|Ⓢєччαh|
Guru
- Reaksiyon puanı
- 10,327
Bunlar düzeltilirse evet derim
Sen hele bir EVET de, biz onu sonra düzeltiriz, merak etme!

Bunlar düzeltilirse evet derim
Daha anamuhalefet lideri neye hayır dediğini bilmiyor. Düşünün![]()
Cumhurbaşkanının konuşması var. Aynen şöyle: "18 yaşında millet vekili olur. Askerliği nasıl olacak diyenlere de askerlikten muaf tutarız olur biter" dediğini izledim ben. Konuşması vardı. Burayı düzeltelimHer zaman diyorum, yine diyeceğim.. Bunlar ya ahmak, ya provokatör..
Şimdi çıkacaklar, "işinize gelmeyince hemen provokatörlükle yaftalayın, cevap veremeyince provokasyon diyerek çamur atın" falan diye.. Kusura bakmasınlar, yeni sistemin şu anki sistemden kötü olduğunu savunmaya çalışanlar, ordan burdan ıkınarak bir kaç kılıf çıkarıp karalama propagandasına soyunanlar var..
Niye milletvekili sayısı 600'e çıktı diyorlar. Adam, maaşını düşünüyor. Ülke sorunları umrunda değil. Ne kadar vekil, o kadar farklı düşünce, daha çok kişinin sesini duyurması demek. Siz vekillere bol keseden maaş alıp, yan gelip yatan, göbek kaşıyan gözüyle bakıyorsanız, o sizin karakterinizdir, o sizin zihin bozukluğunuzun yansımasıdır. Belki aralarında gerçekten böyleleri de olabilir ama olmayanları da bu kefeye sokamazsınız..
Çıkmış biri diyor, 18 yaşında milletvekili mi olur. Olacağını kim söyledi? Madde diyor ki, "askerlikle ilişiği olmayan" kişiler milletvekili olabilir. Yani burada otomatik olarak yaş 21'e yükseliyor en az. Üniversite mezunu olması için de yine en az 25e yükseliyor. Bu maddenin amacı, seçip de seçilememe saçmalığını ortadan kaldırmak. Ama kimsenin üzüm yemek gibi bir derdi yok ki. Herkes bağcıyı nasıl döverim derdinde. Saçma sapan bahaneler ortaya sürüp fitne sokma, provokasyon yapma derdindeler. Söyleyince de suçlu biz oluyoruz. Böyle de yavuz hırsız bunlar..
Talihsiz bir açıklama olmuş. Bu düşünceyi desteklemiyorum. Zaten 18 yaşında tecrübesiz kimseyi de milletvekili diye aday koymazlar. Koysalar da oy alamazlar. Sonuçta yine iş millette bitiyor.Cumhurbaşkanının konuşması var. Aynen şöyle: "18 yaşında millet vekili olur. Askerliği nasıl olacak diyenlere de askerlikten muaf tutarız olur biter" dediğini izledim ben. Konuşması vardı. Burayı düzeltelim![]()
Zaten o yasa senin benim gibi vatandaşlar için değil. Amaç kendi çocuklarını milletvekili yapıp hem gücüne güç katıp hem de askerlikten muaf tutulması.Talihsiz bir açıklama olmuş. Bu düşünceyi desteklemiyorum. Zaten 18 yaşında tecrübesiz kimseyi de milletvekili diye aday koymazlar. Koysalar da oy alamazlar. Sonuçta yine iş millette bitiyor.
O vekil kim olacak? Sorun orada???Askerlik yapmayıversin vekiller. Ne kaybedecek ülke? Profesyonel askerliğe geçilmedikten sonra bu askerlik mevzusu, kaynak israfından başka bir şey değil
O vekil kim olacak? Sorun orada???
Kim milletvekiline bakarak seçim yapıyor peki?Uzaydan gelmeyecek sonuçta. Oy verirsem vekil olur. Nihayetinde ben seçeceğim ya da seçmeyeceğim.
Kim milletvekiline bakarak seçim yapıyor peki?
Belediye seçimlerinde bile adama değil partiye bakılıyor bu ülkede,
İnşallah senin dediğin gibi olurda ben yanılırım.Yanlışın var. Belediye seçimlerinde şahsa bakılır, partiye pek oy verilmez. İstisnası olan iller var elbet. Bir de yaşını başını almış adamların meclisteki kepazeliklerini görüyoruz. 18 yaşındaki gençlerden umutluyum ben. Geleceğe dönük bir adım
bu kadar dar goruslu ve sığ yorum gormedim,simdi senin oyunla benim oyum bir mi olacak yani,gerci sizin lideriniz de bilgisiz yani cok gormuyorum,kardesim biz Türk-İslam davasi ile dunyaya nizam verip haksizliklari somuruyu zulumu bitirmeye calisiyoruz,bir de hayir cephesinin derdine tasasina bilgisizligine bak yahu,su an teror neden yok sizce hic dusundunuzmu,bombalar neden patlamiyor hic dusundunuzmu,tipki 7 haziran secimlerinde demirtasin eline saz verilip cici cocuk gosterilip hdp nasil yaglanip ballandirildiysa ve yuzde 14 e yakin oy alip sonra hemen akabinde Turkiyemi atese verdilerse bugunde hayir cephesi en cici yuzunu gosteriyor,hepsi baris demokrasi ve ulke sevdalisi,ammaaaaa,bir müslüman ayni yerden ikinci kez sokulmazZaten o yasa senin benim gibi vatandaşlar için değil. Amaç kendi çocuklarını milletvekili yapıp hem gücüne güç katıp hem de askerlikten muaf tutulması.
bu kadar dar goruslu ve sığ yorum gormedim,simdi senin oyunla benim oyum bir mi olacak yani,gerci sizin lideriniz de bilgisiz yani cok gormuyorum,kardesim biz Türk-İslam davasi ile dunyaya nizam verip haksizliklari somuruyu zulumu bitirmeye calisiyoruz,bir de hayir cephesinin derdine tasasina bilgisizligine bak yahu,su an teror neden yok sizce hic dusundunuzmu,bombalar neden patlamiyor hic dusundunuzmu,tipki 7 haziran secimlerinde demirtasin eline saz verilip cici cocuk gosterilip hdp nasil yaglanip ballandirildiysa ve yuzde 14 e yakin oy alip sonra hemen akabinde Turkiyemi atese verdilerse bugunde hayir cephesi en cici yuzunu gosteriyor,hepsi baris demokrasi ve ulke sevdalisi,ammaaaaa,bir müslüman ayni yerden ikinci kez sokulmaz
Zaten o yasa senin benim gibi vatandaşlar için değil. Amaç kendi çocuklarını milletvekili yapıp hem gücüne güç katıp hem de askerlikten muaf tutulması.
Yalnız hocam, kaçırdığınız bir nokta var ki, bu seçilmeye layık görmediğimiz bıyığı yeni terlemiş, anasının kucağından yeni inmiş çocuğun eline pusula verip seçim yaptırıyorlar. Ehliyet verip araba sürdürüyorlar. Eğer durum böyleyse, vekillik yaşını 18'e indirmek yerine tüm bunların yaşını 25'e çıkaralım. Haksız mıyım?Ben o maddenin bu anlatılan niyetle çıkarıldığına inanmıyorum; Lakin, insanların bu şekilde düşünmesi, yorumlamasını da gayet normal karşılıyorum. Sen koz verirsen şeytan onları bu şekilde düşünmeye niye dürtmesin?! Ne derse desinler, ne savunurlarsa savunsunlar milletvekilliğinin 18 yaşa indirilmesi ve sayısının 600'e çıkarılmasını ben de kesinlikle tasvip etmiyorum. Bizim tek sorunumuz bu saçmalıklar değildi, olmamalıydı. 18 yaşında milletvekili mi olur be kardeşim, bir ergen daha bıyığı terlemeden, neyin ne olduğunu bilmeden, anlamadan memleket mi yönetecek? Ancak lise bitirme yaşıdır bu yahu, çocuktur bunlar. Sen ona sekreter vereceksin, danışman vereceksin, etrafını korumayla bir sürü kalabalıkla donatacaksın, daha anasının kucağından yeni inmiş olan bu bebeğe yapılacak kötülük müdür bu? Keza sayının 600'e çıkarılması da çok daha ayrı bir garabet. Ben EVET diyecek olanlardanım, lakin yanlış olanı görmemi, dillendirmemi de engellemiyor bu durum.
ülkemizde askerlik yapmayan kişiye adam demezler...Askerlik yapmayıversin vekiller. Ne kaybedecek ülke? Profesyonel askerliğe geçilmedikten sonra bu askerlik mevzusu, kaynak israfından başka bir şey değil
ülkemizde askerlik yapmayan kişiye adam demezler...
askere gitmediğin belli oluyor askeriyede herkesin görevi ayrımutfak personeli sadece mutfakta koğuş personeli koğuş ve tuvalet sorumlusu yani artık yemek işini dışardan alıyorlar patates soyan kimse yok akücü,mobilyacı,muhabere teknisyeni var artık...İçi boş bir laftır. Askerde ne yapar? Patates soyar, tuvalet temizler ama silah kullanmayı bilmez. Çatışmaya girse bir şey yapamaz. O yüzden şimdiki kara düzen askerlik yerine profesyonel sisteme geçmek lazım. Kaynakları da etkin kullanmak lazım
Askerlik yapmadın galiba? Daha 2 sene önce yaptım askerliğimi ben.askere gitmediğin belli oluyor askeriyede herkesin görevi ayrımutfak personeli sadece mutfakta koğuş personeli koğuş ve tuvalet sorumlusu yani artık yemek işini dışardan alıyorlar patates soyan kimse yok akücü,mobilyacı,muhabere teknisyeni var artık...
askere gitde gör.
sen değil Eren Alp kardeş gitmemiş gibi ben gittim bizim tugayda bize ne patates soydurdular nede tuvalet temizlettiler 16.02.1999'da teskeremi aldım...Askerlik yapmadın galiba? Daha 2 sene önce yaptım askerliğimi ben.