[COVID-19] Yeni Koronavirüs Hakkında (Sürekli Güncel)

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Salgındaki son gelişmeleri takip etmek açısından gerçek zamanlı harita:

DipNot: Görüntülenen Wuhan Coronavirus (2019-nCoV) vak'a verileri çeşitli kaynaklardan toplanmaktadır:
WHO (Novel Coronavirus (2019-nCoV) situation reports)
U.S. CDC (2019 Novel Coronavirus, Wuhan, China)
ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control)
China CDC
China NHC
China DXY

Wuhan Coronavirus.PNG

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Aksaray'da koronavirüsü alarmı! 9'u Çinli 12 kişi hastaneye kaldırıldı.

Aksaray'da 9'u Çinli işçi 3'ü Türk 12 kişi coronavirüs şüphesiyle tedbir amaçlı müşahade altına alındı. 27.01.2020 - 19:30 | Son Güncelleme 27.01.2020 - 20:30 DHA

Aksaray'ın Sultanhanı ilçesindeki Tuz Gölü'nde doğalgaz depolama tesisinde çalışan Çin uyruklu 2 işçi de baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayeti görüldü. Rahatsızlanan 2 işçiyle birlikte toplam 9 işçinin yaklaşık 5 gün önce ülkelerinden geldiği belirlendi.

Aksaray'ın Sultanhanı ilçesindeki Tuz Gölü'nde doğalgaz depolama tesisinde çalışan Çin uyruklu 2 işçi de baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayeti görüldü. Rahatsızlanan 2 işçiyle birlikte toplam 9 işçinin yaklaşık 5 gün önce ülkelerinden geldiği belirlendi.

12 kişi acil serviste tedbir amaçlı müşahade altına alındı. Hastane personeline hijyen maskesi dağıtıldı. Sağlık Müdürlüğü yetkileri gerekli tahlil ve incelemelerin yapıldığını belirtti.

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü 9'u Çinli işçi 3'ü Türk 12 kişinin 'cornovavirüs' şüphesiyle tedbir amaçlı müşahede altına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Tetkikler için numunelerin aldığı belirtilen açıklamada, ''Saat 16.15 sıralarında Sultanhanı Entegre Sağlık Merkezi Acil Servisine başvuran 9 Çin vatandaşı bir hafta içeresinde Çin'den Türkiye'ye seyahat öyküsü olması nedeniyle Corona Virüs olası vakası şüphesi açısından gerekli önlemlar alınarak; tanı konulması halinde tedavilerinin yapılması amacıyla 112 Acil Hizmetleri Personeli tarafından korunaklı ve izole bir şekilde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakli sağlanmıştır. Aynı süreçte 3 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakın temasta bulunmaları nedeniyle gerekli muayeneler yapılıp ilgili tetkikler açısından numuneleri alınmıştır. Kişiler Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedbir amaçlı gözetim altında tutulmaktadır.'' denildi.

aksaray.PNG

Denizli'de hastaneye kaldırılan Çinli turistte ‘corona virüsü’ şüphesi

İzmir'de corona virüs şüphesi

N'oluyoruz yahu. :rolleyes:

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Bize kadar gelmiş demek ki!

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Ölümcül koronavirüs'ün (2019-nCoV) yayılma yeteneği gittikçe kuvvetleniyor ve enfeksiyonlar artabilir deniliyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu hastalığın kaynağı hakkında net değil ancak enfeksiyonların kontrollerinde olduğunu iddia ediyorlar. o_O Aslında ürkütücü olan; bu virüsün (2003'te 800'den fazla insanın ölümüne sebep olan SARS virüsünden farklı olarak) 1 ile 14 gün arasında geçen kuluçka süresi boyunca da bulaşıcı olması. Bir başka ifade ile, virüsün belirgin belirti ve bulguları ortaya çıkmadan pek çok kişiye virüs geçmiş de olabilir. ?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Seçilmiş insanların bir alanda toplanıp orada insan nüfuzu inene kadar belkediğini Gözümün önüne getirebiliyorum nedense.

Yoksa bende mi çekilsem kimsesiz şelalesi olan dağ eteğine kamp arabayla filan. 2 yıllık erzak götürürüm ne olur ne olmaz silah götürmeler. :)

Tam da film gibi hayat olur beee

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Türkiye'de yaşanan geçmiş bir hadise daha varmış. Haberi:

Konya’da 'coronavirus' şüphesi! Karantinaya alınan kadın turiste vertigo tanısı kondu. 25.01.2020 - 22:48 DHA (CNNTÜRK)

@_Zaur_
Azerbaycan'da hayat nasıl gidiyor? Koronavirüs ile ilgili şüpheli durumlar yaşanıyor mu, yaşamınızı etkileyen olaylar oluyor mu?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Türkiye'de yaşanan geçmiş bir hadise daha varmış. Haberi:

Konya’da 'coronavirus' şüphesi! Karantinaya alınan kadın turiste vertigo tanısı kondu. 25.01.2020 - 22:48 DHA (CNNTÜRK)

@_Zaur_
Azerbaycan'da hayat nasıl gidiyor? Koronavirüs ile ilgili şüpheli durumlar yaşanıyor mu, yaşamınızı etkileyen olaylar oluyor mu?
Bizde tık yok hala. Sağlık bakanlığı hazır durumda burda. Akciğer hastanesinde 8 oda hazır tutulmuş karantinalı şahıslara göre.

Olsada biraz aksiyon olsun diyorum :D Ne kadar standart yaşam olucak ya? İşe git, İşten gel bıktım artık. Şöyle heyecanlı olaylar olsunda bizde bir aksiyon görelim :D

Kendimi Alminyum Folyoya büküp şehirde gezerim :D hehuehuehuehe

Artreverans

Asistan
Reaksiyon puanı
182
Bizde tık yok hala. Sağlık bakanlığı hazır durumda burda. Akciğer hastanesinde 8 oda hazır tutulmuş karantinalı şahıslara göre.

Olsada biraz aksiyon olsun diyorum :D Ne kadar standart yaşam olucak ya? İşe git, İşten gel bıktım artık. Şöyle heyecanlı olaylar olsunda bizde bir aksiyon görelim :D

Bu kadar ciddi bir konuda bu kadar dengesiz konuşmak ancak boş insanların işidir.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384

Anladığım kadarıyla Azerbaycan'da herhangi bir şüpheli duruma rastlanmamış (aman olmasın). Belki çok monoton bir yaşam orada olabilir ama böylesi bir salgının yaşadığın topraklarda olması, insanı huzursuz/rahatsız eder. Bu işin şakası yok ne yazık ki sevgili @_Zaur_ :) Selamlar.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Bu kadar ciddi bir konuda bu kadar dengesiz konuşmak ancak boş insanların işidir.
Küçükdüşürücü sözler kullanmak istemiyorum ama sana bir sorum var.
Ne o? Ölümden mi korkuyorsun? Dünyaya gelmemişten önce ne hissettiğini söyleye bilirmisin? Ondada zaten hayatta yoktun

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
An itibariyle son durum:

coronovirus_2019_nCoV.PNG

Dün (30.01.2020) Dünya Sağlık Örgütü Koronovirüs (2019-nCoV) salgınıyla ilgili, "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2019-nCoV Virüsü hakkında bugün yaptığı açıklamada: Havalimanlarında Çin'den gelen 11 bin yolcunun tarandığını ve bu zamana kadar 70 kişinin gözetim altında tutularak Türkiye'de olumsuz bir vaka ile karşılaşmadıklarını belirtti. "Ateş, öksürük gibi belirtiler görülse bile tedbir amaçlı kontrol altına alıyoruz. 68 kişiden veri alındı. Türkiye'de kesin olarak Corona Virüsü olan hastamız olmadı." dedi. DSÖ seyahat kısıtlamasına gerek olmadığı ve uluslararası ticareti etkilememesini gerektiği söyledi. Bkz.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Bu olayın bir türlü önüne geçilmesi lazım, tamamen dünyaya yayılmadan önce.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
O tren kaçtı artık minumum zarar için çalışacaklar super natural gibi oldu...

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Bunun da altında kesin Amerika var nedense hep öyle düşünüyorum adamlar yenilmeyi sindiremiyor ekonomide tek raipleriydi çin.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Bunun da altında kesin Amerika var nedense hep öyle düşünüyorum adamlar yenilmeyi sindiremiyor ekonomide tek raipleriydi çin.
Bu söylediğini baya düşündüm Aklıma bin türlü senaryo geliyor ya. Sonuçta adamlar Kaç yıllar Yarasa Fare filan yiyordular.

Olayın üstünü örtmek için baya çabalıyorlar Deniz ürünleri yada Yarasa yediler diye. Nedense bana hiç inandırıcı gelmedi virüsün yırtıcı hayvanlardan filan bulaştığı.

Belkide dahada Üst Konseyin kararıdır. Çin başkanı verilen karara razı olmuş bir yolla ekonomiyi çökertiyor. Herşeye inanırım abi

Bu siyaset insanları kendi ailesini bile katleder koltuğa göre

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Çin'deki salgının Wuhan'daki balık pazarında başladığı bilinse de yeni koronovirüsün (2019-nCoV) kaynağının tam olarak hangi hayvan olduğu bilinmemekte ancak Çinli bilim insanları ölümcül virüsün muhtemel kaynağının yılan (Çin krait yılanı (Bungarus multicinctus) ve Çin kobra yılanı (Naja atra)) olduğu tahmin ediyor. Bkz.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Hadi herkese geçmiş olsun. Şimdiden Yiyecekleri ve maskeleri detarjanları Stoklayın. Sonra geç olabilir. Zaur demedi demeyin.

1_51580469276.jpg

2_31580469276.jpg

3_31580469276.jpg

4_11580469276.jpg

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Çapa Tıp Fakültesi'nde Çinli bir çocukta corona virüsüne rastlandığı iddiaları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yalanlandı. İÜ Tıp Fakültesi ise iddialar hakkında soruşturma açacaklarını duyurdu. Bkz.

"Sosyal medyada yayılan bir fotoğrafta ise hastaya yönelik “corona virüs şüphesi”, henüz numune çalışılmadan önce hasta bilgi giriş formu “kesin tanı” gibi işaretlenmiş ve servis edilmiştir." diye açıklama yapılıyor.

İÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Çinli çocuğun sağlık durumuna ilişkin, "Hastanın genel durumunun iyi olması, ateşinin düşmesi ve İnfluenza B virüsünün çıkmış olması, mevsimsel anlamda bir gribal enfeksiyon geçirdiğini göstermiştir." diyor.

@_Zaur_ ben de bugün bu haberi görmüştüm, tahlil sonuçları bildiğim kadarıyla biraz zaman alıyor. Bu nedenle bu haberi vermemiştim, muhtemelen (sanırım) haber asılsız. Ama ne olursa olsun tedbiri kesinlikle elden bırakmamalıyız.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Nedense Dünya genelinde Sağlık bakanlıkları işlerin üstünü örtbas etmeye çalışıyor. Bakıyorlarki Ölü sayısı çoğalıyor onda medyaya haber yayınlıyorlar.

Keşke Kanser hastalığı böyle hızla yayılsaydı. Çoktan İlacını hazırlayıp dünya geneline hemen yaymıştılar şerefsizim.
En çok bağlandığıım insanı benden aldı bu İllet hastalık. Hemde gözümün önünde eriyip gitti :(

İnsanlara Öfkem dinmeyecek. Çok huzursuzum kendimi suçlu sayıyorum :(

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Başın sağ olsun @_Zaur_
Bazı hastalıkların çözümü yok ne yazık ki ve global düzeyde seyreden salgınlarda ülkelerin çoğunun bencilce davrandığını düşünüyorum.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,384
Çin, nihayet vahşi hayvan tüketimini ve yasa dışı ticaretini yasaklamış.

Koronavirüs (COVID-19) Çin'de yaklaşık 77.000 kişiye bulaştı, 2.592 kişiyi öldürdü ve ülke ekonomisini felç etti.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Bizde1 iran ve 1 irandan dönen vatandaşımız Coronavirüs nedeniyle 1 saylı hastaneye getirmişler.
Analiz cevaplarıda Pozitif :)
Haberde gördüm.

Ama Coronavirüs veri sitelerinde Azerbaycan Temiz görünüyor eklemiyorlar nedense.

efrx0660

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
BU korona virüsü çok kötü ya ama çinlilerde hak etti allahın yasak bulduğu şeyleri yiyolar pislikler

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Kürtajla alınan bebekler,embrio,ceninleri yedikleri için gerçi yakaladiklarini cezalandiriyor ama yeterli değil demek.

Son düzenleme:

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Faydalı bir proğram olmuş ilk 15dksını izleyin derim siz ne düşünüyorsunuz bu konuda sizce haklı mı canan hoca ?