Moto g vs xperia sp vs nexus 4

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Düz TFT değilki hocam Bravia Engine 2 , OptiContrast gibi birçok Sony yazılım + donanımıyla güçlendirilen bir ekran :)
Ha bir İPS değil ama normal kullanmda da sizi rahatsız edecek çamur gibisinden bir ekranıda yok yani :)
Tek sıkıntısı görüş açısı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

eski bir teknolojiye ne yaparsan yap adam olmaz.
sony yemesin bizi bravia Engine 2 filan diye
koysun adam gibi ips ekranı o zaman ekran görün bknz lg g2 ye :)

görüş açısı zaten bitik....
O teknolojiyle normal TFT ekrana yeterince fark atıyor bence :)
Sony nin TFT sini normal TFT ile karşılaştırırsan anlarsın farkı.
Ayrıca G2 nin ekranınıda örnek göstermeni komik buldum açıkçası Kontrastı o kadar abartılı bir ekranı varki gerçeklikten oldukça uzak :)
LG gibi İps paneli adam edemedikten sonra İps kullanmanın çokta mantığı yok bence :) Samsungun ekranlarına özencem diye Lg İps ekranın kontrast değerlerini artırdı yani renk doygunluğu çok fazla bir o kadarda gerçeklikten uzak...
Ayrıca Sony Z Ultra , Z1 Compact ve T2 Ultra da İPS panel kullandı Z2 nin görüntülerinde de görüş açısı problemi yok dolayısıyla İPS panel kullanıldığı ortaya çıkıyor.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=332512]Kaand12[/MENTION]

Kardeşim ben Xperia SP konusunda pek bir fikrim yok ama çoğu yerde iyi olduğunu duydum gördum. Nexus 4 cihazı performansta daha iyidir diye duşunuyorum fakat kendimde gidip test ettim Kamera sı pek iç açıcı değil ve Multimedia da öyle.

Ben şuan Sony kullanıcısıyım arayuzu beni sıktı ama nexus unda farklı olacağını sanmıyorum çok basit ve arındırılmış bir arayuzu var orda eşitler gibi duşun ama nexus a göre sony nin arayuzu daha iyi bence.

Benim tercihim Xperia SP olurdu.

İyi akşamlar.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Moto g google firmasinin cikardigi bir urun. Kitkat guncellemesi iki hafta once geldi.

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Moto G alma bence.
Nexus 4'ün performansı Xperia SP'ye oranla biraz iyi.
Düz android biraz sıkıcı. Xperia SP'nin de arayüzü sıkıcı ama düz android kadar sıkıcı değil.
Aralarında bana göre en alınabilir Xperia Sp.
HTC One mini diğer telefonlardan tek eksisi performansı ama oda yeterli bence performansı kötü değil hemde diğerlerine oranla daha yeni. HTC One minide alabilirsin.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Fiyat performans ürünü olarak lanse edemeyiz saydığın 3 telefonu da. Motorola Moto G ülkemize yeni geldi bir fitay performans ürünü olması bekleniyordu ama 850 TL gibi bir fiyattan girince çoğu kişiyi hayal kırıklığına uğrattı.

Öncelikle fiyatlarını ortaya koyduğumuzda SP ve Nexus 1000 TL , Moto G 850 TL.

Güncelleme olarak 4.4 Kitkat SP alacak, Moto G ve Nexus 4.4 Kitkat alacaklar(aldılar).

Moto G Snapdragon 400 işlemci ile geliyor ve Adreno 305 grafik seti var.

Sony SP için bence en iyi incelemelerden birisi olan bu videoyu izleyin mutlaka. Belirli bir süre telefon her yönüyle kullanılmış ve tecrübeler aktarılmış ;)

[video=youtube;CDyeSZSeAd8]http://www.youtube.com/watch?v=CDyeSZSeAd8[/video]

Sonuç olarak bu 3 cihazda isteğinizi fazlasıyla karşılayacaktır.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
O teknolojiyle normal TFT ekrana yeterince fark atıyor bence :)
Sony nin TFT sini normal TFT ile karşılaştırırsan anlarsın farkı.
Ayrıca G2 nin ekranınıda örnek göstermeni komik buldum açıkçası Kontrastı o kadar abartılı bir ekranı varki gerçeklikten oldukça uzak :)
LG gibi İps paneli adam edemedikten sonra İps kullanmanın çokta mantığı yok bence :) Samsungun ekranlarına özencem diye Lg İps ekranın kontrast değerlerini artırdı yani renk doygunluğu çok fazla bir o kadarda gerçeklikten uzak...
Ayrıca Sony Z Ultra , Z1 Compact ve T2 Ultra da İPS panel kullandı Z2 nin görüntülerinde de görüş açısı problemi yok dolayısıyla İPS panel kullanıldığı ortaya çıkıyor.
tamam muhakkak normal tft ile farkı olur ama bir ips olmaz...ayrıca yanılıyorsun g2 nin ekranı piyasadaki ekranların en kralı tüm ekranlarla kıyaslamalı youtube dan bak anlaşılıyor kontrast oranı abartılı değil tam yerinde... evet zaten z1 compact ın ekranı z1 den çok daha başarılı çıktı bu doğru :)

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
[video=youtube;CDyeSZSeAd8]http://www.youtube.com/watch?v=CDyeSZSeAd8[/video]
Bu incelemeye kulak asmayın sakın! Bir tane dingil çıkmış telefonu kötülüyor. adam yan çerçeveler alüminyum değil demiş bu bile dikkate almamanız için bir sebep. L*n zibidi ne alüminyum değili ne plastiği? :D Daha önce izlemiştim bunu ve yuh demiştim. Adam alüminyum değil diyor ya :D Amacım kesinlikle size Sp almaya zorlamak değil. İstediğinizi alın ama şu incelemeyi dikkate almayın. Hemde hiç. Daha bir sürü saçmaladığı yer var ben sadece birini söyledim. İyi forumlar.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Yahu güzel kardeşim 1.7 ghz dual core S4 pro işlemci var boru mu ? Alıyor işte. Gayet normal.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
tamam muhakkak normal tft ile farkı olur ama bir ips olmaz...ayrıca yanılıyorsun g2 nin ekranı piyasadaki ekranların en kralı tüm ekranlarla kıyaslamalı youtube dan bak anlaşılıyor kontrast oranı abartılı değil tam yerinde... evet zaten z1 compact ın ekranı z1 den çok daha başarılı çıktı bu doğru :)
Yanlış düşünüyorsunuz TFT ile İPS in arasında kesinlikle farklar var ama
G2 nin ekranını objektif bakan herhangi biri bence gayet iyi görebilir konstrastının + renk doygunluğunun fazla olduğunu :)

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Yanlış düşünüyorsunuz TFT ile İPS in arasında kesinlikle farklar var ama
G2 nin ekranını objektif bakan herhangi biri bence gayet iyi görebilir konstrastının + renk doygunluğunun fazla olduğunu :)
tamam o zaman şöyle yapalım g2 yi unut :) ben demeiş oluyum sen duymamış normal ıps ekran kullansın ama artık şu tft yi kullanmasın :)

sinan60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar anlamadığım bşr şey var. Bu sitede yazana göre sp nin benchmark skoru 22.000 e dayanmış. Nedir bu yav.

http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-SP/Xperia-SP-New-Benchmarkscore/td-p/364120

4.3 sızıntı romu ile 24000 alanlar var :)
ekg8RJ.jpg

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Arkadaslar antutu sonucuyla telefonmu alınır yapmayın neyın kafasını yaşıyorsunuz:) nexus 4 degısık romlarda 20000 cıvarı dıscovery2 19000 cıvarı alıyor ee bunlar gösterge olmaması ıcın yeterlı sebep degılmı. Tıpıne bak hangısı ne verır ne vermez artı eksı dusun cebıne gore tercıhını yap bıttı.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=56637]mendocino[/MENTION]

Kesinlikle katılıyorum.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Aynen roma göre değişir o skor. Test sırasında açık olan bir şey yapılan bir işlem de skoru etkiler. Tamam benchmark belli bir şey söyler ama tamamen benchmarka aldanmamak lazım. Bunu futbol ile ilgili şu söze benzetebilirsiniz "istatistik mini eteğe benzer; çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez.” benchmark ta aynen öyledir işte.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Aynen roma göre değişir o skor. Test sırasında açık olan bir şey yapılan bir işlem de skoru etkiler. Tamam benchmark belli bir şey söyler ama tamamen benchmarka aldanmamak lazım. Bunu futbol ile ilgili şu söze benzetebilirsiniz "istatistik mini eteğe benzer; çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez.” benchmark ta aynen öyledir işte.

Hahahah :) Aynen

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
84
Tüm cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Gerçekten çok yardımcı oldunuz. Sağolun.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Bilader karar ver de al artık birini bak yemin ediyorum gözüm açık gidecem ha :)

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence tft ekran daha iyi ips çok canlı ve gözü alıyor sonrada başı ağrıtıyor zaten full hd tamamen gereksiz bir olay.Bu yorumu hem xperia sp kullanmış biri olarak hem g2 hemde discovery kullanmış biri olarak yapıyorum.Telefonda ekranın bu derece iyi olması bence iyi değil çünkü yakından bakıyoruz bide uzun süre baktınmı tamamdır.Şuanda telefonda parlaklık hep 25te ve yeterli 100 olunca anında baş ağrısı yapıyor.Ancak tftde öyle değil son yapsan bile pek rahatsız etmiyor.Ekran televizyonda güzel olacak telefonda gereksiz bence.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Bence tft ekran daha iyi ips çok canlı ve gözü alıyor sonrada başı ağrıtıyor zaten full hd tamamen gereksiz bir olay.Bu yorumu hem xperia sp kullanmış biri olarak hem g2 hemde discovery kullanmış biri olarak yapıyorum.Telefonda ekranın bu derece iyi olması bence iyi değil çünkü yakından bakıyoruz bide uzun süre baktınmı tamamdır.Şuanda telefonda parlaklık hep 25te ve yeterli 100 olunca anında baş ağrısı yapıyor.Ancak tftde öyle değil son yapsan bile pek rahatsız etmiyor.Ekran televizyonda güzel olacak telefonda gereksiz bence.
İps ekranı bence Lg yanlış tanıtıyor Samsung un amoled ekranlarına benzetmek için kontrast oranını artırıyor .
Normal bir firmanın İPS paneli ile Lg nin İPS paneli çok farklı
Renk doygunluğunu artırdıkları için gerçeklikten uzaklaşıyorlar.
Ama ben yinede en iyi panel İps değil IGZO diyorum

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İps ekranı bence Lg yanlış tanıtıyor Samsung un amoled ekranlarına benzetmek için kontrast oranını artırıyor .
Normal bir firmanın İPS paneli ile Lg nin İPS paneli çok farklı
Renk doygunluğunu artırdıkları için gerçeklikten uzaklaşıyorlar.
Ama ben yinede en iyi panel İps değil IGZO diyorum
Şu IGZO gelsede bir görsek artık önemli olan tabi bu benim görüşüm çok iyi olması değil daha çok gözleri yormaması.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Biraz yabancı kaldım acaba igzo nedir.
Sharp'ın yeni ürettiği panel türü birkaç yıldır üst seviye ürünlerinde kullanıyor .
4 renk teknolojisini destekleyen bir panel
En gerçekçi renk sunan
Tepki süresi en az
Şuan için piyasadaki en yüksek parlaklığı verebilen
Maliyeti ucuz
Lcd ve Led ekranların harcadığı enerjinin 40da birini harcayan panel