Başkanlık Sistemini Tartışıyoruz

Başkanlık Sistemi

• Olmalı

Kullanılan: 34 33.3%
  • Olmamalı

Kullanılan: 68 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    102
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Bakıyoruım ki hayal dünyan garipliklerle dolu çocuk.Tuhaf bir yapın var bu sana ne getirir bilmem ama ne olursa olsun yazmadan önce düşünmeyi bil yeter
Tamamdır[emoji1]
Kendini uyarırken beni yanlışlıkla etiketlemişsin[emoji1] [emoji1] [emoji1]

Reaksiyon puanı
10,327
Biz Türkler gururluyduk... Tarihte 16 DEVLET kurmuş şanlı bir Millettik.
Osmanlı'yı yıkanlar, hücrelerimize kadar yerleştikleri bu topraklarda öyle bir sistem kurdular ki, koalisyonlarla, bunun sonucunda hükümet krizleriyle ve sonrasında darbelere giden yollarla hep 50 yıl geriye götürüldük.
Devletin Hafızası asla şaşmaz.

Sevgili Ali Baransel 17 yılını Cumhurbaşkanlığı köşkünde görev yaparak geçiren Devletin Hafızası'dır. "Bıçak Sırtında" diye bir kitap yazdı, köşkte geçen anılarını o kitapta topladı.

Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk dönemine ait bir anekdot var ki, bugün neden referanduma gittiğimizi ve ne yapmamız gerektiğini anlatan en müthiş listeyi veriyor bize...

16 Devlet kuran Türkler olarak o 7 yıllık kısacık dönemde tam 16 HÜKÜMET kurmayı başardık. Hadi gelin önce o listeye bakalım. Melen Hükümeti... 05.06.1972'de güvenoyu aldı...07.04.1973'de istifa etti.

Talu Hükümeti... 26.04.1973'te güvenoyu aldı... 23.10.1973'te istifa etti. Ecevit Hükümeti... 27.10.1973'te yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi...07.11.1973'te "Kuramayacağım" dedi. Demirel Hükümeti... 12.11.1973'te yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi...
17.11.1973'te "Kuramayacağım" dedi.

Naim Talu Hükümeti...15.12.1973'te yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi.
"10.01.1974'te "Yapamayacağım" dedi. Ecevit Hükümeti...07.02.1974'te güvenoyu aldı... 18.09.1974'te istifa etti.
2. Ecevit Hükümeti... 20.09.1974'te tekrar hükümeti kurmakla görevlendirildi...
30.09.1974'te "Kuramayacağım" dedi.

Demirel Hükümeti... 30.04.1974'te yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi...
4.10.1974'te "Kuramayacağım" dedi.

Ecevit Hükümeti... 10.10.1974'te hükümeti kurmakla görevlendirildi... 7.11.1974'te "Kuramayacağım" dedi. Sadi Irmak Hükümeti... 12.11.1974'te hükümeti kurmakla görevlendirildi... 17.11.1974'te kurduğu hükümet güvenoyu alamadı. 2. Sadi Irmak Hükümeti... 01.03.1975'te tekrar görev verildi... 13.03.1975'te kuramayacağım" dedi.

Demirel 1.MC Hükümeti... 12.04.1975'te güvenoyu aldı... 13.06.1977'de istifa etti.
Ecevit Azınlık Hükümeti... 21.06.1977'de güvenoyu alamadı... 03.07.1977'de istifa etti.
Demirel 2.MC Hükümeti...27.07.1977'de güvenoyu aldı... 31.12.1977'de istifa etti.

Ecevit Hükümeti... 17.01.1978'de güvenoyu aldı... 16.10.1979'de istifa etti. Demirel Hükümeti... 25.11.1979'da güvenoyu aldı...
12 Eylül darbesiyle gitti... Koalisyonlar ve onun getirdiği hükümet krizleriyle boğuşan bir ülke "YÖNETİLEMEYEN" bir Devlet demekti.
Yönetilemeyen Devletler, başkalarının at oynattığı ve soyduğu bir ülke demekti. O hükümet krizlerinde nice devlüasyonlar yaşandı, cebimizdeki paralar hep dışarıdaki bankalara gitti. Cücük kadar Lüksemburg'tan 1 milyon dolar yardım gelince "Kurtulduk" diye atılan manşetlerle bayram yapar hale getirildik. Biz "70 cente muhtacız" diyen Cumhurbaşkanları ile yaşatıldık. Hükümet krizlerine bir de sağ-sol çatışmasını pompalayıp günde 50 kişi öldürtüyorlardı dışarıdan verdikleri siparişle. Ve dahası o koalisyonların getirdiği hükümet krizleri ile darbeleri çağırıyorlardı hep. Her darbeden sonra da "Bizim çocuklar başardı" diye fısıldandı Amerikan Başkanlarının kulaklarına.

Rahmetli Korutürk "Öldüğümde sorgu melekleri dünyada ne yaptığımı soracaklar.
Herhalde Hükümet krizlerini çözmekle vakit geçirdim karşılığını vereceğim" diyordu.
Korutürk "Neden masaya yumruğu vurarak krizleri çözmedin? Vursaydın çözülürdü." diye suçlanıyordu. "Yumruğu vuracak YETKİ mi var Cumhurbaşkanlığı'nda" cevabını veriyordu. Yetkisizlik sınırları içinde masaya yumruğu vurursa anayasa dışına çıkmış olacağını söylüyordu. İktidara gelen tüm Başbakanlar Cumhurbaşkanı ile çatışıyordu.

"Cumhurbaşkanlığım sırasında çoğu zaman Başbakanlarla uyumlu çalışamazdım.
Biz protokol adamı görüntüsündeydik.

Başkanlık sistemi bizim anayasamızda niçin öngörülmedi" diye yakınanlar oturdu hep köşkte. 17 yılını o köşkte geçiren sevgili Ali Baransel "Başkanlık sistemi bir Erdoğan meselesi değildir. Bu devlet ve milletin bekası için elzemdir" diyor. Devletin Hafızası, bir Cumhurbaşkanlığı döneminde 16 Hükümet gören biri olarak konuşuyor. En kötü sivil anayasa bile en iyi darbe anayasasından daha iyidir. Ve dahası Başkanlık Sistemi, bu ülkede koalisyonları, onun getireceği hükümet krizlerini tamamen ortadan kaldıracaktır. 16 Devlet kuran Türkleri dışarıdan yönetmeye kalkanların en büyük kozunu elinden alacaktır.

Ne dersiniz? Yedi yılda 16 Hükümet mi?.. 16 Devlet mi?

Bekir HAZAR

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
80c0b0718fb0fb6dd83a824914766976.jpg

bozkan33

Asistan
Reaksiyon puanı
104
Atatürk te bizim Fatihte bizim,bu devlete hizmet etmis butun degerler bizim,hepsi bas goz ustune,onlar yaptiklari hizmetle tarihin altin sayfalarinda ve gonlumuzde yer aldilar zaten.Günümuze sahip cikalim,simdiki liderimizi yabancilara bogdurmayalim,simdikilerin arkasinda kenetlenelim,millilik vatanseverlik budur,elestirelim sorgulayalim ama bunu biz yapalim,bati dunyasi ve abd ile degil

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Maçı izlerken bütün tezahüratları duydum, hiç de öyle bir susturma, ses kısma gibi bir olay dikkatimi çekmedi.
Arada küfürler ediliyorsa ses kısma olayı yapılır.
Bence bu tip alıntıları yaparken doğruluğunu iyice araştırmakta fayda var. Birisi işkembeden sallıyor, sizler de o gazla bunu yayıyorsunuz, yalanı ortaya çıktıktan sonra da sessizliğe gömülüyorsunuz.

Yapmayın böyle. :)

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Maçı izlerken bütün tezahüratları duydum, hiç de öyle bir susturma, ses kısma gibi bir olay dikkatimi çekmedi.
Arada küfürler ediliyorsa ses kısma olayı yapılır.
Bence bu tip alıntıları yaparken doğruluğunu iyice araştırmakta fayda var. Birisi işkembeden sallıyor, sizler de o gazla bunu yayıyorsunuz, yalanı ortaya çıktıktan sonra da sessizliğe gömülüyorsunuz.

Yapmayın böyle. :)
Yalan değil ben ve evdekiler şahidim[emoji1]

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
0e82f226a950861a497bd177a5651184.jpg

Ben bu olayı daha önce de dile getirmiştim ama çıt yoktu. ADALARIMIZ ELDEN GİDİYOR SES SEDA YOK!!!

Eren Alp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
50
Adalar, Musul ve Kerkük elden gideli çok oldu.

Eren Alp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
50

Bunlardaki beyni kuşa taksan, kuş intihar eder
--- Gönderi Güncellendi ---
Adalar gitmedi bu 1
2. Si musul ve kerkük sizin gibi cumhuriyet düşmanları yüzünden gitti
3. Sü biraz tarih okuyalım.

Bak sen delikanlıya. Musul ve Kerkük'ü hangi "kahraman" satmış, aç bir oku istersen

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025

--- Gönderi Güncellendi ---

Bak sen delikanlıya. Musul ve Kerkük'ü hangi "kahraman" satmış, aç bir oku istersen
Şeyh sait isyanını ben mi çıkardım? Atatürk mü? İsmet Paşa mı?
Yoksa cumhuriyet düşmanı yobaz vasıfsız cahiller mi?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Keçi Adası bizimmiydi? Wiki'de Yunanistan'ın adaları olarak geçiyor.
Musul Lozan'da anlaşılamamış İngiltere ile sonradan masaya oturulmuştur. Şeyh Sait isyanı ile çakışsa da bu isyan olmasa dahi biz alamayacaktık. Bizim olmamasında pek etken değil. İngilterenin petrolleri bırakmayacağı kesin. O zaman Türkiye'nin İngiltereyle savaşacak gücü kuvveti yok. O yüzden bırakılmıştır İngiltere'ye. Musul ve Kerkük'te halk oylamasına gidilseydi garanti bize kalacaktı ama İngiltere bunu bildiği için buna mani oldu İngiltere'ye kafa tutamayacağımızdan göz yumduk bir nevi. Cumhuriyet düşmanları yüzünden gitti gibi laflar hoş değil.

Son düzenleme:

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Keçi Adası bizimmiydi? Wiki'de Yunanistan'ın adaları olarak geçiyor.
Musul Lozan'da anlaşılamamış İngiltere ile sonradan masaya oturulmuştur Musul için. Şeyh Sait isyanı ile çakışsa da bu isyan olmasa dahi biz alamayacaktık. Bizim olmamasında pek etken değil. İngilterenin petrolleri bırakmayacağı kesin. O zaman Türkiye'nin İngiltereyle savaşacak gücü kuvveti yok. O yüzden bırakılmıştır İngiltere'ye. Musul ve Kerkük'te halk oylamasına gidilseydi garanti bize kalacaktı ama İngiltere bunu bildiği için buna mani oldu İngiltere'ye kafa tutamayacağımızdan göz yumduk bir nevi. Cumhuriyet düşmanları yüzünden gitti gibi laflar hoş değil.
Bende yeni öğrendim, TC adalar listesinde adı var.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Şeyh sait ayaklanması veya isyan, mevcut sabetaycıların ülkede mevcut alimleri hocaları kendileri istediği gibi hareket etmeyince önce alimleri idam etti akabinde tüm ülkede sıkıyönetim adıyla avrupai adetleri dayatmaya başlayınca olay hasıl oldu.
Musulu kerkükü ingilize fransıza devreden atatürk ve onun el eteğinden kopmayan onun gibi ingiliz tohumları sabetayist ermenilerdir.
Kahramanı vatan haini, vatan hainini kahraman ilan edenlerde yine kendileridir.
Tarih dersi vermeye kalkanlar önce dönüp suriye cephesinde atatürkün ingilizlere ajanlık eden agop u neden idam edilmekten kurtardığını akabinde başarıya giden cephenin atatürkün gelişiyle nasıl birden bire mağlubiyete dönüştüğünü açıklasın gerisi çözülür.

Kişiler gelip geçicidir devletin bekası olmadıkça milletin iradesi olmadıkça kişilerin kim olduğu bizim nezdimizce mühim değildir.
Milletin iradesine darbe vurulmadıkça, milletimiz bağrından milyonlarca Recepler, Binali ler doğurur.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Haber ve tarih kaynaklari facebook, twitter vb. cöplük sitelere dayaniyorsa böyle sacma sapan seyleri okuyunca sasirmamak lazim. Neymis? 100 kisi Mustafa Kemal'in askerleyiz diye bagirmis ama TRT sesini kismis. Bak hele bak bak.... Siz maci yunan tv kanalinda izlediniz sanirim.

Bu tür haberleri yapanlari yakalayip, esek sudan gelinceye kadar kafalarina gözüne vurmak lazim.

bozkan33

Asistan
Reaksiyon puanı
104
Şeyh sait ayaklanması veya isyan, mevcut sabetaycıların ülkede mevcut alimleri hocaları kendileri istediği gibi hareket etmeyince önce alimleri idam etti akabinde tüm ülkede sıkıyönetim adıyla avrupai adetleri dayatmaya başlayınca olay hasıl oldu.
Musulu kerkükü ingilize fransıza devreden atatürk ve onun el eteğinden kopmayan onun gibi ingiliz tohumları sabetayist ermenilerdir.
Tarih dersi vermeye kalkanlar önce dönüp suriye cephesinde atatürkün ingilizlere ajanlık eden agop u neden idam edilmekten kurtardığını akabinde başarıya giden cephenin atatürkün gelişiyle nasıl birden bire mağlubiyete dönüştüğünü açıklasın gerisi çözülür.
bak kardes hatasiyla sevabiyla dogrusuyla yanlisiyla hepsi bizim Atamiz,hepsini sahipleniruz ve kimseye laf ettirmeyiz,birilerine koz vermemek lazim,tarih tarihcilerin isidir,vatanseverlik her Türkun önceligidir

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025

Kişiler gelip geçicidir devletin bekası olmadıkça milletin iradesi olmadıkça kişilerin kim olduğu bizim nezdimizce mühim değildir.
Milletin iradesine darbe vurulmadıkça, milletimiz bağrından milyonlarca Recepler, Binali ler doğurur.
Evet. Osmanlı harika he he he anladık tm hadi

bozkan33

Asistan
Reaksiyon puanı
104
Şeyh sait isyanını ben mi çıkardım? Atatürk mü? İsmet Paşa mı?
Yoksa cumhuriyet düşmanı yobaz vasıfsız cahiller mi?
bu cumhuriyet bizim,koylunun,garibanin,copcunun,cobanin,size asla birakmayacagiz,burjuvanin,zenginin,kalburustunun ve azinligin degil,bunu anlayin artik siz azinliksiniz biz asılız,cahilde olsak cok sukur mayamiz saglam,karnimiz ac olsada kafamiz bozuk olsada kanimiz bozuk degil,siz kaybedeceksiniz ve biz anadolu cocuklari ülkemizi ileriye tasiyacagiz,ama maalesef kamburumuz olarak sizide sirtimizda tadiyacagiz hep

bozkan33

Asistan
Reaksiyon puanı
104
sözcü ne zaman gazete ve haber kaynagi oldu,zaytung gazetesi gibi bisey yani,inaniyomusunuz yazdiklarina

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
bu cumhuriyet bizim,koylunun,garibanin,copcunun,cobanin,size asla birakmayacagiz,burjuvanin,zenginin,kalburustunun ve azinligin degil,bunu anlayin artik siz azinliksiniz biz asılız,cahilde olsak cok sukur mayamiz saglam,karnimiz ac olsada kafamiz bozuk olsada kanimiz bozuk degil,siz kaybedeceksiniz ve biz anadolu cocuklari ülkemizi ileriye tasiyacagiz,ama maalesef kamburumuz olarak sizide sirtimizda tadiyacagiz hep
Azınlık kimmiş gördük. Siz kurtuluş savaşında kendinizi itilaf kuvvetlerine teslim etmişken, senin azınık dediklerin imkansızı başararak Cumhuriyeti kurdu.

Eren Alp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
50
Evet. Osmanlı harika he he he anladık tm hadi

3 Kıtaya adaletle hükmetmiş, 600 yıl dünyayı yönetmiş bir medeniyetten bahsediyoruz. Ecdadımızla gurur duyarız elbet. Kafire ve zulmüne kök söktürdü ayrıca, o yüzden sevmezler dedemi. Anlarım :)

Reaksiyon puanı
10,327

Videodaki zatı dinleyince Bakırköy akıl hastanesinden naklen yayın yapılıyor zannettim. De, dediğin çok doğru Eren Alp, oradakiler bile bu kadar hezeyanı zül görürler. Yav adamın kullandığı argümanlara bak: Modifiye, Ukrayna, Samsun... Bu üç kavram arasında illiyet bağını kuşlara bile kurduramazsın, intihar ederler cidden. :D

Eren Alp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
50
Videodaki zatı dinleyince Bakırköy akıl hastanesinden naklen yayın yapılıyor zannettim. De, dediğin çok doğru Eren Alp, oradakiler bile bu kadar hezeyanı zül görürler. Yav adamın kullandığı argümanlara bak: Modifiye, Ukrayna, Samsun... Bu üç kavram arasında illiyet bağını kuşlara bile kurduramazsın, intihar ederler cidden. :D

Bu arada muasır medeniyetimizin nişanesi Opera ve Bale de Diyanet'e bağlanıyormuş :D

bozkan33

Asistan
Reaksiyon puanı
104
Azınlık kimmiş gördük. Siz kurtuluş savaşında kendinizi itilaf kuvvetlerine teslim etmişken, senin azınık dediklerin imkansızı başararak Cumhuriyeti kurdu.
ben senin gibi burjuva bir aydini kurtulus savasinda hic okumadim,bir komunistin kurtulus savasina katildiginida hic okumadim,ayrica,dinsiz,ateist birisinide hicbir kitap ve tarihciden duymadim.nene hatunlari,serife bacilari,15 yadinda liselileri,basi kapali dini butun dedelerimiz ve ninelerimiz kurtardi,onlar ayrica Osmanliydi,butun askerlerimiz osmanliydi,hatta Ataturk te Osmanli paşasiydi,cok cahilsin keske ölsen diyecem ama anana babana yazik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...