Hattınız Maximum Ne Kadar Hız Kaldırıyor

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Ekli dosyayı görüntüle 14866Ekli dosyayı görüntüle 14866Hocam merhaba,

Hat değerlerime bakarak bir fikir verebilir misiniz?

Benim evim 2013 yapımı ve santrale yaklaşık 3 km uzakta. Bu durumda 4,5 mbit internet alabiliyordum. Tam 8 aylık uğraştan sonra yan binada fiber sistem varmış ve oradan bize hat çektirdim. Ondan sonra bu değerleri aldım ve 16 mbit paketten 14 Mbps download yapabiliyorum(1600 kb/s).

Vodafone ve Ttnet ile görüştüm. Vodafone benim sistemimin yalnızca fiber olarak kullanılabileceğini ve adsl kullanamayacağımı söyledi. Teknik olarak imkansız dedi ama ben halen adsl modem ile kullanıyorum. TTnet ise 20 mbit fibernet pakete geçmemi öneriyor ancak taahhüt bitmesine 8 ay var, bu yüzden bekliyorum.

Bu hattan fibere nasıl geçe bilirim? Yan binada apartmanın içine kadar fiber kablolar giriyor ama benim binaya bakır kablolar gelmekte. Acaba bizim binaya da fiber mi getirecekler fibernete geçersem? Benim hattın fibere geçsem en çok kaç destekleyebileceğini söyleye bilirmisiniz?

Upload hızı konusunda da Vodafone 86mbit down- 4mbit up verebileceğini söylemesine rağmen TTnet ilçedeki ağ şefi Vodafone'un ilçede altyapısı olmadığını ve TTnet altyapısından verebileceğini, TTnet'inde maximum 2 mbit upload verdiğini söyledi. Acaba Vodafone durumdan bihaber mi? Yoksa TTnet sırf Vodafone'a geçmeyeyim diye beni mi fişliyor?

Sorular biraz çok oldu ama gerçekten bu hattı buraya çektirebilmek için çok uğraştım ve yeni aldığım evde düzgün bir bağlantı kullanmak istiyorum. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim. :)

Öncelikle hat değerleriniz mükemmel ama sizin modeminizi değiştirmeniz gerekiyor.

Airties air 5650 veya air 5760 alın keyfinize göre
hem fiber hem adsl hem vdsl 3 destegide sunar

size telekom eğer binaya kadar cat6 kablo ile ethernet verirse modemin wan portuna tkaarak max 100 mbps hıza çıkabilirsiniz. buna biz gerçek fiber deriz ve standart olacak 5 mbps upload verirleri (gerçek fiber budur)

ama adsl altyapısı üzerinden yani bakır kablo üzerinden fiber vermek isterlerse sinyal VDSL2 olur ve bundad 100 mbps download hızına çıkabilirsniz 2 mbps upload verirler size (gerçek fiberle arasındaki fark pingdir)

Normal bu sekilde kullanırsanız 20 mbps verirler 1 mbps uploadınız olur (aşırı ping olur tavsiye etmem)

Siz şimdi sadece modeminizi deiştirin 8Ay bekleyin yada tahaddütü feshedin
ve fiberpaketne geçmeyi isteyin telekom eğer cat6 kablo çekerse dairene kadar
ne mutlu sana gerçek fiber odur (FIBERNET Diye Geçer)

ama aynı altyapı üzerinden fiber vremek isterlerse VDSL2 olur bunada şükür de :D (HIPERNET Diye Geçer)

ama bu altyapıdan baska bir hız sunamayız derlerse o zaman eyvahh :D (ADSL Diye Geçer)

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
Ekli dosyayı görüntüle 14866Ekli dosyayı görüntüle 14866Hocam merhaba,

Hat değerlerime bakarak bir fikir verebilir misiniz?

Benim evim 2013 yapımı ve santrale yaklaşık 3 km uzakta. Bu durumda 4,5 mbit internet alabiliyordum. Tam 8 aylık uğraştan sonra yan binada fiber sistem varmış ve oradan bize hat çektirdim. Ondan sonra bu değerleri aldım ve 16 mbit paketten 14 Mbps download yapabiliyorum(1600 kb/s).

Vodafone ve Ttnet ile görüştüm. Vodafone benim sistemimin yalnızca fiber olarak kullanılabileceğini ve adsl kullanamayacağımı söyledi. Teknik olarak imkansız dedi ama ben halen adsl modem ile kullanıyorum. TTnet ise 20 mbit fibernet pakete geçmemi öneriyor ancak taahhüt bitmesine 8 ay var, bu yüzden bekliyorum.

Bu hattan fibere nasıl geçe bilirim? Yan binada apartmanın içine kadar fiber kablolar giriyor ama benim binaya bakır kablolar gelmekte. Acaba bizim binaya da fiber mi getirecekler fibernete geçersem? Benim hattın fibere geçsem en çok kaç destekleyebileceğini söyleye bilirmisiniz?

Upload hızı konusunda da Vodafone 86mbit down- 4mbit up verebileceğini söylemesine rağmen TTnet ilçedeki ağ şefi Vodafone'un ilçede altyapısı olmadığını ve TTnet altyapısından verebileceğini, TTnet'inde maximum 2 mbit upload verdiğini söyledi. Acaba Vodafone durumdan bihaber mi? Yoksa TTnet sırf Vodafone'a geçmeyeyim diye beni mi fişliyor?

Sorular biraz çok oldu ama gerçekten bu hattı buraya çektirebilmek için çok uğraştım ve yeni aldığım evde düzgün bir bağlantı kullanmak istiyorum. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim. :)

Ttnet kullanıcılarına 2 mbit Upload hızı verirken ttnet altyapısını kullanan vodafonenetin 4 mbit Upload verdiğini donanimhaberde duymuştum. Bence vodafone alın derim.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Ttnet kullanıcılarına 2 mbit Upload hızı verirken ttnet altyapısını kullanan vodafonenetin 4 mbit Upload verdiğini donanimhaberde duymuştum. Bence vodafone alın derim.

TTnet altyapısı yoktur..

Türk telekomun altyapısı vardır ve türk telekomun kurduğu kendi bünyesindeki şirkette TTnet'dir.

Yani TürkTelekom NET diyede geçebilir :)

Vodafoneye 4 mbps vereceklerini zannetmem o fiber içindir bence.
Hipernet için değil

hobo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle hat değerleriniz mükemmel ama sizin modeminizi değiştirmeniz gerekiyor.

Airties air 5650 veya air 5760 alın keyfinize göre
hem fiber hem adsl hem vdsl 3 destegide sunar

size telekom eğer binaya kadar cat6 kablo ile ethernet verirse modemin wan portuna tkaarak max 100 mbps hıza çıkabilirsiniz. buna biz gerçek fiber deriz ve standart olacak 5 mbps upload verirleri (gerçek fiber budur)

ama adsl altyapısı üzerinden yani bakır kablo üzerinden fiber vermek isterlerse sinyal VDSL2 olur ve bundad 100 mbps download hızına çıkabilirsniz 2 mbps upload verirler size (gerçek fiberle arasındaki fark pingdir)

Normal bu sekilde kullanırsanız 20 mbps verirler 1 mbps uploadınız olur (aşırı ping olur tavsiye etmem)

Siz şimdi sadece modeminizi deiştirin 8Ay bekleyin yada tahaddütü feshedin
ve fiberpaketne geçmeyi isteyin telekom eğer cat6 kablo çekerse dairene kadar
ne mutlu sana gerçek fiber odur (FIBERNET Diye Geçer)

ama aynı altyapı üzerinden fiber vremek isterlerse VDSL2 olur bunada şükür de :D (HIPERNET Diye Geçer)

ama bu altyapıdan baska bir hız sunamayız derlerse o zaman eyvahh :D (ADSL Diye Geçer)

Hocam telekom altyapısıyla verilen internetlerin fiber-hiper 2 mbit upload diye biliyorum. Daha yüksek upload verilen yukarıda bahsettiğiniz 5mbit internet paketi hangi İSS'de ve hangi paket ile veriliyor bilgi verebilir misiniz?

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Hocam rica etsem benim hattın değerlerine de bakarak maksimum ne kadar hız alacağımı söyleyebilir misiniz ?

Ekli dosyayı görüntüle 15031
16 mbps yi kopma olmadan alabilrsiniz hattınız suan 12 mbps zayıflama ve hız kayıplarını ortaya katarsak hız testinde 9.90 mbps civarı alırsınız :)

ama hatınızı 16 mbps ye cıkarttırırsanız 13 mbps garanti alırsınız hız testinde

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hocam telekom altyapısıyla verilen internetlerin fiber-hiper 2 mbit upload diye biliyorum. Daha yüksek upload verilen yukarıda bahsettiğiniz 5mbit internet paketi hangi İSS'de ve hangi paket ile veriliyor bilgi verebilir misiniz?

5 mbps uploadı fibernet verir ve fibernet olarak bağlıysanız ttnet ve süperonline size 5 mbps verecektir.

ama bence süperonlineye geçin onda upload hızı arttırma seçenegi var yani günlük upload arttırma diye ufak tefek kampanyaları oluyor :)

kartalserdar386

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
d8dd227d5c2410e1f4cec4fd71286d6c.jpg

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Bana lutfen yardimci olun 1 hafta once aldigim super online hizim gelniyo 1 mb geliyo lutfen yardimci olun telekom kutusu binanin icinde ve telekomda siki ti yok dio ust kattaki komsular hizi alabiliyo ama ben alamiyorum

kutudan sana gelen kabloda bir problm var.

Kutudan modeme kadar cat6 kablo çekmen gerek ve cat6 kablo içinde 8 tane ince kablo var bundan 2 tanesini kullanacaksın . Aşağıdaki kendi hattına bağliycaksin diğer ucundaki kabloyada rj11 soket çaktırıp modeme takacaksin ve süperonlineyi arayacaksın hızını yükseltecekler :D

salihow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
GelenGiden
ADSL Hızı(Kb/s):15349797
Ulaşılabilir Hız(Kb/s):170241145
SNR Sınırı (dB):8.419.3
Hat Zayıflaması(dB):13.57.6
Güç (dB):19.012.1

[TABLE="width: 100%"]
[TR="class: table_style_alt"]
[TD="align: left"]ADSL Bağlantısı:[/TD]
[TD="align: center"]Bağlı[/TD]
[/TR]
[TD="align: left"]Veri Gönderme Hızı(Kb/s):[/TD]
[TD="align: center"]797[/TD]
[/TR]
[TD="align: left"]Veri Alma Hızı(Kb/s):[/TD]
[TD="align: center"]15349[/TD]
[/TR]
[TD="align: left"]Mod:[/TD]
[TD="align: center"]ADSL2+[/TD]
[/TR]
[TD="align: left"]Gelen Veri Hattı Zayıflaması (dB):[/TD]
[TD="align: center"]13.5[/TD]
[/TR]
[TD="align: left"]Giden Veri Hattı Zayıflaması (dB):[/TD]
[TD="align: center"]7.6[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Daha yüksek hız almam için napmam gerekiyor acaba vdsl yada hipernet gibi teknolojileri kaldırır mı hattım? Şuan Adsl 16 mbit e kadar kullanıyorum hız sonuçlarım 13 megabit civarı çıkıyor.

salihow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değerli arkadaslar forumd yeniyim. İnternet konusunda oldukça profosyonelim.
Burada sizler bana adsl hat değerlerinizi yorum olarak gönderin hattınız ne kadar maximum hız alır hattınızı hızlandırma yöntemleri ve hattınızda kopma sorunu gibi şeylerden sizleri bilgilendireceğim.

Hat Değerlerinizi modem arayüzüne girerek öğrenebilrsiniz.

cevap?

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
GelenGiden
ADSL Hızı(Kb/s):15349797
Ulaşılabilir Hız(Kb/s):170241145
SNR Sınırı (dB):8.419.3
Hat Zayıflaması(dB):13.57.6
Güç (dB):19.012.1

[TABLE="width: 100%"]
[TD="align: left"]ADSL Bağlantısı:[/TD]
[TD="align: center"]Bağlı[/TD]
[/TR]
[TD="align: left"]Veri Gönderme Hızı(Kb/s):[/TD]
[TD="align: center"]797[/TD]
[/TR]
[TD="align: left"]Veri Alma Hızı(Kb/s):[/TD]
[TD="align: center"]15349[/TD]
[/TR]
[TD="align: left"]Mod:[/TD]
[TD="align: center"]ADSL2+[/TD]
[/TR]
[TD="align: left"]Gelen Veri Hattı Zayıflaması (dB):[/TD]
[TD="align: center"]13.5[/TD]
[/TR]
[TD="align: left"]Giden Veri Hattı Zayıflaması (dB):[/TD]
[TD="align: center"]7.6[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Daha yüksek hız almam için napmam gerekiyor acaba vdsl yada hipernet gibi teknolojileri kaldırır mı hattım? Şuan Adsl 16 mbit e kadar kullanıyorum hız sonuçlarım 13 megabit civarı çıkıyor.

ADSL de alabildgin en yüksek hız bu zaten.. Bir ttneti arayıp sor hipernet VDSL destegi varmı diye
eğer varsa geçiş yap 50 mbps sorunsuz alirsin.

salihow

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ADSL de alabildgin en yüksek hız bu zaten.. Bir ttneti arayıp sor hipernet VDSL destegi varmı diye
eğer varsa geçiş yap 50 mbps sorunsuz alirsin.

Bugün Ttneti aradım 24 megabite kadar vdsl kaldırıyor gözüküyor diyor. Ancak Superonline ı aradığımda hattınız desteklemiyor diyor. Valla kampanyamda bitti birine taahhüt yaptırıcam acaba ttnet 24 megabite kadar dediği hızı bana kaç megabit verebilecek? ve bu vdsl hizmeti hakketten benim altyapı kaldıracak mı? Adsl den farkı yoksa hiç gerek yok ttnete bulaşmaya yada hattım destekler mi desteklemez mi emin değilim kafam karışık bir öneriniz var mı acaba?

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Bugün Ttneti aradım 24 megabite kadar vdsl kaldırıyor gözüküyor diyor. Ancak Superonline ı aradığımda hattınız desteklemiyor diyor. Valla kampanyamda bitti birine taahhüt yaptırıcam acaba ttnet 24 megabite kadar dediği hızı bana kaç megabit verebilecek? ve bu vdsl hizmeti hakketten benim altyapı kaldıracak mı? Adsl den farkı yoksa hiç gerek yok ttnete bulaşmaya yada hattım destekler mi desteklemez mi emin değilim kafam karışık bir öneriniz var mı acaba?

VDSL modülasyonu adsl den farklıdır. VDSL de farklı bir sinyal verilir eski altyapı üzerinden fiber verirler ki 100 mbps ye kadar çıkabilirisniz.

VDSL hizmetini tek veren firma TTnet'dir. Süperonlinenin falan vdsl hizmeti yoktur bu yüzden sana yok demişler .

Türk telekom müdürlüğüne git ve orada sordur eğer altyapın kaldırıyorsa 24 de iyi 24 e geçiş yap zamanla 50 mbps ye kadar çıkarsın :)

Modem değiştirmek zorundasın bilgin olsun.
Şuanki hat değerlini at bir bakayım durum nedir diye.
ADSL ile VDSL karsılastiracak olursak mutlaka VDSL ye geç derim.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31

metrika

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Merhaba hat değerlerini en aşağıda paylaşıyorum. 3 sorum olacak..

1) Upload hızını 100 civarına arttırmayı talep etsem hat sıkıntı çıkarır mı maks kaça destekler?
2) Şu an 8mbps kullanıyorum ama adil kullanımdan dolayı düşmüş durumda 16 ya geçsem hat destekler mi?
3)3mbps e kısıtlanması gerekirken sanki download hızımı daha da düşürmüşler gibi ama emin olamıyorum bu konuyla ilgili bir talepte bulunmalı mıyım?

Teşekkürler.

img

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Merhaba hat değerlerini en aşağıda paylaşıyorum. 3 sorum olacak..

1) Upload hızını 100 civarına arttırmayı talep etsem hat sıkıntı çıkarır mı maks kaça destekler?
2) Şu an 8mbps kullanıyorum ama adil kullanımdan dolayı düşmüş durumda 16 ya geçsem hat destekler mi?
3)3mbps e kısıtlanması gerekirken sanki download hızımı daha da düşürmüşler gibi ama emin olamıyorum bu konuyla ilgili bir talepte bulunmalı mıyım?

Teşekkürler.

img

--- Hattını 2 mbps ye sabitlemişler hızını 16 mbps ye çıkarttır . Hattın destekleyecektir
1- Upload hızını arttırma şansın yok maleef. İlla yüksek upload istiyorsan metroethernet kullanman gerek oldukça pahalı
2-16 mbps ye geç derim. İster akk de ol ister olma şuan hattın 2 mbps de.
3- evet hızını dahada düşürmüşler. İyikide değerleine baktın :) Arayip yükselttir 16 ya oradaki 2992 olan değer 16383 olacak
yani 16 megabit

byataman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi günler, Süperonline kullanıcısıyım kullandığım paket 80 mb 50 gb limitsiz ben 16 mb'lik pakete geçmek işitiyorum... hatıım destekliyor mu acaba?
M1.png
M1.png
Modem: Huaweri hg658 v2 - Santarale uzaklığım 2.4 km olması lazım

chromos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selamlar
16 mblik adsl'yi kopmasız sorunsuz kullanıyodum. ttnet kampanyasıyla 24 mpb lik vdsl e geçtim zyxel modem verdiler birde. geçtiğimden beri çok fazla kopma sorunu yaşıyorum modem yazılımı da güncelledim
değerlere (bağlıyken) :

VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 0 hour: 10 minutes

VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 0.851 Mbps 12.403 Mbps
****** Net Data Rate: 0.828 Mbps 12.360 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 8.4 dB 5.3 dB
****** Delay: 1 ms 2 ms
Transmit Power: 0.5 dBm 14.3 dBm
Receive Power: -13.1 dBm -15.3 dBm
****** INP: 0.5 symbols 1.0 symbols
Total Attenuation: 13.5 dB 29.6 dB
Attainable Net Data Rate: 1.024 Mbps 15.456 Mbps

cyerol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
selamlar
16 mblik adsl'yi kopmasız sorunsuz kullanıyodum. ttnet kampanyasıyla 24 mpb lik vdsl e geçtim zyxel modem verdiler birde. geçtiğimden beri çok fazla kopma sorunu yaşıyorum modem yazılımı da güncelledim
değerlere (bağlıyken) :

VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 0 hour: 10 minutes

VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 0.851 Mbps 12.403 Mbps
****** Net Data Rate: 0.828 Mbps 12.360 Mbps
SNR Margin: 8.4 dB 5.3 dB
****** Delay: 1 ms 2 ms
Transmit Power: 0.5 dBm 14.3 dBm
Receive Power: -13.1 dBm -15.3 dBm
****** INP: 0.5 symbols 1.0 symbols
Total Attenuation: 13.5 dB 29.6 dB
Attainable Net Data Rate: 1.024 Mbps 15.456 Mbps

Hattın berbat kalitede diyebilirim galiba ek kablo vs var kaldırmıyor hızı kablolar. bendede olmuştu 16 MB internet açtırttım kaldırmadı koptu durdu 13'e çektiler geri şuan kopma yaşamıyorum. ve modemin huawei ise boşta kopar :D

Remzi Kurcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
============================================================================
ADSL Training Status: Showtime
Mode: ADSL2+
Traffic Type: ATM Mode
Link Uptime: 0 day: 9 hours: 12 minutes
ADSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 0.807 Mbps 8.223 Mbps
****** Net Data Rate: 0.799 Mbps 8.191 Mbps
SNR Margin: 12.1 dB 5.8 dB
****** Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 12.4 dBm 19.3 dBm
Receive Power: 4.7 dBm 4.7 dBm
****** INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 22.2 dB 38.5 dB
Attainable Net Data Rate: 1.023 Mbps 8.000 Mbps

Şuan en iyi halde olduğunu sanıyorum.

erengscan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu değerler nasıl peki kabloyu değiştirmeden önce 32 mb kullanıyordum ama sürekli kopunca 16 mb düşürdüm yine kopma olunca cat 6 kablosu ile kabloyu değiştirdim.ye