ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oslun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm bugün tercihimi odtü kkk makina mühendisliği olarak yaptım .iyi ve kötüsüyle cok şeyler okudum internet sayesinde .muhtemelende tutacak gibi görunuyor .makina muhendisliği bölümunden diğer mühendisliklere geciş varmı . makina muhendisliğini cok istiyordum ama son zamanlarda cook gözümü korkuttular.teknik çizim konusunda cekingen kaldım cünkü cizimim hiç iyi degil.birde buradan bu bölümde okuyan arkadaşlar varmı .erasmus hakkını iptal etmişler odtü kkk. cözüm olarak ne düşünüyor odtü yetkileri

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Herkeze iyi aksamlar bir kaç sorum olacak konuya hakim arkadaslar yardimci olabilir mi ?

1- ODTÜ KKTC yi tercih edip parasini ödedik hazirliğa başladiğimizi varsayarsak hiç ingilizce bilmiyorum öğrenmeye ve odtü de başarili olmaya hevesliyim hocalarin hazirlikta faydasi nedir siniflar kaç kişilik hazirlikta gördüğüm ingilizce lisans sinflarina geçtiğimde fayda sağliyor mu ?

2- Yurtlarin yaşam kalitesi nedir 4 kişilik odalarin her birince WC,Mutfak Dolap Çamaşir Makinesi var mı ? En önemli konulardan biri Çamaşir Makinesi bazi üni lerde yurtun çamasirhanesi var tüm yurt sakinleri orayi kullaniyor burada ayni mi yoksa her odada var mi ?

3- YeMekhaneler nasil Öğle ve Akşam yemeği olarak mi veriliyor ve fiyatlar nedir ?

4- Market pahalı mı ?

İlk aklıma gelen bunlar daha doğrusu beni en cok düsündüren.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Herkeze iyi aksamlar bir kaç sorum olacak konuya hakim arkadaslar yardimci olabilir mi ?

1- ODTÜ KKTC yi tercih edip parasini ödedik hazirliğa başladiğimizi varsayarsak hiç ingilizce bilmiyorum öğrenmeye ve odtü de başarili olmaya hevesliyim hocalarin hazirlikta faydasi nedir siniflar kaç kişilik hazirlikta gördüğüm ingilizce lisans sinflarina geçtiğimde fayda sağliyor mu ?

2- Yurtlarin yaşam kalitesi nedir 4 kişilik odalarin her birince WC,Mutfak Dolap Çamaşir Makinesi var mı ? En önemli konulardan biri Çamaşir Makinesi bazi üni lerde yurtun çamasirhanesi var tüm yurt sakinleri orayi kullaniyor burada ayni mi yoksa her odada var mi ?

3- YeMekhaneler nasil Öğle ve Akşam yemeği olarak mi veriliyor ve fiyatlar nedir ?

4- Market pahalı mı ?

İlk aklıma gelen bunlar daha doğrusu beni en cok düsündüren.

1) sınıflar 15-16 kişilik oluyor, hazırlıkta gördüğün ingilizce lisansta ingilizce sorununu ortadan kalıdırıyor. hazırlık eğitimi ankara odtü ile birebir aynı. sınav tarihleri, soruları, quiz tarihleri ve soruları aynı . o yüzden eğitiminden yana sorunun olmasın.

2)yurtlar türkiyede örneğini göremeyeceğin kadar güzel. 1. yurtta 4 kişilik odalarda wc dolap mevcut, mutfaklar odanın dışında ortak kullanımda olur. her yurtta çamaşır odaları mevcut, oraya gidip yıkayıp, kurutup, ütüleyebilirsiniz.

3) yemekhane öğle ve akşam olmak üzere 2 öğün yemek veriyor. fiyatlar geçen sene 7.25 tl idi, bu sene yükseleceğini düşünmüyorum, aksine düşebilir.

4) market türkiyeyle aynı diyebilirim, kampüs dışında askeri kantin var orası türkiyeden daha ucuz diyebilirim. öğrenciler alışverişini genelde askeri kantinden yapar.

aklında takılan başka soru olursa çekinmeden sorabilirsin, başarılar..

slm bugün tercihimi odtü kkk makina mühendisliği olarak yaptım .iyi ve kötüsüyle cok şeyler okudum internet sayesinde .muhtemelende tutacak gibi görunuyor .makina muhendisliği bölümunden diğer mühendisliklere geciş varmı . makina muhendisliğini cok istiyordum ama son zamanlarda cook gözümü korkuttular.teknik çizim konusunda cekingen kaldım cünkü cizimim hiç iyi degil.birde buradan bu bölümde okuyan arkadaşlar varmı .erasmus hakkını iptal etmişler odtü kkk. cözüm olarak ne düşünüyor odtü yetkileri

merhabalar,

bugün rektörümüz facebookta soruları cevaplıyordu, keşke soruları orada sorsaydınız çünkü geçiş ve erasmus hakkında şu an pek bilgi sahibi değilim. o yüzden msn grubumuza katılıp mezun veya son sınıf öğrencilerimize sormanız daha uygun olur :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Sevgili Universite Adaylari, 31 Temmuz Sali (YARIN) 18:00-19:00 saatleri arasinda ODTU Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektor Yardımcısı Prof. Dr.Erol Taymaz merak ettiklerinizi yanitlamak icin Facebook'ta olacak...

https://www.facebook.com/ODTUKibrisKampusu

ODTÜ KKK Sosyal Mekan-Etkinlikler

[video=youtube;183HrdlIrJk]http://www.youtube.com/watch?v=183HrdlIrJk&feature=share[/video]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
herkese merhaba

Kıbrısla türkiye arasinda telefon görüşmeleri ücreti ayni mi ;? yoksa yurtdışı hesabina mi giriyor?
Yurtlarda telefon var mı ?

bu sorularıma cevap verebilir misiniz ?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
herkese merhaba

Kıbrısla türkiye arasinda telefon görüşmeleri ücreti ayni mi ;? yoksa yurtdışı hesabina mi giriyor?
Yurtlarda telefon var mı ?

bu sorularıma cevap verebilir misiniz ?

yurtdışı oluyor, kktcell ve kuzey kıbrıs telsim hatlarından birini kullanabilirsiniz. türkiyeye yönelik paketler mevcut, dolayısıyla diğer ülkeler kadar pahalı olmuyor. ayrıca ev telefonunuz var ise wirofon üyelik alırsınız, ev ile akşam 7 sabah 7 bedava konuşursunuz :)

yurt odalarında telefon var, kampüs dışına arama yapılmıyor ama türkiyeden yurt odaları aranabiliyor. 0392 alan kodu olduğu için mersin gibi görünür, yine aynı şekil akşam 7 sabah 7 bedava konuşabilirsiniz :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yurt odalarında telefon varsa cok güzel.diger bir sorum da yurtlarda 2 yil gibi bir kota konmus 2 yil sonunda yurt basvurumuz kabul edilmiyor mu veya 2.önceliğe mi atiliyor muyuz ?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
yurt odalarında telefon varsa cok güzel.diger bir sorum da yurtlarda 2 yil gibi bir kota konmus 2 yil sonunda yurt basvurumuz kabul edilmiyor mu veya 2.önceliğe mi atiliyor muyuz ?

yurtlarda kalma sınırı yok, boş oda mevcut oldukça yurtlarda kalabileceksiniz ki önümüzdeki 5 yıl için pek dolacağa benzemiyor. sadece yeni gelen öğrencilere yurt yerleştirmelerinde öncelik veriliyor, hepsi bu kadar :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
ODTÜ KKK Yurtlar ve Kafeteryalar

[video=youtube;Zlfsp6_Xwj0]https://www.youtube.com/watch?v=Zlfsp6_Xwj0&feature=player_embedded[/video]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ankarada kime sorsam laylaylom geçiriliyor dersler deniliyor ankara odtüye gelir olsun diye kurulmuş güya odtü kkk ya gideceğine ankaradaki bilgisayar mühendisliklerini yaz çekeceğin eziyete değmez diyorlar 35k sıralamam var seneye odtü ankara için hazırlanayımmı yoksa burayamı geleyim karar veremedim

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
ankarada kime sorsam laylaylom geçiriliyor dersler deniliyor ankara odtüye gelir olsun diye kurulmuş güya odtü kkk ya gideceğine ankaradaki bilgisayar mühendisliklerini yaz çekeceğin eziyete değmez diyorlar 35k sıralamam var seneye odtü ankara için hazırlanayımmı yoksa burayamı geleyim karar veremedim

her önüne geleni dinlesen işin yaş :) bi daha sınava hazırlanmak koymayacaksa tabi ki tekrar hazırlan en iyisi için, başarılar :)

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Şİmdi söyleyeceklerimi lüfen yanlış anlamayın bunlar tamamen benim fikrim ama söylemeden edemeyeceğim. Öncelikle ODtü kkk devlet üniverstesi demişsiniz ama 10.000 tl ücret + kıbrıs pahalı bir yer Türkiye'ye göre 10.000 tl de yaşam masrafı koy senelik 20.000 tl eder. Bu paraya biraz daha ekleyip ingiltere'ye gelip kral gibi okullarda eğitim alabilirsiniz üstelik ingiltere'deki lisans ve yüksek lisans eğitiminin her ülkede geçerliliği var.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Şİmdi söyleyeceklerimi lüfen yanlış anlamayın bunlar tamamen benim fikrim ama söylemeden edemeyeceğim. Öncelikle ODtü kkk devlet üniverstesi demişsiniz ama 10.000 tl ücret + kıbrıs pahalı bir yer Türkiye'ye göre 10.000 tl de yaşam masrafı koy senelik 20.000 tl eder. Bu paraya biraz daha ekleyip ingiltere'ye gelip kral gibi okullarda eğitim alabilirsiniz üstelik ingiltere'deki lisans ve yüksek lisans eğitiminin her ülkede geçerliliği var.

ODTÜ KKK YÖK'ün sitesinde de devlet üniversitesi olarak görünmekte. Bu sene okul kontenjanlarımızın çoğu burslu, %25 %50 ve %100 olmak üzere. Alınan yıllık ücret ise okul ücreti değil de harç ücreti olarak görünüyor. Bu yüzden yüksek harçlı devlet üniversitesi diyebiliriz okul için.

Ayrıca ODTÜ KKK diplomasınında uluslararası geçerliliği var :) ODTÜ KKK'ya burslu gelmeyi düşünmeyenler için bir alternatif olabilir İngiltere'ye gitmek.

BOOOOORING

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
odtu kkk da % 50 burslu psikoloji okumayı düşünüyorum fakat odtu nün genel dili ing. olması nedeniyle aklıma takılıyor yapabilrmiyim diye çünkü ileri düzeyde ingilizcem yok ve odtu nun ing. si ağır olduğu söyleniyor.Hazırlık döneminde çoğu öğrenci zorlandığından bırakıyorlar diye duydum.düzenli bir şekilde çalışınca olur mu çünkü dersane

dersane müdürü ing. yoksa oraya gitme demişti kafam bir hayli karışık :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
odtu kkk da % 50 burslu psikoloji okumayı düşünüyorum fakat odtu nün genel dili ing. olması nedeniyle aklıma takılıyor yapabilrmiyim diye çünkü ileri düzeyde ingilizcem yok ve odtu nun ing. si ağır olduğu söyleniyor.Hazırlık döneminde çoğu öğrenci zorlandığından bırakıyorlar diye duydum.düzenli bir şekilde çalışınca olur mu çünkü dersane

dersane müdürü ing. yoksa oraya gitme demişti kafam bir hayli karışık :)

merhabalar [MENTION=284082]BOOOOORING[/MENTION] ,

Hazırlık biraz abartılıyor, adamlar derse gitmezler, sınav gününe kadar çalışmazlar sonra geçemeyince hazırlık zor derler. Derslere düzenli katılanların %90' ı hazırlığı geçiyor. Bölüme geçince hazırlığın ne kadar kolay olduğunu daha iyi anlayacaksın :)

İngilizce iş hayatında artı olmaktan çıktı, mecburiyet haline geldi. Bu yüzden ingilizce bir bölüm okuman sana çok büyük bir avantaj sağlayacaktır. Dershane müdürünüz bu konuda haklı.

BOOOOORING

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sanırım yalnış anladın veya ben yalnış söyledm :) müdür ingilizcen yoksa gitme zorlanırsın anlamında söylemişti.zaten bu lafı kafamı karıştırdı.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
O zaman müdürünüz yanılıyor :)

BOOOOORING

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ama bir bakımdanda ing eğitimi almak hemde odtu gibi bir üniversitede almayı çok istiyorum fakat sene istediğim gibi geçmezse ve sene tekrarı yaparsam bnm için çok kötü olur :S

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Pdr %50 burslu geliyorum. TRnc kesinlikle seninle buluşacağım. Çamaşırhane ve yemek dikkatimi çekiyor. 1. tip yurt olursa daha iyi olur . şehir merkezinde ptt ve iş bankası şubeleri var sanırım . Yemek konusunu detaylıca konuşacağım linki güncelliyorum

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Pdr %50 burslu geliyorum. TRnc kesinlikle seninle buluşacağım. Çamaşırhane ve yemek dikkatimi çekiyor. 1. tip yurt olursa daha iyi olur . şehir merkezinde ptt ve iş bankası şubeleri var sanırım . Yemek konusunu detaylıca konuşacağım linki güncelliyorum

hayırlı olsun, iletişim bilgilerinizi bırakırsanız şimdiden yardımcı olabilirim :) kampüste görüşmek dileğiyle..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Özel msj gönderemedim kusura bakmayın msn adresinden iletişime geçerseniz telefon bırakırım dediğim gibi soracak çok şey var .:) Ayın 3 ünde kaydımızı yaptırıyoruz
muratyavuz448@ hotmail.com bekliyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yarın noterden diplomamızı onaylatacaz. Size ulaşabileceğim bir Msn adresi var mı ?

ThE_mAnIaC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Kıbrıs'ın pahalı bir yer olup olmadığı hakkındaki yorumunuzu orada bulunmadan getirmek yanlış. Türkiye'de Kıbrıs çok pahalı diyen insanların %90'ı hayatlarında hiç Kıbrıs'ta bulunmamışlardır ya da KKTC yeni kurulduğu sıralarda bulunmuştur. Kıbrıs'ta fiyatlar Türkiye ile hemen hemen aynıdır. ODTÜ KKK bir devlet üniversitesidir, bunun aksini içeren bir resmi kaynak da bulamazsınız.

İngiltere'de kral gibi diye nitelendirdiğin üniversitelerin senelik olarak yabancı öğrencilerden aldığı fiyatlar yaklaşık 32binTL'ye geliyor. Bunun dışında yurt masraflarını ve yaşam ücretlerini eklediğinde belirttiğin ücretin üstüne biraz değil, çok fazla eklemiş oluyorsun.

ODTÜ'de verilen eğitim de uluslararası geçerlidir ve dünya çapında en çok tanınan üniversiteler arasında da ODTÜ şu an dünya çapında ilk 100'e giren tek Türk üniversitesidir.

Varsayımlardan yola çıkarak yorumlarda bulunmayalım, önce araştıralım.

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Kıbrıs'ın pahalı bir yer olup olmadığı hakkındaki yorumunuzu orada bulunmadan getirmek yanlış. Türkiye'de Kıbrıs çok pahalı diyen insanların %90'ı hayatlarında hiç Kıbrıs'ta bulunmamışlardır ya da KKTC yeni kurulduğu sıralarda bulunmuştur. Kıbrıs'ta fiyatlar Türkiye ile hemen hemen aynıdır. ODTÜ KKK bir devlet üniversitesidir, bunun aksini içeren bir resmi kaynak da bulamazsınız.

İngiltere'de kral gibi diye nitelendirdiğin üniversitelerin senelik olarak yabancı öğrencilerden aldığı fiyatlar yaklaşık 32binTL'ye geliyor. Bunun dışında yurt masraflarını ve yaşam ücretlerini eklediğinde belirttiğin ücretin üstüne biraz değil, çok fazla eklemiş oluyorsun.

ODTÜ'de verilen eğitim de uluslararası geçerlidir ve dünya çapında en çok tanınan üniversiteler arasında da ODTÜ şu an dünya çapında ilk 100'e giren tek Türk üniversitesidir.

Varsayımlardan yola çıkarak yorumlarda bulunmayalım, önce araştıralım.
Seni belli ki üniversite tutmuş git okulun reklamını yap diye ama bence sen bir araştır kimse aptal değil neyin ne olduğundan haberi var herkesin bu tabii kıbrıstaki eğitimin kötü olduğunu göstermez mesela ben senin bu yazını gördükten sonra araştırdım bir kere daha acaba diye ve şu ortalama sonuçlara ulaştım:
Türkiye üniversitelerindeki yıllık eğitim harcamaları kabaca:
166lmqh.jpg

Bu da Abd ,ingiltere ve avustralya'daki eğitimin yıllık maliyeti kabaca:
10gfjhu.jpg

Bunlar da Avrupa birliği ülkelerindeki yıllık eğitim masrafları kabaca:
24oun1g.jpg

Kararı siz verin hangiler daha hesaplı reklam yapmadan önce. Ha bi de şunu söylemeyi unuttum İngiltere'de lisans eğitimi süresi 3 yıldır. Diğer ülkelerdeki gibi 4 yıl değil ve yüksek lisans eğitimi de 1 yıl ya da maksimum 1.5 yıl sürer.

ThE_mAnIaC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bak canım,

karşındaki kişiye gerizekalıca ithamlarda bulunmak ve kolaya kaçmak yerine önce o kafanın içindeki küçük et parçasını zorla ve okulların kendi sayfalarına girerek okulların kendilerinin verdiği rakamlara bir göz at. Macaristan, Polonya, Bulgaristan gibi saçma sapan ülkelerin saçma sapan üniversitelerinde aldığın bir eğitimle kendi hayatına hiçbirşey katmadan o okullarda fiziksel olarak bulunabilirsin.

Ayrıca, İngiltere'de iyi sayılabilecek okulların AVRUPA VATANDAŞI OLMAYAN (bu kısımda sıkıntı çektiğine inanıyorum) öğrencilerden aldığı fiyatlandırmalar sadece okul için yaklaşık 12.000 POUND civarındadır. Bu da bugün yaklaşık senelik 34.000TL ediyor. Düşünmeye başlayabilmen için sana bir kaç tane okulun uluslararası öğrenciler için olan giderlerinin linkini vereceğim. İngilizcen yeterliyse ve aklını kullanarak okuyabiliyorsan ne ala, diğer okulları da kendi çabaların ile araştırabilirsin.

Nottingham:
http://www.nottingham.ac.uk/fees/tuitionfees/201112/undergraduatecourses.aspx
Leeds: http://www.leeds.ac.uk/info/20019/international/137/your_finances
York: http://www.york.ac.uk/study/undergraduate/fees-funding/
Glasgow: http://www.gla.ac.uk/media/media_223773_en.pdf
Cambrigde (senin okuduğunu iddia ettiğin ancak fiyatından bihaber olduğun okul): http://www.study.cam.ac.uk/undergraduate/international/finance/#tuition

Aynı şekilde ABD için de iyi sayılabilecek okullar ortalama en az 30.000$ ücret isterler.

Bunun dışında İngiltere'de mühendislik alanlarında 2 yıllık master programları da bazı okullar tarafından veriliyor.

Daha önce de belirttiğim gibi saçma sapan boş konuşacağına önce okulların kendi sayfalarından bilgilendirmeni al. Tek gerekli olan birazcık akıl.