Yardım Bilgisayarım Açılmıyor

efeddddd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
selamlar bugun bilgisayarimi acmak icin acma dugmesine bastim ve bastigim gibi kasadan bi ses geldi ve sonrasinda bilgisayar bir daha acilmadi sorunun neyde oldugunu ve nasil duzeltebilecegim konusunda yardim edebilecek birisi var mi?

Linuxd

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
9
Merhaba,

Aynı sorunu geçen hafta yaşadım ve PSU'dan kaynaklı olduğunu tahmin ettim. Tamirciye götürdüğümde PSU'dan kaynaklı olduğunu belirtti.

Sizde "cız" diye bir ses mi çıkıyor?

Ses geldikten sonra tekrar mı açılıyor?

efeddddd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba,

Aynı sorunu geçen hafta yaşadım ve PSU'dan kaynaklı olduğunu tahmin ettim. Tamirciye götürdüğümde PSU'dan kaynaklı olduğunu belirtti.

Sizde "cız" diye bir ses mi çıkıyor?

Ses geldikten sonra tekrar mı açılıyor?
Merhaba,
Ben de herhangi bir ses çıkmıyor ve bilgisayar asla açılmıyor. Birden fazla teknoloji sitesini araştırdım,sorunun büyük ihtimalle PSU'da olduğunu söylediler.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Powerin anakarta takılı olan 24 pinlik kablosunu,işlemciye besleyen 4 veya 8 pin kabloyu ve varsa e.kartına giden besleme kablosunu sökün.
24 pin kablosunu kısa devre yaptırarak, poweri çalıştırmayı deneyin Çalışırsa,power sağlamdır.

efeddddd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Powerin anakarta takılı olan 24 pinlik kablosunu,işlemciye besleyen 4 veya 8 pin kabloyu ve varsa e.kartına giden besleme kablosunu sökün.
24 pin kablosunu kısa devre yaptırarak, poweri çalıştırmayı deneyin Çalışırsa,power sağlamdır.
Merhabalar,
Yardımınız için teşekkürler fakat ne yapacağımı maalesef anlamadım. Yazdığınız şey ile alakalı herhangi bir video vs. varsa link atarsanız sevinirim. Çünkü kablolar ile ilgili pek bir bilgim yok.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Sökeceğin kabloların videosu.

24 pinli ana soketten poweri çalıştırma videosu.

efeddddd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Birazdan deneyeceğim. İlgilendiğin için teşekkürler.