General Mobile Discovery Kullananlar Kulübü

Manias

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün GM Discovery 16 GB Black aldım.Telefon gayet güzel ve kullanışlı.Şansıma ölü pixel yok :D Ama sanki şarjı çabuk bitiyor.Fabrika çıkış şarjını bitirdim saat 22:30 sularında samsung şarja taktım soket bozulmasın diye :D fakat sabah bir baktım kardeşim şarj makinası ile oynamıs ve soketten çıkarmış tekrar şarja taktım sabah 08:30 sularında ve saat 13:00 da çektim telefon ile bir görüşme yaptım maksimum 2 dakika olmadı ve bir baktım şarj %98 e düştü.İnternette takıldım bir 30 dakika felan ve 5-6 dakikada bir %1 şarj düşüyor sanki.Bana mı öyle geldi yoksa farklı şarj ile ve kesintili olarak şarj ettiğim için mi böyle oldu bilemedim.Sizce sorun nedir?

1-) İlk şarjını olurken farklı bir şarj aleti kullanılması

2-) İlk şarjını olurken kesintili olması (yanlışlıkla şarj kablosunun çıkması ve takılması gibi)

3-) Ben ilk defa android telefon kullandığım için mi böyle takıntılıyım :)

Uzun lafın kısası cidden çok güzel ve hızlı bir telefon f/p açısından baya iyidir. Umarım internette anlatılan sorunları yaşamam :D

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
G2 ancak Nexus da iyidir guncellme ve stabilite açısından

Manias

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar birde yazmayı unuttum şarj tamamen bittikten sonra mı şarja takalım yoksa %15 lerde şarj aletinizi takın uyarısını verince mi takalım ? Bir makalede öyle yazıyordu Li-on bataryalarda tam bitince şarja takmak iyi değil diyordu.Bende sizin görüşlerinizi almak istedim :D

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Arkadaşlar birde yazmayı unuttum şarj tamamen bittikten sonra mı şarja takalım yoksa %15 lerde şarj aletinizi takın uyarısını verince mi takalım ? Bir makalede öyle yazıyordu Li-on bataryalarda tam bitince şarja takmak iyi değil diyordu.Bende sizin görüşlerinizi almak istedim :D
Artık eskisi gibi bataryayı 10saat takma gibi durum yok artık.Oeski tür bataryalarda iyi ayrıca şarj %20 falan indiğinde taksan yeterli çok pimpirikli olmayan lüzum yok [emoji3][emoji3][emoji3]Bende öyle idim bi aralarda ondan söylüyorum.

Manias

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Artık eskisi gibi bataryayı 10saat takma gibi durum yok artık.Oeski tür bataryalarda iyi ayrıca şarj %20 falan indiğinde taksan yeterli çok pimpirikli olmayan lüzum yok [emoji3][emoji3][emoji3]Bende öyle idim bi aralarda ondan söylüyorum.

:) haha haklisin galiba telefonun kendi şarj aletini kullansam daha iyi degil mi ;) umarim şarj soketi bozulmaz

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
:) haha haklisin galiba telefonun kendi şarj aletini kullansam daha iyi degil mi ;) umarim şarj soketi bozulmaz
Valla kendi şarj aleti takoz gibi sende fark etmişindir pek önermem.Başka şarj aleti muhakkak vardır evde.Ha yoksa dikkatlice takıp şarjda iken asla kullanmamanı öneririm :cool::cool:

Manias

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla kendi şarj aleti takoz gibi sende fark etmişindir pek önermem.Başka şarj aleti muhakkak vardır evde.Ha yoksa dikkatlice takıp şarjda iken asla kullanmamanı öneririm :cool::cool:

Samsung galaxy pocket şarj var note 2 şarjı var :D Bir yerde kendi orjinal şarjı kullanızmaz ise batarya ömrü kısalıyor diye okuduydum :D doğruluk payı var mı acaba ?

Manias

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,benim gm discovery 16 gb var alalı 2 hafta oldu,kipadan telpa garantisiyle aldım, telefon dolunca şarjdan çıkarıom durduk yere en fazla 1 dk de %99 oluyo,normal öyle galeriye falan girip basit şeklide kullansan bile 3-4 dk da şarj %93 falan oluyo.ve %22 olunca birden 20 saniyede %12 ye düşüyo,internetten baktım batarya kalibrasyonu falan yaptım sorun gitmedi ,(bütün ayarlar parlaklık gibi,en düşükte, herşeyim kapalı) TEK ÇARE GARANTİYE VERMEK Mİ,?? LÜTFEN YARDIM!

Bende de ayni sorun var %22 luk kisin hariç. Bendede parlaklık minimum seviyede bu arada batarya kalibrasyonu nasil yaprin ilk defa duyuyorum.

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Daha adam akıllı 1 telefona güncelleme desteği veremiyorlar bide üstüne model çıkarıyorlar

keys1903

Asistan
Reaksiyon puanı
6
10570494_235785709963811_7103534926377483260_n.jpg

erhan49

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir GM Discovery kullanıcı olarak 100 liraya uçak da verseler G.Mobile almayın arkarkadaşlar.Bakın bir kitkat verdiler o da rezalet.Zaten ben kitkat a güncellemedim telefonumu.G.Mobile den uzak durun derim.

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Küçük olan güncelleme bir işe yarıyor mu arkadaşlar benim batarya sanki daha hızlı sömürüyo gibi duruyor.Bu arada hayırlı bayramlar

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Beyler kardeşime telefonun ikinci el garantilisini almayı planlıyorum.4 ay kullanılmış.
Telefon sorunsuz inceledim fiyat 700 TL fazlamı yoksa pazarlık edeyimmi?

alycann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=391138]metas53[/MENTION] Telefonun sıfırı 650 lira zaten. Bende GM kullanıyorum ama sana o fiyata hatta daha azına Moto G öneririm

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
[MENTION=391138]metas53[/MENTION] Telefonun sıfırı 650 lira zaten. Bende GM kullanıyorum ama sana o fiyata hatta daha azına Moto G öneririm
Malesef moto G o kadar da ahım şahım bir telefon değil tamam en güncel sürüm ram falan iyide telefonun daha Rehberi bile hiç özenilmeden rastgele konmuş mesaj da öyle sim kartının kesilmesi de gerek. Kamera zaten kötü hafıza kartı takılmıyor uygun jelatin bulmak zor vede telefon bayağı kalın. Bunlar gibi daha çok küçük gibi görünen bir sürü sorun var. Ha tel yağ gibi akıyor güncelleme de garanti gelir ama ben telefonun asıl özelliklerini tadını çıkara çıkara kullanmadıktan sonra ne yapayım öyle telefonu...

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Malesef moto G o kadar da ahım şahım bir telefon değil tamam en güncel sürüm ram falan iyide telefonun daha Rehberi bile hiç özenilmeden rastgele konmuş mesaj da öyle sim kartının kesilmesi de gerek. Kamera zaten kötü hafıza kartı takılmıyor uygun jelatin bulmak zor vede telefon bayağı kalın. Bunlar gibi daha çok küçük gibi görünen bir sürü sorun var. Ha tel yağ gibi akıyor güncelleme de garanti gelir ama ben telefonun asıl özelliklerini tadını çıkara çıkara kullanmadıktan sonra ne yapayım öyle telefonu...
Bazen herşey şişirilmiş özellik değil katılıyorum :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba ne denir bilmem aldık başımıza belayı (General Mobile Discovery).
sürekli kendi kendine reset atma problemim vardı. fabrika ayarlarına geri döndüm düzeldi..
korkumdan program bile yüklemedim doğru dürüst.
şimdide otomatik döndürme problemi başladı. aftif olduğu halde çalışmıyor.
actım kapadım akla gelen herşeyi yaptım nafile...
aynı sorunu yaşayan var mı? çözümü varmıdır acaba ? saygılarımla...

azizkara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
(General Mobile Discovery)...
otomatik döndürme aktif olduğu halde çalışmıyor...
açtım kapadım,neler neler yaptım nafile...
aynı sorunu yaşayan varmı? bi fikri olan ?
saygılarımla...

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bir GM Discovery kullanıcı olarak 100 liraya uçak da verseler G.Mobile almayın arkarkadaşlar.Bakın bir kitkat verdiler o da rezalet.Zaten ben kitkat a güncellemedim telefonumu.G.Mobile den uzak durun derim.

Discovery'e kitkat güncellemesi gelmedi ki. Bir custom rom çıktı diye biliyorum ben o da iyi değilmiş zaten. Bu zamana kadar gelmediyse bundan sonra da orijinal kitkat güncellemesi geleceğini sanmıyorum. Bozulana kadar böyle kullanır giderim.

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Discovery'e kitkat güncellemesi gelmedi ki. Bir custom rom çıktı diye biliyorum ben o da iyi değilmiş zaten. Bu zamana kadar gelmediyse bundan sonra da orijinal kitkat güncellemesi geleceğini sanmıyorum. Bozulana kadar böyle kullanır giderim.
Yok geldi ama beta aşamasında :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadaşlar
discovery telefonumu bugüne kadar pc ye bağlayıp dosya müzik resim vs. aktarımı yapıyordum. Sorunsuz olarak halloluyordu. Dün başka pcden aktarım yaptıktan sonra kobloyu telden çıkarmama yakın pc ekranında telefonun içindeki dosyaların sadece bir kısmı göründü. Yani toplam 20 dosya varsa 5i göründü. Telefonda dosyaların tamamı görünüyor ve çalışıyor ama pcde ne resimler ne müzik hiçbirşey görünmüyor. Hafıza kartı kullanmıyorum. Teli bağlayınca şarj oluyor, içini okuyor bi kaç dosya dışında ama bazı dosyaları hiç görmüyor. Hata ayıklama açık. Tel güncel. Tel hafızasındaki DCIM bluetooth download vs. gibi dosyaların hiçbiri görünmüyor. Bunun çözümü nedir ? Teli pc ye bağlayınca hiçbirşey yapamıyorum. Yadımcı olursanız çok sevinirim. Hayırlı Günler..