Burası Teknoloji Platformu (mu) !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sci3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
setgs arkadaşımıza kısmen katılıyorum burası teknoloji formu teknoloji konularının daha yoğun olması lazım ama diğer konular olmazsa insanlar sıkılır sadece işlerini halletmek için gelirler bunuda kimse istemez.

şuanda forumun durumu çok kötü değil ama çok iyi de değil.

benim önerim anasayfada Forumda Son Başlıklar isimli konudan 2 tane olması ve birinin sadece teknoloji diğerinin özelleştirilebilir olması en azından böylelikle teknoloji konuları geride kalmaz.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Exploit ve ArcShot fikirleriniz için teşekkürler..

Arkadaşlar asıl sorun ana sayfadaki konuların gizlenmesi değil.
O bir ürünün makyajını düzeltmekten ibaret olur..
Asıl mesele iç yüzü..
İçteki konular, içerdeki teknoloji ve bilişim konularının daha ağır hale getirilmesi..

Orayı kısıtlamak bir katkı sağlamaz.. Gibi geliyor..

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
mutlaka ordan dikkat çekecek konulara girip bakan olacaktır.hiç teknolojiye bakmayan belkide ilgisini çekip girebilir

ghoust

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet çok sayın forumdaşlar..
2 yıldan fazladır forum takipçisiyim 1 yıla yakındır da yazıyorum forumda.. (bu son hesabım)

Benim bir fikrim/sitemim var o da şudur ki; büyük ihtimal forumun 4'de 3'ü katılmayacaktır. Fakat ben yine de nacizane belirtmek istiyorum..

Burası bildiğimiz üzere bir teknoloji platformu.. Yani teknolojik ürünler hakkında yardım edilen, fikir alışverişinde bulunulan bir site..

Bunun dışında son zamanlarda iyice ayyuka çıkan bir durum mevcut. O da teknoloji dışında herşeyin paylaşılıyor olması..
Konu dışı müzik sinema gündem vs gibi bölümler o kadar popüler ki yazılım/donanım bölümünden bir konuya baksanız bırakın son10 listesini son50'de bulmanız bile imkansız oldu..

Şimdi bir kısım arkadaşlar diyecekler ki onlar da buranın parçası. Tabi ki parçası katılıyorum da biraz cıvıklaşmadı mı sanki. Yani böyle aşk/meşk yerleri, eğlence siteleri, geyik platformuna dönüştü.

Hepsi olucak ama son zamanlarda iyice ciddileşti bu durum..

Siteye yardıma gelen veya içimizden sorunu olan bir arkadaş teknoloji adına birşey sorduğunda paylaştığında buna cevap alamıyor..
Öyle bir duruma düşmüşüz ki aynı arkadaş 1 ay sonra kendi mesajının altına bir mesaj daha yazıyor 'yardım yok mu' diye..

Tamamen teknoloji, bilgisayar ve bilişim dünyasından uzaklaşmış gördüm forumumuzu..

Bu konuda yönetimin ve arkadaşların daha duyarlı olup asıl çizgisi olan Teknoloji hattından kaymayacağını ve önüne geçileceğini umud ediyorum..
Yoksa sıradan absürt şeylerle dolu forumlardan bir farkımız kalmayacak..
Ve gerçek teknoloji forumlarından çok uzaklaşacağız..

Nacizane fikirlerim saygılarımla..
by Dede

katılıyorum..ben isterimki bu forum herhangi bi sorunla karşılaşan(pc,tel vs)bu forumda sorununu halledebilsin arkadaşından bir sorun hakkında yardım istediğinde bu sitenin adını verebilsin(buraya bak mutlaka yardım ederler)..

Quadro

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Evet çok sayın forumdaşlar..
2 yıldan fazladır forum takipçisiyim 1 yıla yakındır da yazıyorum forumda.. (bu son hesabım)

Benim bir fikrim/sitemim var o da şudur ki; büyük ihtimal forumun 4'de 3'ü katılmayacaktır. Fakat ben yine de nacizane belirtmek istiyorum..

Burası bildiğimiz üzere bir teknoloji platformu.. Yani teknolojik ürünler hakkında yardım edilen, fikir alışverişinde bulunulan bir site..

Bunun dışında son zamanlarda iyice ayyuka çıkan bir durum mevcut. O da teknoloji dışında herşeyin paylaşılıyor olması..
Konu dışı müzik sinema gündem vs gibi bölümler o kadar popüler ki yazılım/donanım bölümünden bir konuya baksanız bırakın son10 listesini son50'de bulmanız bile imkansız oldu..

Şimdi bir kısım arkadaşlar diyecekler ki onlar da buranın parçası. Tabi ki parçası katılıyorum da biraz cıvıklaşmadı mı sanki. Yani böyle aşk/meşk yerleri, eğlence siteleri, geyik platformuna dönüştü.

Hepsi olucak ama son zamanlarda iyice ciddileşti bu durum..

Siteye yardıma gelen veya içimizden sorunu olan bir arkadaş teknoloji adına birşey sorduğunda paylaştığında buna cevap alamıyor..
Öyle bir duruma düşmüşüz ki aynı arkadaş 1 ay sonra kendi mesajının altına bir mesaj daha yazıyor 'yardım yok mu' diye..

Tamamen teknoloji, bilgisayar ve bilişim dünyasından uzaklaşmış gördüm forumumuzu..

Bu konuda yönetimin ve arkadaşların daha duyarlı olup asıl çizgisi olan Teknoloji hattından kaymayacağını ve önüne geçileceğini umud ediyorum..
Yoksa sıradan absürt şeylerle dolu forumlardan bir farkımız kalmayacak..
Ve gerçek teknoloji forumlarından çok uzaklaşacağız..

Nacizane fikirlerim saygılarımla..
by Dede

gerçekten katılıyorum sana :)

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ghoust ve Quadro yorumlarınız ve fikir beyanınız için teşekkür ederim..

Parmakla gösterilen teknoloji forumu olma umuduyla..

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Sivaspor sert çıktı bu sefer. Bence öyle deme. Kimse kimseyi kovmak istemez ama ben bu açılan başlıkları saçma buluyorum.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sivaspor dediğin normalde benim dediğimle pek örtüşmüyor..
Şimdi biri aradığında yazmak istedğinde SDN'yi tercih etsin diyoruz..
Burası çözüm yer mi diyorsunda bilmiyorsan sor.. sloganının yeride burası..
Çözüm yeri yani :wink: kendi söyledğinle çeliştin gibi geldi..
Yapacak birşey yok diye alini ayağını çekerse herkes, isim vermiycem x,y forumları gibi absürt forumlara dönecek.. Yonja olacak, seviyesiz bir platform olacak..
Bu kadar..Anlaması zor da değil..
Fikirlerin için teşekkürler

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Şimdi sen thgtr chip gibi yerlerde bulunuyorsundur.. (özel isim vermicektim ama artık verdin gitti neyse :) )
Oralarda son konulara, ortalama atılan postların yoğunluğuna bakrasan 1 saatde bir tane anca konu dışı şeylerden bahsediliyor..
Ve thgtr gibi bir forumda off topic yok yani..
ve chip forumda 700bine post içinde sadece 2bin civarı post off topic ürünü..
bizde 700bin post içinde 40bin civarı post off topic ürünü..
Buradan daha iyi forumlar demiyorum ama bir teknoloji sorunu olan bilgisayar problemi olan önce gidip chipte aranıyor..
Bu gereksiz başlıklar bizim arşivimiz oluyor daha yararlı şeyler varken..

Neyse bu kadar fırtına yeter..Teşekkürler forumdaşlar..

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
setgs hocaya katılıyorum :) geyik teknolojinin önüne geçti ama geyiksizde olmuyor :) burada biz üyelerin gereksiz konuları fazla açmaması lazım ya da bir konu altından devam etmeli :) bu gereksiz konular yüzünden editörlerimizin çok güzel yazıları forumdan uçup gidiyor :) tabi o yazıların uçup gitmesinin sebeblerinden biride anasayfaya yönlendirme olayı o beni çıldırtıyor :)

rummani_nur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
offfff! yazmıyacağım yazmıyacağım dedim dayanamadım!! Ya ustam siz napıyorsunuz ya! kafanızın aldığı konuya girer kafanızın almadığı konuya girmezsiniz! ben yardımımıda alıyorum, ediyorum. severek oynadığım oyunları, teknoloji haberlerini takip de ediyorum, aynı zamanda hoş muhabbetlerde ediyorum. Ne zaman kafam almazsa basarım tekmeyi (ki bu sdnnin umurunda bile olmaz). zaten bugün mevzusu oldu yok moda açılsın bilmemne. eğer cıvıtırsa kafam almazsa zaten ben girmem! ayrıca beş sayfa olmuş bakın tınlayan yok :) tabi çok doğal da. hoş güzel ne söylüyebilirim. off sallayın gitsin ya. beğenmeyen gider. iyi geceler.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sen konuyu iyice kaydırdın be sivaspor.. Olmadı şimdi..
Diğer forumları yarıştırmayı bırakalım..
Biz kendi forumumuza bakmalıyız. Buradaki amaç Teknoloji ve Bilişim çizgisidir.
Bundan kaydıran tüm çabalar düzeltilmeli tekrar çizgisine döndürülmelidir.
Ben de sana şu yıl bu yıl diye hava satıcak değilim :)
Bende takipçisiyim merak etme..
Not:thgtr'de ve chip'de o kadar çizgiden sapmadığı için girince direk, geyik ve mizah konuları görmüyorum ve off topic olduğunun farkına bile varamıyorum.. Dikkatine..

Bu forumda büyüyücek gelişicek ve bu çizgide olacak..
Bu kişisel gayretim desteksiz kalsa da elimden geleni yapmaya devam edeceğim..
Diğer arkadaşlarada başarılar.. İyi forumlar

Edit1:rummani_nur garip fikirlerin ve çek git ifaden için teşekkür ederim :wink:

rethun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben katılıyorum forum biraz biraz teknoloji odağından kaçmaya başladı.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sen konuyu iyice kaydırdın ben sivaspor.. Olmadı şimdi..
Diğer forumları yarıştırmayı bırakalım..
Biz kendi forumumuza bakmalıyız. Buradaki açam Teknoloji ve Bilişim çizgisidir.
Bundan kaydıran tüm çabalar düzeltilmeli tekrar çizgisine döndürülmelidir.
Ben de sana şu yıl bu yıl diye hava satıcak değilim :)
Bende takipçisiyim merak etme..
Not:thgtr'de ve chip'de o kadar çizgiden sapmadığı için girince direk, geyil ve mizah konuları görmüyorum ev off topic olduğunun farkına bile varamıyorum.. Dikkatine..

Bu forumda büyüyücek gelişicek ve bu çizgide olacak..
Bu kişisel gayretim desteksiz kalsa da elimden geleni yapmaya devam edeceğim..
Diğer arkadaşlarada başarılar.. İyi forumlar

Edit1:rummani_nur garip fikirlerin ve çek git ifaden için teşekkür ederim :wink:

Hic biryeri yaristirmiyoruz, sanki bu tip konular sadece bu sitede varmis gibi baslik acmistin bende diger ornekleri verdim.
Konu saptirma olayina gelirsek,
sen nasil fikirlerini yazdiysan bende yazdim,
Yorumlara karsi biraz daha hosgorulu olursan ve icinde ne yazdigina daha cok onem verip anlarsan verdigin cevaplar o kadar az igneleyici olur.
Sana burda ben ne uyelik surecimle hava atiyorum nede ustalik tasliyorum.
Forumlar insanlar gibidir ve bir karakteri vardir, bu karakteri uyeler olusturur.

Herseyi tek kaliba koymanin herkes ayni olsun demenin bir anlami olamaz,
Saygi kaybolmadigi surece her paylasimin bir degeri vardir.
Bir gun moraliniz bozuktur SDN'de bir mizah okursunuz yada bir karikatur gorursunuz havaniz duzelir.
Yada bilgi icerikli bir baslikta bilmediginiz birseyi ogrenebilirsiniz.
Anlatmak istedigim budur.

Konuyla ilgili bu haric butun yorumlarimi kaldiriyorum.

Not: Eglence bolumune ciddi anlamda bir mudahale gerektigini kabul ediyorum.
Ozellikle magazin!

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

rummani_nur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya dede ben sana mı çek git dedim yaa :D sadece bi fikirdi :D ya alınma sana demedim konuya fikir beyan ettim :D

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sivaspor fikirlerin için teşekkür ederim..
rummani sağol da biraz açık seçik yap yorumunu.. :wink:

Forumun kimliği oluşması için yöneticilerin kimliğin bozulmasına engel olmasını istiyorum.. Kalın olarak belirttiğim mesajda da açıklamıştım..

Neyse burada birbirimizi nötrleyeceğimize ortaya yeni birşeyler çıksın..

Not1:Sadece magazin değil bir sürü başlık sadece ve sadece çizgiyi saptırıyor..Olmasın demiyorum yineliyorum tekrardan.. Olmasın demiyorum, sadece ağırlığı bu konulara koymayalım, yönetim de editörlerde smod ve modlarda el atsın bu konulara ağırlık koymayalım lütfen..

İfrat ve tefrit meselesi..

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
şu anda moderatörlerden bir isteğim var :) şu bölümündeki aynı sanatçının parçalarını bir konu altına alsınlar :) çünkü forum araması yaptığında sayfaları kaplıyor :) zaten en fazla 6. sayfaya kadar gidiyom :) bir konu altına toplarsak hiç olmasın konu kirliliği olmaz hem de daha değişik konuları görmüş oluruz :)

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@setgs
Dediklerine tamamen katılıyorum. Özellikle bahsetmek istediğim bir konu var. Bence siyasi içerikli bütün mesajlar yasaklanmalı. Üye olduğum başka bir sitede bu uygulanıyor ve de gereksiz tartışmalar çıkmamış oluyor. İnsanlar birbirlerini kırmıyorlar. Ayrıca siyaset dışındaki bölümlerin de SDN'nin amaçlarına göre revize edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer yönetimin amacı sitemizi günlük şu kadar ziyaret eden olsun da biz de esas amacımızın dışındaki popüler konuları forumumuzda bulunduralımki günlük ziyaretçimizi kaybetmeyelim ise zaten burada söyledikleriniz yönetim tarafından ciddiye alınmayacaktır. Ama SDN'nin amacına odaklanmak istiyorsa yönetim forumdaki bazı bölümlerin kaldırılması ve siyasi içeriğin yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca yeteri kadar bu tarz içerikli forumlar mevcut. Esas eksikliği hissedilen SDN'nin esas amaçları üzerine odaklanmış bir forum. Umarım yönetim bu önerileri dikkate alır. :blush:

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Evet yardım almak zor olabiliyor bazen..
Yardım adı altında ana sayfada bir bölüm gösterilebilir..
Böylece bir konuda yardım isteyenlerin mesajları çözüm bulunana kadar anasayfada kalır..

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351

Katılıyorum , bir kişiyide bugün şikayet ettim.

Örnek ;

Müzik paylaşımı yapılıyor, kopyala yapıştır

Bir başlık altında sürekli güncellenecek ise flood olmaz zaten böyle birşeye izin veriliyor..

Kurallar getirilmeli bence müizk paylaşımı yapılıyorsa o şarkıcı hakkında bilgi vs. verilsin.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Darknes$, zelenga ve MdbK fikirleriniz ve önerileriniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar..
MdbK; benim söylemek istediğimde oydu bir yerde.. Asıl amacı doğrultusundan kayan başlıklar aldı başını gidiyor.. Eğer SDN yöneticileri bizim derdimiz en fazla ziyaretçi derlerse söylesinler bizde aciz çırpınmayalım.. Ki ben Hakkı Alkan ve ekibinin böyle birşey istediğini hiç zannetmiyorum..
Bu sapan konular çizgiyi kaydırıyor..

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ZorhaK , MdbK konu siyasi mesajlar değil.. Onlar için kendiniz ayrı başlık açın lütfen burayı kirletmeyin. Lütfen..

fogu78

Doçent
Reaksiyon puanı
8
setgs; söylediklerine katılmamak elde değil. Bir süredir şahsen bahsettiğin şekilde rahatsız oluyorum. Şiirler, haberler, merhabalar vs vs..
Bazen açılan bazı konuları şikayet bile ediyorum. :D

Olsun ama kıvamında..

Yok dedem bende katılmiyorum..Çünkü sadece teknoloji dersek japonya daki robotlardan veya Terminatörlerden ne farkımız kalırkii... Biz Türk milleti olarak arkadaşça diyologlar kurup oturup sohbet etmeyi seven bi toplumuz...Google un sahibi bi üniversite panelinde diyorki...'''PC yi kapat insan ol''' diyor Google un sahibi yani söylemek istediğim sadece teknolojiyle olmaz makineleşmenin bi alemi yok diye düşünüyorum....:thumbup:

muratflash kısaca Türk insanı olarak boşboğazlığa düşkünüz desene :D :D

ZorhaK saptırdı konuyu ama neyse tamam..
pusuya mı yatalım yazdım sen bari doğru anla..

Ben resmen pusuya yatıyorum vala.. :D
Geyik, güncel haber, komik vs olunca üye girişi bile yapmıyorum..
Biri donanım vs sorununa çözümmü arıyor o zaman girip cevaplıyorum ne yalan söyliyeyim.. :D :D

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu sitenin özelliği, Ana teması Teknoloji ve güncel kalabilmek adına, aktüel-spor-siyaset-mizah vb. gibi konu başlıkları ile diri ve aktif kalmaya, beraberinde katılımcılarınada geniş bir hareket alanı sağlayan , sıkıcılıktan uzak olmayı hedefleyen bir formata sahiptir. En azından ben öyle değerlendiriyorum. Bu kadar dinamik olması hasebiyledir ki, haber sitelerinde teknoloji konularına refesans olarak gösterilmektedir.
Şahsen benim şuan için kayda değer bir rahatsızlığım ve şikayetim bulunmamaktadır. Aksi fikirde olanlar olacaktır, saygı duyarım, bu fikirde sahibine ait değerli bir görüşüdür. Farklılıklarımız olması ise bence ayrı bir güzelliktir. Robot değiliz ya!

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
aslında vbulletinden sorumlu adminimiz "Yeni mesajlar" butonunu "Geyikler "butonu ve "Teknoloji" butonu diye ayırabilirse sorunumuz kismi olarak çözülür :) ama işte onun için vbulettinin eklentisi var mı?? bilemiyeceğim :) yoksa öyle bir eklenti kendi yazabilecek vakti var mı?? acaba :)

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sakallıoğlu ; güzel kardeşim.. Burası ShiftDeletnet SDN Teknoloji forumu.. Aktüel Haberler, Gündem Takipçiler, Eğlence Dünyası veya medya faresi değil.. Buna dikkat edelim..

Ayrıca ısrarla bahsettiğim hususlardan biri de şudur ki; Bu bölümler kalksın demiyoruz..
Lütfen buna da dikkat ederek yorum yapalım.

desperado64 fikrin için teşekkürler :wink: