Hattınız Maximum Ne Kadar Hız Kaldırıyor

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Benim hız hala düşmedi faturaya yansıtmasınlar ?

paketine bağlı ama sanmam belki sistemden kaynaklı bir hata var bişey yapamıyorda olabilir belki sorumlu kişi yukarıdan fark edilmese diye dua edip yusuf yusuf oluyor olabilir...

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Benim hız hala düşmedi faturaya yansıtmasınlar ?

eğer kotali internet ise kota aşımı yüzünden fatura kabarır ama sınırsız tarifedeysen ve adil kullanımı aş istediğini yap fiyat sabittir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Türk telekom 'un kendi firması TTnet'dir. Türktelekom net diyede geçebilir. ve türk telekom önceliği her zaman ttnete verir.

Avea türk telekom ile anlasında ttnet ilede anlasdı ve ttnet wifi noktaları kuruldu avea bandından giderek. ardından türk telekom ile özel tarifeler çıktı

kısaca avea türktelekoma hizmet veriyor . türk telekonum kendi firması olan ttnet ise bundan yararlanıyor.
ama türk telekom ve ttnet'de aveaya hizmet ediyor..

kısaca.. Al gülüm ver gülüm hesabı.

Türkcell zaten kendi altyapısında ama oda türk telekoma bağlı bir bakıma . ama türk telekom her zaman önceliği aveaya veriyor cunku oda anlastiği firma.
vodafone kimle anlasiyor bilemem :D

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
eğer kotali internet ise kota aşımı yüzünden fatura kabarır ama sınırsız tarifedeysen ve adil kullanımı aş istediğini yap fiyat sabittir.

Türk telekom 'un kendi firması TTnet'dir. Türktelekom net diyede geçebilir. ve türk telekom önceliği her zaman ttnete verir.

Avea türk telekom ile anlasında ttnet ilede anlasdı ve ttnet wifi noktaları kuruldu avea bandından giderek. ardından türk telekom ile özel tarifeler çıktı

kısaca avea türktelekoma hizmet veriyor . türk telekonum kendi firması olan ttnet ise bundan yararlanıyor.
ama türk telekom ve ttnet'de aveaya hizmet ediyor..

kısaca.. Al gülüm ver gülüm hesabı.

Türkcell zaten kendi altyapısında ama oda türk telekoma bağlı bir bakıma . ama türk telekom her zaman önceliği aveaya veriyor cunku oda anlastiği firma.
vodafone kimle anlasiyor bilemem :D

Şuan için ttnetten memnunum bir sorun yok belki 1 nisan 2016 da birçok şey değişebilir ama şuan için bence fiyat performans olarak ttnet ve vodafone bence adamlar ingiliz malı ama kaliteli yapıyor işlerini turkcele yakın hızları var telefonda . hem avea faturalıyım hemde ttnet bir yararı olmadı benim için ttnet olarak :D

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Şuan için ttnetten memnunum bir sorun yok belki 1 nisan 2016 da birçok şey değişebilir ama şuan için bence fiyat performans olarak ttnet ve vodafone bence adamlar ingiliz malı ama kaliteli yapıyor işlerini turkcele yakın hızları var telefonda . hem avea faturalıyım hemde ttnet bir yararı olmadı benim için ttnet olarak :D

avealiysan aylık 15 çigobayt internetin var :D hemde ttnetliysen :)

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Superonline HG1311 model modem var. Ayarlara nereden bakacağım? 192.168.1.1'e girdim ancak internet gibi bir seçenek göremedim.

modem arayüzüne giriş yapın

DURUM >>> WAN >>> DSL

bölümüne girin ve resmini çekip atın..

Buyrun buda görsel hali..

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
modem arayüzüne giriş yapın

DURUM >>> WAN >>> DSL

bölümüne girin ve resmini çekip atın..

Buyrun buda görsel hali..

İnternet fibernet, o yuzden dsl gibi bi secenek yok bende. Bu arayuzden degil ayrica benimki. Bi de su an mersinde degilim, eskisehirdeyim hocam. Benim şu an adsl var kullandığım burda. Onunkini atayim bi ara.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
İnternet fibernet, o yuzden dsl gibi bi secenek yok bende. Bu arayuzden degil ayrica benimki. Bi de su an mersinde degilim, eskisehirdeyim hocam. Benim şu an adsl var kullandığım burda. Onunkini atayim bi ara.

zaten fiberde hat değerlerini göremezsin fiberde 1000 mbps ye kadar alabilrsin

adsl den kassediyorum ben..

at bakalım bekliyorum :)

mutluçocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=426894]MR.Anonymous[/MENTION] Sağol. Daha hızlı pakete geçip sürpriz yaşamak güzel olmazdı :laugh: .

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
@helpmert başka bir sayfaysa onuda atarım.

hat değerlerin çok iyi dlink modem kullandıgına göre dsmart internet kullanıyorsun ve 20 mbps pakete geçebilrsin
haa ttnetliysen eğer 16 mbps pakette sorunsuz internetin çalışacaktir ve bölgende hipernet varmı yokmu diye bir sordur bakalım
eğer varsa 100 mbps lik hipernet paketine geçebilir 80 mbps hız alabilirsin.

Hattın alabileceği üst limit ne kadar ? ve de herhangi bir sorun var mı ?Ekli dosyayı görüntüle 14504

35 mbps yi alabilrsini ama üstünü beklemeyin.
50 mbps alamaz

akrepzeus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

hat değerlerin çok iyi dlink modem kullandıgına göre dsmart internet kullanıyorsun ve 20 mbps pakete geçebilrsin
haa ttnetliysen eğer 16 mbps pakette sorunsuz internetin çalışacaktir ve bölgende hipernet varmı yokmu diye bir sordur bakalım
eğer varsa 100 mbps lik hipernet paketine geçebilir 80 mbps hız alabilirsin.

35 mbps yi alabilrsini ama üstünü beklemeyin.
50 mbps alamaz

Tesekkur ederım.

mutluçocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=473114]helpmert[/MENTION] verdiğin bilgi ve tavsiyelere teşekkür ederim [emoji3]

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Herhangi bir sorun varmı değerlerde ?
8bc304608efc0a394e4a9b5ebd4e67af.jpg

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Herhangi bir sorun varmı değerlerde ?
8bc304608efc0a394e4a9b5ebd4e67af.jpg

hat zayiflamasi yüksek görünüyor büyük ihtimalle bina içi kablolamanızda sorun var.. Bina içi hat kablonuzu değiştirmeniz gerekiyor.

buradaki konuma lütfen göz atın.

http://forum.shiftdelete.net/intern.../438009-telefon-internet-kablosu-onerisi.html

Değerler nasıl? Ayın 12sinde tahattüt sürem doluyor. Başka bir iss ye geçmeyi düşünüyorum. Şuan türknetteyim. Ne tavsiye edersiniz?

Hbj - Hızlı Resim

Ekli dosyayı görüntüle 14622

sizinde aynı şekilde

hat zayiflamasi yüksek görünüyor büyük ihtimalle bina içi kablolamanızda sorun var.. Bina içi hat kablonuzu değiştirmeniz gerekiyor. ve ardidan istediğiniz sağlayıcıya geçebilrsniz.

buradaki konuma lütfen göz atın.

http://forum.shiftdelete.net/intern.../438009-telefon-internet-kablosu-onerisi.html

hobo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekli dosyayı görüntüle 14866Ekli dosyayı görüntüle 14866Hocam merhaba,

Hat değerlerime bakarak bir fikir verebilir misiniz?

Benim evim 2013 yapımı ve santrale yaklaşık 3 km uzakta. Bu durumda 4,5 mbit internet alabiliyordum. Tam 8 aylık uğraştan sonra yan binada fiber sistem varmış ve oradan bize hat çektirdim. Ondan sonra bu değerleri aldım ve 16 mbit paketten 14 Mbps download yapabiliyorum(1600 kb/s).

Vodafone ve Ttnet ile görüştüm. Vodafone benim sistemimin yalnızca fiber olarak kullanılabileceğini ve adsl kullanamayacağımı söyledi. Teknik olarak imkansız dedi ama ben halen adsl modem ile kullanıyorum. TTnet ise 20 mbit fibernet pakete geçmemi öneriyor ancak taahhüt bitmesine 8 ay var, bu yüzden bekliyorum.

Bu hattan fibere nasıl geçe bilirim? Yan binada apartmanın içine kadar fiber kablolar giriyor ama benim binaya bakır kablolar gelmekte. Acaba bizim binaya da fiber mi getirecekler fibernete geçersem? Benim hattın fibere geçsem en çok kaç destekleyebileceğini söyleye bilirmisiniz?

Upload hızı konusunda da Vodafone 86mbit down- 4mbit up verebileceğini söylemesine rağmen TTnet ilçedeki ağ şefi Vodafone'un ilçede altyapısı olmadığını ve TTnet altyapısından verebileceğini, TTnet'inde maximum 2 mbit upload verdiğini söyledi. Acaba Vodafone durumdan bihaber mi? Yoksa TTnet sırf Vodafone'a geçmeyeyim diye beni mi fişliyor?

Sorular biraz çok oldu ama gerçekten bu hattı buraya çektirebilmek için çok uğraştım ve yeni aldığım evde düzgün bir bağlantı kullanmak istiyorum. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim. :)