ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oslun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Dostum ben zaten verdiğim fiyatların ortalama ve kabaca bir değer olduğunu belirttim sen parayı saçmak istersen sana yıllık 1 milyon dolara da mal olacak okullar bulabilirim bana iki tane en pahalı okulun sitesini verip de hepsi böyle dersen adama gülerler benim verdiğim fiyatlar da gerçeği yansıtmayabilir bunlar bir yurtdışı eğitim danışmanlık firmasının sitesindeki fiyatlar ve pek çok eğitim programının ortalama değerleri neyse benim kimseyi yönlendirmek istediğim yok isteyen istediği yerde okur ancak şöyle de bir şey var ki kıbrısta okumak için yeterli imkanı olan vatandaşların yurtdışında okutabilecek kadar da imkanları vardır diye düşünüyorum aradaki fiyat farkının çok fazla olmadığını düşünerekten üstelik ingilterede, almanyada yada amerikada aldığın eğitimin tüm dünyadaki kapıları sana açtığını düşünerekten oralarda okumak gelecek için çok daha karlı bir yatırım olacaktır.

ThE_mAnIaC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AB'deki ya da ABD'deki her üniversite iyi üniversite değildir, bunu çok karıştırıyorsunuz. İyi sayılabilecek üniversiteler AB ve ABD'de Türkiye'ye göre elbette çok daha fazla. İsteyen gider orda okur ancak oralarda da iyi okulların fiyatları ne yazık ki pahalı. Maliyet olarak Türkiye'yi geçer. Türkiyede bir sene içinde herşey dahil ücret ile x ülkesindeki bir üniversitenin sadece okula verilen eğitim ücretini karşılaştırmak da son derece yanlış.

eskarpini

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
trnc merhaba sana bir sorum olucak yardımcı olursan çok sevinirim..odtü kkk kimya mühendisliği hakkında birazda olsa bilgi verirmisin büyük ihtimalle 2. yerleştirmede gelicemçünkü iyimidir kötümüdür bilmiyorum . kampus hakkında bilgim var fakat okuyan arkadaşların falan vardır onlar tavsiye edermi acaba? ayrıca telefon numaranı verebilirsen bana çok iyi olur ...

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
trnc merhaba sana bir sorum olucak yardımcı olursan çok sevinirim..odtü kkk kimya mühendisliği hakkında birazda olsa bilgi verirmisin büyük ihtimalle 2. yerleştirmede gelicemçünkü iyimidir kötümüdür bilmiyorum . kampus hakkında bilgim var fakat okuyan arkadaşların falan vardır onlar tavsiye edermi acaba? ayrıca telefon numaranı verebilirsen bana çok iyi olur ...

merhaba, bölümünüz hakkında çok yardımcı olamayacağım, mezun olduktan sonra iş alanları hakkında pek bilgim yok açıkçası. sizi bu konularda daha bilgili olan [MENTION=281990]ThE_mAnIaC[/MENTION] arkadaşımıza yönlendireyim. :) bilgileri pm ile yolluyorum

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Vay Kıbrıs :D :D

İnsanların genelde deniz, kum, güneş, karı, kız çılgın partiler yehuuuu diye giden gençlik.
Uçaktan inip taksi otobüs neyse bindiklerinde çevresine bakarlarken kurdukları cümle şudur;
"Dağ başında kalmış çöl ulan burası!"

Kimse yanlış anlamasında 5 para etmez bir yerdir.
Yaşanacak bir memleket değil 3 gün tatil yapılacak yerdir. O da 3 gün otel gazinosundan çıkmanın anlamının olmadığı bir yerdir.
"Benim düşüncem"

İki patronumda hocadır. Tüm dostları yakınları hocalar vs sürekli dükkanda muhabbet ortamı falan oluşur. Kıbrıs daki okulların daha çok zenginlerin diploma alma yeri olduğunu söylerler.

Kıbrıs hakkındaki benim düşüncem, Güzelyurt Kıbrıs'ın yaşanılabilecek tek mekanıdır desem yeridir.
Yeşil alan görebileceğiniz, sağda solda su akan çeşme görebileceğiniz yegane mekandır.
Misal az ilerisindeki Türkeli de su bulmanız imkansızdır :D
Ulaşım büyük sıkıntıdır. Şahsi araç varsa çok rahat edersiniz ancak trafik tersten işlediği için dikkat etmek lazımdır.
Taksi sistemi Türkiye'deki gibi çalışmaz ve çok pahalıdır.
Hayatın kendisi zaten çok pahalıdır Kıbrıs 'da. Alabileceğiniz en ucuz ve iyi şey portakal dır :D

2008 den bu yana Kıbrıs'a ayak basmadım (Allah tekrar bastırmasın inşallah) bilgilerim eski olabilir ancak bir dünya krizden kemer sıkarken Yer altı yer üstü hiç bir geliri olmayan bir yerin büyük atılımlar yapmasıda gereksiz olur.

Girne ve Gazi Magusa favori şehirlerimdi.
Birde yasak bölge varki en çok görülmesi gereken nokta bence orası.
Ha birde gazinolar
smiley_money.gif

AndroidBoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kıbrıstaki okullarda özellikle tam burslu olmayan öğrenciler için çok zor olduğunu söylüyorlar bu doğrumu hocalar bilere bırakıyolar derslerden daha fazla para alabilmek için diyolar özellikle yaz okulu çok pahalıymış heralde?

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kıbrıstaki okullarda özellikle tam burslu olmayan öğrenciler için çok zor olduğunu söylüyorlar bu doğrumu hocalar bilere bırakıyolar derslerden daha fazla para alabilmek için diyolar özellikle yaz okulu çok pahalıymış heralde?
ODTÜ'de Daü'de kasıtlı bırakma gibi bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum.. Diğer üniversiteler hakkında yorum yapamayacağım..

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
peki bir sene okulu uzatınca burs kesilmesi oluyormu

ODTÜ KKK'da 4 yıllık bölümler için 5 yıllık burs sağlanmaktadır. 1 yıl hazırlık bursunu ekleyince 6 yıl boyunca burslu okuma şansını elde ediyorsunuz. Bursunuz 4 yıllık bölümü 5 yılda bitiremediğiniz takdirde kesilir, başka türlü kesilmez.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Burak Aydın
Intel Türkiye Genel Müdürü
17 Aralık 2012 Pazartesi 18:45 KKM Amfi-3

215093_538537759491438_1981114490_n.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Öncelikle merhabalar;
Bilgisayar öğretmenliği okumak istiyorum. Puanı falanda gayet güzel öyle uçuk puanlar istemiyorlar ancak tam burslu olduğumuz zamanda örneğin bazı üniversitelerde tek dersten kalsa dahi burs kaldırılıyormuş bazı üniversitelerin böyle kuralları olduğunu duydum Odtü KKTc'dede böylemidir ?

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhabalar;
Bilgisayar öğretmenliği okumak istiyorum. Puanı falanda gayet güzel öyle uçuk puanlar istemiyorlar ancak tam burslu olduğumuz zamanda örneğin bazı üniversitelerde tek dersten kalsa dahi burs kaldırılıyormuş bazı üniversitelerin böyle kuralları olduğunu duydum Odtü KKTc'dede böylemidir ?

Merhabalar,
TRNC meşgul sanırım. Sorunuzu cevaplayamamış. Ben size yardımcı olayım. ODTÜ kendi burs yönetmeliğinde belirttiği gibi 'hiçbir koşulda normal eğitim süreci boyunca bursunuzu kesmez' yani herhangi bir not ortalamasını tutturmanız gerekmiyor.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Öncelikle merhabalar;

Merhaba,

ODTÜ KKK'de hazırlık için 1 yıl, bölümler için 5 yıl burs sağlanmaktadır. Hazırlık dahil okulda geçireceğiniz 6. yıldan sonra bursunuz kesilir. Başka türlü bursunuz kesilmez.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Öncelikle merhabalar size bir kaç tane sorum olucak,
1-ODTU KKTC'de siyasi yapı nasıldır sol mu yoksa sağmı ağırlıkdır şimdi herkes ne kadar bizim üniversitemizde siyasal yapı yok desede kendimizi kandırmayalım her üniversitede vardır odtu kktcde nasıldır ?
2-Bazı kesimden insanlara odtu kktcde okumak istediğimi söylesem kıbrısa giden insanlar kıbrısta paran varsa güzel yoksa savaştan çıkmış şehir gibidir kıbrıs dedi doğrumudur ?
3-Kıbrısta askerlik yapan bir tanıdığım kıbrısta Türkiyeden gelenlerin hiç sevilmediğini söylemişti doğrumudur ?
Tabikide bunlar duyduklarım doğruluklarını araştırıyorum şimdiden teşekkürler

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Öncelikle merhabalar size bir kaç tane sorum olucak,
1-ODTU KKTC'de siyasi yapı nasıldır sol mu yoksa sağmı ağırlıkdır şimdi herkes ne kadar bizim üniversitemizde siyasal yapı yok desede kendimizi kandırmayalım her üniversitede vardır odtu kktcde nasıldır ?
2-Bazı kesimden insanlara odtu kktcde okumak istediğimi söylesem kıbrısa giden insanlar kıbrısta paran varsa güzel yoksa savaştan çıkmış şehir gibidir kıbrıs dedi doğrumudur ?
3-Kıbrısta askerlik yapan bir tanıdığım kıbrısta Türkiyeden gelenlerin hiç sevilmediğini söylemişti doğrumudur ?
Tabikide bunlar duyduklarım doğruluklarını araştırıyorum şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Belki klişe olacak ama ODTÜ KKK'da siyasi yapılanma kesinlikle yok. Okulda çıkan en küçük olayda bile rektör doğrudan müdahele ediyor ve öğrenciler gerekiyorsa kınama/uzaklaştırma cezası alıyor. Okulun sert tavrından dolayı kimse siyasi fikrini savunmaya cesaret edemiyor.

Ayda 500 lira harcayıp benden çok yiyip, içip, gezende var ayda 1500 harcayıp hiçbir şey yapmıyormuş gibi görünende. Giyim, eğlence, gece hayatında Kıbrıs pahalı ama gıda ürünlerinin fiyatı Türkiye ile aynı. Harcama konusunda iş kişinin kendisinde bitiyor, tutumlu biriyseniz yemeğinizi kendiniz hazırlarsanız çok harcamazsınız ama her gün hazır yerim, alkol sigara kullanırım, mekanlara takılıp eğlenirim derseniz para dayanmaz.

Kıbrıslılar Türkleri seviyor, Türkler Kıbrıslılara soğuk davranıyor. ODTÜ KKK'da Türklerin sayısı Kıbrıslılardan kat kat fazla olduğu için dediğiniz gibi bir şey olsaydı bile etkilenmezdiniz.

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
trnc haddim olmadan konuna müdahale edicem ama şu Kıbrıs hakkında atıp tutmalar çok canımı sıkmaya başladı.

1- Kıbrıslılar bizden nefret falan etmiyor. Hatta bir çok soydaşımızdan daha sıcak kanlı ve yardım sever. Hiçbir zaman Kıbrıslıya abi ben Türkiye'den geliyorum x nerede dediğin zaman ters bi cevap almazsın. Hatta ben bi yer sordum bayan beni arabayla adrese kadar bıraktı. Adadan memnun musun? Bizim bura hakkında çok atıp tutuyordur tanıdıkların nasıl kötüledikleri kadar var mı :) dedi. Bende gerçekten Mağosa ve Girne bizim bir çok Türk şehri kadar güzel dedim. Böyle tatlı bi sohbet geçti. Bizim Türkiye'den gelmiş arkadaşlar İstanbul'dan gelmiş ada çok küçük pff havalarında. Bura bi ada ülkesi yani sen burada metropol bekleyemezsin!

2- Kıbrısta siyasi açıdan en kötü durumda olan okul Yakın Doğu'dur. Onun haricinde hiçbir okulda siyasi sağlam bir oluşum söz konusu değil.

3- Kıbrıs pahalı değil. İşini bilen adam 600 tl'ye krallar gibi geçinir. Ama sen gece hayatı,karı kız,night club olaylarına girersen karnın aç 3bin tl'de harcayabilirsin. İradene bağlı.

4- Kıbrıs kesinlikle çöl bi yer değil. Şehirlerde yeşillik hakimdir. Özellikle Girne bu konuda hayran kalabileceğiniz yerlerden. Yeşillik,doğa korunmaya çalışıyor. İnsanları tahmin edebileceğinizden zengin. Sokağa çıktığınızda 15 dakikalık periyotta 3-4 spor araba görmeniz çok normal bir durum. Kaldı ki Camaro'sundan tut her şeyine kadar gördüm ben. Bi bugatti görsem herhalde bütün spor arabaları görmüş sayılabilirim.

5- İnsanları hiç görmediğiniz kadar medeni. Yaya geçidinde dururlar sağa sola bakarlar insan geçmiyorsa devam ederler. Siz kaldırımda beklerken aniden dururlar yol verirler şaşırır kalırsınız.

6- Okullarda kesinlikle bilerek bırakmak yok en azından Daü,ODTÜ kktc,Girne Amerikan'da. Çalışırsan kesinlikle geçersin. Özellikle Magosa tamamen Türkiye'nin eskişehiri gönül rahatlığıyla gecenin köründe çıkar gezebilirsin. Açılan Lemar alışveriş merkezide şehre farklı bir hava kattı diyebilirim. Kesinlikle tam öğrenci şehri.

Bunlar şimdilik aklıma gelenler. Kıbrıslı insanlar açık konuşmak gerekirse bizden kafa olarak 20 sene öndeler. Çok sıcakkanlı ve yardım severler. Ve artık onlarda bizim Türkiye'den okumak dışında her şey yapmaya gelen insanların atıp tutmasından feci şekilde sıkılmış durumdalar. Kıbrıs hakkında bana neler denilmedi ki? Gözümü kapattım,kulaklarımı tıkadım Ftr okumak için adaya geldim. O kadar memnunum ki, o konuşanların hiçbiri adaya gelmemiş bunu anladım kesinlikle.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
ODTÜ KKK'da yağmurlu bir gün.. Gelecekler bunu da düşünsün :P

[video=youtube;QwhjpnACLr4]http://www.youtube.com/watch?v=QwhjpnACLr4[/video]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya kontenjan yetmesse t.b 11 kişi arasında olmassam falan diye üzülüyorum bi de kazandık diyelim benim ing yok sorun olur mu????

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
ya kontenjan yetmesse t.b 11 kişi arasında olmassam falan diye üzülüyorum bi de kazandık diyelim benim ing yok sorun olur mu????

İngilizce bilmeyenler veya az bilenler veya çok bildiğini sanıpta az bilenler için 1 yıllık hazırlık eğitimi var. Derslere düzenli devam edip verilen homeworkleri yaparsan hazırlığı rahat rahat geçersin.

theruhix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İngilizce bilmeyenler veya az bilenler veya çok bildiğini sanıpta az bilenler için 1 yıllık hazırlık eğitimi var. Derslere düzenli devam edip verilen homeworkleri yaparsan hazırlığı rahat rahat geçersin.
hocam özele bakabilirmisinz ? inşaat fakültesinde okuyan bir arkadaşa yönlendirecektiniz beni?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar trnc , bu sene odtü kkk pskoloji %50 burslu bölümü tercih etmeyi düşünüyorum 7250 tl sanırım , yurt ücretleri ne kadardır burslu olarak yurt kazanmak için koşullar nelerdir , cok kluplerde takılacak tür bir insan değilimdir sigara kullanıyorum yurtta kalırsak yemek imkanları nelerdir kısaca tahminen normal bir bireyin yıllık tüm harcaması ne kadardır ailemide düşünmem gerek , ve burslu burssuz öğrenciler arasında bir ayrım var mı akademik olarak değilde okuldaki sosyal durum olarak cevabınız için şimdiden teşekkürler ?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Merhabalar trnc , bu sene odtü kkk pskoloji %50 burslu bölümü tercih etmeyi düşünüyorum 7250 tl sanırım , yurt ücretleri ne kadardır burslu olarak yurt kazanmak için koşullar nelerdir , cok kluplerde takılacak tür bir insan değilimdir sigara kullanıyorum yurtta kalırsak yemek imkanları nelerdir kısaca tahminen normal bir bireyin yıllık tüm harcaması ne kadardır ailemide düşünmem gerek , ve burslu burssuz öğrenciler arasında bir ayrım var mı akademik olarak değilde okuldaki sosyal durum olarak cevabınız için şimdiden teşekkürler ?

Merhaba,

Yurt bursu alabilmen için TM puan türünden sıralamanın 25 binin altında olması gerekiyor. 4 kişilik odalar yıllık 3200 lira ile 3400 lira arasında değişiyor. 2 kişilik odalar 5000 lira ile 5800 lira arasında değişiyor. Tek kişilik (suit) oda ise 6600 lira. Tüm yurtlarda mutfaklar mevcut, yemeğini kendin yaparsan çok harcayacağını sanmam. Yemekhanede tabldot yemeğin fiyatı 5.75 lira. Günde 2 öğün yersen 11.5 lira, aylık 345 lira yemekhaneye gider. Ayrıca, günde bir paket sigara içiyorsan aylık ortalama 150-200 lira sigaraya gider.

Okulda burslu, burssuz ayrımı yok. Ben bursluyum demedikçe kimse senin burslu olduğunu bilmez.

Sosyal durum fena, yapacak pek bir şey yok. Öğrencilerin çoğu zamanını bilgisayar başında geçiriyor. İnternet bakım çalışması falan olunca öğrenciler niye internetimiz yok diye isyan ediyor :D

Sessiz sakin bir hayat yaşamayı seviyorsan, burayı da seversin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar
bu yıl tam burslu odtü kkk kimya mühdisliği yazmayı düşünüyorum yalnız bölüm konusunda biraz teredütlerim var acaba odtü kkk de bu bölümü okuyan öğrenciler memnunmu?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Merhabalar
bu yıl tam burslu odtü kkk kimya mühdisliği yazmayı düşünüyorum yalnız bölüm konusunda biraz teredütlerim var acaba odtü kkk de bu bölümü okuyan öğrenciler memnunmu?

Sorunuz biraz spesifik. Kimya mühendisliği bölümünden arkadaşım olmadığı için size yardımcı olamayacağım.

-------------------------

902785_608943019117578_1257603055_o.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba, yurt mutfakları kaç kişinin kullanımına veriliyor? Ortak olduğu için mutfağın kullanım sırası gibi bir durum var mı?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Merhaba, yurt mutfakları kaç kişinin kullanımına veriliyor? Ortak olduğu için mutfağın kullanım sırası gibi bir durum var mı?

Her mutfak 20-25 kişinin kullanımına açık ama yemek yapanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ayrıca her mutfakta 4 adet ocak olduğu için sıra gibi bir durum da söz konusu değil.