Başkanlık Sistemini Tartışıyoruz

Başkanlık Sistemi

• Olmalı

Kullanılan: 34 33.3%
  • Olmamalı

Kullanılan: 68 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    102
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Asıl siz neye Evet dediğinizi bilmiyorsunuz.
Hayır diyenlere terörist derken, yarın seçim sonucu Hayır çıkarsa, yüzünüz kızarmayacak mı ?

mirrax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Asıl siz neye Evet dediğinizi bilmiyorsunuz.
Hayır diyenlere terörist derken, yarın seçim sonucu Hayır çıkarsa, yüzünüz kızarmayacak mı ?

Delikanlı piyasada bir tane akıllı mantıklı hayır diyebilen var mı? Yok. Aç biraz takip et medyayı.

Hayır çıkarsa da halkın kararıdır. Saygı duyarız.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
En güzel cevabı halk verir.
En hayırlı cevabı halk verir.
Hayır çıkarsa saygı duymanız kafi.
Evet çıkarsa ben de saygı duyuyorum.

Hayır diyenlere terörist demeyin, kafi.
Hayır diyenlere vatan haini demeyin, kafi.
Çünkü Evet diyenler içerisinde de terörist var.
Hatta terörist başı var.
hay%C4%B1r-diyenler-%C5%9Feytand%C4%B1r_1331702.jpg

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
İnsanoğlu zaman zaman hayır demesini bilmelidir.
Peygamberimiz Hz Muhammed (S.A.V.) köleliğe hayır demiştir.
Peygamberimiz Hz Muhammed (S.A.V.) zulüme hayır demiştir.
Peygamberimiz Hz Muhammed (S.A.V.) adaletsizliğe hayır demiştir.

Bunun konumuzla ilgisi yok elbet.
Ama Hayır kelimesini kötü bir kelime olarak gösterme oyunundan vazgeçin.

mirrax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
İnsanoğlu zaman zaman hayır demesini bilmelidir.
Peygamberimiz Hz Muhammed (S.A.V.) köleliğe hayır demiştir.
Peygamberimiz Hz Muhammed (S.A.V.) zulüme hayır demiştir.
Peygamberimiz Hz Muhammed (S.A.V.) adaletsizliğe hayır demiştir.

Bunun konumuzla ilgisi yok elbet.
Ama Hayır kelimesini kötü bir kelime olarak gösterme oyunundan vazgeçin.

Peygamberi karıştırmayın bu işlere. İşinize geldi mi dini nasıl da kullanırsınız.

Evil7

Asistan
Reaksiyon puanı
85
Hiç gerek yok şu konulara gereksiz tartışmalara oy zamanı gelince hangimiz ne diyorsak o zaman kağıda belirtiriz .

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Peygamberi karıştırmayın bu işlere. İşinize geldi mi dini nasıl da kullanırsınız.
Peygamberimizden örnek vermem çok zorunuza gitti zannediyorum.
Sen gelip şeytan Hayır dediği için bu halde dersen, ben de elbet Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) zulme Hayır dedi şeklinde örnek veririm.
Hem bu örnek daha güzel bir örnektir.

İşte bu sebeple Hayır'ı kötü bir kelime olarak göstermekten vazgeçin.

Zaten Evet diyenlere saygı duyuyorum.
Lakin siz Hayır diyenlere terörist ve vatan haini diyorsunuz.

Reaksiyon puanı
10,327
Pazarlık Yahudi huyudur...

Ben Kenobi, siyasetten, siyasi tartışmalardan olabildiğince uzak kalmaya, taraf olmamaya gayret ediyorum... Ki, bilmeden, istemeden kalp kırmayayım, keza kalbim de kırılmasın diye... Yine de karışmayacağım. Lakin, yukarıda alıntı yaptığım cümlenizi görünce sadece bu söze münhasır olarak müdahil olmak istedim. Yanlız önce sizden bunun hangi amaçla kullandığınızı öğrenmek istedim, ticari manada alış-veriş yaparken mi, yoksa siyaset gibi sair başka alanlara teşmil ederek mi söyledin? Bunu yazma lütfunda bulunursan cevap yazmaya çalışacağım.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ticari manada demek istedim ağabeyim.
Yani bir malı gerçek fiyatından daha üstte gösterip, daha sonra senin için özel indirim yapıyorum diyerek zaten asıl olan fiyata çekmek.
Bu sayede hem alıcılar gerçekte olmayan bir indirim bahanesiyle hoşnut edilir hem de pazarlık yapamayan çekingen huylu insanlara daha pahalı fiyattan satılmış olunur.
Bu huy Yahudi tüccarların geleneğidir.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Yani bir malı gerçek fiyatından daha üstte gösterip, daha sonra senin için özel indirim yapıyorum diyerek zaten asıl olan fiyata çekmek.
Bu sayede hem alıcılar gerçekte olmayan bir indirim bahanesiyle hoşnut edilir hem de pazarlık yapamayan çekingen huylu insanlara daha pahalı fiyattan satılmış olunur.
Burada bahsettiğin pazarlık olmuyor, aldatmak oluyor. Aldatmak, yahudi işidir, pazarlık ise sünnettir.
(Benim bildiğim)

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Her yere ayetler. Hadisler yazanlar. Biz örnek verince nasık hemen karıştırmayın diyorlar ya[emoji1] [emoji1] [emoji1]
Oy kullanmak ve bu foruma girmek için iq testi yapılmalı ki. Hem cahillerden, hem de mikroorganizmalardan kurtulalım ki ülke gelişsin[emoji1] [emoji1]

Reaksiyon puanı
10,327

Sevgili Ben Kenobi, Pazarlığın sünnet olduğu yolunda bir hadis bulunmuyor; Ancak pazarlığın sünnet olduğunu, meşrû ve mubah bulunduğunu tesbit için illâ da kavlî bir sünnete gerek de yoktur. Zira bu husus, Rasûlullah Efendimizin (s.a.v.) ve ashâbın (r.anhum) fiilleriyle, yani bizzat uygulamalarıyla sabittir.

Alış-verişte pazarlık, İslâm'ın meşrû kıldığı bir usûldür. Bu uygulama, piyasanın tabii bir kontrolü, fiyat hareketlerinin tâkibi bakımından uygun bir davranıştır. Bir bakıma narhla da ilgilidir. Nitekim fiyatlar yükseldi, narh koyun, diye müracaat edenlere Rasûlullah Efendimiz (s.a.v.), Narhı (resmî makamlar tarafından muayyen bir fiyat konulması) Allah koyar, diye cevap vermiştir. O bakımdan istisnaî durumlar dışında İslâmiyette, narh koyma işi hoş karşılanmamıştır. [İbn Mâce, Sünen, Ticârât, 27] Dolayısiyle piyasa serbest tarzda kendiliğinden oluşmuş, imkân nisbetinde zorlamalardan kaçınılmıştır.

Kişi, alacağı malda-eşyada kaliteyi, hoşuna gideni ve de ucuzunu aramalı, böylece piyasadan haberdâr olmalı… Sonra da, fiyatları az çok bilen birisi olarak pazarlık yapmalıdır. Herkes bunu yaparsa, üreticiler ve satıcılar da rekabet etme, müşteri kaybetmeme endişesiyle kendilerine çekidüzen verirler, dikkat ederler. Böylece daha güvenli bir ortam oluşur. Temel kaynaklarımızda, Rasûlüllah Efendimiz (s.a.v.) ve Ashabından (r.anhum) nicelerinin pazarlıklarıyla ilgili rivâyetler mevcuttur.

Hülasa, İslâm hukuku ve ahlâkına göre pazarlık yapmanın bir sakıncası yoktur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de alışverişte pazarlık yapmıştır. Meselâ, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Hz. Câbir'den (r.a.) bir deve satın aldı. Câbir (r.a.) pazarlıkta, (seferden) dönünceye kadar devenin sırtına yük yükleyip ehlini bindireceğini söyledi, Rasûlullah (s.a.v.) de kabul etti ve böylece anlaştılar. (Buhari ve Müslim)

Bu arada alış-verişin her türlüsünde pazarlık yapmak sünnet değildir, şart değildir. İhtiyaç varsa pazarlık yapılır.

Alış-verişte Müslümanın aldanması caiz olmadığı gibi, aldatması da caiz değildir. Peygamber Efendimiz;"Bizi aldatan bizden değildir." diye buyurur.

Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin (r.anhuma), her alışverişlerinde pazarlık eder, ucuz almaya uğraşırlardı. Kendilerine,"Bir günde birçok sadaka veriyorsunuz da, bir şey satın alırken niçin uzun pazarlık ederek yoruluyorsunuz?" denildiğinde, "Verdiklerimizi Allah rızası için veriyoruz. Ne kadar çok versek yine azdır, fakat alış-verişte aldanmak, aklın ve malın noksan olmasındandır" buyururlardı. (İmam Gazalî, Kimyâ-yi Saadet) Biz burada şunu da anlamaktayız ki, o günün Arap toplumunda ticari alışverişlerde mala yüksekten fiyat biçmek, gerçek fiyatına varıncaya kadar pazarlık etmek adetleri olduğu anlaşılıyor. Peygamber efendimizin torunlarının her alışverişte pazarlık yapmalarındaki sebep bu adete istinaden aldanmama, gerçek fiyatına çekme amaçlı olduğudur.

Ayrıca unutmamak lazım; pazarlık etmek demek, illâ da ucuza almak demek değildir. Şu fiyata verir misin, demekle de pazarlık edilmiş, sünnet yerine gelmiş olur. Bir rivayette Kayle Ümmü Benî Ammâr (ra) anlatıyor: "Rasûlullah’ın (s.a.v.) yaptığı umrelerden birinde, kendisine Merve'de yaklaştım ve: "Yâ Rasûlallah! Ben alıp satan bir kadınım. Bir şeyi satın almak istediğim zaman, arzuladığımdan daha düşük bir fiyat teklif ediyorum. Sonra yavaş yavaş artırarak arzuladığım fiyata geliyorum. Bir şeyi satacağım zaman da, önce almayı arzuladığım fiyattan daha yüksek bir fiyat teklif ediyor, sonra yavaş yavaş inerek arzuladığım fiyata geliyorum, böyle yapmama ne dersin?" dedim. Şu cevabı verdi:"Ey Kayle, böyle yapma. Bir şey satın almak istedin mi, düşündüğün fiyatı söyle, sana verilsin veya verilmesin." Efendimiz (s.a.v.) sonra şunu söylediler:"Bir malı satmak istediğin zamanda, versen de vermesen de (yüksek fiyat değil) satmak istediğin fiyatı söyle."(Müslim, Sahih, 14)

Malın fiyatı; satıcı ile alıcının anlaşması sonucunda, yani pazarlıkla ortaya çıkar. Pazarlık yapmak helâldir, helâl olmayan davranış, bir mala aşırı fiyat istemek veya değerinin çok altında fiyat vermektir. Alıcı ile satıcı pazarlık yaparken ikinci bir alıcının pazarlık yapması caiz değildir.

Abdullah b. Ömer (ra), pazarlık üzerine ikinci bir şahsın pazarlık yapmasını Rasûl-i Ekrem Efendimizin (s.a.v.) yasakladığını söyler. (Buhârî, Sahih, Büyû, 58)

Malı alma niyeti olmaksızın fiyatı artırmak veya kırmak, böylece üçüncü şahıslara zarar vermek, kapalı veya açık artırmalarda yapılan hîle ve gizli anlaşmalar da haramdır. Bütün bu davranışlara dinimizde "aldatma" denir ve Peygamberimiz (s.a.v.) tarafından yasaklanmıştır.

Son düzenleyen moderatör:

mirrax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Her yere ayetler. Hadisler yazanlar. Biz örnek verince nasık hemen karıştırmayın diyorlar ya[emoji1] [emoji1] [emoji1]
Oy kullanmak ve bu foruma girmek için iq testi yapılmalı ki. Hem cahillerden, hem de mikroorganizmalardan kurtulalım ki ülke gelişsin[emoji1] [emoji1]

Gen analizi de yapıp, Bizans artıkları, Ermeni çocukları, Yahudi kırıntılarını da elemek lazım.

mirrax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Bu testi yapınca ilk elenenlerden olmayacağın ne malum peki?

Sorsan daha buluğ çağına gelmemiş çocuk çıkar kesin, daha oy kullanma ehliyeti yoktur. Mahallesinde böyle elitist laflar duyunca o da gelip burda tekrar yapıyor. Bildiğinden değil abisi, çok da kızmayın.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,504
Arkadaşlar yazılanları okuyorum neden Evet demelisiniz, neden Hayır demelisinizi baştan beri savunanlar yok sevrmiş yok lozan mış yıllardır süren sömürüymüş buna son verecekmiş vs vs. bir dolu anlamsız yorum yazılmış. Şuan Suriyeyi başkanlıkla yöneten Esat'ın haline bakın, Tek adam olan Kaddafinin, Mübarek'in Saddam'ın sonuna bakın ve milletlerini sürükledikleri durumlara bakın sonrada onların vebalini düşünün lütfen...

Lozanı, Sevri başarısızlık olarak yorumlayanlara tek bir sorum var.
-Geçmişte bize bu anlaşmaları diretenler şimdi bizden daha mı güçsüz ki bizi tekrar masaya oturtup yeni bir Lozan imzalatamasın?

İsteyen Evet desin isteyen Hayır desin bu kimseyi ilgilendirmez, önemli olan Neden EVET veya HAYIR diyeceğiniz değil.
Önemli olan Neye EVET yada Neye HAYIR dediğiniz lütfen getirilmek istenen sistemi önce okuyun ve kuru kuru partizanlık yapmayın...

Neyi savunduğunuzu bilmeden de Allah'ın Peygamber'in adını ağzınıza almayın maazAllah çarpılabilirsiniz de zira;

Sizin hayır sandığınız şer; Şer sandığınız şeyde hayır vardı ALLAH (C.C) bilir siz bilmezsiniz.

Bakara Suresi 216. Ayetinde Allahu Teala ikaz ediyor, benden hatırlatması...

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Arap Müslümandır en azından. Yunan tohumu bulaşmış ege kıyılarından başlayarak toplu temizlik yapalım. Sonra da Bizans kalıntıları, ardından İngiliz çocuklarını. Tertemiz olur vatan
1. Dünya savaşında o taptığınız araplar sizi nasıl vurdu. Ohhhhh içimin yağları eridi.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Sorsan daha buluğ çağına gelmemiş çocuk çıkar kesin, daha oy kullanma ehliyeti yoktur. Mahallesinde böyle elitist laflar duyunca o da gelip burda tekrar yapıyor. Bildiğinden değil abisi, çok da kızmayın.
Yaşım 14. Bunu da gururla söylüyorum. Senin zeka yaşın bunun altında oluğu için sorun yok.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Çocukla kendini bir tutup çocuğa laf sokmaya çalışan adamlar var:D

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@ShiftBot Konuda çeşitli anlaşmazlıklar çıktığından konunun kilitlenmesini istiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...