- Konuyu başlatan
- #121
helpmert
Doçent
- Katılım
- 26 Ekim 2015
- Mesajlar
- 948
- Reaksiyon puanı
- 31
- Puanları
- 28
Ekli dosyayı görüntüle 14866Ekli dosyayı görüntüle 14866Hocam merhaba,
Hat değerlerime bakarak bir fikir verebilir misiniz?
Benim evim 2013 yapımı ve santrale yaklaşık 3 km uzakta. Bu durumda 4,5 mbit internet alabiliyordum. Tam 8 aylık uğraştan sonra yan binada fiber sistem varmış ve oradan bize hat çektirdim. Ondan sonra bu değerleri aldım ve 16 mbit paketten 14 Mbps download yapabiliyorum(1600 kb/s).
Vodafone ve Ttnet ile görüştüm. Vodafone benim sistemimin yalnızca fiber olarak kullanılabileceğini ve adsl kullanamayacağımı söyledi. Teknik olarak imkansız dedi ama ben halen adsl modem ile kullanıyorum. TTnet ise 20 mbit fibernet pakete geçmemi öneriyor ancak taahhüt bitmesine 8 ay var, bu yüzden bekliyorum.
Bu hattan fibere nasıl geçe bilirim? Yan binada apartmanın içine kadar fiber kablolar giriyor ama benim binaya bakır kablolar gelmekte. Acaba bizim binaya da fiber mi getirecekler fibernete geçersem? Benim hattın fibere geçsem en çok kaç destekleyebileceğini söyleye bilirmisiniz?
Upload hızı konusunda da Vodafone 86mbit down- 4mbit up verebileceğini söylemesine rağmen TTnet ilçedeki ağ şefi Vodafone'un ilçede altyapısı olmadığını ve TTnet altyapısından verebileceğini, TTnet'inde maximum 2 mbit upload verdiğini söyledi. Acaba Vodafone durumdan bihaber mi? Yoksa TTnet sırf Vodafone'a geçmeyeyim diye beni mi fişliyor?
Sorular biraz çok oldu ama gerçekten bu hattı buraya çektirebilmek için çok uğraştım ve yeni aldığım evde düzgün bir bağlantı kullanmak istiyorum. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
![]()
Öncelikle hat değerleriniz mükemmel ama sizin modeminizi değiştirmeniz gerekiyor.
Airties air 5650 veya air 5760 alın keyfinize göre
hem fiber hem adsl hem vdsl 3 destegide sunar
size telekom eğer binaya kadar cat6 kablo ile ethernet verirse modemin wan portuna tkaarak max 100 mbps hıza çıkabilirsiniz. buna biz gerçek fiber deriz ve standart olacak 5 mbps upload verirleri (gerçek fiber budur)
ama adsl altyapısı üzerinden yani bakır kablo üzerinden fiber vermek isterlerse sinyal VDSL2 olur ve bundad 100 mbps download hızına çıkabilirsniz 2 mbps upload verirler size (gerçek fiberle arasındaki fark pingdir)
Normal bu sekilde kullanırsanız 20 mbps verirler 1 mbps uploadınız olur (aşırı ping olur tavsiye etmem)
Siz şimdi sadece modeminizi deiştirin 8Ay bekleyin yada tahaddütü feshedin
ve fiberpaketne geçmeyi isteyin telekom eğer cat6 kablo çekerse dairene kadar
ne mutlu sana gerçek fiber odur (FIBERNET Diye Geçer)
ama aynı altyapı üzerinden fiber vremek isterlerse VDSL2 olur bunada şükür de

ama bu altyapıdan baska bir hız sunamayız derlerse o zaman eyvahh
