuvası eklenmez . Direk işlemciyi seçerken Önbelleğine bakmak lazım olur.Tabi o zamanlar DDR3 var. (Dedeler anlatır ya bir şeyler).
Bizim prof.larda öyle diyor. Şimdi bu teknolojini peşindelermiş.İleride işlemci önbelleği 8 - 16 - 32 GB olursa şaşırmam. Ram filan unutulur gider anakarta ram yuvası eklenmez . Direk işlemciyi seçerken Önbelleğine bakmak lazım olur.
Kahinliğimi konuşturayım dedim ahsdgahdgada
Krsital "hdd"ler labaratuarlarda ve kuantum bilgisayarlarda kullanılıyor ve bizim aklımız bile alamaz hem kapasitelerini hem de hızlarınıİleride işlemci önbelleği 8 - 16 - 32 GB olursa şaşırmam. Ram filan unutulur gider anakarta ram yuvası eklenmez . Direk işlemciyi seçerken Önbelleğine bakmak lazım olur.
Kahinliğimi konuşturayım dedim ahsdgahdgada
Kendilerine saklıyorlar.Krsital "hdd"ler labaratuarlarda ve kuantum bilgisayarlarda kullanılıyor ve bizim aklımız bile alamaz hem kapasitelerini hem de hızlarını
Eskiden haberleri vardı ama şuan yeni bir arama yaptığımda google da denk gelmedi nedense
Sana kısmet. Yapsana sende eline geçen şeylerden Herşey bir anda olmaz zaten, az az yap şekillensin.Çok başarılı bir kasa
benım monıtorlu pc var yeter ustaSana kısmet. Yapsana sende eline geçen şeylerden Herşey bir anda olmaz zaten, az az yap şekillensin.
all in one? bende olsaydı arkasından kesip falan modifiye etmiştim Ahshdhdhshbenım monıtorlu pc var yeter usta
Ben izin verirmiyim yansın? ?bi bakmışım tutuşmuş iyide yanar
Emek verip bu kadar uzun yazmışsın. Sağolasın.Merhaba. çok iyi bir iş ortaya çıkartmışsın Zaur, aynen Amerikalıların bazı filmlerinde de dedikleri gibi. Çok iyi bir işçilik (ustalık) hüneri ortaya konulmuştur, bu bir gerçektir, bu yüzden seni canı gönülden tebrik ederim. Ahşap malzeme olmasına rağmen bu sistem geniş bir iç hacimde çalıştığı için olsa gerek (zaten tahtanın metal kasaya göre olan ısıl iletkenlik özelliğinin az olmasını göz önüne alıp geniş hacim tercihi mantıklı bir seçim olmuş) tüm parçaların sıcaklık değerlerinde herhangi bir sıkıntı (olumsuzluk da) görünmüyor. Ancak tahta kasa içinde çalışan bu PC sistemi gözlemlediğim kadarıyla "uzay montajı" veya "açıkta tüm komponentlerin birleştirilmesi" şeklinde çalışıyor, benim tam anladığım kadarıyla.
Ancak iletken bir kasa içindeki tüm mevcut şartlar plastik, ahşap, mdf, mika veya iletken özelliği bulunmayan malzemelerden yapılmış tüm kasalara kolayca da uygulanabilir. Metal, iç iletken malzemeli kasalarda örneğin PSU'nun GND'si yani siyah kablo (şase) bağlantısı PSU metal gövdesinden kasaya vidalandığında GND hattı metal kasa iç iletkenliğiyle, ayni araçların - ucunun araç şasisi üzerinden topraklanabilmesi gibi tüm kasa içine dağıtılmış olur, benzetmek gerekirse. Şimdi biz ayni şartları ahşap kasaya uyarlamak istediğimizde, 0.75- 1 mm. kesitli tek kabloyu ucunu soyarak örneğin ahşap kasaya bağlanan HDD, SSD, DVD player (şimdilerde kullanımdan kalktı) disket okuyucu (eskiden vardı, çoktan kullanımdan kalktı) metal gövdesine PC montaj küçük vidalarıyla tutturduğumuzda, uzay montajlı sistemden kurtulup ayni metal kasa içi şartları varmış gibi ayni sistemi yine çalıştırmış oluruz, ondan bir farkı da kalamaz. Zaten bu kasada iç hacmi oldukça geniş tutup soğutma problemini elimine ettik, bir de bu işlemi yaparsak eğer metal gövdeli kasa içi çalışma şartlarını tam olarak (aynen) sağlamış oluruz. Ben ahşap üzerine böyle bir sistem çalışmasını yapsaydım bu konuyu da mutlaka ihmal etmeden es geçmezdim.
Avantajları ve dezavantajları: Statik elektrik kaçağı metal kasalarda direk kasa metalinden ölçülüp hissedildiği halde bu ahşap kasada ancak PSU iç metal gövdesine kontrol kaleminin ucu ölçüm amaçlı değdiğinde anlaşılabilir. çarpılamamak açısından iyi ama olası statik kaçakları hissedip kolay anlayabilmek açısından ise bir dezavantaj sayılabilir.
Elektronik cihazların büyük çoğunluğu çalışırken çok az da olsa bir radyasyon yayar, bu kaçınılmazdır. Metal kasalarda örneğin metal iç malzemeler anakartın yaydığı cuzi radyasyonu kolayca emebilir, çoğunu dışarıya verdirmez, hatta ben bunu daha artırmak, hatta garantilemek için en son masaüstü PC kasası içini alüminyum folyolar ile kaplamıştım, her ne kadar eski CRT monitörler yeni LCD'lere göre eskiden daha çok radyasyon (ekrana 1 cm uzakta X ışınları radyasyonu gibi) yayıp sadece anakartın ve diğer parçaların iç radyasyonu pek de düşünülmese bile. Az da olsa eser orandaki radyasyon yayılımı açısından dezavantaj sayılabilir, ama yakında saksıdaki çiçek, kaktüs, vb. bu cuzi radyasyonu kolayca emer. Yani radyasyon emilimi açısından da (çok eser orandaki radyasyonu göz ardı edemez isek) bir dezavantajı sayılabilir.
Örneğin sıcak yaz aylarında elimizi metal kasa üzerine koyduğumuzda kasa içi sıcaklığının, dolaşımdaki havanın sıcak, ılık olabildiğini kolayca anlayabilirdik, ama ahşap kasayla ancak çalışma sıcaklık değerlerine göz atarak bunu direk anlayabilmiş oluruz.
Yangın emniyeti açısından daha az güvenlidir de diyemiyorum, çünkü bu kasanın üzerini yanmaz bir malzeme ile kaplamak, örneğin ince, metal folyoyla, çok ince metal lamellerle, vb. kaplamak yanmazlık özelliğini direk olan alevlere karşı kısmen kazandırabilir, çok büyük olan yangınlarda ise metal, plastik, MDF, alüminyum, ahşap, vb. kasa dışı ne olursa olsun zaten kasanın içi tümüyle zarar görerek kullanılmaz duruma gelebilecektir, yangın olumsuzluğu açısından kasa malzemesi düşünüldüğünde. Kolay gelsin.
Çok saolasın. Maliyet derken bol bol ahşap tahta vardı bende. Sadece tutkal almak felan parası gitti. Ama Bolca zamana ihtiyaç var. Herşeyi bir anda yapmak mümkün değil. Olçümler yanlış olabiliyor bazen.Başlığı görünce çok merak ettim,gerçekten tebrik ederim. Ama daha maliyetli olmuyor mu satın almaktan bilemedim
zarar vermek pek sevmem.all in one? bende olsaydı arkasından kesip falan modifiye etmiştim Ahshdhdhsh
Valla kardeş yıllar geçti uzun zamandır bende internetten uzak kaldım bu forumda gördüm destek için mesaj attım elislerimde becerili insanlar nadirdir sende onlardan birisin maşallah kasa 10 numara olmuş ellerine sağlık tekrar selamlar?Abi seni de tanıyor muyum? Diğer forumdan mı geldin?
Bir yazarken kendinizi tanıtın yahu Kafam karışıyor farklı isim bana tanıdık gibi yazarken
5 yıl oldu foruma girmeyeli he? Büyük adamsın ?Valla kardeş yıllar geçti uzun zamandır bende internetten uzak kaldım bu forumda gördüm destek için mesaj attım elislerimde becerili insanlar nadirdir sende onlardan birisin maşallah kasa 10 numara olmuş ellerine sağlık tekrar selamlar?
Babapro ne demek? ? ?Çok iyi olmuş okurken nefesim kesildi babapro bu adam.
DayiproBabapro ne demek? ? ?
VİPDAYİ olmaz mı? ?Dayipro
Olur dayi.VİPDAYİ olmaz mı? ?
Bıktım usandım o kasa yakında yanar diyenlerden. ?Gerçekten yanar diyenler olmuş . El yapımı kasanın içine 2080 Super takmayacaksınız arkadaşlar.
Helal Olsun Dikkat Et Hocam Isınınca YanmasınAklımda uzun süreydi kasa projesi vardı ahanda zamanı geldi dedim
Böyle sessiz mi sessiz, Havalandırmasız kasalı Projeye İmza atmayı planlıyorum.
Köşeleri sarı kapakla çizip, Degobajla kesip zımparalıyorum. Yumuşak köşeli
Elimde Her alet var o yönden kafam rahat. Nasıl yapacam demiyorum direk yapıyorum yaniBizimkiler beni rahat bıraksa başka işe yönlendirmeseler hızlıca bitire bilirim kasayı. İlla beni çağırıp bi yere göndermeliler Allah kahretmesin.
Hee 3 Tahtayı birbirine tutturup Ön, Üst ve Alt Paneli yaptım.
Kafaya koydum bu işi yapıcam arkadaş o tarafı bu tarafı yok İlla yapmalıyım
Üst panel.Zımpara yapınca beyazlıyor. Yani nasıl söylesem Şöyle siyah bölgeler azalıcak.
Bazı zımpara işlerinden sonra sonunda bugün birbirine tutturdum bu zımbırtıyı
Vidaları çöl tarafta görünmesini istemediğimden dolayı, Küçücük delikler açıp Kibrit çöpleri ile tutturuyrum. Tam yapmıyorum. Sökmeli gibi yaptım en sonda Tutkal kullanıcam. Şimdilik Ölçüleri Belli olsun diye tuttura tuttura zımparalayıp Kasanın görünüşün yerine oturtmak lazım.
Keskin Köşeyi yumuşaltıp daire yapıcam zımpara ile. Onu sonlara saklıyorum.
Tahtaları iç taraftan ön kısıma Vida ile nasıl tutturduğumu görüyorsunuz. Vida Tahtadan uzun olduğuna göre başka ensiz Tahta ile kesip tuuturdum.
Böylelikle Vida tahtanı delip Öbür yüzüne çıkmadı.
Böylelikle kasa İlk kez ayak üstüne durmayı başardı.
Küçük zımpara işlerinden sonra bugünlük işimi sonlandırdım ve aletlerimi topladım bir kenara
Bu gün de Kasanın iç tasarımı üzerinde çalışayım dedim. Ölçüleri ölçene kadar inanın insan sinir oluyor
Kasanın Güç kaynağı bölümünü kapatma fikri düştü beynimeHemde kasa içi temiz ferah görünür diye.
Yarım santim eninde olan tahtadan kullanıyorum. Çok işime yarıyorZımpara yapınca da beyazlıyor.
Vidaladım ve çölden görüntüsü.
Bide İçten görüntü. Vidaların yeri
Anakart olduğu bölgenin tahtasın kestim Şimdi vidalıyorum sabredinSonra ölçüsün götürüp kablo deliklerin ve anakart bağlantı deliklerin yerini delicem.
Kasa Şekilleniyor azdan çoktan.
Gittim Tutkal ve İnce degobaj dişi aldım. Tutkalın adı PUR 501, İki ayrı tahtayı tutkalladım Kombinin sıcağında 10-15 dakika beklettim Sonuç harika. Sanki Ayrı-Ayrı Tahta değillerdi. Taş gibi yapıştılar mübarek tahtalar
Uyarıyorum Bal gibi görüntüsü var tutkalın. Tahta arasına ince vuruyorsunuz Kurudukca köpüklenip şişiyor tutkal. Muhteşem bişey. Sakın ola kullanınca az diye diye çok ilave etmiyesiniz. Şişip etrafa dağılıyo
Bu gün işe uğradığımdan pek birşey yapamadım. Eve döndüğümde hava soğuk olduğundan evde azcık zımpara işleri ile uğraştım.
Psu bölümünü anakart bölümünden ayıran tahtaları birbirine tutkal ile yapıştırdım.Bekliyorlar kombi üstünde. Taş gibi olucak yarım saate.
Sonunda Ayırıcı Levhayı Parket şeklinde yapıştırdım zımparaladım ve Sadece Kibrit çöpleriyle tuutturdum.
Pek heves Yoktu anakartımı Filan söküp deliklerin Ölcülerin götüreyim.
Bu arada Tutkal fena derecede işime yarıyor.
Hdd Yuvaları hazırlamak girdi aklıma. Elimde olan Alminyumdan dayağı açıp düz Levha yaptım. Bükmesi baya zahmetli olucak. Çok İnce Değil çünkü.
Zorda olsa 2 Hdd sığıcak şekilde Büküp Yandan vida deliklerinin yerini açtım
Son Öbür tarafı bükmek İki kat zahmetli oldu banaSinir oluyor insan valla
Vidalar basit şekilde Tahtanın öbür yüzüne çıkacağından dolayı Yan kol taraflara İnce tahta yapıştırdım.
En sonda Siyaha boyıyacam HDD tutma kısımın.
Bu gün Dayım yeni tahtalar getirdi, Tam ihtiyacım var derken bana süpriz gibi oldu
Alt Plakadan vidalı tutma kısımları söküp Tutkal ile yapıştırıcam plakayı
Plakayı yarın zımparalıyıp hazır yapıcam. Kuruması gerekir. Şöyle biraz düşünüyüm nasıl sığdırıcam DVD RW`yi
Kaç gündür uğraşıyorum. Zımpara nasıl kolay yaparım diye. Böyle birşey hazırladım tahtadan, Etrafına zımpara tutkalladım.
Kurumaya bıraktım
Alt Levhadan Şişman tahta çıkıntılarını ve Dışarı taşmış tutkalları rahatlıkla temizledim.
Bunu yapmasaydım Elim kırılırdı zımpara sürtmekten valla
En son hazırladığım HDD yuvasını denedim. 2 yuvalı Hdd benim işime yaramadı.
Tek yuvalı yapıcam, onun üstünde de DVD rom Yuvası.Nazik 0.5 mm tahtadan kesip yapıcam.
Ama önce Ölçülerini ayarlamam gerekir diye düşündüm.
Heee neredeyse yarım saat önce bunu çizdim. Umarım ölçüleri düzgün. Yarın filan keserim artık.
Birkaç gün önce kendime Kıl testere kolu hazırladım. Bedavaya getirdim Kolu yani, geriye kaldı testere dişi almak. Kıl Testereside çok ucuza.
Sonunda bugün elime para geçince Gittim Kıl Testere dişlerini aldım. Uzunluğunu bilmiyordum tahmini hazırlamıştım testere kolunu. Kıl Testere Şıppp diye uzunluğuna uydu
Sonunda ölçtüğüm HDD ve DVD yuvasını hazırlama üzerine işe koyuldum.
Geçirmece gibi yapmışım daha sağlam tutsun birbirlerini
Birazcık hazır gibi duruyor.Alt tarafının görünüşü.
Kalıbın Düz görünüşü.
DVD tutan kısmını yapıştırmıyorum. Yerine Oturttuktan sonra üstünü koyacağım.
HDD tutma kısmı çok sık olduHDD`ni zor geçirip çıkarıyorum olsun işte. DVD de kalıbında işte.
Kasanın altında durma tipi böyle olcak ıvır-zıvırların
Anakartı kasaya oturtmayı denedim ama birazcık uzun olduğundan standart kasalar gibi oturtamadım sinirlerim tepeme attı.
Beynim kısa devre yaptıktan sonra dedim zaten yer geniş bunu Yan yatırıyım
Anakartı sorunsuz oturttum ama bu sefer Kablo çıkış yerlerini ve ekran kartı filan takarken arka demir olan kısımı engel yaratmasın diye oranı da işaretledim ve kestim.
Ekran kartı oturamazdı o ince uzun bölgeni kesmeseydim.
Ön kısımdakı paneli yeniden söktüm parçaladım ölçüp biçip DVD RW kısımı açtım. Kestiğim ince uzun tahtayı sakladım ve DVD RW'nin açılıp kapanan kapağına yapıştırdım.
Üst panelde kapak açtım anakarta kablo takıp çıkarmak için. Ama elimde pek bağlantı demiri olmadığına göre sadece arka kısıma bağladım. Beğenmedim aslında.
2 demir kolu olsa Yan tarafa açılır yapıcam daha iyi olur.
Çok ilerleme yaşadım kasada ama resimlerini çekmedim. Güç kaynağına özel nazik arka tahtası kestim.
Küçücük gizli güç düğmesi yaptım tahtadan ve Her köşesini zımparalayıp yumuşak eğimli köşe yaptım. Güzel görünüme girdi bunun sayesinde.
Güç düğmesinin içten ayarlama maceram biraz uzun sürdü.
Dvd ni yerine oturttum ve gizli bölge gibi görüntü verdim. Küçük tahta düğmeye dokunduğunda tahta kapak açılıveriyor
Konu güncel. 2el Aldığım anakartı deneyip aldım. Sizede tavsiyem Çalışmasını gözünüz görmeyene kadar birşey almayın ikinci elden.
Haydi Bismillah deyip Formata geçtim
Bu arada aldığım anakart modeli Elitegroup G31T-M
Deneme amaçlı kasayı toplıyım dedim. Çalışmama gibi sıkıntısı olsa bulurum belki dedim.
Neyse eski anakarta göre kestiğim kablolama yerleri uyumlu gelmedi yeni anakarta. Aldığım anakart eni büyük az da olsa yani kablolama yerleri açma için kasayı yeniden söktüm.
PSU + CPU + GPU Fanlarını hepsinin kablolarını kestim 7 volt olarak güç kaynağına bağladım. Traktör sesiden kurtuldum.
CPU 4pin kablosu çok kısaydı Psu eski olduğuna göre. 4pin kabloyu kestim neredeyse 70 santim uzattım. Anakartın etrafından dolandırdım.
Resimde akra kısımın karmakarışık olduğunu görebilirsiniz
DVD İde bağlantısını da anakarta bağayıp arka kapağı zar zor bağladımHehuehuhe
Forumda benim gibi kablolama yapan BABAYİĞİT arıyorum
Kasanın yandan duruşu. Arka kısımdakı büyük delikten kasanın içine geçicek Kablolar.
Bu yan kapağı da bağladım. Kapalı mobilya kutu oldu
Kasanın üstten görünüşü. Ucuza Led bulursam kasa içine eklerim. Ledi de 7 volt ile bağlarım belki, çok ışıklı olmasın hani.
Kasa üstüne de Yana Açılır kapak ekledim mi TamamdurrrrSonra söküp zımpara yapıp boyarım şeffaf renk ile.
7 Volt bağladığım fanlar mis gibi çalışıyor. Sıcaklıklar eskisi gibi çok normal. Sistem açılırken hata almadım nasıl formatladımsa öyle açıldı.
Üst kapak için zorda bulunsa gittim menteşe aldım.
Sonra üst kapağa kulp da aldım
Üst kapağı yerini ayarladım. Ancak küçük sarı vidalar almak aklımdan çıktı kapak montajını bitirmem için
Küçük sarı vidalar da aldım menteşeyi bağlamak için.
Az çok kapak köşeleri kasa yapısının üstüne çıktı. Onu da zımparalayıp kasa seviyyesine saldım. Resimde hala zımparalanmamış vaziyyeti.
Usb flash veya kablo bağlarken açılacak Üst kapağın görüntüsü. Menteşeler düzgün şekilde bağlanmış demek, çok rahatça açılıyor kapak.
Yan kapağın tahta aralarında küçük deliklerini kötü kalan yüzeyini tutkal vurup yeniden zımparalama işine koyuldum. Biri hazır diğeri yarına kaldı artık. Şeffaf boyaya hazır duruma getiriyorum.
Kasayı da güzelce zımparalarsam işi bitiririm.
Menteşe almaya gittiğimde Ledler gördüm. Bilgisayar için olanlar hep çok pahalı dedi satıcı hemde yoktu.
Basit 220v ile çalışanını aldım.
Şerit ledi silikon koruyucu içinden kesip çıkardım. Şeffaf ince bantla sardım ekektrik çarpmasın el değdiğindeoldu bana şerit led hemde ucuza.
Üst kapağın da delik deşiklerin doldurduktan sonra ince zımpara attım. Cam gibi yüzey oldu.
Dvd ve disket okuyucu parçalamıştım. İçinden küçücük düğme çıkmıştı yumşak basılıyor.
Bastığında yanıyor çektiğinde sönüyor.
Küçücük düğmeye 1adet küçücük vida bağlamam ile o düğmeni ters düğme yaptım. Bastığında sönüyor çektiğinde yanıyor.
Bu düğmeni de kapağ altına montajlıyacam. Kapak açılınca led işıklar içeriyi işıklandırsın. Kapattığımda sönsün içeriyi ısıtmasın.
Bu düğmeyi ters düğme yapmam tam 1 günümü aldı. İçi çok küçük çünkü.
Lehim yapmam için aldığım alet ve silikon tabançam hayat kurtaran gibi birşey oldu benim için
Kasayı zımparalamaktan elimde tüy bittidelik deşiği tutkalla + bırak kurusun + şişen tutkalı zımparala. Bu iş 3 - 4 gün zamanımı aldı. Sonda komple ince zımpara yap. İnsan bıkıyor.
Veeee mutlu son. Bin türlü zorluklardan sonra Şeffaf boya atınca Ahşapın desenleri üze çıktı
İki defa kuruduktan sonra yine boya attım cam gibi oldu. Işık yansıyor hetta
Ne zamandır bunu bekliyordum.
Bu gün toplamaya çalışacağım. Şeffaf boya Kurumuş sanırım. Kapı aralarına yumuşak şerit yapıştırılıyor ya hava geçmesin. Ondan 1 metre aldım kısa oldu ancak birazdaha alırsam iyi olur.
Çünkü Yan kapakları kapatınca ister istemez tam düz olmadığına göre Köşe tarafta Vidaladığım bölgenin ortalarında boşluklar kalıyordu. Bununla boşlukların kötü görünmesini önledim. Hemde tam kasa görünümünü aldım.
Bir zamanlar elime geçen Çift taraflı bant çok işime yaradı. Kabloları ve Ledi üst tarafa yapıştırdım.
Sistemi Topladım yenidenPffff Bıktım ya sök tak sök tak
Led`i de yapıştırdım üst kata
Led Butonunu da yapıştırdığım bölge temiz. Kapak açılınca LED yanıyor
Kapaklar filan Tamam.Kasa eve uyumlu hale geldi
Sistem topladım, Herşey tamam yine sorun çıktı ama. Kapak açıyorum led yanıyor ama düğmeye bastığımda Sistem çalışmıyordu. Ölü gibi sanki Tık yok.
Tornavida İle kısa devre yaptım anakarta çalıştı. Dedim budefa da gel butonu sök. Hey Allahım... Gelde geri sök kapakları Bunun da kapakları zülüm valla. Vidalama yerlerinin birini yalama yaptım zar zor bağlaya bildim.
Butonu da değiştirmek yarim saatimi aldı Şimdi herşey Mis gibi çalışıyor.
Üst Kapağı ve yan kapakları Kapalı konumda Sıcaklık testi yaptım. Yani kasa Tam kapalı. OCCT programını kullandım.
Boştakı Durum. Tüm sistem Fanlarını Molexe 7 volt bağladığımı unutmayalım. CPU + GPU + PSU = Fan 7Volt
Cpu Testi yapamadım Ram`ın 1GB olması yüzünden test başlatılmadı.
Ancak GPU testi yaptım Garip kısımı GPU`nu yarim saat yük testine tuttum 68 Derecenin üstüne çıkmadı
Yarim saat değerleri.
Bus hızı
Cpu Kullanım
FPS
Cpu frekans
Ram Kullanımı
Temperatur Core 0
Temperature Core 1
Temperature GPU
Voltage-+5V VCCH
Voltage-+5V
Voltage-CPU VCORE
Voltage-DRAM
Voltage-VIN1
Voltage-VIN2
Yetheerrrrrrrr ? ? ? ?Helal Olsun Dikkat Et Hocam Isınınca Yanmasın
Arkadaşın adı Serdar değil yeter demene gerek sjsjjsjsYetheerrrrrrrr ? ? ? ?
Bizim ilişki durumumuz Seni ilgilendirmez. Aramıza burnunu sokmasana be adamArkadaşın adı Serdar değil yeter demene gerek sjsjjsjs
Sadece burnumu soktuğuma dua et. Kalbimi ve ruhumuda sokabilirdim. ??Bizim ilişki durumumuz Seni ilgilendirmez. Aramıza burnunu sokmasana be adam
Eeee zaten sokacağını soktun. Kalbini napıcaz gereksiz bişey. En fazla kebapçıya satarızSadece burnumu soktuğuma dua et. Kalbimi ve ruhumuda sokabilirdim. ??