ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oslun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yurt bursu alanlar hangi yurdun dört kişilik odalarında ücretsiz barınma hakkına sahip oluyor?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yahu ne zamandır odtü kkk'yı düşünüyodum dün bi arkadaş kafamı karıştırdı. yok su 1.5 lira da gidersen rezil olursun okulu bırakır dönersin falan dedi. şu para işine biraz kafam takıldı eğer tam burslu ve üstüne yurt bursu da kazanabilirsem gelmeyi düşünüyorum zaten. bu koşullarda aylık ne kadar bi maliyete geçinebilirim biraz bilgi verir misiniz?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bir de market fiyatlarında bir farklılık var mı yemeğimizi kendimiz yapmak istesek pahalıya mâl olur mu

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
yahu ne zamandır odtü kkk'yı düşünüyodum dün bi arkadaş kafamı karıştırdı. yok su 1.5 lira da gidersen rezil olursun okulu bırakır dönersin falan dedi. şu para işine biraz kafam takıldı eğer tam burslu ve üstüne yurt bursu da kazanabilirsem gelmeyi düşünüyorum zaten. bu koşullarda aylık ne kadar bi maliyete geçinebilirim biraz bilgi verir misiniz?

bir de market fiyatlarında bir farklılık var mı yemeğimizi kendimiz yapmak istesek pahalıya mâl olur mu

yok yahu, pet şişe su 50 kuruş, 19 litre damacana su 4.5 lira

market ürünlerinin fiyatı türkiye fiyatlarına çok yakın, makarna 1-1.5 lira, ekmek 85 kuruş. bazı şeyler daha ucuz (sigara, alkol vs) bazı şeyler daha pahalı (2.5 lt coca-cola 4.5 lira) ama genel olarak fiyatlar türkiyeyle aynı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba, uçakla indikten sonra kampüse nasıl ulaşacağız? Taksiyle çok pahalı oluyor mu?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Birşey sormak istiyorum [TABLE="width: 944"]
[TR]
[TD="align: right"]2[/TD]
[TD]ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) yanında da tam burslu yazıyor bu ne demek [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
bir yerde okudum dersle akarada işleniyor diye ne derece doğru bilemedim ?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
bu sene odtü kkk'ya hukuk bölümü açılma olasılığı var mı?

Yok.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Birşey sormak istiyorum [TABLE="width: 944"]
[TR]
[TD="align: right"]2[/TD]
[TD]ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) yanında da tam burslu yazıyor bu ne demek [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
bir yerde okudum dersle akarada işleniyor diye ne derece doğru bilemedim ?

Ankara yazıyorsa Ankaradadır. ODTÜ KKK adı altında yapılan tercihlerde dersler KKTC'de işlenir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Odtü kkk nın neden erasmus programı iptal edildi? ne zaman bu süreç düzelir düzelme ihtimali var mı acaba merak ediyorum neden böyle bir şey olmuş ya :(

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Odtü kkk nın neden erasmus programı iptal edildi? ne zaman bu süreç düzelir düzelme ihtimali var mı acaba merak ediyorum neden böyle bir şey olmuş ya :(

emin ol o konuyu ben de bilmiyorum ama kampüsler arası değişim programı mevcut. ortalaman 2.50 üzeriyse kampüsler arası değişim programına başvurup odtü ankara veya okulun anlaşmalı olduğu başka bir üniversiteye (ki şu an yok :D) en fazla 2 dönem olmak üzere gidebiliyorsun

özetle odtü kkk düşünüyorsan kampüsler arası değişim programıyla gidebileceğin tek yer an itibariyle ankara

hayalli

Asistan
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=51495]oslun[/MENTION] Hocam inşaat mühendisliginde okuyan hiç arkadaşınız veya tanıdığıniz var mı ODTÜ KKTC ile bilgi alabilecegim.Merak ettiğim bir kaç nokta var.
Yurtta mi kalıyorsunuz hocam siz Kıbrıs'ta.Eger yurtta kalıyorsunuz yurt hayatı nasıl.Memnunmusunuz yurttan?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
@oslun Hocam inşaat mühendisliginde okuyan hiç arkadaşınız veya tanıdığıniz var mı ODTÜ KKTC ile bilgi alabilecegim.Merak ettiğim bir kaç nokta var.
Yurtta mi kalıyorsunuz hocam siz Kıbrıs'ta.Eger yurtta kalıyorsunuz yurt hayatı nasıl.Memnunmusunuz yurttan?

çok samimi olduğum inşaatçı arkadaşım yok ama illa inşaatçı istiyorum dersen buluruz birilerini :D

evet yurtta kalıyorum. yurtlar gayet güzel.. ev ortamından pek farkı yok. bi odada maksimum 4 kişi kalır, isteğe göre 2 kişilik veya 1 kişilikte tercih edilebilir. kişi sayısı azaldıkça aradaki fiyat farkı da artıyor tabi.

detaylı bilgi için:

http://kkk.odtu.edu.tr/50/yurtlar.html

[video=youtube;a0O7waYAlZI]http://www.youtube.com/watch?v=a0O7waYAlZI[/video]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
[MENTION=51495]oslun[/MENTION] yurtlar kız erkek karma mı yoksa ayrı mı? ayrıysa binalar farklı mı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba ben bilişim ve öğretim teknolojileri öğretmenliğine gelmek istiyorum puanım tam burslu olarak tutuyor. başarı sıram 29.832 sizce girebilir miyim? ve kıbrısın cok pahalı oldugunu söyluyorlar o yuzden kararsızım yardımınıza ihtiyacım var gerçekten :(

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
@oslun yurtlar kız erkek karma mı yoksa ayrı mı? ayrıysa binalar farklı mı?

kampüs içindeki yurtlarda binalar ayrı, kampüs dışındaki libadi yurdunda ise karma (aynı odada bile kalabiliyorsun)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

merhaba ben bilişim ve öğretim teknolojileri öğretmenliğine gelmek istiyorum puanım tam burslu olarak tutuyor. başarı sıram 29.832 sizce girebilir miyim? ve kıbrısın cok pahalı oldugunu söyluyorlar o yuzden kararsızım yardımınıza ihtiyacım var gerçekten :(

geçen seneki sıralamaya bak, tutuyorsa sorun olmaz :)

kıbrıs çok pahalı değil, 300-400 lirayla geçinen de var 1000 lirayla geçinemeyen de.. yukarıdaki mesajlarıma bakarsan market fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsin

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
yeni arkadaşlar için tanıtım filmini bi kez daha paylaşalım

[video=youtube;lYaf_bMc6w4]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lYaf_bMc6w4[/video]

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
hocam yalnızlık mı çekiyorsun orada :P

S

SDN Okuru

SDN Okuru
selam odtüü kkk hazırlık sınıfı başarı yüzdeleri nasıl acaba

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
selam odtüü kkk hazırlık sınıfı başarı yüzdeleri nasıl acaba

merhaba,

sana net rakamlar veremem ama şöyle söyleyeyim, hazırlığın hakkını veren kişiler ilk sınavda geçiyor.. hakkını veren derken günde 5-10 saat ders çalışan kişileri kastetmiyorum.

-derslere düzenli olarak devam edip, dersi adam gibi dinleyen
-verilen ödevleri zamanında yapıp teslim eden (ödev derken öyle büyük şeyler değil, 1-2 sayfalık 20-25 dakika alacak workbook ödevleri)
ve buna ek olarak günde 2-3 kelime öğrenen kişilerden bahsediyorum.

hazırlıktayken sadece verilen ödevleri düzenli olarak yapıyordum ben.. buna ek olarak herhangi bir çalışmam yoktu. beginner başladım ve ilk sınavda hazırlığı geçtim.

bence hazırlık biraz abartılıyor öğrenciler tarafından.. ben bu okuldaki en keyifli günlerimi hazırlık döneminde yaşadım. sadece ingilizce dersi alıyorsun ve bu dersin çokta ağır bir yükü yok.

gezip, tozup eğlenmek herkesin hakkı.. ama dozunu kaçırınca hazırlığı ilk sınavda geçmek zor oluyor haliyle..

serguzesice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
%100 burslular için konaklama masrafları, yurtlar ne durumda acaba bu konuda herhangi bir bilgi var mı?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
%100 burslular için konaklama masrafları, yurtlar ne durumda acaba bu konuda herhangi bir bilgi var mı?

merhaba,

okulun web sayfasında yer alan bilgileri kopyalıyorum

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu programlarına 2012-2013 eğitim-öğretim yılında kabul edilecek öğrenciler için geçerli olmak üzere; uluslararası ortak lisans programı hariç, burslu, burssuz ve KKTC vatandaşı kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilerden, yerleştirildikleri programla ilgili MF puan türündeki sınav başarı sıralamasında ilk 35.000'e, TM puan türündeki sınav başarı sıralamasında ilk 25.000'e, DİL puan türündeki sınav başarı sıralamasında ilk 4.000'e, YGS puan türündeki sınav başarı sıralamasında ilk 60.000'e giren öğrencilerin tümü dört kişilik odalarda ücretsiz yurt hakkına sahip olacaktır. Yurt bursları karşılıksız ve İngilizce Hazırlık Programı'nda geçirilecek bir yıl ile lisans programında geçirilecek en fazla beş yılı kapsamaktadır.
Ayrıca yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize 2 yıl yurtta kalma garantisi verilmektedir.

yurt ücretleri için

[TD="colspan: 2"] 2013- 2014 Akademik Yılı Kişi Başı Yurt Ücretleri (Yurt ücretlerine yemek ücreti dahil DEĞİLDİR) :
[SIZE=-2]Eylül 2013'den itibaren geçerlidir. [/SIZE]
[/TD]
I. YURT[TABLE="width: 450"]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="class: sol, bgcolor: #C6C6C6"]ODA MODELİ[/TD]
[TD="class: sol, bgcolor: #C6C6C6"]ÜCRETLER[/TD]
[TD="class: sol, bgcolor: #C6C6C6"]ODA PLANLARI[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: orta, bgcolor: #DEDEDE"]2 Kişilik Oda[/TD]
[TD="class: sag, bgcolor: #EFEFEF"]5800 TL[/TD]
[TD="class: orta, bgcolor: #DEDEDE"] İki kişilik oda planı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: orta, bgcolor: #DEDEDE"]4 Kişilik Oda[/TD]
[TD="class: sag, bgcolor: #EFEFEF"]3400 TL[/TD]
[TD="class: orta, bgcolor: #DEDEDE"] Dört kişilik oda planı[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="width: 450"]
[TR]
[TD="colspan: 2"]II. YURT [/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="class: orta, bgcolor: #DEDEDE"]"Süit" düzeninde
tek kişilik oda[/TD]
[TD="class: sag, bgcolor: #EFEFEF"]6600 TL[/TD]
[TD="class: orta, bgcolor: #DEDEDE"] Tek kişilik oda planı[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD="colspan: 2"]III. YURT[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="class: orta, bgcolor: #DEDEDE"]2 Kişilik Oda[/TD]
[TD="class: sag, bgcolor: #EFEFEF"]5000 TL[/TD]
[TD="class: orta, bgcolor: #DEDEDE"] İki kişilik oda planı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: orta, bgcolor: #DEDEDE"]4 Kişilik Oda[/TD]
[TD="class: sag, bgcolor: #EFEFEF"]3200 TL[/TD]
[TD="class: orta, bgcolor: #DEDEDE"] Dört kişilik oda planı[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD="class: sol, bgcolor: #C6C6C6"]Lisansüstü odaları[/TD]
[TD="class: orta, bgcolor: #DEDEDE"]3800 TL[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

daha detaylı bilgi için

http://kkk.odtu.edu.tr/50/yurtlar.html

serguzesice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Peki devlet yurtları gibi bi olay var mı, Türkiye'ye göre size görede biraz pahalı değil mi?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Peki devlet yurtları gibi bi olay var mı, Türkiye'ye göre size görede biraz pahalı değil mi?

odtü kkk'daki yurtların devlet yurtlarıyla yakından uzaktan alakası yok :) yukarıda paylaştğım yurtlar kampüs içinde dersliklere en fazla 5-10 dakikalık yürüme mesafesinde olan yurtlar. bence de fiyatlar yüksek ama bu konuda yapacak pek bir şey yok açıkçası.

kampüs içi yurt olanaklarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsin
http://kkk.odtu.edu.tr/show/64/yurt_olanaklari_tablosu.html

fotoğraflara buradan --> http://kkk.odtu.edu.tr/show/65/yurtlar_resim.html

kampüs dışında libadi, pameryurt gibi daha ucuz seçenekler de mevcut ama yürüme mesafesi daha yüksek. gerçi kampüs dışındaki yurtların çoğunun özel servisi mevcut.

bu da okulun yurtlar için hazırladığı video

[video=youtube;Zlfsp6_Xwj0]http://www.youtube.com/watch?v=Zlfsp6_Xwj0[/video]

serguzesice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
odtü kkk'daki yurtların devlet yurtlarıyla yakından uzaktan alakası yok :) yukarıda paylaştğım yurtlar kampüs içinde dersliklere en fazla 5-10 dakikalık yürüme mesafesinde olan yurtlar. bence de fiyatlar yüksek ama bu konuda yapacak pek bir şey yok açıkçası.

kampüs içi yurt olanaklarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsin
http://kkk.odtu.edu.tr/show/64/yurt_olanaklari_tablosu.html

fotoğraflara buradan --> http://kkk.odtu.edu.tr/show/65/yurtlar_resim.html

kampüs dışında libadi, pameryurt gibi daha ucuz seçenekler de mevcut ama yürüme mesafesi daha yüksek. gerçi kampüs dışındaki yurtların çoğunun özel servisi mevcut.

bu da okulun yurtlar için hazırladığı video

[video=youtube;Zlfsp6_Xwj0]http://www.youtube.com/watch?v=Zlfsp6_Xwj0[/video]

Cevabınız için teşekkürler...

horasans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar yarın tercihlerin son günü ve ben hala odtü kkk inşaat mı yoksa sakarya inşaat mı yazsam kararsızım oradaki arkadaşlar inşaat okuyan varsa özellikle ne tavsiye eder ?