Başkanlık Sistemini Tartışıyoruz

Başkanlık Sistemi

• Olmalı

Kullanılan: 34 33.3%
  • Olmamalı

Kullanılan: 68 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    102
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,811
Kendi liderleri de dini kullanarak kandırdı,onlarda bizi din kullanarak kandırmak istiyor :) Yemezler ;)

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
:D :D aman bu lafı başka yerde söyleme. İçeri atarlar seni. Koskoca ulu öndere katil mi diyorsun sen
Bu ülkede Atatürk'e a***ş diyen adam başkan oluyor. Ona asıl laf söyleyeni içeri atıyorlar. Kurucu öndere değil.

M

Murat Burç

SDN Okuru
1. Dünya savaşında o taptığınız araplar sizi nasıl vurdu. Ohhhhh içimin yağları eridi.
Lan hadsiz birinci dünya savaşında nasıl vurdular ohh dediğin yerde vurulanlar şehit lan şehit haddini bil.
Araplar kimi vurdu Müslüman Türk askerlerini vurdu haddini bil.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Lan hadsiz birinci dünya savaşında nasıl vurdular ohh dediğin yerde vurulanlar şehit lan şehit haddini bil.
Araplar kimi vurdu Müslüman Türk askerlerini vurdu haddini bil.

Hepsinin Allah Rahmet eylesin ama sonuç olarak birilerinin taptığı araplar bu kadar kutsanıyor onu anlamıyorum.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Ben söz dinlerim yasim 43
1973 dogumluyum ergenlik dönemim bitmedi
:)))) ben bu sebeple aranizdan saygiyla ayrilyirum konuya dahil olmiyayim diye
cünki havanda su dövüyoruz

Sen ne diyon abicim 43 yaşındasın sana demediğim mesajı ergen gibi atlamışsın bitmemiş belli
--- Gönderi Güncellendi ---
Şu sataşanları birbirine hakaret edenler düşündüğünü sanıp da sapık dolu konuşanları atsanız olmaz mı?

teote

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Ataturke vatani satti ona buna peskes cekti diyemedikleri icin ancak ayyas diyorlar. Feto ya ulkeyi satanlar, devleti resmen teslim edenler kimler? Askeri, universiteleri, mahkemeleri fetonun kullanima acan kim? Dun feto idi..yarin acaba baskasina da peskes cekerler mi? Hadi 10 yil sonra x diye biri baskan oldu. O x de vatani satti..Ne yapcaz? Allah affetsin kandirildik mi diyecegiz?

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Ataturke vatani satti ona buna peskes cekti diyemedikleri icin ancak ayyas diyorlar. Feto ya ulkeyi satanlar, devleti resmen teslim edenler kimler? Askeri, universiteleri, mahkemeleri fetonun kullanima acan kim? Dun feto idi..yarin acaba baskasina da peskes cekerler mi? Hadi 10 yil sonra x diye biri baskan oldu. O x de vatani satti..Ne yapcaz? Allah affetsin kandirildik mi diyecegiz?

Niye halk bu kadar mal mı ? sen kendine memleketine güvenmiyormusun ? Boşuna dememişler hain içeriden olunca kapı kilit tutmaz diye

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Niye halk bu kadar mal mı ? sen kendine memleketine güvenmiyormusun ? Boşuna dememişler hain içeriden olunca kapı kilit tutmaz diye
Kandırılmıyorlar mı sürekli? Şimdi başka bir cemaat çıkıp ona da peşkeş çekip yine aynısını yaparlarsa nolacak?

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
@|SeYYaH| ağabey.
Senin pazarlık diyerek bahsettiğin uzlaşmadır.
Benim pazarlık diyerek bahsettiğim bir Yahudi tüccar geleneğidir.

Bugün pazarlık yapan çoğu kimseler, aslında Yahudi tüccar geleneğini yapmakta ve insanları aldatmaktadır.
Bugün pazarlık yapan pek az kimse, senin bahsettiğin Müslüman uzlaşma geleneğini icra etmektedir.
Peygamberimiz Hz Muhammed (S.A.V.) yaptığı pazarlıkların örneğine baktığımızda alıcılar ve satıcılar düşündükleri veyahut gerçek değeri olduğuna inandıkları fiyatı söylemiştir.

Yahudi pazarlığı şöyle icra edilir.
* Satıcı malı düşündüğü veya razı olduğu gerçek fiyatından daha üstte söyler.
* Alıcı malı düşündüğü veya razı olduğu gerçek fiyatından daha altta söyler.
* Eğer alıcı adam çekingen veya ticari zekası düşükse kabul eder ve aldatılmış yani günümüzdeki manasıyla kazıklanmış olur.
* Eğer alıcı adam kabul etmezse az miktar indirim yapıla yapıla gerçek fiyata inilir.
* Eğer alıcı adam gerçek fiyata inmeden kabul ederse yine aldatılmış yani günümüzdeki manasıyla kısa günün karı elde edilmiş olur.
* Eğer alıcı dominant veya ticari zekası yüksekse, gerçek fiyata inildiğinde, bu indirimin sadece ona özel olduğu gibi yalanlarla hoşnut edilmeye ve çalışılır.

Başkanlık sisteminde mevcut iktidar, ana muhalefet ile yapılacak pazarlıkta böyle bir tutum izlenmiştir.
İktidar kanadı, pazarlık payı olarak bazı maddeleri olması gerektiğinden daha sert ve uygunsuz olarak servis etmiştir.
Bu sert maddelerin dünyada Başkanlık Sistemini uygulayan herhangi bir ülkede benzeri yoktur.
Bu maddeler muhalefet ile yapılacak görüşmelerin neticesindeki pazarlık sonucunda aslına döndürülecekti.
Bu sayede iktidar kanadı oldukça uzlaşmacı olduğuna dair mesaj vermiş de olacaktı.
Lakin öyle olmadı.

Reaksiyon puanı
10,327
2b36ab13fb87dfe7b63e50e706d55ab2.jpg

Yürü be reis kim tutar seni!!!

Kore'li senin adına üzgünüm abicim be, hiçbir geleceği olmayan, siyasette en ufak bir şansı bile kalmamış, "Yurtta sulh konseyi"nin (Anladın sen onu :) ) dışardan destekli üyesi bu hanımın seni çok büyük hayal kırıklığına uğratacağı gerçeğinden ötürü. :D

(Sahi ya o sağ yanındaki gözlüklü eski Merkez Bankası Başkanı değil mi? Ne Durmuştu unuttum şimdi)

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Kore'li senin adına üzgünüm abicim be, hiçbir geleceği olmayan, siyasette en ufak bir şansı bile kalmamış, "Yurtta sulh konseyi"nin (Anladın sen onu :) ) dışardan destekli üyesi bu hanımın seni çok büyük hayal kırıklığına uğratacağı gerçeğinden ötürü. :D

(Sahi ya o sağ yanındaki gözlüklü eski Merkez Bankası Başkanı değil mi? Ne Durmuştu unuttum şimdi)
Haklısın ama en sevdiğim siyasetçi. Konuşmaları çok hoşuma gidiyor[emoji1] [emoji1]
Mehmet durmuş olması lazım[emoji1]

Reaksiyon puanı
10,327
Bu arada Arapların Türkleri vurduğu mevzuyu istersen derinlemesine bir daha araştır, iyice oku ondan sonra konuş, çok daha iyi edersin. Aynı zamanda Çanakkale şehitliğinde binlerce Arap kökenli insanın medfun olduğunu da bir hatırlayıver istersen.)

(Bu mesajımı bir öncekine ilave etmek istemiştim ya araya başka mesajlar girince muhatap kişi bağı kopmuş oluyor. Koreliye yazmıştım.) :)

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Bu arada Arapların Türkleri vurduğu mevzuyu istersen derinlemesine bir daha araştır, iyice oku ondan sonra konuş, çok daha iyi edersin. Aynı zamanda Çanakkale şehitliğinde binlerce Arap kökenli insanın medfun olduğunu da bir hatırlayıver istersen.)

(Bu mesajımı bir öncekine ilave etmek istemiştim ya araya başka mesajlar girince muhatap kişi bağı kopmuş oluyor. Koreliye yazmıştım.) :)
Araplardan hiç şehit olmadığını iddia edecek değilim ama sizin bu yazdığınız da gerçek dışı bir iddia.
Çanakkale'de şehit olanların küçük bir kısmı güneydoğu yöresinden katılmıştır, diğer yörelerden katılanların içinde Arap olma ihtimali çok az. Zaten kurtuluş savaşı sonrası elimizde kalan topraklardaki Arap nüfusunun azlığı bunu gösterir nitelikte, ama hangi milletten ne kadar katıldığıyla alakalı araştırmalar da var, onlarda da böyle bir bilgi yok.
Arapların Türkleri vurduğu mevzusundan kastı ne bilmiyorum ,yalnız Araplar millet olarak değil devlet olarak Osmanlıyı satmıştır bunun aksini iddia edemeyiz. Irkçılıktan nefret ederim ama ortada tarihi bir gerçek de var. Biz ırkçılık yapmadık, buna karşılık Osmanlının içindeki bütün milletler ırkçılık yaptı, Türkün Türkten başka dostu olmadı, şu anki müslüman devletlerinin hali de o zaman gerçekleşen bu olayların sonucudur.
Hala İran Fars ırkçılığı, Arap emirlikleri ve diğer Arap ülkeleri Arap ırkçılığı yapmaktadır, bunu millet bakışı olarak değil devlet bakışı olarak söylediğimi üstüne basarak bir kez daha söylüyorum.
Aynı şekilde, eğer bizim topraklarımızda benzeri bir olay olsaydı ne Suriye, ne İran ne de başka bir müslüman devleti kapısını bize açmayacaktı.
Arap milletlerinden bizi mümin kardeşi olarak görenleri biz de kardeşimiz olarak görürüz, ancak devletlerinin Allah belasını versin.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Hiç kimseyi savunduğum yok ama benim bildiğim kadarıyla 1000 sene beraber yaşadığımız araplar hiç bir zaman için bizi sevmediler.Ama illaki her yerden bir iyi ve kötü muhakkak çıkar ben şahsen Enternasyonalist bir insanım.:)
Umarım yanlış anlama olmaz.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,502
Hiç kimseyi savunduğum yok ama benim bildiğim kadarıyla 1000 sene beraber yaşadığımız araplar hiç bir zaman için bizi sevmediler.Ama illaki her yerden bir iyi ve kötü muhakkak çıkar ben şahsen Enternasyonalist bir insanım.:)
Umarım yanlış anlama olmaz.
Yanlış anlaşılacak birşey yok üstad Peygamberimiz bile Arapları sevin zira ben arap olduğum için, Arapları sevin Kuran Arapça olduğu için dememiş mi :).
Yaratılanı seviyoruz yaradandan ötürü netekim...

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Anadolu Ajansı Sinan Oğan'a yapılan yumruklu saldırı için saldırı kelimesi yazmamış protesto kelimesi yazmış.
Hem başlık hem haber içeriğinde.
Sinan Oğan da buna tepki gösterince, anlamadıysan tekrar tekrar oku gibi ergence ve terbiyesizce bir cevap vermişler.
Rakip bile olsa yapılan yumruklu saldırıya protesto diyen habercilerin aldığı para haram olsun inşallah, başka da sözüm yok.

Şimdi de saldırgan serbest bırakılmış.
Ak Partili bir bakana yumruklu saldırı yapılsaydı 1 günde serbest bırakılır mıydı ?
Nerede peygamber adaleti ?
Adalet güçlüye farklı, güçsüze farklı mı işliyor ?
Neden böyle adaletsizlikler yapılıyor ?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Senin bu dediklerin, şu anki sistemde oluyor zaten. Neyi eleştirdiğinizden haberiniz yok sanırım.

teote

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Su anki sistemi elestirmeyen yoktur herhalde. Benim endisem daha da kotu olacagimiz. 5 seneo sonra insallah hakkin hukukun, adeletin daha iyi durumda oldugu bir sistemimiz olur. Arkadasin dedigi gibi icimiz hain dolu. Dikkatli olmamiz lazim. Yeni bir hata cok zarar verir milletimize.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Su anki sistemi elestirmeyen yoktur herhalde. Benim endisem daha da kotu olacagimiz. 5 seneo sonra insallah hakkin hukukun, adeletin daha iyi durumda oldugu bir sistemimiz olur. Arkadasin dedigi gibi icimiz hain dolu. Dikkatli olmamiz lazim. Yeni bir hata cok zarar verir milletimize.
Şu anki sistemden daha kötüsü yok. Yeni sistemle iyileştirmeler yapılacak. Provokatörlerin gazına geliyorsunuz.

Dünyada risk olmayan bir şey mi var? Şu anki sistemde de korktuklarınız rahatlıkla başınıza gelebilir. Burada önemli olan, yapılan iyileştirmeleri görmektir.
İşin hep kötü tarafına bakacaksak misal;
Bir insan kalemle bile katil olabilir, katil olmak için bıçak kullanması gerekmez..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...