Mozilla hepten uçtu (Firefox 3.5 Rc2)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Mozilla firmasını sürümleri geç çıkartıyor diye eleştiriken bu seferde hepten uçtu. Dün gece, tabi bu bize göre Amerika ile aramısta 7 saat farkı olduğuna göre (saatleri ileri alma işini uyguladılar mı onu bilmiyorum), Amerika'da gündüz saatleri diyebiliriz. Firefox 3.5 RC1 sürümünün Aday sürümlerini sonlandırıp artık resmi olarak duyurulmadan önce sunuculara yerleştirdiği Releases (serbets bırakılan sürümler) sayfasına aktarmıştı. Mozilla sadece bununla kalmamış Mac ve Linux kullanıcılarını kapsayan (bu saatlerde windows sürümlerinide dahil ettiler) Firefox 3.5 RC2 sürümünün iki Aday sürümünüde aynı anda yayınladı. bu sürümde de diğer beta 99 ve RC1 sürümünde olduğu gibi Türkçe dil seçeneği yok
Firefox 3.5 RC2 ikinci aday sürümünü denemek isteyen arkadaşlar için linkleride aktarayım.

Windows (ingilizce) için burayı

Linux (ingilizce) için burayı

Mac (ingilizce) için burayı tıklamanız yeterli

Şuan (Windows için daha yeni yayınladıklar test etmediğim için herangi bir yenilik var mı şuan için bilmiyorum. Akşam daha detaylı incelerim.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
herhalde TR dil desteğini final sürümünde verecek :D sanırsam bu olaydan sonra 2 hafta içinde final sürümü çıkar :D + çıkmasıda lazım çünkü 3.6 sürümü için kesin bir tarih vermişlerdi :D zaten 3.5 sürümü xp için son sürüm :D

can_dostum1979

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar selam
konu açacağım açamadım valla
yardım edermisiniz?

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Yazın bir kenara beyazad dediydi dersiniz, Chrome 3 gün sonra (belkide kalmaz) güncel sürüm çıkaracak

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
yardım edecek kimse yokmu
lütfen

Bu konunun cevap verilmesi gereken yeri aslında burası değil (forum kullanımı ile ilgili bilgilerin olduğu yerler mevcut) ama yinede yardımcı olayım :)

sdnn.jpg

sdn02.jpg

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
herhalde TR dil desteğini final sürümünde verecek :D

...............
zaten 3.5 sürümü xp için son sürüm :D

Türkçe dil destekli günlük sürümler tüm hızıyla devam ediyor. onda bir aksama yok ama bu rc sürümlerde kendilerini göremedik.

Bildiği kadarıyla Firefox desteğinin kesilmesi XP lerin hepsi için geçerli değil. Firefox sp3ler için bu desteği devam ettirecek diye biliyorum.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Her gün yeni sürüm.:D

erkofb

Asistan
Reaksiyon puanı
1
helal valla alman sitelerinde rc1 bugün yayinlandi (almanca) burda rc2 cikmis bile süpersin

HeLLxXx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben 3 yıldır explorer i unurttum. Çıkarsınlar çıkarsınlar helal walla. Add ons ları yeter yaw :)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
bende beta 4 99 var ve Türkçe.! Arkadaş beta sürümündeki gibi Türkçe desteği yok demiş ama

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
bende beta 4 99 var ve Türkçe.! Arkadaş beta sürümündeki gibi Türkçe desteği yok demiş ama

Okadar betadan sonra betaları karıştırmanız gayet normal. bazen bende karıştırabiliyorum :)

Bellirttiğim gibi Firefox 3.5 Beta 99 sürümünde Türkçe dil desteği yok. sizin bahsettiğiniz Firefox 3.5 beta 4 sürümü, yani Türkçe dil desteği olan ve sizin kullandığınız sürüm Firefox 3.5 Beta 4 (4 ten sontra 99 olmayacak) sürümü, benim bahsettiği ise Türkçe dil desteği olmayan Firefox 3.5 Beta (arada 4 yok) 99 sürümü. Beta 4 ile 99 sürümleri farklı sürümler.

Ayrıca kesinlikle kasma gibi bir sorunla karşılaşmadım. 53 Eklenti (özellikle saydım ve bukadar fazla eklenti olduğunu say-ma işlemi sonunda farkına vardım :clap: ) ve birçok sekmen açmama rağmen bu sürümde herangi bir kasmayla karşılaşmadım.
RC2 ile kullanım detaylarıma gelirisek (aynı özellikler RC1 için de geçerli).

rc2.jpg

Daha önceki beta sürümlerimde radyo'ya (Flatcast)girdiğimde mutlaka eklenti kurulması uyarısı verirdi. Artık bu sürümde bu eklenti kurulumunu istemiyor.

Bir video içeriği seyrederken videonun yarısında bırakıp başka bir siteye tıkladığımda ki bekleme süreside oldukça kısaldı. siteye eskiye oranla çok daha hızlı yöneliyor.

Bazı sitelere girdiğimde sitenin tamamlanması için diğer sitelere oranla daha fazla beklerdim. bu sürümde bu bekleme oranıda oldukça kısalmış.

Seri ve hızlı bir gezinti sağladığını rahatlıkla söyleyebilirim. Tabi buarada anlayamadığım bir durum var Acid3 testinde 2 puan daha gerilemiş olarak gördüm ama siteleri gezinmem sırasında bu sürüm bunu hiç takmamam gerektiğini söyler gibiydi :)

Nihayi sürüme çok az kalmışken gayet güzel bir tarayıcıya doğru gidildiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu sürümlerin nihayi sürüler olmadığı uyarısında sürekli bulunuyorum ama bu sürümle nette sörf gayet keyifli. Bu keyfi nihayi sürüme kadar erteleyip, ertelemem kararı tamamen sizin keyfinize kalmış :thumbup:

İyi kullanımlar, güzel sörfler

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Evet Arkadaşlar bugün bu saat itibariyle Firefox 3.5 RC2 sürümüde Releases (serbets bırakılan sürümler) sayfasına aktarıldı.

Böylece, 16 Haziran'ya yayınlanan ama 19 Haziranda aktarılıp, yazı içeriğindeki "RC2 sürümü henüz sadece ileri seviye kullanıcılara tavsiye ediliyor" detayından okuyan ve RC2 sürümünden uzak durmayı düşünen arkadaşar içinde güzel bir haber olmuş oldu. ileri seviye kullanıcıların kullandığı ve imrenerek baktığımız RC2 sürümünü artık hepimiz kullanmaya başlayacağız. nede olsa RC1 ile aynı sayfaya yerleşmiş oldu :)

Yok Javascriptr ayrıştıma hatasıdır, yok ileri seviyedir tarayıcını bu detaylarından pek anlamam bende herkes gibi kullanım kolaylığına, seriliğine, sörf zevkine bakarım ve bunlar RC2 sürümünde fazlasıyla var. Hatalarını incelemek uzmanların işi, biz sadece kulanıcıyız :)

Daha fazla derinlere inmeden Releases sayfasına yeni aktarılan Firefox RC2 sürümünün linklerini aktarayım.

Windows için Firefox 3.5 RC2

Linux için Firefox 3.5 RC

Mac için Firefox 3.5 RC2

Değişen birşey olmadı yine aynı şekilde Türkçe dil seçeneği mevcut değil. yukarıdaki sürümlerin hepside İngilizce dil tercihlidir.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Kurdum gayet hızlı türkçe sürümde çıksa iyi olur..:)

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
Releases (serbets bırakılan sürümler)
böyle birebir çevirdiklerinde çok komik oluyor :)
serbest bırakılan sürüm nedir :D bi yerde esir mi tutuyolardı sürümleri :D
sende bi yerden aldın herhalde.

bide bu var disaster recovery=felaket kurtarma :D ne alaka :D

PHUSO

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet Arkadaşlar bugün bu saat itibariyle Firefox 3.5 RC2 sürümüde Releases (serbets bırakılan sürümler) sayfasına aktarıldı.

Böylece, 16 Haziran'ya yayınlanan ama 19 Haziranda aktarılıp, yazı içeriğindeki "RC2 sürümü henüz sadece ileri seviye kullanıcılara tavsiye ediliyor" detayından okuyan ve RC2 sürümünden uzak durmayı düşünen arkadaşar içinde güzel bir haber olmuş oldu. ileri seviye kullanıcıların kullandığı ve imrenerek baktığımız RC2 sürümünü artık hepimiz kullanmaya başlayacağız. nede olsa RC1 ile aynı sayfaya yerleşmiş oldu :)

Yok Javascriptr ayrıştıma hatasıdır, yok ileri seviyedir tarayıcını bu detaylarından pek anlamam bende herkes gibi kullanım kolaylığına, seriliğine, sörf zevkine bakarım ve bunlar RC2 sürümünde fazlasıyla var. Hatalarını incelemek uzmanların işi, biz sadece kulanıcıyız :)

Daha fazla derinlere inmeden Releases sayfasına yeni aktarılan Firefox RC2 sürümünün linklerini aktarayım.

Windows için Firefox 3.5 RC2

Linux için Firefox 3.5 RC

Mac için Firefox 3.5 RC2

Değişen birşey olmadı yine aynı şekilde Türkçe dil seçeneği mevcut değil. yukarıdaki sürümlerin hepside İngilizce dil tercihlidir.
Eline sağlık kardeşim çok güzel bir açıklama yapmışsı senin yazını benim blog ta yayınladım. Teşekkürler.

http://hpamuk.blogcu.com/firefox-3-5-rc2-surumu-cikti-indirin_46046541.html

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
Şu sıralar FF'de bazı yavaşlık sıkıntıları çekiyorum. Denemek lazım

Paylaşım için teşekkürler

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Bana gayet hızlı geldi eski sürüme göre, win7 64bit kullanıyorum. Gerçi firefox 3 te hızlıydı win7 de. Vista da sapıtıyordu ama her versiyonu :D

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Releases (serbest bırakılan sürümler)
böyle birebir çevirdiklerinde çok komik oluyor :)
serbest bırakılan sürüm nedir :D bi yerde esir mi tutuyolardı sürümleri :D
sende bi yerden aldın herhalde.

bide bu var disaster recovery=felaket kurtarma :D ne alaka :D

Firefox sürümlerinin günlük yapıldığı bir alt bölüm var oradan candidates olarak adrandırılan bölüme yanil ilk aday sürüm olarakda diyebileceğimiz yere ve sonrada resmi olarak duyurulmadan önceki releases dediğimiz yere geliyor bir nevi esirlikten özgürlüğe ilk adımını attığı yerde diyebiliriz. Ayrıca ingilizce sözlükte

release: fiil serbest bırakmak, salıvermek, koyvermek, salmak, muaf tutmak, affetmek, gösterime sokmak, yayın izni vermek, bırakmak, feragat etmek, ipoteğini çözmek, gevşetmek, deklanşöre basmak
olarak telaffuz edildiği içinde bu şekilde yazmayı uygun gördüm. bana bu şekilde daha mantıklı geldi komik olsada :)

Sende biryerden aldın heralde derken, Rc sürümlerini esir olarak görüp aldın manasında soruyorsan....... öylede denebilir diyebilirim :)
ama yazı içeriklerini veya çeviriyi diyorsan yok hepsi bana ayit. hiçbir yerden almadım, :)

Eline sağlık kardeşim çok güzel bir açıklama yapmışsı senin yazını benim blog ta yayınladım. Teşekkürler.

Firefox 3.5 RC2 sürümü Çıktı indirin. - EĞİTİM - HABER BLOG - Blogcu

Nedemek arkadaşım . Faydalı olabildiksek, bir katkımız olabildiyse ne mutlu bize. amacımız paylaşmak değil mi. ozaman paylaşmayı genişletmek kadar güzel birşey var mı.

Ayrıca aldığınız yeri yazma nezaketi gösterdiğiniz için asıl ben teşekkür ederim.

Şu sıralar FF'de bazı yavaşlık sıkıntıları çekiyorum. Denemek lazım

Paylaşım için teşekkürler

Sevgili chimera çok geç bile kalmışsın. hızı, seriliği, açılıştaki farkı çok farklı. Ah birde bu sürümde Türkçe dil seçeneği olsaydı herşey tamam olacaktı :)

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
hangilerinde acaba

Service Pack 3 (SP3) yüklü XP'ler :)

firefox3.jpg

Bildiğiniz gibi şuanda Firefox 3.5 RC2 sürümü enson yayınlanan sürüm (günlük sürümleri saymazsak). Daha öncesinde yayınlanan Firefox Beta 99 (veya kurulUmdaki adıyla Preview) ve Firefox 3.5 RC1 sürümleri Mozillanın resmi sitelerinde duyurulmamıştı bu sürümde aynısı olacak sanırken olmadığını gördük evet Firefox 3.5 RC2 sürümü FTP sunucularına girip indirmekle sınırlı kalmadı. Firefox 3.5 RC2 sürümünü Mozİllanın yeni sürümlerin dağıtımı yaptığı Resmi olarak duyurduğu

Firefox web browser | Help us test the latest beta

ve

Firefox web browser | Help us test the latest rc

sitelerindende yayınlandı. yani bu şekilde Firefox 3.5 RC2 sürümü resmi olarakda duyurulmuş oldu.

Sürüm Notlarına da

Mozilla Firefox 3.5 (Release Candidate) Release Notes

Adresinden ulaşabilirsiniz.

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Firefox 3.5 Rc2 nin burada Türkçesi var. :wink:

Yukarıdaki verdiğimi deneyen var mı? Ben mesaj yazarken birçok kelimenin altı çizili görünüyor. Sanki sözlük bomboş, sözlüğe eklediğimde sorun yok. Eski sürümde bu yoktu, yoksa içine koyduğum yamada mı bir eksiklik var?

Eline sağlık. Hazırlayıp paylaşman gayet güzel. Ama nasıl olsa yakında Türkçe sürümünede kavuşacağız. Yamalarla uğraşmaya pek gerek yok diye düşünüyorum (şahsi düşüncem). Şunun şurasında Haziranın sonuna nekadar kaldı ki (belkide sonuna kadarda beklemeyeceğiz) :)

piRe_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Haklısınız tabi. Benimkisi sadece bir meraktı. Kendime o an bir meşguliyet arıyordum hepsi bu. Gerçekten yeni sürümde hissedilir derecede değişimler fark ettim. Eski sürümde birkaç sayfa saatlerce açık kaldığında kapanması için biraz süre gerekiyordu. Bu sürümde sayfayı kapatmamla firefox'un kapanması saniyeler aldı. Pek hoşuma gitti açıkcası, final sürümünü dört gözle bekliyorum.
:yes:
Ek: Artık altı çizili görünme sorunu yok, dosyayı güncelledim hey şey normal.

RealCeday

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İndirme linklerine baktığımda Türkçe hariç o kadar çok dil seçeneği var ki. Kürtçe sürümünün bile RC2 indirme linki varken Türkçe sürümünün olmaması biraz manidar değil mi? Firefox programına bakışım biraz değişti açıkcası. Şimdilik indirmiyorum. En azından Türkçe sürümü çıkana kadar indirmeyeceğim.

ByPsychooo

Doçent
Reaksiyon puanı
15
AliY, bence Forum Kurallarını okumalısın Neden Diyorsan: (9. Yazılan mesajdan sonra bir kez daha mesaj yazmak yerine, önceki mesajı düzenleyerek ek yazı yazmak daha uygundur.)

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bu surum bana oncekınden daha ıyı geldı oncekı bende kasıyodu bu kasmıyo