ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oslun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben bu bölümü çok istiyorum bu sene son sınıfım ama bu bölüm olmasada inşaat yada elektrik elektronik yazabilirim. Fakat herkes gibi benimde kıbrısın pahalı olduğu için kaygılarım var. Ailem çok fazla gelire sahip değil bu yüzden birazda kendim çalışmak istiyorum çalışma olanakları falan nasıl ?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ben bu bölümü çok istiyorum bu sene son sınıfım ama bu bölüm olmasada inşaat yada elektrik elektronik yazabilirim. Fakat herkes gibi benimde kıbrısın pahalı olduğu için kaygılarım var. Ailem çok fazla gelire sahip değil bu yüzden birazda kendim çalışmak istiyorum çalışma olanakları falan nasıl ?

asıl olarak hangi bölümü istiyorsun ? :)

-okulun düşük gelirli öğrencilere özel olarak verdiği burs var. ailenin seni kıbrısta okutacak gelire sahip olmadığını düşünüyorsan bu burstan faydalanabilirsin.

-ek olarak kampüs içerisinde kütüphane, spor merkezi gibi yerlerde asistanlık yapabiliyorsun. çalıştığın süreyle orantılı bir gelirin olmuş oluyor. bildiğim kadarıyla düşük gelirli öğrencilere asistanlıkta öncelik veriliyor.

- kampüse 10-15 dakikalık yürüme mesafesinde olan kalkanlı köyünde çalışma imkanın da var. burada garson veya paket servis elemanı olarak öğrenci çalıştıran birkaç restoran mevcut.

kıbrıs pahalı diyen öğrenciler parasının yarısını bette kaybeden, alkol kullanan, gece kulüplerine giden, her gün 2 paket sigara içen öğrencilerdir..

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Kıbrıs'ta okula geleceklere Yakın doğu için bende bilgi konusunda yardımda bulunabilirim. :)

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Ben Bilgisayar Mühendisliği istiyorum ve genel düşünce şu, önceliğiniz devlet üniversitesi olsun. Bu durum ODTÜ KKK içinde geçerli mi sizce? Yani iş bulma açısından işveren zorluk çıkarıyor mu? Bu sene %75 lik burs ilk defa verileceğinden Bilgisayar Mühendisliği için MF-4 puanı sizce kaç puan olur? Tahmininiz nedir? Araştırdığım bilgi ile birlikte yaptığım hesaplamaya göre normal bir devlet üniversitesi için 1000 TL harç ücreti + 4000 TL Yurt/Ev vs. toplam da 5000 TL gibi bir miktar. ODTÜ KKK %75 burslu için 4000 TL burs ücreti + 4000 TL Yurt ücreti toplamda 8000 TL ediyor. Arada 3000 TL fark var. Bunun dışında bilmiyorum başka ödeyeceğimiz ücret var mı? Eğer durum bu şekildeyse önceliğim eğitim olarak ODTÜ KKK bana daha cazip geliyor. Eğer varsa yanlışım bilgilendirir misiniz? Tam olarak 1 yıllık eğitim masrafı ne kadar olur?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Merhaba [MENTION=276710]steve78[/MENTION] ,

Puanlamayla ilgili güncel bilgiye sahip olmadığım için pek yardımcı olamayacağım. Ama şunu söyleyebilirim ki ODTÜ KKK aklında olan çoğu devlet üniversitelerinden daha iyi bir kaliteye sahip. Bu eğitim kalitesi yanında zorluğu da getiriyor tabi. Yani yan gelip yatarak mezun olmak diye bir şey yok burada. Yıllık 8000 TL dışında her yıl yaklaşık 250 TL sağlık sigortası ücretini ödemen gerekiyor. Bir sefere mahsus yurtlar 200 dolar depozito alır, yurttan ayrılınca iade alırsın paranı. Bunların dışında herhangi bir harcama yok hatırladığım kadarıyla.

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
@oslun Teşekkür ederim. Son olarak sormak istediğim. Bu yüzdeli burs kazananlara yurt ücretlerinde de indirim yapılıyor mu?

Rakeal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler

Ben okulunuza yeni kayıt yaptırdım. Öğrenci numaram 2243756 . Öğrenim ücretinin ilk taksit tutarının gününü kaçırdım. Dün mesai saatine yetişemedim. Bununla ilgili pazar günü kampüsü geleceğim , kayıtla ilgili yapabileceğim bir şey var mı? Mazeret bildirme konusunda bana bilgi verebilir misiniz ? Teşekkür ederim...

BASRİ ACIR