Başkanlık Sistemini Tartışıyoruz

Başkanlık Sistemi

• Olmalı

Kullanılan: 34 33.3%
  • Olmamalı

Kullanılan: 68 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    102
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Milletin gözü şu anki sistemi görmüyor galiba. Cidden ya kimse neyi eleştirdiğinin farkında değil ya da bile bile provoke ediyorlar. İhtimaller üzerine bir şey reddedilmez. Riskler hesaplanır, faydası fazlaysa riskler göz önünde bulundurularak iş sürdürülür. Riskleri tamamen yokedemezsin.
Bekara karı boşamak kolay ne de olsa. Buradan güzel güzel atıp tutuyorsunuz..

Eren Alp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
50
Daha anamuhalefet lideri neye hayır dediğini bilmiyor. Düşünün :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Her zaman diyorum, yine diyeceğim.. Bunlar ya ahmak, ya provokatör..
Şimdi çıkacaklar, "işinize gelmeyince hemen provokatörlükle yaftalayın, cevap veremeyince provokasyon diyerek çamur atın" falan diye.. Kusura bakmasınlar, yeni sistemin şu anki sistemden kötü olduğunu savunmaya çalışanlar, ordan burdan ıkınarak bir kaç kılıf çıkarıp karalama propagandasına soyunanlar var..

Niye milletvekili sayısı 600'e çıktı diyorlar. Adam, maaşını düşünüyor. Ülke sorunları umrunda değil. Ne kadar vekil, o kadar farklı düşünce, daha çok kişinin sesini duyurması demek. Siz vekillere bol keseden maaş alıp, yan gelip yatan, göbek kaşıyan gözüyle bakıyorsanız, o sizin karakterinizdir, o sizin zihin bozukluğunuzun yansımasıdır. Belki aralarında gerçekten böyleleri de olabilir ama olmayanları da bu kefeye sokamazsınız..

Çıkmış biri diyor, 18 yaşında milletvekili mi olur. Olacağını kim söyledi? Madde diyor ki, "askerlikle ilişiği olmayan" kişiler milletvekili olabilir. Yani burada otomatik olarak yaş 21'e yükseliyor en az. Üniversite mezunu olması için de yine en az 25e yükseliyor. Bu maddenin amacı, seçip de seçilememe saçmalığını ortadan kaldırmak. Ama kimsenin üzüm yemek gibi bir derdi yok ki. Herkes bağcıyı nasıl döverim derdinde. Saçma sapan bahaneler ortaya sürüp fitne sokma, provokasyon yapma derdindeler. Söyleyince de suçlu biz oluyoruz. Böyle de yavuz hırsız bunlar..

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Her zaman diyorum, yine diyeceğim.. Bunlar ya ahmak, ya provokatör..
Şimdi çıkacaklar, "işinize gelmeyince hemen provokatörlükle yaftalayın, cevap veremeyince provokasyon diyerek çamur atın" falan diye.. Kusura bakmasınlar, yeni sistemin şu anki sistemden kötü olduğunu savunmaya çalışanlar, ordan burdan ıkınarak bir kaç kılıf çıkarıp karalama propagandasına soyunanlar var..

Niye milletvekili sayısı 600'e çıktı diyorlar. Adam, maaşını düşünüyor. Ülke sorunları umrunda değil. Ne kadar vekil, o kadar farklı düşünce, daha çok kişinin sesini duyurması demek. Siz vekillere bol keseden maaş alıp, yan gelip yatan, göbek kaşıyan gözüyle bakıyorsanız, o sizin karakterinizdir, o sizin zihin bozukluğunuzun yansımasıdır. Belki aralarında gerçekten böyleleri de olabilir ama olmayanları da bu kefeye sokamazsınız..

Çıkmış biri diyor, 18 yaşında milletvekili mi olur. Olacağını kim söyledi? Madde diyor ki, "askerlikle ilişiği olmayan" kişiler milletvekili olabilir. Yani burada otomatik olarak yaş 21'e yükseliyor en az. Üniversite mezunu olması için de yine en az 25e yükseliyor. Bu maddenin amacı, seçip de seçilememe saçmalığını ortadan kaldırmak. Ama kimsenin üzüm yemek gibi bir derdi yok ki. Herkes bağcıyı nasıl döverim derdinde. Saçma sapan bahaneler ortaya sürüp fitne sokma, provokasyon yapma derdindeler. Söyleyince de suçlu biz oluyoruz. Böyle de yavuz hırsız bunlar..
Cumhurbaşkanının konuşması var. Aynen şöyle: "18 yaşında millet vekili olur. Askerliği nasıl olacak diyenlere de askerlikten muaf tutarız olur biter" dediğini izledim ben. Konuşması vardı. Burayı düzeltelim:)

Eren Alp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
50
Hoş, hayır diyenlerden de bugüne de makul bir açıklama gelmedi :P

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Cumhurbaşkanının konuşması var. Aynen şöyle: "18 yaşında millet vekili olur. Askerliği nasıl olacak diyenlere de askerlikten muaf tutarız olur biter" dediğini izledim ben. Konuşması vardı. Burayı düzeltelim:)
Talihsiz bir açıklama olmuş. Bu düşünceyi desteklemiyorum. Zaten 18 yaşında tecrübesiz kimseyi de milletvekili diye aday koymazlar. Koysalar da oy alamazlar. Sonuçta yine iş millette bitiyor.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Talihsiz bir açıklama olmuş. Bu düşünceyi desteklemiyorum. Zaten 18 yaşında tecrübesiz kimseyi de milletvekili diye aday koymazlar. Koysalar da oy alamazlar. Sonuçta yine iş millette bitiyor.
Zaten o yasa senin benim gibi vatandaşlar için değil. Amaç kendi çocuklarını milletvekili yapıp hem gücüne güç katıp hem de askerlikten muaf tutulması.

Eren Alp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
50
Askerlik yapmayıversin vekiller. Ne kaybedecek ülke? Profesyonel askerliğe geçilmedikten sonra bu askerlik mevzusu, kaynak israfından başka bir şey değil

Eren Alp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
50
Kim milletvekiline bakarak seçim yapıyor peki?
Belediye seçimlerinde bile adama değil partiye bakılıyor bu ülkede,

Yanlışın var. Belediye seçimlerinde şahsa bakılır, partiye pek oy verilmez. İstisnası olan iller var elbet. Bir de yaşını başını almış adamların meclisteki kepazeliklerini görüyoruz. 18 yaşındaki gençlerden umutluyum ben. Geleceğe dönük bir adım

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Yanlışın var. Belediye seçimlerinde şahsa bakılır, partiye pek oy verilmez. İstisnası olan iller var elbet. Bir de yaşını başını almış adamların meclisteki kepazeliklerini görüyoruz. 18 yaşındaki gençlerden umutluyum ben. Geleceğe dönük bir adım
İnşallah senin dediğin gibi olurda ben yanılırım.
Yoksa ülkeyi pek güneşli günler beklemiyor.

bozkan33

Asistan
Reaksiyon puanı
104
Zaten o yasa senin benim gibi vatandaşlar için değil. Amaç kendi çocuklarını milletvekili yapıp hem gücüne güç katıp hem de askerlikten muaf tutulması.
bu kadar dar goruslu ve sığ yorum gormedim,simdi senin oyunla benim oyum bir mi olacak yani,gerci sizin lideriniz de bilgisiz yani cok gormuyorum,kardesim biz Türk-İslam davasi ile dunyaya nizam verip haksizliklari somuruyu zulumu bitirmeye calisiyoruz,bir de hayir cephesinin derdine tasasina bilgisizligine bak yahu,su an teror neden yok sizce hic dusundunuzmu,bombalar neden patlamiyor hic dusundunuzmu,tipki 7 haziran secimlerinde demirtasin eline saz verilip cici cocuk gosterilip hdp nasil yaglanip ballandirildiysa ve yuzde 14 e yakin oy alip sonra hemen akabinde Turkiyemi atese verdilerse bugunde hayir cephesi en cici yuzunu gosteriyor,hepsi baris demokrasi ve ulke sevdalisi,ammaaaaa,bir müslüman ayni yerden ikinci kez sokulmaz

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
18 yaşında vekil seçilsin veya seçilmesin kim olduğu veya seni beni meselesiyle yaklaşım olmaz.
İktidar tutupta chp görüşüyle büyümüş yetişmiş bir bireyi seçmeyeceği gibi
Chp de tutup aynı şekilde iktidar partisi görüşüne sahip birini bi tabii seçmeyecektir.
İktidar olsun veya muhalefet olsun kimse kendisine çalışmayanı seçmez seçmeyecektir.
O yüzden yok seni beni seçmez kendi oğlunu veya akrabasını arkadaşını arkadaşının oğlunu vs seçer.
Sende bende kendimizce züğürtlük yaparız.
Oy verir desteklersin ama adam parti için herşeyi yapar seçilir fark burada.
O vekil olur sen züğürt.

Muhalefet herşeye hayır demekle olunmuyor
Bugün başta almanyanın ve tüm avrupanın türkiyeye karşı cephe almasını destekleyen bir parti
değil ana muhalefet partisi, türkiye partisi olmaktan çıkmıştır. Böyle parti ve partiler daima halktan kopuk olduğu için
halktan daha önce tokat yediği gibi yine yiyip tarih olmaya mahkumdur.

Eren Alp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
50
bu kadar dar goruslu ve sığ yorum gormedim,simdi senin oyunla benim oyum bir mi olacak yani,gerci sizin lideriniz de bilgisiz yani cok gormuyorum,kardesim biz Türk-İslam davasi ile dunyaya nizam verip haksizliklari somuruyu zulumu bitirmeye calisiyoruz,bir de hayir cephesinin derdine tasasina bilgisizligine bak yahu,su an teror neden yok sizce hic dusundunuzmu,bombalar neden patlamiyor hic dusundunuzmu,tipki 7 haziran secimlerinde demirtasin eline saz verilip cici cocuk gosterilip hdp nasil yaglanip ballandirildiysa ve yuzde 14 e yakin oy alip sonra hemen akabinde Turkiyemi atese verdilerse bugunde hayir cephesi en cici yuzunu gosteriyor,hepsi baris demokrasi ve ulke sevdalisi,ammaaaaa,bir müslüman ayni yerden ikinci kez sokulmaz

Dediklerine katılıyorum. +50 vekili sadece maliyet olarak gören, koltuk sevdasından başka derdi olmayan ancak kendi vekillerinin milyonluk faturalarına ve hatta rezidanslarına ses edemeyen bir anlayış var.

Reaksiyon puanı
10,327

Ben o maddenin bu anlatılan niyetle çıkarıldığına inanmıyorum; Lakin, insanların bu şekilde düşünmesi, yorumlamasını da gayet normal karşılıyorum. Sen koz verirsen şeytan onları bu şekilde düşünmeye niye dürtmesin?! Ne derse desinler, ne savunurlarsa savunsunlar milletvekilliğinin 18 yaşa indirilmesi ve sayısının 600'e çıkarılmasını ben de kesinlikle tasvip etmiyorum. Bizim tek sorunumuz bu saçmalıklar değildi, olmamalıydı. 18 yaşında milletvekili mi olur be kardeşim, bir ergen daha bıyığı terlemeden, neyin ne olduğunu bilmeden, anlamadan memleket mi yönetecek? Ancak lise bitirme yaşıdır bu yahu, çocuktur bunlar. Sen ona sekreter vereceksin, danışman vereceksin, etrafını korumayla bir sürü kalabalıkla donatacaksın, daha anasının kucağından yeni inmiş olan bir bebenin kaldırabileceği yük müdür bu? Keza sayının 600'e çıkarılması da çok daha ayrı bir garabet. Ben EVET diyecek olanlardanım, lakin yanlış olanı görmemi, dillendirmemi de engellemiyor bu durum.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Her sistemin riskleri vardır, önemli olan ne kadar faydası olduğudur. Bana göre yeni sistem eskiye göre daha faydalı.
Şu an seçilme hakkına sahip bir sürü vekil, bakan akrabası var 25 yaş ve üstü. Onları niye yapmıyorlar? Demek ki öyle her önüne gelen vekil olamıyormuş.
--- Gönderi Güncellendi ---
Ben o maddenin bu anlatılan niyetle çıkarıldığına inanmıyorum; Lakin, insanların bu şekilde düşünmesi, yorumlamasını da gayet normal karşılıyorum. Sen koz verirsen şeytan onları bu şekilde düşünmeye niye dürtmesin?! Ne derse desinler, ne savunurlarsa savunsunlar milletvekilliğinin 18 yaşa indirilmesi ve sayısının 600'e çıkarılmasını ben de kesinlikle tasvip etmiyorum. Bizim tek sorunumuz bu saçmalıklar değildi, olmamalıydı. 18 yaşında milletvekili mi olur be kardeşim, bir ergen daha bıyığı terlemeden, neyin ne olduğunu bilmeden, anlamadan memleket mi yönetecek? Ancak lise bitirme yaşıdır bu yahu, çocuktur bunlar. Sen ona sekreter vereceksin, danışman vereceksin, etrafını korumayla bir sürü kalabalıkla donatacaksın, daha anasının kucağından yeni inmiş olan bu bebeğe yapılacak kötülük müdür bu? Keza sayının 600'e çıkarılması da çok daha ayrı bir garabet. Ben EVET diyecek olanlardanım, lakin yanlış olanı görmemi, dillendirmemi de engellemiyor bu durum.
Yalnız hocam, kaçırdığınız bir nokta var ki, bu seçilmeye layık görmediğimiz bıyığı yeni terlemiş, anasının kucağından yeni inmiş çocuğun eline pusula verip seçim yaptırıyorlar. Ehliyet verip araba sürdürüyorlar. Eğer durum böyleyse, vekillik yaşını 18'e indirmek yerine tüm bunların yaşını 25'e çıkaralım. Haksız mıyım?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
sonuna kadar hayır evet denecek bişey yok.

Eren Alp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
50
Vesayetin son bulması için EVET. Niye hayır? Bilmiyoruz, genel başkan bile bilmiyor, okumamış hatta haberi yok

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Askerlik yapmayıversin vekiller. Ne kaybedecek ülke? Profesyonel askerliğe geçilmedikten sonra bu askerlik mevzusu, kaynak israfından başka bir şey değil
ülkemizde askerlik yapmayan kişiye adam demezler...

Eren Alp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
50
ülkemizde askerlik yapmayan kişiye adam demezler...

İçi boş bir laftır. Askerde ne yapar? Patates soyar, tuvalet temizler ama silah kullanmayı bilmez. Çatışmaya girse bir şey yapamaz. O yüzden şimdiki kara düzen askerlik yerine profesyonel sisteme geçmek lazım. Kaynakları da etkin kullanmak lazım

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
İçi boş bir laftır. Askerde ne yapar? Patates soyar, tuvalet temizler ama silah kullanmayı bilmez. Çatışmaya girse bir şey yapamaz. O yüzden şimdiki kara düzen askerlik yerine profesyonel sisteme geçmek lazım. Kaynakları da etkin kullanmak lazım
askere gitmediğin belli oluyor askeriyede herkesin görevi ayrımutfak personeli sadece mutfakta koğuş personeli koğuş ve tuvalet sorumlusu yani artık yemek işini dışardan alıyorlar patates soyan kimse yok akücü,mobilyacı,muhabere teknisyeni var artık...
askere gitde gör.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
18 yaşındaki vekillik tasarısına %95 katılmıyorum geri kalan dilimde ise bunun sadece iktidara yakın gençlerin kendini buna hazırlaması açısından ısındırmak olarak yorumluyorum.

18 yaşında demek liseden henüz mezun olmuş demektirki ve daha henüz ergen dönemini tamamlamamış, herhangi bir ihtisasta ehliyetsizlik, anlatıcı ve aktarıcı durumda akıcı konuşma eksikliği, edinmiş olması gereken hayati, insani örfi ve tecrübelerin eksikliğine, aslında üniversitede olmam gerek düşüncesinin herdaim kendisinde hasıl olmasına vb örnekler ve fazlasını sayabiliriz. Bu bağlamda doğru bulmacağım gerçeğini değiştirmeyecektir.

Diğer yandan bir başka arkadaşımızın durum analizini çok beğendim.
18 yaşında seçilme hakkı olsa bile askerlik, üniversite aşamaları akabinde otomatikman 25 ve üzeri bir yaşta bulunacağından, tasarının bir başka deyişle madalyonun diğer yüzü demek doğru olacaktır.

Not: Vekillik dolayısıyla askeri muafiyet kazanılması hazmedilemez bir durumdur. Nitekim yıllardır fakirin çocuğu şehit olsun, zenginin ve vekilin kısa dönem veya ücretli yapsın konuşmalarının nirvanası olacaktır.

Son düzenleme:

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
askere gitmediğin belli oluyor askeriyede herkesin görevi ayrımutfak personeli sadece mutfakta koğuş personeli koğuş ve tuvalet sorumlusu yani artık yemek işini dışardan alıyorlar patates soyan kimse yok akücü,mobilyacı,muhabere teknisyeni var artık...
askere gitde gör.
Askerlik yapmadın galiba? Daha 2 sene önce yaptım askerliğimi ben.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
22ed62b57f87912b047f0b20623049b1.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...