Burası Teknoloji Platformu (mu) !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sci3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sevgili Kardeşim setgs
Burası ShiftDeletnet SDN Teknoloji forumu.. Aktüel Haberler, Gündem Takipçiler, Eğlence Dünyası ..
.

Tamam da, gerçek bu !
Dinamik ve Aktüel kalma adına böyle bir politika güdülmüş, YANLIŞ-DOĞRU.
Fikrini söyledin,
Kabul görüp , görmeme makamı SDN dir. Ben değil.
Fikrimi tekrar beyan edeyim; Ben bu halden memnunum, ve senin fikirlerindende rahatsız değilim, bilakis ayrı düşündüğümüz içinde mutluyum
.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bir okul düşünün.İlköğretim okulu olsun.:)

Tek amaç eğitim midir?
Hayır ..

Neye göre hayır diyorum 'ilköğretim yönetmeliğini açın milli eğitimin amaçlarına bakın anlarsınız cevabın neden hayır olduğunu''

Okulda neler vardır.eğitim /öğretim/arkadaşlıklar/sosyal etkinlikler/yarışmalar/müzik/şiir/fıkralar/

SDN yi de bir kurum olarak düşünelim ve okul ile karşılaştıralım.

Okul:Sınıfa giren öğretmen öğrencilere ilk başta günaydın der.Sınıfa girer girmez tebeşiri eline alıp derse başlamaz.

SDN:Günaydın'' diye bir başlık var foruma giren o başlığa mesj yazar

Okul:Öğretmen günaydın deyip hal ve hatır sorduktan sonra derse başlar öğrenciler sıkılmasın ve derse ilgileri azalmasın diye ders içinde fıkra anlatarak ya da gündelik olaylardan bahsederek küçük aralar verir

SDN:Teknolojik paylaşımlar yapılır.Ancak teknolojik sorunlar konusunda açılan başlıklar azaldımı ''komik video bölümüne video eklenir''sonra yine teknolojik paylaşımlar yapılır.

Okul:Öğretmen anlattıklarından her öğrencinin yararlanmasını ister.Öğrenciler de akıllarına takılan konuları öğretmenne sorar.Öğretmen soruyu cevapladıktan sonra''ee başka nasılsın baban iyi mi selamımı söylersin'' gibi ya da benzer bir söylemde bulunur.

SDN:Teknolojik sorulara cevaplar verilir ihtiyacı olan herkes bu konulara bakarak sorununu çözmeye çalışır ve çözer de.Ardından''tamam söyle rahatla'' başlığına ''çok mutluyum'' diye mesaj yazar

Okul: Dersin bittiğini hatırlatan zil çalar.Herkes okuldan çıkmaya başlar.Bazıları okulda kalır top oynar,arkadaşlarıyla sohbet eder,dertleşir..

SDN:Teknolojik sorun başlıkları azalır uyku vakti gelir.Ama herkes uyumaz.Bazıları kalır müzik bölümüne güzel bir şarkı atar.Bazıları dertlenir ''şiir '' bölümüne şiir yazar.Bazıları keyiflidir''oyun'' bölümünde oyun oynar.Bazıları gündemi tartışır.

Daha binlerce örnek verilebilir.

Okul ile SDN örneğinin örtüştüğünü düşünüyorum.Çok ayrı kavramları karşılaştırdığımı düşünmüyorum

Ayrıca,verdiğim örnekler kendi içinde yorumumu barındırıyor zaten.

Sizin isteiniz ise eğitim dışında hiç bir konuya fazladan ağırlık verilmemesi.(okul örneği için)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
SDN değişmez boşuna uğraşmayın. Bence de değişmesine gerek yok.

sakallıoğlu ve ZorhaK'a katılıyorum.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İnceliğinize teşekkürler.. :wink:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
339rak3.png

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Katılıyorum abi ben yazılımsal yada donanımsal bir problemim olduğunda açıkcası SDN forumu kullanmıyorum çünkü denemelerim hep başarısız oldu o yüzden artık SDN yi sadece gülmek eğlenmek amaçlı kullanıyorum.
söylediğine katılıyorum aynı durum herkesin başına geliyo o yüzden artık soru sormak için konu açma gereği duymuyorum çünkü cevap veren olmuyo yada ilk 10 konu içine popüler olmadığı için giremeyince gören çıkmıyo ama yinede diğer konular kafa dağıtmak için yeterli ve güzel bi aile ortamı var

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Bir okul düşünün.İlköğretim okulu olsun.:)

Tek amaç eğitim midir?
Hayır ..

Neye göre hayır diyorum 'ilköğretim yönetmeliğini açın milli eğitimin amaçlarına bakın anlarsınız cevabın neden hayır olduğunu''

Okulda neler vardır.eğitim /öğretim/arkadaşlıklar/sosyal etkinlikler/yarışmalar/müzik/şiir/fıkralar/

SDN yi de bir kurum olarak düşünelim ve okul ile karşılaştıralım.

Okul:Sınıfa giren öğretmen öğrencilere ilk başta günaydın der.Sınıfa girer girmez tebeşiri eline alıp derse başlamaz.

SDN:Günaydın'' diye bir başlık var foruma giren o başlığa mesj yazar

Okul:Öğretmen günaydın deyip hal ve hatır sorduktan sonra derse başlar öğrenciler sıkılmasın ve derse ilgileri azalmasın diye ders içinde fıkra anlatarak ya da gündelik olaylardan bahsederek küçük aralar verir

SDN:Teknolojik paylaşımlar yapılır.Ancak teknolojik sorunlar konusunda açılan başlıklar azaldımı ''komik video bölümüne video eklenir''sonra yine teknolojik paylaşımlar yapılır.

Okul:Öğretmen anlattıklarından her öğrencinin yararlanmasını ister.Öğrenciler de akıllarına takılan konuları öğretmenne sorar.Öğretmen soruyu cevapladıktan sonra''ee başka nasılsın baban iyi mi selamımı söylersin'' gibi ya da benzer bir söylemde bulunur.

SDN:Teknolojik sorulara cevaplar verilir ihtiyacı olan herkes bu konulara bakarak sorununu çözmeye çalışır ve çözer de.Ardından''tamam söyle rahatla'' başlığına ''çok mutluyum'' diye mesaj yazar

Okul: Dersin bittiğini hatırlatan zil çalar.Herkes okuldan çıkmaya başlar.Bazıları okulda kalır top oynar,arkadaşlarıyla sohbet eder,dertleşir..

SDN:Teknolojik sorun başlıkları azalır uyku vakti gelir.Ama herkes uyumaz.Bazıları kalır müzik bölümüne güzel bir şarkı atar.Bazıları dertlenir ''şiir '' bölümüne şiir yazar.Bazıları keyiflidir''oyun'' bölümünde oyun oynar.Bazıları gündemi tartışır.

Daha binlerce örnek verilebilir.

Okul ile SDN örneğinin örtüştüğünü düşünüyorum.Çok ayrı kavramları karşılaştırdığımı düşünmüyorum

Ayrıca,verdiğim örnekler kendi içinde yorumumu barındırıyor zaten.

Sizin isteiniz ise eğitim dışında hiç bir konuya fazladan ağırlık verilmemesi.(okul örneği için)

Bende burada zorhak a katılıyorum.. Her nekadar teknoloji sitesi olsada diğerleri bir ihtiyaç olduğundan ortaya çıkmıştır..

Misal : A kişi adminin amçaoğlu ya amçaoğlu suraya bi komik video bolumu açta bizim cektıgımız vıdeoları yayınlayak .. diyerek çıkmamıstır..

Bir insan sadece su içerek yasamını surduremez. diğer besin maddelerini de alması lazım .. Bu forumda takılan ınsanları sırf teknoloji yazılarıyla dolduramazsın ..

Ama şöyle bir sey belki olabılır. Ana sayfada sadece teknolojı ıle ilgili başlıklar gösterilebilir...

Yani demek istediğim Diğer bölümlerin kaldırılması değil. Sitenin temeline uygun konuların ön plana çıkarılmasıdır....

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Diğer başlıklar kaldırılsın olmasın diyen yok..
Çok sevgili yorum yapan dostlar..
Diğer konular başlıklar kaldırılsın diyen YOK!

Bunu dikkate alalım lütfen yazarken..

zeroaxa ve Deffall yorumlarınız için teşekkürler...

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Yok dedem bende katılmiyorum..Çünkü sadece teknoloji dersek japonya daki robotlardan veya Terminatörlerden ne farkımız kalırkii... Biz Türk milleti olarak arkadaşça diyologlar kurup oturup sohbet etmeyi seven bi toplumuz...Google un sahibi bi üniversite panelinde diyorki...'''PC yi kapat insan ol''' diyor Google un sahibi yani söylemek istediğim sadece teknolojiyle olmaz makineleşmenin bi alemi yok diye düşünüyorum....:thumbup:

Katılıyorum Zaten Paylaştıklarımızda Neredeyse Teknolojinin Bir Parçası Eğer Forumda Sadece Teknoloji Olursa Forumda Renk Olmaz

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Bende düşünceni paylaştığın için teşekkür ederim...

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Katılıyorum Zaten Paylaştıklarımızda Neredeyse Teknolojinin Bir Parçası Eğer Forumda Sadece Teknoloji Olursa Forumda Renk Olmaz
Forumun ana kriteri Teknoloji & Bilişim'dir.. Bunun haricinde kalkıp akşama kadar müzik, fıkra, komik resim ve geyik muhabbeti paylaşılıyorsa bu böyle prensibi olan bir siteye uymaz..
Keza ana konularada cevap alınamazken..
Neyse elli kere yazdım artık anlayan anlar..
Fikir için teşekkürler

Bende düşünceni paylaştığın için teşekkür ederim...
Rica ederim ne demek.. Herşey SeDeNe için :)

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Bende şimdi bu konu nerde sonlanacak diye merak ettim açıkcası :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Üyeleri duyarlı olmaya çağırmak boşa kürek çekmek açıkçası. Konu başlıkları varsa konular da açılır. Bunu önleyemezsin. Çözmek için son konu başlıkları ikiye ayrılabilir. Ama SDN yönetimi de böyle bir şeyi gerçekleştirmez sanıyorum.

Düşündüm, kötü de olmaz aslında. :)

İLHAN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bırakın herkes ılgılendıgı noktalara yonelsın

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İşin soğuk kısmı o zaten..
Birkaç öneri başlığının sounda çok yakında yenilik vs yazılıyor..
Ama açılım hep farklı konularda..
SDN'yi SDN yapan incelemeleri, 1.elden verdiği haberleridir..
Ivır zıvır değil..
Gerekirse ayrılsın başlıkları..Gösterimlerde çıkmasın magazin bölümü gibi..

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42

Çunku sayısal bır dger olmasa %50 ye % 50 dıcem.. yanı bazıları senı haklı bazıları ıse haksız buluyorlar..
Burası bır gercek..

Peki bu denge söz konusu olduğu surece ve ben site sahıbı olmadıgıma göre :) yani ne ile sonuclanacak.. veya bu tartısmaya ne denilerek bir son bulacak ?

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
@setgs
sana bir yandan katılıyorum bir yandan katılmıyorum katılıyorum çünkü ben bir konuda yardım alacağım zaman buradan hiç faydalanamıyorum, konu açıyorum 1 kişi yada 3 kişiden geliyor sonra out çünkü herkez farklı şeylere yönelmiş bende başka siteye yöneliyorum mecbur olarak, katılmıyorum çünkü insanların birazda muhabbete farklı konularda bilgi almaya, eğlenmeye ihtiyacı var diye düşünüyorum, teknoloji konusunda şuan önde olan bir sitenin Şu andaki aktif kişilerin 801 tanesi üye, 1856 misafir aktif üyesi var ve bunların çoğu konu dışı bölümünde, 160 kayıtlı üye, 148 misafir yani neredeyse en aktif bölüm konu dışı bölümü ama sorunun olduğu zamanda kısa sürede cevap alıyorsun bunun için pek yapacak birşey olacağını zannetmiyorum, site yöneticileri konu dışına veya müzik,spor vs. açılan konuları tutupta buraya çok konu açıldı birazda teknoloji ile ilgili açın diyemiyecektir.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yönetim buna da tepkisiz kalırsa yuh der çekerim kendi köşeme..
Ne yapayım..
Diyecek yapacak pek de birşey yok..
%50 %50'de değil..
İstersen say yani :)

exantiric yorumun için teşekkürler, fakat yönetim o yönde eğilim gösterip devamlı o başlıkta konulara yazıp o başlıktaki konuları açanalrı destekleyip kendileride o yönde bir istek havası oluştururlarsa en azından katkısı olur fikrindeyim..

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
abı gözunu sevım saydırtma bu saatte :) gorecelı konustum demek ıstedıgım bellı bır sayı deıldı.. dusunce olarak % 50 % 50 ıdı :)

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Yönetim buna da tepkisiz kalırsa yuh der çekerim kendi köşeme..
Ne yapayım..
Diyecek yapacak pek de birşey yok..
%50 %50'de değil..
İstersen say yani :)

exantiric yorumun için teşekkürler, fakat yönetim o yönde eğilim gösterip devamlı o başlıkta konulara yazıp o başlıktaki konuları açanalrı destekleyip kendileride o yönde bir istek havası oluştururlarsa en azından katkısı olur fikrindeyim..

Tabiki burada yöneticilerin büyük rolü var en azından tarafsız kalıp o konulara destek olmamaları lazım ama birde şöyle birşey var yönetici olmazda diğer kullanıcılar o konunun popüleritesini arttırırsa yapacak birşey yok gibi geliyor yani o konuda ahlak dışı, küfür, siyaset forum kuralları dışında birşey yoksa yapacak birşeyide yok tabi

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sonuçta yönetim el atmazsa böyle kalır!

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bende Daha Önce buna benzer Birşey Dile Getirmiştim ama Pek Dikkate Alınmadı

Sen SDN Teknoloji Formu Olarak Bakma

Ana Sayfasını Takip Et Teknoloji Meraklısı isen

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bence burada konuyla ilgili başta Moderatör ve Editör arkadaşlara görev düşüyor ki, zaten sağolsunlar Editör arkadaşların elinden geleni yaptığını hergün yeterince inceleme ve makale türü yazılarıyla görüyoruz. Diğer alanlarda da, Moderatör arkadaşların öncülük etmesi örneğin, onların da sorulan sorulara cevap vermesi veya daha çok konu paylaşması diğerlerini de teşvik etmedeki faydası büyük olur kanaatindeyim.

Aslında gördüğüm kadarıyla zaten Mod. arkadaşlar da elinden geleni yapıyorlar. Belki de yeterli gelmiyordur hareketlenmesi için. Belki, Donanım, Yazılım, Web Tasarım ve İnternet konularındaki Mod. sayısı biraz daha artırılabilir. (hemen yanlış anlıyorsunuz arkadaşlar öyle bir niyetim olduğundan değil :w00t:)

Öhömm..Neyse sadede gelirsek. Özellikle bu konularda paylaşmayı seven ve daha çok vakti olan arkadaşlar öncülük ederse farkedilir derecede hareketlenme olur bence.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Benim için hava hoş nikesteel, ben ihtiyacımı zaten karşılıyorum..
Ama burada değindiğim konu SDN'nin karizmasıdır..

ommerk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bence haklısın.
Bu durumu site yönetimi de biliyor.
Sadece donanım ve diğer teknolojik faaliyette bulunan bir site olsa bu kadar üye ve ziyaretçi olmaz.
Biraz da karşı taraftan bakman da fayda var.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Valla Defalarca Dile Getirdik Ama Biz Böyle Mutluyuz Diyor Adamlar Daha ne Denirki Falakaya Yatırcak Halimiz Yok

Daha Önce Takıldığım Forumdada "Çöp Tenekesi" ni Boşaltın 10000 e Dayandı Silinen Konu Dedik

Adamlar : Biz Çöpümüzle varız dediler :)

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Nikesteel devamlı dile getirirsek en azından karıncanın amacında olduğu gibi tavrımızı belli ederiz

agkorkmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Haklısınız dicem ama aması var işte Bu sitenin masrafları ancak aldığı hit sayısıyla karşılanabiliyor bunun içinde max hit'e ulaşması lazım bunun içinde malesef böyle devam edecek. ama inanıyorumki sorularına genelde doğru ve zamanında cevap alabilirsin..